G!!! Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 ali realno cemu rezolucija koja je veca od fullhd reze na spravici od nepunih 10" ? daleko je od toga da je taj feature nije evolutivnog karaktera sa aspekta harvera, ali svi se raspisase kako to prestane da te odusevljava posle pola sata koriscenja kontam tesko je je biti objektivan kada tako nesto imas u rukama... a i naravno ono osnovno, za sta ces da koristis uredjaj :) meni je u glavi aparat koji ce moci da pusta full hd filmove na tv-u kada udjem u kucu i prikljucim ga na hdmi ili tako nesto, plus ce da zabavlja zenu po kuci - mene ponekad kada sam napolju sto vise ovih gadzeta postoji, to vise aparata po kuci se vrti, eno mi ga u dnevnoj i hdd/dvd recorder, ps3/blue ray, komp za zenu i pustanje filmova, jos mi se vrti i mobilni po rukama, latop sa posla, u mom cosku u sobi gejming komp, digitalni aparat, ipod... pfiijuuu postalo je krajnje opterecujuce (sva sreca pa nisam audiofil) a meni sve manje vremena da se svemu tome posvetim ... mora pasti neka revizija/rasprodaja, omatorilo se - ima svega a koriscenje na minimumu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 ma daj, do juce si imao 15" monitor gajbi, sad ti kao treba 10" retina displej sa 250 ppi da bi prdeo po forumu i lajkovao slike na fejsu. brate, mnogo ti je fejl ova logika, valjda ne moram da ti objašnjavam da je dobro kad ti neko ponudi nešto bolje za iste pare? mislim, i zaprežnim kolima možeš da se odvezeš do pijace po namirnice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 mada ovde sam sa krukom, ponudis nesto bolje, ali to bolje pravi probleme koji su veci nego korist boljeg. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 a da sačekamo update firmware-a i iOSa pre nego počnemo da prdimo na sve strane o dečijim bolestima novog hardvera? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 26, 2012 Author Report Share Posted March 26, 2012 (edited) @ zverko pregreva se kad sljaka na suncu, a uzevsi u obzir da je u pitanju mobilna sprava, a ne desktop, za pretpostaviti je da je cesto na suncu. za te pare ta sranja ne smeju da se desavaju, nije to spektrum da ga hladis u zamrzivacu. Nisam mislio u tom smislu na suncu, nego u smislu ostaviš ga na tabli u kolima u koje bije sunce i napolju je +40, pa se i iPad zapeče na 100 stepeni, za to služi ta poruka, i to postoji još od ranijih verzija, nije to sad novo uvedeno. Kao što rekoh ja nisam nigde pročitao da se nekome pregrejao (da izbaci tu poruku) tokom normalne upotrebe, što ja podrazumevam da ga nosiš u stanu, prevozu, parku, unutra, napolju, samo da ga ne ostaviš baš "in direct sunlight" što bi se reklo par sati da se čvari, a to opet nije problem do pregrevanja procesora, jer je tada u idle modu, nego izbacuje to da ne bi spržio druge komponente. Kažem ja sam imao isti trip sa telefonom kad sam pročitao na netu "OMG može jaje da se skuva tamo gde mu je kamera", a ispostavi se da sam to bukvalno primetio malo toplote 2-3 puta... Opet ne branim iPad3, nego samo komentarišem kako nije baš pametno verovati nerdovima sa neta :) Edited March 26, 2012 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 100 farenhajta = 37,8 celzijusa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 (edited) znaci worst case scenario - bude topao kao ruka kojom ga držim? Ko je radio ovaj benchmark? Edited March 26, 2012 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 http://www.macworld.com/article/1166068/not_so_hot_new_ipad_heat_levels_comparable_to_android_tablets.html mislim da je ovo originalni link, ja sam sliku istokovao sa verge-a. treba sačekati da neko nezavisan izmeri temperature, pošto je ovaj macworld ipak apple fan sajt, al valjda ne bi lagali za nešto ovako merljivo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobermann Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Ne igram igrice na pad-u jer je mi je to dno idiotizma. sta, kao dao sam 500e za tablet da bih igrao igrice sa SNESa? b1tch please. za ono za sta mi treba radi savrseno: brzo, stabilno i kvalitetno (u domenu tableta naravno). niti ipad 100000003 niti bilo koji android nikad nece moci da zamene PC. To je prvo sto ljudi treba da shvate. Ali za mnogo sto sta "on the go" tablet je definitivno nezamenljiv (samo npr. trajanje baterije...) dalje, ekran... pa tablet i JESTE ekran. da se razumemo, ja nikako ne gotivim apple u smislu da im se klanjam na sve sto naprave i da ih velicam do Gospoda Boga, ali ono sto naprave dobro... jednostavo naprave dobro. I sto se tice displeja: what has been seen can not be unseen. sad mi moj laptop sa "bednih" 1366x768 deluje nekako " 'nako" :) I Igor je u pravu, ipad jede sve tablete svojom cenom. TF prime je min 600e a Ipad teh 3rd daleko ispod toga. Sad sta ko voli nek izvoli. Ja sam zadovoljan svojom kupovinom. poz trulavisnjo ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 28, 2012 Author Report Share Posted March 28, 2012 Ček, ako sam ja tebe dobro shvatio ti si taj iPad3 dobio? Aj malo više utisaka o samom uređaju, a manje zašta je dobar tablet, a zašta PC, to manje-više svi znamo :) Eto primera radi jesi li primetio to pregrevanje? I jel ekran zaista toliko dobar? Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobermann Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Yup, novi iPad. Ni reci o pregrevanju. A i raspitao sam se oko toga. U tom uglu se nalazi GPU koji je quad-core pa se temperatura povisi za nekoliko stepeni prilikom intenzivnijih grafickih radnji (igrica logicno). A kupiti tablet zbog igrica... mislim stvarno brate to bi bila glupost. Ekran, ajoj. Znas sta znaci kad ne postoje reci kojima bih opisao preciznost prikaza. Boje su fantasticne. Jednostavno moras da uzmes u ruke i vidis. Generalno, odzivan, sljaka bez cimanja, bez kocenja. Kamera je super, video je isto dosta kvalitetan. Ne znam sta jos da napisem, kad budem u prilici postavicu neke slike i par klipova pa sami ocenite. Al' sto se tice ekrana, jednostavno morate da vidite svojim ocima uzivo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Vise piksela ima nego stvarnost. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 28, 2012 Author Report Share Posted March 28, 2012 Ni reci o pregrevanju. A i raspitao sam se oko toga. U tom uglu se nalazi GPU koji je quad-core pa se temperatura povisi za nekoliko stepeni prilikom intenzivnijih grafickih radnji (igrica logicno). A kupiti tablet zbog igrica... mislim stvarno brate to bi bila glupost. Ma dobro kapiram ja to, ali aj probaj nešto čisto testa radi, tipa ima neka ona besplatna 3d igrica s avionima ili tako nešto, ne moraš sad da kupuješ Fifu :) Čisto me interesuje da li se to zaista dešava. Ili recimo probaj da edituješ neki film u onom sad kao novom video editoru, kapiram da je to isto solidno procesorski zahtevno. Inače iPad 2 je sad kod nas regularno u Ušću 43k din, što mi deluje dosta fina cena, naravno za 16GB WiFi model. Ali čak i 3g model sa 16GB je recimo 56k din, što je uporedivo sa nekim Lenovo ili Samsung 10.1 tabovima, od kojih ipak mislim da je bolja kupovina. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Ne igram igrice na pad-u jer je mi je to dno idiotizma. sta, kao dao sam 500e za tablet da bih igrao igrice sa SNESa? b1tch please. za ono za sta mi treba radi savrseno: brzo, stabilno i kvalitetno (u domenu tableta naravno). niti ipad 100000003 niti bilo koji android nikad nece moci da zamene PC. To je prvo sto ljudi treba da shvate. Ali za mnogo sto sta "on the go" tablet je definitivno nezamenljiv (samo npr. trajanje baterije...) dalje, ekran... pa tablet i JESTE ekran. da se razumemo, ja nikako ne gotivim apple u smislu da im se klanjam na sve sto naprave i da ih velicam do Gospoda Boga, ali ono sto naprave dobro... jednostavo naprave dobro. I sto se tice displeja: what has been seen can not be unseen. sad mi moj laptop sa "bednih" 1366x768 deluje nekako " 'nako" :) I Igor je u pravu, ipad jede sve tablete svojom cenom. TF prime je min 600e a Ipad teh 3rd daleko ispod toga. Sad sta ko voli nek izvoli. Ja sam zadovoljan svojom kupovinom. poz trulavisnjo ;) pls nigga, koristi ipad ili sta hoces bas za ono sta hoces :) mame igre na ipadu, vrhunac zabave i ja mogu samo reci da se neprijatno greje, te sam odustao od kupivine kolegama jer ga ni ja ne bih sebi uzeo zbog toga Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobermann Posted March 30, 2012 Report Share Posted March 30, 2012 Malo se promeni temperatura u cosku, moja slobodna procena nekih 5-6-7 stepeni ako je pod punim grafickim opterecenjem. Ali da se ugasi o tome nema ni govora. Sve fercera savrseno u svakom trenutku. Samo da izbace Autodesk Ink i mojoj sreci kraja biti nece. Je l' tako ITrulavisnja? :) Poz mi Jocu poslanika :P po mom skromnom misljenju, i ove godine je android donji u svetu tableta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobermann Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 hahahahaha odlicno :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts