Jump to content

RURomobil!


dovlagsi

Recommended Posts

Pa mislim, možemo uvek da pokušamo da izračunamo isplativost poduhvata. 

Razlika u ceni između benzina i gasa je trenutno 70 din (68, ali radi lakšeg računanja). Tek sad krećemo sa ovim "sipam do vrha" konceptom, ali Nidža je za ovih nekoliko dana što je vozio auto sipao kako kaže 4000din. Ajde da uzmemo da je prosek sipanja na primer 2000 din, tj. da će toliko biti jer Nidža sad baš koristi ruromobil kao "primarno vozilo" a ne vozilo za "zezanje". To znači da umesto tih 2000 bi trošak bio 1066 dinara, odnosno, hajde da zarad lakšeg računjanja kažemo - 10e. Sad je samo pitanje da li na primer godišnje ima 30 vožnji RURomobila da bi se ukupno isplatio gas (ako uzmemo godinu dana kao rok otplate) i da li individualno svako uzima na primer 3-4-5 puta auto godišnje što bi bila razlika u ceni koju daje za benzin u odnosu na gas. 

 

Kada se tako postavi, nije toliko nesiplativa investicija.

Link to comment
Share on other sites

Nisam bio lenj i našao sam mogućnost kod ćaletovog ortaka u Lazarevcu plin da ugradi za 200 evra. Boca u rezervni točak pa bi i gepek bio na raspolaganju. Ponudio se da zakrpi i rđu na levom krilu gratis (nešto iznutra, bitunečim, da ne probija dalje voda)

Ovdashnji

 

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Pa to je onda skroz kul po meni, posebno ako bi hteo da zameni to celo levo krilo, mada lik nije limar tj. farbar ako kapiram lepo.

 

Mislim da 200e za to donosi isplaćivanje po osobi već nakon 2-3 uzimanja RURomobila "za vikend".

Moje jedino pitanje jeste da li na tako mator auto nema frku sa ugradnjom plina, kao i da li može da ima neke nove trip situacije, ne znam, tipa sa strujom ili šta god već :) Ako nema il isu makar u granicama rizika kao kod bilo kog drugog automobila, to je po meni ok.

Link to comment
Share on other sites

Nije limar farbar, mehaničar i preprodavac kola.

 

Pomenuo mi je "sredi se krilo i ofarba za 50 evra", mada bih to uzeo sa rezervom jer mi tamo imamo neku fensi farbu ako se ne varam.

 

Ovo što je rekao da bi uradio je saniranje rđe iznutra da ne propada dalje, na postojećem krilu

Ovdashnji

 

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Pa ajde pitajte, dokle god nije 2000-3000e kao onaj gde smo bili, mislim da možemo da pričamo o tome :)


A što se tiče vožnje, mogla bi se uraditi detaljnija analiza, ali evo najprostijom, u protekle dve nedelje je prvo uzeo Zwerko i posle sipao 5000, onda ga je uzeo još jednom i ne znam koliko sipao. Potom je uzeo Ivanko i sipao full rezervoar što je 5000-6000 sigurno, onda ga je uzeo Nidža i sipao 4000. Ako uzmemo samo ta tri neka sipanja i okvirnu uštedu od 50% to znači da je već tu oko 7000din razlika, ovako, najgrublje moguće. Ako bismo rekli da je to na primer mesečna vožnja RURomobila, znači da bi se za 3 meseca došlo na nulu.

Link to comment
Share on other sites

Limara dajte neke kontakte pa da ga odvezemo da probamo da dobijemo normalnu ponudu, prethodna je bila daleko van nasih mogucnosti. Ovo da neko samo napuni taj deo je super fora, pogotovu ako ce da uradi jeftino, imam ja par sugestija sta jos treba popuniti na par mesta sto mi ostalo od ovoga kad smo s ovim limarom zajedno pregledavali kola (tipa pragovi na zadnjim vratima i jednim i drugim i jos par mesta kojih sad ne mogu da se setim ali bih se setio da pregledamo kola zajedno). 

 

Sto se plina tice ja sam nacelno za, realno ova Lakijeva kalkulacija deluje logicno, tako da bi se isplatilo, pogotovu ako je cena ugradnje samo 200e. Inace on ima mnogo prostora ispod haube, moze tamo boca?  :tf:

 

Nije ono da je nekome realno potreban gepek sad toliko :)

 

Edit: E da, iako je lepo vreme, treba smisliti sta s njim za zimu. Ja mogu da doniram garazu posto je necu koristiti, ali to recimo tek negde od pocetka decembra. 

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Ne mozes plinsku bocu kod motora, tj ispod haube automobila koji ima problema sa pregrevanjem ako ide gradska voznja.

 

Cak i kad ima vode u hladnjaku  :tf:

Edited by nickwood

Ovdashnji

 

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Aha! Stiglo danas!

 

20131104_194630.jpg

 

20131104_194727.jpg

 

Deluje da je u ok stanju. Pozadi ima ovaj kao dzek sa zicicama, kao za napajanje na ploci na kompu i deluje mi da mozda te zicice samo mogu da se prevezu, ako vec RURko mozda nema isti takav dzek na tabli. Neko je pominjao da ima majstora za to? Dovla? Ili da zovem ovog Mirka elektricara na Kosi gde smo ga vec vodili, mislim da bi on to mogao da ugradi. Pa da konacno znamo koliko ima benzina u njemu :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • Lucky unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...