Dule_smor Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Kina je lansirala novu misiju sa ljudskom posadom koja treba da se spoji sa vec postojecim orbiterom i tako zapocne stvaranje stalne kineske svemirske stanice u orbiti. Od 3 astronauta jedan je zena, 42-godisnja Liu Yang, major kineskog ratnog vazduhoplostva i prva kineskinja u svemiru. Samo su jos Rusija i USA poslale ljude u orbitu koristeci samo svoju tehnologiju. http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-18458544 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 o7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moyo Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 ne mogu da se oduprem pretpostavci da je ceo taj njihov svemirski program napravljen od sirovina koji se koriste za izradu tipicne kineske robe i da ce sve da se raspadne prvom prilikom :) Quote "U dresu Redzi Millera idem do svog dilera, vutre puna kesa al' ost'o sam bez dresa" Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 u pravu si, kinezi su oduvek imali fush robu. porcelan na primer... Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 браво за Кину! Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Da da, to je ta fush roba koja se pravi u Kini. Naike, iPhone, razne racunarske komponente i svi oni oblakoderi koju se vec raspali... Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 nemojte da ga napadate, proveo je godinu dana u americi, njihova propaganda je čudo. ne znam da l pratite big bang theory, al u ovoj poslednjoj sezoni je jedan od glavnih likva trebalo da ide na ISS, naravno ruskom raketom. to je predstavljalo nepresušan izvor humora, sve na temu toga kako su ruski proizvodi sranje i kako će mu sigurno eksplodirati raketa. kako su pogodno zaboravljali da on ide ruskom raketom zato što ameri više nemaju svemirski program i da su ameri u poslednje vreme izgubili daleko više astronauta od rusa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Za poslednja 3 meseca sam dva puta bio u Kini - daleko je to od onoga kako mi to sebi predstavljamo: - srednje plate su na danashnji dan $500 i vishe (u vecim gradovima kao shto je Peking $1000-1500) - ima fush robe, ali chak i kineske kopije vishe nisu onako loshe kao ranije - cene nisu nimalo naivne - putevi su dosta dobri i vecinom se placaju (da ne pricham koliko grade non-stop) - zeleznica je isto na visokom nivou (rade vozove po licencama iz Nemachke i Japana koji idu do 400 km/h, za poslednjih 3 godine su izgradili preko 2000 km savremenih pruga) - avio prevoznici koriste najsavremenije avione (A-380, naprimer) - svi furaju iPhone, kao da je igrachka od 5 dolara - kineski automobili jako brzo postaju sve bolji i bolji i skoro ce stici korejce, a verujem i druge proizvodjache. Sve u svemu, Kina se podize i to dosta brzim tempom. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 evo ko voli nek izvoli :D:D http://ivonazivkovic.net/KINA-PRVI-DEO/KINA-PRVI-DEO.html Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Ja sam pricao pre 5 godina da cemo svi voziti kineske automobile za 20 godina a ljudi su mi se smejali. Samo treba pazljivo gledati i sve moze da se vidi :). Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 18, 2012 Author Report Share Posted June 18, 2012 uspesno spajanje, idemo! http://www.msnbc.msn.com/id/47855128/ns/technology_and_science-space/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moyo Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 O cemu vi ljudi pricate? Kakva americka propaganda? Ja sam samo sa dozom komike napisao da mi na prvu pomisao sve to izgleda kao da ce da se raspadne jer jedina kineska roba sto sam imao prilike da koristim je ono djubre iz kineskih radnji. Znam ja dobro da je Kina mnogo mocna i da ce uskoro ako vec i nije da preuzme svetsku dominaciju od amera. Nemoze covek nista ni da napise a da se neko ne napravi pametan i pocne da filozofira Quote "U dresu Redzi Millera idem do svog dilera, vutre puna kesa al' ost'o sam bez dresa" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis J. Kurtovic Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Неможе! Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 18, 2012 Author Report Share Posted June 18, 2012 prekinite plox Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Moyo zezaju se sa tobom. Ajd' ja ozbiljno da pitam Srbu mada predpostavljam odgovor - a kako je ovako da se ode kao turistički, jel ok, posebno ako nećeš samo u glavne gradove i na glavne trgove, nego kao malo se šećkaš po manjim okolinama itd? - svi furaju iPhone, kao da je igrachka od 5 dolara ovo nisam verov'o kad sam vid'o onaj fajt za ajfone 4s ... tek sad videh koji je topic, sorry dule, možemo split ako ne valja ovde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 24, 2012 Author Report Share Posted June 24, 2012 http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-china-18567115#sa-ns_mchannel=rss&ns_source=PublicRSS20-sa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirun Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 (edited) Kineski auto brend Grat wall je otvorio fabriku u Bugarskoj, da bi usao na evropsko trziste. http://www.greatwall.bg/models/details/c10 Meni ovo skroz ok izleda, podseca me na Yarisa. Cena 16k leva sto je oko 7,5-8k jura ako ne gresim. Samim tim sto su napravili postrojenje u Bg, bice interesantno za nase trziste zbog transporta, delova itd. Edited June 25, 2012 by pirun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 ne'am pojma, nekako, dok ne doteraju cenu da bude recimo 3000e za ovakav auto, nikada ne bih razmišljao o kineskom vozilu kada imam čak i rumunski auto za te pare, a da ne pričam neke fordove i slično na ovim akcijama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Pozdrav s licinog mesta, tj iz grada Tianjina na jedno 100km od Pekinga :) Elem, stigao sam ovde juče i baš imam gomilu različitih iskustava za kratko vreme. Tipa Facebook, Youtube, Twitter i sl, prosto ne rade :) Zatim kad sam otišao u banku da zamenim dolare za RBM-s (šta god ta skraćenica značila), popunio sam dva formulara u kojima sam morao da pišem sve od državljanstva do kućnog broja telefona, samo sam čekao da me pita za krvnu grupu... Osim tako nekih gluposti i činjenice da je zagađenje mega, pa je već dva dana magla i smog na 35 stepeni, ovde je i više nego kul. Autoputevi su među najboljima koje sam video dosad u životu, svi voze relativno dobra kola, ko iole ima malo više mozga može da zarađuje poprilično dobro, ima dobrih kineskinja, life's good :) Malo je overwhelming saznanje tipa da si samo tako sitna riba u ovom moru plavom, jer su to nepregledne kolone ljudi, kola i svega ostalog, a osim toga deluje da je relativno ok za život. Doduše ja sam u nekom kao boljem delu grada, bar su mi tako objasnili. Vodili su me juče u "italijansku ulicu", gde su sve zgrade u italijanskom srednjevekovnom fazonu, dole kaldrma i sl, a ima i nemačka pivnica gde su me vodili na Paulaner pivo, original kao što je i u Minhenu sa sve kriglom od litar. I vrh svega generalno mi njihova hrana nije nešto spec, ali su me vodili večeras na pečenu jagnjetinu, sunce ti jebem kako je ono dobro. Dakle pečenje kao kod nas, samo što u stvari peku samo jednu nogu, ali to peku tu ispred tebe u okviru stola i onda ga ka seckaju tanko i to jedeš onim njihovim štapićima. Toliko je dobro da sam naučio da jedem štapićima s obzirom da nije bilo viljuške u restoranu. Dakle ništa ne može sprečiti gurmana da dođe do jagnjetine. Evo i jedne slike u to ime: Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 браво Зверко!!! Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Pitaj ga ko ga je poslao tamo ;) Odgovor na Lakijevo pitanje - sever Kine je u principu veoma civilizovan, a i jug je cool dok nisi u Guangzhou (grad gde je tropska klima i hevi industrija). Ono shto definitivno treba videti je Hong Kong, Peking, Tianjin, Shenzhen i ostrvo Hainan (poslednji je bash turistichko mesto, gde josh nisam bio...). Najbolje je ici u Kinu naprolece ili najesen, poshto je leti mega vruce, a zimi ume da bude hladno u Pekingu i okolini. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts