Jump to content

BusPlus

Recommended Posts

"...Хакери упали у Бусплус и подесили валидаторе да изговарају: Вучићу педеру!

Полиција трага за хакерима који су упали у рачунарски систем Бусплус система и променили текст који иначе изговара аутомат, па се уместо информација о станицама и позива путницима да валидирају карте сада чује реченица “Вучићу, педеру!“

-Одељење за високотехнолошки криминал је ангажовало све своје ресурсе на овом случају-каже Милош Јанковић, инспектор полиције. -Све што знамо за сада је да су непозната лица упала у централни компјутер, изменили текст којим нас Бусплус љубазно обавештва о следећој станици и подсећа да треба да валидирамо своје карте, па он сада гласи „Вучићу педеру!“. Сви возила градског превоза су заражена овим вирусом и заиста се налазимо у тешкој ситуацији јер по целом граду одзвања „Вучићу, педеру, Вучићу, педеру“-каже Јанковић.

ГСП је иначе после овог инцидента забележио рекордан број вожњи. Грађани са којима смо причали кажу да је сада вожња много пријатнија и да се возе и кад немају неку преку потребу за тим. Смањен је и број уништених валидатора, али је забележено и неколико инцидената које су изазвали присутни грађани пошто су физички напали двојицу хулигана који су покушали да сломе један од њих...."

Da je bar istina

• Upvote (+1) 2
  • Downvote (-1) 2

• 2 weeks later...

https://www.facebook.com/stefan.djikanovic.7?fref=photo

rece neko na youtube da ga zna i da je to on, nista zvanicno...

u svakom slucaju sokiran sam klipom ali nije prvi a ni poslednji 

edit:

Полиција је ухапсила Стефана Ђикановића, због сумње да је на трамвајској линији број два шутирао старијег човека који је покушао да уђе у возило.

Edited by lancemi3d

Meni jedino nije jasno oko cega je tu zapravo mogao da ispadne fajt? Mislim nije kao da je kontrolor pa ovaj nije hteo da mu da kartu. 

Секретаријат за саобраћај није директно ангажовао људе за бројање путника, већ је тај посао на тендеру поверен компанији ЦЕП, која је преко омладинских задруга ангажовала више од 400 радника.

Udji mu na fejsbuk stranicu gore sto sam ostavio, vidi kakve stvari gleda/postavlja, nece ti dugo trebati da izvalis kakav je lik u pitanju!

Ali da, nema dovoljno informacija sem klipa koji ne pokazuje kako je radnja pocela odnosno zavrsila se. U svakom slucaju ne mogu da vidim sta je to starac mogao da uradi da bi izazvao ovakvu reakciju... a on naravno ne sme da izbacuje putnike pogotovo na ovakav nacin