f4ts0 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Pa ne ovo je klasicna laz strebera koji nece da priznaju da su streberi :) 5 dana pred ispit se otkidao, ali je zato cele godine isao na vezbe/predavanja/labove i ucio u citaonici :) You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Pa to nije 5 dana pušite ga, to je 5 dana hardkor učenja i 3 meseca neživota, mislim ok, to je adekvatan model ponašanja za studiranje u roku ali je full time job zapravo ili bar pola radnog vremena zavisno od stepena jadnosti faksa jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Pls pls. Cele godine ne radis nista osim ako imas obavezne vezbe. Predavanja iskuliras, pred ispit dobijes kompresovanu skriptu koju predjes za dan. Laksi ispit predjes 2-3 puta, tezi 4-5. E sad matematike i fizike umeju biti zajebanije al ono, matu il znas il ne znas. Ja u zivotu tokom 16 god studiranja nisam jedan zadatak kuci uradio... Doduse, ako ne znas, vezbanjem mozes dobiti neku rutinu i ispeglati.. "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 daki, je l vam trebaju ekonomisti? :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Imamo neke outside consultante, ne pricamo o ekonomistima uopste, al mozda bude trebalo! :D "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 pred ispit dobijes kompresovanu skriptu koju predjes za dan. Laksi ispit predjes 2-3 puta, tezi 4-5. Gadite mi se (©PMD) jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Ja u zivotu tokom 16 god studiranja nisam jedan zadatak kuci uradio. Ovim je sve receno. @ trpy, a kako si, recimo, davao operativne sisteme kod Miliceva tih 5 dana pred ispit? ili je SI vaistinu takva sprdnja kao sto sam imao prilike da slusam? (ovo nije prozivka, ja vaistinu ne znam i licno nemam misljenje) :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Pa realno o/ - Ali ako se zaista pogleda studiranje... ne vidim zasto neko ne bi mogao da ide na sva predavanja i sve vezbe, i da odvoji nedeljno jos +15-20 sati za ucenje... i onda spremi ispit lagano. Inb4! ja nisam tako radio, doduse, na arhitekturi je malo drugacije. Nemas spremanje ispita od 20 dana, ali kad se pogleda glavni predmet na svakom semestru (Studio projekat, radi se celog semestra, vezbe za to traju 2 x 5sati nedeljno + rad gajbi naravno), ti provedes tu zavisno od projekta i vise od 20 dana (pri tome ne racunam vezbe na faksu u tih 20 dana). sto se tice strebanja... pa uvek ce postojati Istorija arhitekture i Istorija umetnosti Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 (edited) @Mr. Nobody sta ti nije jasno u "bar 70%"? To znaci da je bilo negde do 30% ispita koji su zahtevali vise dana. Naravno da sam projekat iz OS pisao mesec dana, naravno da sam Performanse Racunarskih Sistema ucio duze, i sigurno ima jos par ispita koji su oduzeli dosta vremena, pre svega zbog projekata. Edited August 24, 2012 by trooper Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 (edited) A, pa dobro. Bar su vam nesto ostavili da uradite sami Salu na stranu, i bez omalovazanja tvog truda, uslovi pod kojima studenti sa SI-a studiraju se sasvim dovoljno razlikuju da nije fer da uzimati sebe kao reper i biti u fazonu "evo ja sam blabla, prosek 19, u cemu je problem?" Ponovo, ne govorim o tebi uopste, ni ne znam te, ako radis MS-u onda verovatno znas znanje iz svoje oblasti. Ovo sad pricam generalno. Ne znam nikoga sa "normalnog" ETF-a, nebitno sa kog smera, ko je imao prosek preko 9.5 (a znam ih vise nego dovoljno) a da nije grejao stolicu tokom godine. Prosto, kolicina materije to zahteva, nije to pitanje inteligencije. To sto pricate ti i daki moze samo da govori o tome kolko se puno (odnosno malo) trazilo od vas. I ovo cak nije ni rasprava, ovo je konstatacija. Dakle, licemerno je i nepristojno da se ubacujete i gurate sebe kao reper. Bilo bi nepristojno u svakom slucaju, a tek u ovom. Edited August 24, 2012 by Mr. Nobody :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Jebote pa kakve su to matematike na FTN-u onda? Ja sam sa ovima na ETF-u krv propišao (dao sam ih na kraju)... ne da sam radio zadatke kod kuće nego kadar nevera, a o učenju masne teorije napamet da ne pričamMislim ja sam fejlovao faks zato što realno nisam učio dovoljno, ali je i to "nisam dovoljno" bilo značajno više učenja od mnogih drugara po ostalim faksevima. Tako da ne mogu da verujem da su se kriterijumi baš toliko srozali u poslednjih 4-5 godina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 (edited) Ja ne znam nista o tom FTN-u osim sto je brat od dobrog drugara tamo studirao dok je drugar ovde uporedno zavrsavao signale, na kraju sa preko 9.5 (vidim da je to bitno pomenuti ovde!). Jedino sto mi je taj drugar pricao, kada su se on i brat uporedjivali medjusobno, je da je to tamo beton liga. S druge strane, organizacija faksa bi trebala da im je super i mislim da imaju dobar kadar, Ali s druge strane, kolicni je Novi Sad, bi bi veci uspeh da im ne bude dobra organizacija :D Edited August 24, 2012 by Mr. Nobody :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Jebote pa kakve su to matematike na FTN-u onda? Ja sam sa ovima na ETF-u krv propišao (dao sam ih na kraju)... ne da sam radio zadatke kod kuće nego kadar nevera, a o učenju masne teorije napamet da ne pričam Analiza 1 i 2, Diskretna matematika i linearna algebra, Statistika i stohasticki procesi. Ne znam, dosta njih sa kojima sam krenuo da studiram ih i dalje nisu dali U drugim vestima, drugaru su stigle sveze gljive i 10ak grama dzidze! Tunajt zeznje! "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 ovaj Daki je Ajnstajn! Sto nisi upisao matematicki, i tamo bi verovatno svaki ispit spremio sa max 5 dana ucenja. Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Vodio sam se materijalnim motivima. Inace da, fizika, matematika i hemija su keva za sve ostale nauke i krivo mi je sto nisam nesto od toga. Cak mi je i psihologija daleko lepsa nego CS, ali NOVAC JE NOVAC BRALE. "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoocky Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 ja na matematickom nisam ulozio vise od tipa 3 dana ni na jedan predmet, whos tesla now doduse zato analizu 2 i 3 verovatno nikad necu ni dati xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 gadi mi se Daki Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUBE Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Pls pls. Cele godine ne radis nista osim ako imas obavezne vezbe. Predavanja iskuliras, pred ispit dobijes kompresovanu skriptu koju predjes za dan. Laksi ispit predjes 2-3 puta, tezi 4-5. E sad matematike i fizike umeju biti zajebanije al ono, matu il znas il ne znas. Ja u zivotu tokom 16 god studiranja nisam jedan zadatak kuci uradio... Doduse, ako ne znas, vezbanjem mozes dobiti neku rutinu i ispeglati.. daki, ako si dao analizu 1, a da nisi ni jedan zadatak uradio i teoriju naucio tako sto si procitao dva puta i sve povezao, eno ide ilija u penziju pa ga menjaj. There are no miracles, there is no such thing as fate. Nothing is meant to be. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Ma i da je dao to nije problem :) on onda upada u onih 1 do 3 % studenata :) Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SUBE Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 (edited) veruj mi problem je :D mada mozda je daki ustvari fuzija svih najvecih matematicara koji su se ponovo rodili u vidu dakija. edit: da se razumemo, ne mislim da lazes daki, nisi retard od 15 godina, ali ako je stvarno tako onda kapa dole. Edited August 24, 2012 by SUBE There are no miracles, there is no such thing as fate. Nothing is meant to be. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 daki, ako si dao analizu 1, a da nisi ni jedan zadatak uradio i teoriju naucio tako sto si procitao dva puta i sve povezao, eno ide ilija u penziju pa ga menjaj. Knjigu sam presao 2-3 puta (jer sam morao na usmeni kod Ilije pored pismenog tada). Isao sam na vezbe jer su bile obavezne, Vlada je tada bio asistent i lepo je objasnjavao zadatke. Ako znam na vezbama da uradim integral znacu i kuci, a znacu i na ispitu. "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Znaces integral da uradis, ali srpski jezik neces znaci... "ni kuci". Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 ne zna srpski, al zato ne zna ni nemacki! Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 (edited) JEZIČKE TENDENCIJE: ‘KUĆI’ I ‘KOD KUĆE’ Pisano 13. 05. 2009. u 1:36 pm Govornici srpskog jezika koji vode računa o svom izražavanju uvek će reći da se nalaze ‘kod kuće’, nikad ‘kući’ – baš kao što nas tome uče nastavnici u osnovnoj i srednjoj školi. Retko kada se, međutim, dobija odgovor na pitanje zbog čega je prva varijanta jedina ispravna, dok je druga, prema rečima naših nastavnika, jednostavno ‘nepravilna’. Gramatički gledano, oni su sasvim u pravu. Obrazloženje zašto je to tako nije komplikovano: sa glagolima mirovanja ne upotrebljava se dativ (zbog čega je neispravno *Nalazim se kući), već drugi padežni oblici sa značenjem mirovanja, u ovom slučaju predloško-padežna konstrukcija kod akuzativ (Nalazim se kod kuće). Dativ je jedan od padeža koji se koristi sa glagolima kretanja kao odredba cilja (Idem kući). Govornici nikad ne greše kada je u pitanju potonji slučaj (niko ne kaže *Idem kod kuće), ali se redovno čuje da se neko ‘nalazi kući’. Zbog čega je tako i šta nam to govori? Očigledno je da oblik kući teži da potisne oblik kod kuće. Da nismo učili pravilno izražavanje, malo kome bi prirodno bilo da koristi oblik kod kuće. Deluje, dakle, kao da forma kući teži da postane okamenjena forma, a verovatno i da se popriloži. Ova vrsta popriloženja nije retka u srpskom jeziku. Nju mogu ilustrovati, recimo, prilozi ujutru i uveče, koje u jezičkoj svesti doživljavamo kao nastale od imenica jutro i veče, ali nam je prirodno to što su prilozi. Dovoljno su ustaljeni da nemamo naročitu potrebu za njihovom analizom u širim konstrukcijama, koja bi, kada bi se uradila, pokazivala gramatičku ispravnost. Upravo zbog toga deluje kao da oblik kući uz glagole mirovanja ne možemo prihvatiti, jer je njegova upotreba gramatički neispravna – rečenica Nalazim se kući, rekli smo, sa stanovišta normativne gramatike je neprihvatljiva. Međutim, ukoliko pogledamo bilo koju drugu reč u ovom obliku i ovakvoj konstrukciji, primetićemo da nijedna ne pokazuje ponašanje kao reč kuća: Nalazim se kod Marije/ kod zubara/ kod druga. Dakle, nijedan govornik srpskog jezika neće reći *Nalazim se Mariji/ zubaru/ drugu, ali će zato veliki broj njih reći Nalazim se kući. Očito je da oblik kući u ovakvoj konstrukciji zaista teži da se okameni i, po svojoj prilici, postane prilog, slično kao ujutru i uveče. Najverovatnije objašnjenje za ovu pojavu jeste visokofrekventna upotreba same reči kuća, kao i potreba da se ova takođe vrlo frekventna konstrukcija pojednostavi. Razloga da ovu težnju prihvatimo ima više nego da je ne prihvatimo: najpre zato što to ne bi predstavljalo protivljenje normi, budući da bi podrazumevalo usvajanje forme jedne jedine reči u samo određenoj vrsti konstrukcije – okamenjene forme. Naime, ne zahteva se prihvatanje konstrukcija koje bi samim izvornim govornicima zvučale negramatično, nalik na onu *Nalazim se Mariji, već samo oblika Nalazim se/ Ja sam kući, i sl, koju dobar deo govornika ocenjuje kao ‘dobru’ i ‘ispravnu’. Još važnije je reći da nema potrebe sputavati jednu snažnu jezičku tendenciju i grčevito se držati pisane norme, jer je jezik promenljiva forma kojoj treba dopustiti određeni elasticitet i sopstveni razvitak, a povinovati tu normu novim jakim tendencijama. Ukoliko bi se nastojalo da se pisana norma po svaku cenu sačuva u starom obliku , počela bi u jednom trenutku ozbiljno da divergira od postojećeg stanja i da ne daje tačnu sliku o jeziku. Edited August 24, 2012 by Sijalicа "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Valjda se kad kod kuce :) Znas ono evo me kod kuce a ne evo me kuci :) Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts