Jump to content

South Park


Recommended Posts

Danas sam tek odgledao zadnju epizodu, kartmen je gospodar bar nekoliko znanih i neznanih univerzuma, vrištao sam celu epizodu.

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Мени су обе добре.

Епизоде нису уопште у фазону као оне старије, види се да им је прекипело од експлозије апсурдности, декаденције, од "америчког живота" са њихове телевизије, која више не портретише реалност у границама нормале њеног кривљња, већ ствара неку своју. Разумљиво ми је њихово прснуће, па своју сатиру не провлаче више кроз левел3 симболику и метафору, већ само отворено набацују приказе из америчке свакодневнице, у фазону "Y U NO SEE THIS LEVEL OF STUPIDITY". Нисам имао високо мишљење њиховог умећа, па ми је нова поставка логичан след и прихватљива. Узмимо у обзир да раде са телевизијом, да зависе од рејтинга и свега што он доноси са собом. Замерао сам им више пута пречесто бављење амерским триповима последњих сезона, пре су се много више спрдали са глобалном рајом, па доста фора не укапирам док не прогуглам мало. Рецимо, за "Jersey Shore" сам сазнао тек након епизоде у којој је исмевају, док сам гледао епизоду мислио сам да се ради о прозивању риалити емисија, фрапирао сам се када ми је ортак рекао да Снуки заиста постоји.

Тако да са оваквим приступом, мени су епизоде и даље гледљиве и забавне.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

prva, tj osma je dobra ideja, al nekako mi nisu odradili lepo i smesno, kako oni to znaju!

jedino ako im je bila fora da isprozivaju sarkazam, pa da naprave sranje epizodu!

ova najnovija mi je bas dobra, ismejao sam se lepo :>

Edited by alfy

Um caruje, Dundo Maroje!

 

click me

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Када се појавио брод мислио сам да ће парадирати несрећу са оним италијанским бродом, али су одрадили Титаник. Баја који вришти "I love you" док брод тоне расплакао ме је : )))

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

i ja sam skoro sa ortacima pricao o tome kako se cudimo sto "Zabac" opstaje :)

Ja se i dalje čudim. Ima jedan u kraju, često prolazim, skoro uvek je neko unutra. OK, sad je doduše fora "platiš jedan dan dobiješ sedam dana" pa očigledno ni njima nije kao pre. Valjda ljude mrzi da skidaju sa neta i zezaju se time, nego eto, dođu, biraju, šta god.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...