Dule_smor Posted 21 hours ago Report Share Posted 21 hours ago Cek, jel ste vi to citali i knjige ili pricate samo o seriji? Posto se neke stvari koje pricate pominju tek na kraju druge knjige. A s obzirom da je je prva sezona bila samo polovina prve knjige onda su bas ubrzali tempo u drugoj sezoni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 17 hours ago Report Share Posted 17 hours ago 3 hours ago, Dule_smor said: Cek, jel ste vi to citali i knjige ili pricate samo o seriji? Posto se neke stvari koje pricate pominju tek na kraju druge knjige. A s obzirom da je je prva sezona bila samo polovina prve knjige onda su bas ubrzali tempo u drugoj sezoni? Samo o seriji. Ja sam krenuo knjige ali nisam daleko odmakao. Što se sezone tiče Spoiler u suštini cela sezona je rebeka u drugom raspalom silosu i na kraju sezone se vraća u svoj gde je bernard čeka na vratima i hoće da je ubije (a sam se pre toga spremao da izađe napolje iz siloa). 3 hours ago, G!!! said: @millanče pa baš je to kako si opisao, ali nisam siguran jel to pojašnjeno na samom kraju s1 ili na početku s2 @Lucky Hide contents OK i ja sam skontao da gas dolazi iznutra, kroz cevku na 14 nivou koju su nekako iskljucili u raspalom silosu, i ta safeguard procedura ce se aktivirati ako kajl kaze bilo kome sta je nasao dole (svi silosi su povezani?) - dakle tu proceduru kontrolise AI, ili neko (51. silos) ko nadgelda i AI i ostale silose. Bernard pominje da ih "oni"mogu pobiti bilo kada.... Samo ne znam i dalje zasto bi bio programiran da ubija neselektivno ljude... Mozda ih zapravo i nebi ubijao ako se pusti iznutra, nego je to onaj gas sto izaziva zaboravljanje i koji je pominjan par puta ! ha Dakle slozismo se da napolju najverovatnije i nije radijacija, vec otrovni gas, koji je toliko toksican da ne sme ni jedan deo tela da ti dodje u kontakt sa njim, i koji je pobio ceo zivi svet... onda je ovo mnogo veci sci-fi nego puki postpakolapticni scenario 😄 Kako bi AI pobio sve koji izadju napolje? Pa pusti otrovni gas u njihovoj blizini? One scene kada izlaze iz tog silosa ne umiru odmah, chak i džimi objasnjava da nisu odmah umrli. A i taj čip ti je dobra ideja. Mislim meni je to cisto ideja ako je ovo neki eksperiment, sto svakako ne bih voleo da jeste rasplet. A možda je radijacija napolju opala, ali je AI pruzeo kontrolu, a možda su ovi iz kontrolnog silosa odlepili pa im se ne odustaje od kontrole i tako ti ljudski tripovi Spoiler pa jedino može biti gas za zaboravljanje, jer nema logike da ubije ceo silo odjednom, osim u tom slučaju procene da mu nema spasa, što je opet glupo jer šta su ih onda pravili koji moj od početka 🙂 za gas, slažemo se da nije radijacija nego gas, ali ne mislim da on nužno ubija čim te dotakne, prosto izolirka koju su koristili na odelima nije dovoljno dobra i propušta gas u odelo, taman dovoljno da ovaj što izađe da čisti može da očisti, napravi tih x koraka levo desno i padne kad udahne dovoljno gasa spolja koji mu je ušao u odelo. pošto u toj šetnji rebeke od jednog do drugog siloa nije naišla ni na jedno živo stvorenje safe to say je da je pobijeno sve, makar bi neke bubišarbe imali :)) A scene kad izlaze iz silosa, pa upravo ovo što sam rekao, nisu odmah umrli jer im je bilo potrebno neko vreme da udahnu dovoljno puta da ih pokosi gas. Većina je koncentrisana oko samog izlaza iz siloa i na onim velikim stepenicama, znači da neki nisu napravili ni pet koraka pa su pali neki su izašli ali nisu napravili više od 10 metara od izlaza, tako makar deluje na onoj sceni. Dovoljno da je neko držao dah, nije udisao odmah, etc. Kakav god da je gas verovatno je ipak pomešan sa nekom količinom kiseonika ne verujem da ga baš nema nimalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted 17 hours ago Report Share Posted 17 hours ago Ahhh, sad vidim da su potpuno preskocili veliki deo knjige i izmesali likove...ok,jeste i u knjizi malo bespotrebno oduzio, ali opet mi je bezveze kad tako kasape i skracuju pricu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts