Jump to content

Serije koje pratite

Recommended Posts

On 9/7/2024 at 1:59 PM, Dule_smor said:

Pa druga polovina sezone je samo bolja po meni, eto da ti spojlujem malo 😉 

Jest dobro, odgledah do kraja. Sad postoje 4 Terminatora za mene, 2, 1, ovo i TSCC :D 

Ma i Salvation je pojam od filma za ovo sto danas gledamo :D

Edited by millanče

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

odgledah WeCrashed u proteklih desetak dana

7.3 mi se cini kao poprilicno niska ocena, za serije, ne znam da li su ljudi davali losije ocene zbog izuzetne antipaticnosti likova ili im stvarno celokupan utisak bio da je losnjikavo

meni je bila gledljiva i zabavna, bas lagano ide gledanje, korektno snimljena i odglumljena

• 2 weeks later...

KAOS https://www.imdb.com/title/tt8550732/

image.png

Sporo i nekako loše 🙂

Privukla me tematika - grčki bogovi (malo i rimskih) u moderno vreme, ali presporo se sve odvija i epizoda traje 50 minuta a realno je da traje 35. 

Možda mi i najviše smeta to što se kao sve odigrava na Kritu u Heraklionu, a ono niđe veze sa tim nema, šta više kao da su namerno napravili neki "paralelni univerzum" kako može da izgleda i onda sve podseća na neku Kubu sa nekim militantnim vladarima u tipičnim odorama iz Tropico video igre, nekim blesavim tablicama, objektima i na stranu što su "grci" naravno crnci 🙂

Džef Goldblum glumi samog sebe kao što radi u proteklih X filmova, ostali su dosta prosečni. Neću gledati dalje osim ako neko ne javi da su baš pokidali u narednim epizodama.

Sa druge strane:

Only Murders in the building - počela četvrta sezona!

Za sada održava kvalitet prethodnih, zapravo je ubistvo možda i najinteresantnije do sada (ofc oslanja se na kraj treće sezone no da ne spojlujemo), pa ćemo da vidimo u kom smeru će to da ode.

Batman: Caped Crusader

Serija je bas lepo iznenadjenje! Prva epizoda mi nije potpuno legla, ali kako je ova prva sezona napredovala, svaka mi je bolja i bolja od prethodne.

Period odvijanja radnje je najvise nalik na 1930. do 1950. godine sa povremenim anahronim elementima zacinjen stripski banalnim crtama.. Poznati likovi imaju nove pozadinske price i uloge, a Batman nije hiper baja na kakvog smo navikli.

Jos jedan 9,9/10 za Warner Bros Anumation.

Edited by Leonardo DyStopio
  • Upvote (+1) 1

KAOS je djubre tesko, nemojte gubiti vreme 🙂

Netflix Twilight of the Gods, eto uspeli su woke sranjem da useru i ovu mitologiju 🙂

Doduse ne mirise na to sa pocetka, solidna animacija,  solidan zaplet hehe hihi malo cudno otkud bas 18+, ali od sredine pa do kraja woke je izuzetno jak, ima scena seksa lol, tu je  lgbt  + ovaj neofeminizam, plus sto nemam pojma sta su sve nakalemili na celu pricu o bogovima, to je sve nakako brzo spetljano i skoro nimalo pojasnjeno

svidja mi se sto je Tor nevidjeni sadista u budaletina  lol 

fallout_table.gif

24 minutes ago, G!!! said:

KAOS je djubre tesko, nemojte gubiti vreme 🙂

hvala na još jednoj potvrdi, bukvalno posle ove prve epizode sam imao dosta jak trip odbojnosti, tako da nema šta, ne bih ni gledao ali sad još više 🙂

20 hours ago, G!!! said:

ustedeo si sebi nevidjeno mnogo vremena, jedino vredno pomena je Dzef Goldblum... Nista idemo dalje 🙂

ali bukvalno mu je ista uloga kao u Thoru, ono skoro pa identično lik glumi 🙂 zato mi nije ni krivo 🙂

Star on Disney+ | Only Murders In The Building | Disney Australia & New  Zealand | Disney Australia

Only Murders in the Building

Odgledao prvu sezonu, prilično je zabavna. Jednostavna whodunit misterija snimljena kao podkast koji troje neznanaca pokrenu kada im komšija izvrši samoubistvo. Martin Šort i Stiv Martin su potpuno prihvatili uloge propalih zvezda (jedan je propali TV glumac, drugi brodvejski režiser) i sjajno se zabavljaju. Selena Gomez je dobra u ulozi cinične kučke koja je sama po sebi meh lik, ali sjajno radi kad "poklapa" ovu dvojicu.

Serija ima 4 sezone, nisam siguran gde će ići kad je prva sezona zatvorena celina (minus klifhenger na samom kraju)

Edited by cali
  • Like +1 1

16 hours ago, cali said:

Serija ima 4 sezone, nisam siguran gde će ići kad je prva sezona zatvorena celina (minus klifhenger na samom kraju)

HVALA TI ŠTO PRATIŠ MOJE POSTOVE!

Pisao sam redovno o svim sezonama. Ono što je dobra strana je što će naredne sezone potencijalno biti još i bolje nego prva (subjektivno). Evo sad je četvrta, koja je možda i najbolja do sad.

Što se tiče toga gde će ići, bukvalno će ići u tom smeru kao i kraj prve sezone, završi se ona kao celina ali ima taj "mali" klifhenger koji bude uvod u narednu sezonu, tako da u teoriji ne moraš ni da je gledaš ako ne želiš. I tako iz sezone u sezonu.

Selena takođe postane malo manje bitch u narednim sezonama, ali i dalje glumi kao preparirana 🙂

11 hours ago, manson said:

Ja krenuo pre neki dan, 4 epizode do sada, dobro je skroz. Preporuka. Pojavljuje se i Sting, scene sa njim su odlične 🙂 

kul je, uvek ima tako neko, ali je suštinski nebitan za priču 🙂

• Like +1 1

Krenuo Nobelovac na RTS.

Serija prati Andrića u tri perioda - u toku Drugog svetskog rata kog je proveo pišući u Beogradu, posle rata kad su krenule komunističke čistke, i 1961. kad je dobio Nobelovu nagradu.

Tihomir Stanić standardno kida kao režiser i glavna uloga. Jedino negativno što mi zapada za oko je što su grunuli u prvoj epizodi gomilu likova bez objašnjenja ko su, i standardna boljka srpske kinematografije što su pola dijaloga istorijski "teške", dubokoumne misli.

Svakako će se gledati.

On 10/6/2024 at 11:43 AM, cali said:

Krenuo Nobelovac na RTS.

Serija prati Andrića u tri perioda - u toku Drugog svetskog rata kog je proveo pišući u Beogradu, posle rata kad su krenule komunističke čistke, i 1961. kad je dobio Nobelovu nagradu.

Tihomir Stanić standardno kida kao režiser i glavna uloga. Jedino negativno što mi zapada za oko je što su grunuli u prvoj epizodi gomilu likova bez objašnjenja ko su, i standardna boljka srpske kinematografije što su pola dijaloga istorijski "teške", dubokoumne misli.

Svakako će se gledati.

Stanić je realno i isti Andrić i bez neke dodatne šminke 🙂

7 hours ago, mladenq said:

Nobody Wants This

nije bas ona klasicna glupava romansa, ali nije ni nesto narocito dobra

epizode znaju dosta da osciliraju, i primetno su losije kad je recimo porodica od ove joanne u fokusu, prevelike karikature

moze da se pogleda sa zenom

...ali ne i sa Stanom!

Follows the unexpected relationship between a rogue rabbi and an irascible, loud, agnostic woman.

• Haha (+1) 1

Rings of Power, S02

pa serija se poprilicno poboljsala i odnosu na prvu sezonu, naravno i dalje ima kapitalnih propusta u prici, lore-u, kastingu ali je svakako ogroman pomak u svakom segmentu tu. Oseca se kao da je dosao neko ko iole  kapira Tolkina, ali se vidi da nisu otpustili sve koje su trebali lol 

Recimo i te scene borbe kojih sada ima i dosta pa i epskih razmera, i dalje na momente deluje amaterski sto mi je u danasnje vreme prosto neobjasnjivo

steta je sto na kraju sezone gubimo mozda i 2 najinteresantnija lika ali sta je tu je

sada shvatih da fanovi lotr fanovi pljuju seriju i iz nebuloznih pobuda, tipa sada ne valja ni sto je balrog isti kao u filmovima lol

Inace prica o patuljcima je mozda i najgotivnije predstavljena

fallout_table.gif

lotr fanovi pljuju rop jer je, kada se sve sagleda, najimbecilnije napisana serija ikada, ubedljivo

to sam tvrdio nakon s1, a tvrdim i dalje, jer sam iz nekih dokono-mazo poriva odgledao i s2

ima i drugih jezivih/prekomicnih stvari u seriji, ali pisanje je toliko lose da cini finalnu sezona got-a literarnim blagom u poredjenju

kao sto napisah, ne ulazeci u dalje detalje - neki fanovi (nemam pojma da li si fan niti koliki nit me interesuje) pljuju je i iz nebuloznih razloga, jer sada nevalja ni zato sto je barlog kao u filmu

sa ove vremenske distance got je toliko dobra serija da njeno finale moze da joj se oprosti

• Like +1 1

fallout_table.gif

Krenula treća sezona From, očekivano sa još više pitanja nego odgovora 🙂

Već ono širenje cele misterije oko grada u drugoj sezoni je bilo dovoljno da skrene prema celom LOST tripu, tako da nisam ni očekivao da će u trećoj da se to odjednom sve reši, i naravno, nije 🙂

Glavni novitet je, ajd stavljam u spojler

Spoiler

izlazak keve u stvarni svet gde je "vratio" klinac u belom i sad ona sa druge strane pokušava da odgonetne šta se događa.

mimo toga, unutar grada je sve i dalje ista šema - jao jao zašto se ovo događa, mi nemamo pojma i onda rendom dešavanja tipa jedan dan provale nešto pa bi to da ispitaju ali avaj, čudovišta im to sruše, drugi dan im nešto uništi svu hranu, trećeg pronađu gomilu nove hrane na nekom levom mestu, itd itd.

ne verujem ni da serija ima toliku gledanost da bi opravdala milion sezona, a opet ne deluje mi ni da su ovi spremni da je završe u ovoj trećoj, tako da biće čupavo!

• 2 weeks later...

Teacuphttps://www.imdb.com/title/tt27031263/

image.png

Interesantan je momenat da ovu "ozbiljnu" seriju stave u 30 minuta format obično rezervisan za komedije, ali eto, desilo se! Baziran na knjizi "Stinger" priča o farmi u sred ničega u kojoj kreću da se dešavaju čudne stvari preko noći! 

Gluma je malo problematična, mada se u tom smislu Ivon i dalje solidno drži i ide pohvala za nju i za glumu i za izgled! Ovi svi drugi su bož' pomozi. 

Nadam se da je u pitanju "mini serija" tj. da neće da je duže, ne znam sad šta su planovi, ali ako je produže previše samo ću da pročitam knjigu, biće jednostavnije 🙂 

Ko voli te "misterije" u smislu jedno veče kreću da se događaju čudne stvari i ne zna se šta se događa, ovo može biti dobra serija, izlaze po dve epizode i do sad je praktično izašla cela sezona, 31. oktobra je finale ako sam dobro ispratio tako da je to to.

Malo me podseća na Tominokerse, ne znam što, ali eto.

4 minutes ago, millanče said:

definitivno nije dosadna kao "The Batman" flm iz kog je "spinofovana" 😄

ja delom zbog toga ne mogu da se nakanim, jer neminovno pravim tu negativnu konotaciju a delom jer su me bas smorili ti superheroj univerzumi, bas mi nekako maks puca k za najnoviju iteraciju desavanja u gothamu, iako vidim da uglavnom hvale seriju

Edited by mladenq