Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

može do jaja da ohladi/ugreje vodu. mislim da sam ja davno to nabavio tako što ti daju aparat a onda im plaćaš da ti donose ove balone sa vodom na gajbu i to je to. naravno, možeš i sam da točiš česmušu u balon :D ako nemaš ništa slično (tipa ja imam hladnu vodu na frižideru) kapiram da se isplati, u suprotnom ti samo zauzima mesto.

Novi forum smrdi

3do1AEy.pngyxHzIOp.png

http://www.knjaznatu...gs/fizicka.html

isplati li se ovo za kucu? nema cenovnika na sajtu

radim u firmi koja ima istu delatnost, ne bih ti preporucio zbog sistema isporuke. Pritom ti je natura stona voda, nije izvorska, vec obicna filtrirana voda... Proceni sam.

ma znam da je kul samo me zanimaju cene :)

~1700 +

Nije bitno da je velik, bitno je da je lep...

Ok, imali smo danas sastnak sa glavnim menadžerom, u vezi sa godišnjim odmorima naravno.

Na početku sastanka žene su krenule sa napadima na njega sa pričama "ja sam prinuđena da sad kažem kad ću na godišnji, ne mogu ja tako, moram da uskladim sa mužem, deca raspust bla bla bla..." , dok sam ja samo kulirao i čekao odgovor na te napade :)

I onda je človek dokazao zašto je THE menadžer, jer je uspeo da im baci spiku, smirio ih, tako da sam čak i ja u jednom trenutku pomislio "pa jebote, stvarno, ok je sve, šta se koji kurac bunimo" :)

Naime, objasnio je kako je to samo plan koji moramo imati kako bi on znao koje poteze u kom trenutku godine može da planira, tipa ne možemo uvoditi 50 novih proizvoda koji će podići prodaju u avgustu ako bude puno ljudi na odmoru, isto tako ne može biti nas 10 istovremeno na odmoru itd... i ono najvažnije - neće biti striktno, npr. ako ja sad napišem da idem od 15. do 27. juna na odmor, to će da stoji u planu, ali će moći da se pomeri par dana/nedelja +- itd... uz konsultaciju naravno.

znao sam da će neko da pogrešno skapira celu priču, al jebi ga, to je možda zato što je ovo forum i zato što nisam hteo da ulazim dublje u analizu njegovog odgovora. Ali evo moram sad, pošto bugarski ciganin zahteva.

1. juče nam je samo stigao mail, i to ne direkno od menadžera već nekog asistenta, ukratko "do sledećeg petka morate mi dostaviti kada ćete na godišnji" BEZ nekog objašnjenja. Ti bi iz tako šturo napisanog maila sam skapirao šta je pisac hteo da kaže? cigga pls...

2. to što sam napisao THE menadžer nije zbog toga što je on to objasnio, znao bi to svako da objasni, već zbog samog načina na koji je on to uradio - odmereno, kulturno, sa sve rečenicama "uz dužno poštovanje" itd... hoćeš sad i na ovo da mi kažeš "pa da, normalno nije retard kao vi ostali" ?? Mislim, živimo u Srbiji, gde se šefovi odnose prema radnicima kao prema stoci, ja pohvalim svog kako je skroz čovek na mestu i ispadnem debli? Mislim jebote...

Kod nas je isto bilo, recite kad cete uzeti odnor leti, da se isplaniramo da ne bude da ne ostane 0 ili 1 covek na projektima.

Ali ono, imamo svojih 25 dana godisnje koje mozemo da iskoristimo kad hocemo, cak i u minus dodemo pa da se od sledece godine "otkine".

A isto tako, mogu sad da pustim mejl da me nece biti dve nedelje u firmi, to se postuje.

I fajnali, ako veceras ili sutra ujutru posaljem mail da sutradan necu biti na poslu (moram da perem ves je najcesci fazon), niko me nece rec pitati niti pisati potrosen slobodan dan. Samo ono, ne treba zloupotrebljavati.

Sto bi se reklo, poz iz odvratne Evrope i jos gorih prava radnika :tf:

Tako je, u danasnjim uslovima poslovanja, koji su pre svega posteni, zaposleni su morali znati da je menadzer mislio na ovo sto je rekao na sastanku a ne da je zeleo da ih primora na zakucan termin odmora.

Nema sta menadzer da ih primorava. Postoji zakon o radu i to se procita i zna se sve sta i kako. Logicno je da firma ne moze da posluje ako svi uzmu odmor u isto vreme i logicno je da se napravi takav neki plan, i skroz je fer realno. Samo sam to rekao.

Totalno je nelogicno da shef bilo koga primorava na zakucan odmor. Uzmi hipoteticku situaciju da su mu svi rekli da hoce da uzmu odmore od 15. jula do 1. avgusta.. jel bi ih sve primorao? Ne. Znaci jedino logicno objasnjenje je organizacija poslovanja ili eto hoce da se izdrkava ali zasto bi to radio ako ce to izdrkavanje da ga kosta para.

Get smart or die dumb!

ахахахахахах:)

Па капирам да нула људи пичи тамо по наукама:)

Иначе

Doolio casts "open refrigerator"

Doolio rolls for random loot

Doolio rolls 20

A wild sladoled appears!

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...