Kal1mero Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Камо среће да имају 30 40 хиљада плату :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 jel ti riba odobrila da pesacis? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Kad bi svi isli peske jedan dan, i da ne udju u bus kao ja, ostanu ceo dan bez prihoda, promenili bi nesto! би променили, повећали би цену карте наредног дана. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Zbog takvog razmisljanja ovde se i dizu cene. Da je narod bojkotovo bus plus kad su digli cene na 73 din, vratili bi sutra dan na staro. Al su videli da raja placa pa ostavili... Kako god digli su cenu jer niko nije ni placao a vozio se za dz. Cekam dan kad ce bus plus da propadne zbog naroda pa da pitam beogradjane sta ce onda da rade. Mada je ql okretati biciklu. Bus Plus je meni isto ko Zelezara u sd, samo druga delatnost... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 edit: silencer, ne moraš da napišeš prvo što ti padne na pamet baš uvek. ne prihoduje đilas busplus kada se voziš autobusom nego kad kupiš kartu, tako da je mnogo bolje od tog celodnevnog pešačenja da se svi švercujemo nedelju dana :D S ovim se slazem, mislim nije nemoguce da je tipa 10-20% tih kontrolora stvarno neki nadrkani tipovi koji oce da maltretiraju ljude, ali je sigurno velika vecina kojima je to nekakav, najcesce jedini izvor prihoda. Mislim da nije realno uporedjivati ih sa mafijaskim batinasima, jer mafijaski batinasi dobijaju dobru kintu za to sto rade, ovi to rade za tipa 30-40k dinara mesecno, a ne verujem da bi mnogo ljudi htelo da se aka za te pare da se svaki dan svadja s putnicima da ima drugu opciju. jadan je taj izgovor. paralela sa mafijaškim batinašima stoji jer isto kao što batinaš može da radi legalan posao za manje para, tako i busplus kontrolor može da radi u kafiću/butiku/kiosku/pijaci za manje ili iste pare. i uopšte taj argument "jebi ga, moram nekako da se prehranim" je smešan. treba biti u stanju i da se pogledaš u ogledalu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Bus Plus je meni isto ko Zelezara u sd, samo druga delatnost... бус плус је буразерска шема за сисање свежег кеша, није бус плус ГСП. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 i uopšte taj argument "jebi ga, moram nekako da se prehranim" je smešan. treba biti u stanju i da se pogledaš u ogledalu. Slazem se, i mene su cimali za komunalnu, i imao sam vezu za istu. Pre bih isao da pljackam banke, nego da radim kao komunalno govno. Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko) Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 inb4 csb Desilo mi se da me uhvati kontrolor bez karte, kad sam mu rekao daj da platim odmah dobijam odgovor: "Ne moze, nesto me aparat zeza mogu posao da izgubim" Rekoh mu da je to njegov problem i nastavih da se vozim bez karte :D E sad nije mi jasno zasto bi on rizikovao nekog da izbacuje i pise nekakve opomene ako moze da mu se desi ovako nesto? Dal imaju neki procenat od kazni koliko napisu ili sta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Ништа те ја нисам разумео :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko) Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Hteo sam da platim odmah doplatnu kartu ili kako vec, on kaze ne radi mi aparat izgubicu posao. Ja kazem bas me briga :D I nije mi jasno sto me je cimao uopste. Kapis? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Moze da bude slicno je sa saobracajcima. Veci income ako napisu vise kazne :) Ja stojim pri tome da narod treba da bojkotuje ako ce nesto da menja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zytherius Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 (edited) Narod ne može u toj meri da bojkotuje nešto čije je korišćenje maltene osnovna potreba. Porast cene karte za prevoz neće dovesti do pada profita, kao što bi to bilo kod čokolade. Objasni ljudima koji idu na posao ujutru i putuju 45 minuta, kako da bojkotuju gradski prevoz. Cena hleba se limitira baš zbog toga, jer je hleb osnovna namirnica, i neophodan ti je koštao on 50 ili 40 dinara. Edited March 19, 2013 by zytherius Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 (edited) народ треба да запрети вешалима градској власти, а не да бије риџоване, осим кад риџовани нападају нечије достојанство. био сам сведок где је риџованка на пасја кола испонижавала неког човека. јбт, ако неће да плати карту, или нема, или је то његов став, уради шта можеш у оквиру закона, не можеш некога да вређаш и понижаваш, онда је сасвим нормално да те неко поломи као пичку. Edited March 19, 2013 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silencer Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Ajd sad kad si se uhvatio za hleb, imas alternativu kilo brasna + kvasac, ispeces i dobijes fin proizvod koji moze da se jede 2 dana komotno ako u kuci ima 2-3 clana. Dva dana bez problema cela srbija bojkotuje sto je cena hleba skocila. Ja se slazem sa tobom sto kazes da je Bus Plus potreba za posao. Ali opet nije problem sat vremena ranije krenuti, pa polako peske, cisto da isteras inat. Poenta je da vide da su im busevi prazni, ne da se raja vozi u busu za dzabe... E treba samo objasniti ljudima nista vise... Ako smo 5. Oktobra mogli da objasnimo da Milosevic mora sliom da se skine, valjda brate narod treba da bude pametan da moze nesto silom i da se promeni. Pa meni kao firma ne bi odgovaralo da neam income 1 dan, jer sam digo cene. Isto tako za naftu, ne mogu da se setim ko je to uradio, mislim francuzi, dva dana nisu kupovali gorivo, i vratili cene na staro. Ne mogu da se setim tacno sta se desilo. Kako su oni uspeli to da izvedu ? Opet trbao je benzin da putuje na posao.... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandar_ Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Misliš da njih bole kurac što "raja" ide peške?Oni za taj jedan dan i neće izgubiti neki ogroman prihod, pošto retko ko i kuca te BusPlus kartice, uglavnom se većina naroda švercuje, što je ovde kod nas sasvim normalna pojava. Quote "When you want to succeed as bad as you want to breathe, then you'll be successful". "Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power". Superbia in Proelio Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 pa to je i cela poenta ove price "jao, mi smo probali da dovedemo gsp u red, e posto ne moze, onda mora da se privatizuje"... Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 silencer pls Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Камо среће да имају 30 40 хиљада плату :) Pa i to :) jadan je taj izgovor. paralela sa mafijaškim batinašima stoji jer isto kao što batinaš može da radi legalan posao za manje para, tako i busplus kontrolor može da radi u kafiću/butiku/kiosku/pijaci za manje ili iste pare. i uopšte taj argument "jebi ga, moram nekako da se prehranim" je smešan. treba biti u stanju i da se pogledaš u ogledalu. Pazi, meni ne deluje logicno da neko jednako lako moze da nadje posao u kaficu/butiku/kiosku/pijaci i da mu je vise kul da ide po busevima i da ga pickaraju svaki dan, osim ako nije bas neki mazohista ili sadista koji oce da muci ljude po busu, ali takvih je ipak mali procenat. Jebemliga, mozda je ovamo prijavljen ili nesto sto ipak menja ekonomsku jednacinu busplus kotrolor = prodavac u kiosku. Ok, slazem se da treba da se pogleda u ogledalu, ali zapravo nije on kriv za to. Mislim niko ne ide okolo i bije konduktere po zeleznici? Samo po sebi zanimanje konduktera ili komunalnog pandura je korisno i cesto potrebno u najpozitivnijem mogucem smislu. To sto su ti poslovi u Gradu Beogradu "prljavi" je posledica sto neko krade na BusPlusu, tenderima i ostalom, ne tih sto pisu opomenu za nemanje karte. Ako takvu analogiju nastavis onda treba svi koji rade u bilo kojoj gradskoj sluzbi da daju otkaz jer je nemoralno da ucestvuju u celoj toj prici (mislim na sluzbenike, ne na direktore i funkcionere). Jedina razlika izmedju njih i BusPlus kontrolora je sto se ovima drugima zalomilo da treba da im bude posao najnepopularniji moguci u ovom trenutku... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 vidim samo par problema u tvom rezonu, zveri, iako se načelno slažemo - u procesu krađe po komunalnim preduzećima učestvuje jako mali broj zaposlenih, i njih treba tući istom motkom kojom tučeš i komunalce - ostala komunalna preduzeća su ipak osnovana da zadovolje neku potrebu (grejanje, odnošenje smeća...) a busplus i komunalna policija postoje isključivo da bi đilas krao i imao svoju policiju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Ok, ali realno ne kradu ti komunalci ili BusPlus kontrolori, kradu opet neki njihovi nadredjeni, u krajnjoj instanci Djilas. Za BusPlus ok, fakat je stvoren da bi se neko ugradio, ali komunalna policija bi realno trebalo da resava neke konkretne probleme koje ne mogu komunalni inspektori. Tipa ako neko 4 puta krene nelegalno da podize neki objekat, komunalni inspektori mogu da dodju i da mu zatvore gradiliste, ovaj pocepa tu traku i nastavi dalje (desava se realno). U tom slucaju dodje komunalna policija i uhapsi ga (pocinio krivicno delo). Ima logike da postoji, problem je u implementaciji, jer umesto da komunalci jure baju sa dzipom koji nelegalno dize sesti sprat svoje vile oni se izivljavaju na onima koji nisu platili kartu u prevozu. Dakle i za njih postoji neka potreba, nije to problem, problem je sto oni ne rade posao tako da zadovoljavaju potrebu nego upravo obrnuto. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 има логике само за запошљавање страначких кадрова. сигурно је право решење да за хапшење правимо паралелну структуру. а да уведемо и полицију за кућне љубимце, видео сам да и тога има по телевизији? Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Zverko, koliko se novca utrosi za finansiranje te policije, toliko je potrebno da obezbedis celoj srbiji besplatan prevoz, ili da postepeno vratis odredjene fabrike u zivot. Koliko je ta ista komunalna napunila budzet? I kome su naplacene kazne? Mene iskreno boli kurac sto ce neki krezavi dement da izdrzava svoju porodicu tim putem, bolje da pljacka, postenije je. Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Ok, ali realno ne kradu ti komunalci ili BusPlus kontrolori, kradu opet neki njihovi nadredjeni, u krajnjoj instanci Djilas. Za BusPlus ok, fakat je stvoren da bi se neko ugradio, ali komunalna policija bi realno trebalo da resava neke konkretne probleme koje ne mogu komunalni inspektori. Tipa ako neko 4 puta krene nelegalno da podize neki objekat, komunalni inspektori mogu da dodju i da mu zatvore gradiliste, ovaj pocepa tu traku i nastavi dalje (desava se realno). U tom slucaju dodje komunalna policija i uhapsi ga (pocinio krivicno delo). Ima logike da postoji, problem je u implementaciji, jer umesto da komunalci jure baju sa dzipom koji nelegalno dize sesti sprat svoje vile oni se izivljavaju na onima koji nisu platili kartu u prevozu. Dakle i za njih postoji neka potreba, nije to problem, problem je sto oni ne rade posao tako da zadovoljavaju potrebu nego upravo obrnuto. Ево главног проблема :) Зашто онда није укинута комунална инспекција ?:) Нормално би било да се само комуналној инспекцији дало право да хапси и решен проблем :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 има логике само за запошљавање страначких кадрова. сигурно је право решење да за хапшење правимо паралелну структуру. а да уведемо и полицију за кућне љубимце, видео сам да и тога има по телевизији? Sve to zavisi od organizacije drzave, ali je cinjenica da komunalna policija postoji u mnogim zemljama, ako se normalno ustroji to funcionise bez problema i vrlo efikasno. Problem je sto kod nas nije tako ustrojena vec sluzi kao SS trupe Djilasima, Palmama i ostalim lokalnim oligarsima. I animal police uopste nije glupost, naprotiv. Zverko, koliko se novca utrosi za finansiranje te policije, toliko je potrebno da obezbedis celoj srbiji besplatan prevoz, ili da postepeno vratis odredjene fabrike u zivot. Koliko je ta ista komunalna napunila budzet? I kome su naplacene kazne? Mene iskreno boli kurac sto ce neki krezavi dement da izdrzava svoju porodicu tim putem, bolje da pljacka, postenije je. Komunalna policija, kao i ostale infrastrukturne sluzbe generalno ne sluze da bi se punio budzet, vec da bi se vrsila neka usluga, konkretno zadatak komunalne policije je da sprovodi gradske odluke, tipa da li kerovi seru po ulici, da li neko gradi bez dozvole, da li neko prodaje oko pijace neka govna, da li se neko parkirao na zelenoj povrsini, da li se neko vozi bez karte u busu i sl. Sve ove stvari su bitne za gradjane, ali je problem sto komunalna policija, kakva je danas, radi samo ovo poslednje zato sto se gradonacelnik ponasa kao njihov serif i oce da se oni bave samo Busplusom. A poenta je imati instituciju kojoj ne treba gradonacelnik koji ce da kaze "e danas cekirate karte u prevozu jer je to bitno za moju firmu", nego ti treba komunalna policija koja po defaultu radi sve to sto treba da radi. Ево главног проблема :) Зашто онда није укинута комунална инспекција ?:) Нормално би било да се само комуналној инспекцији дало право да хапси и решен проблем :) Pa zapravo je to sve stvar organizacije. Komunalnih inspektora svakako nije bilo dovoljno da bi i hapsili, tipa njih ukupno u gradu ima oko 30-40, plus otprilike jos po 20ak po svakoj opstini, dakle ukupno do 200. E sad da li si ti osnovao novu sluzbu koja moze i da hapsi i koja broji jos 200 ljudi ili si povecao broj komunalnih inspektora za 200 nije sustina, sustina je da li taj posao koji treba da se odradi moze da se odradi. Danas to nije slucaj i isto bi bilo i da je ostala samo komunalna inspekcija. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 ako se normalno uštroji to funcioniše bez problema fixd. Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts