bolkonski Posted February 26, 2018 Author Report Share Posted February 26, 2018 Imaš topik na forumu Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 knjiga je precenjena LELLELE Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 On 2/23/2018 at 2:22 PM, Thunderstorm said: Odlicna serija. Treca je i najslabija po meni, cetvrta opet ludilo. sjajno, treca jeste bila malo drugacija ali sa svojim tvistovima i poludelim rusima i u svom nekom fazonu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 1 hour ago, bolkonski said: Imaš topik na forumu hvala ali i dalje mi nisu pomogli vredi li gledati :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Just now, mohr said: hvala ali i dalje mi nisu pomogli vredi li gledati :) pa onda ti nema pomoći :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted February 26, 2018 Author Report Share Posted February 26, 2018 Po meni vredi. Ostala mi je doduše još poslednja epizoda, zato nisam tamo bogzna šta rekao. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 samo ako gledaš obavezno nađi verziju sa titlovima, kad krenu da pričaju španski i japanski da znaš šta kažu, da se ne zezneš k'o ja! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 ajd japanski, al spanski svi valjda znamo jos od kasandre i ljovisne hehe...doduse ima i arapskog! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted February 28, 2018 Report Share Posted February 28, 2018 On 2/19/2018 at 9:01 AM, Lucky said: Krenuo sam da gledam The End of the F***ing World .- http://www.imdb.com/title/tt6257970/.. odgledao sam samo jednu epizodu pa nemam pojma šta da mislim ... pogledaću još pokoju epizodu, kratko traju, ali nije me baš privuklo. Odgledao sam ovo. Mali govnar koji pokušava da se racionalizuje u psihopatu lol (ali to je opravdano zato što je doživeo zajebanu traumu) i razmažena besna kretenuša (ali i to je opravdano pošto joj je očuh govnar, a keva kreten) prave sranja. Umešana je i policija (i to opravdano pošto - sranja, a i lezbejke su dve pandurke što je uvek plus). U početku je malo dosadno i usiljeno, ali su ovo dvoje glavnih stvarno simpatični, a ima i par dobrih vinjetica. Poslednje dve tri epizode čak imaju emociju, naročito kraj ofc, pa sve klikne. Na Nemanjići - Altered Carbon skali je sigurno bolje od knjige (ugljenične), mada je ona izvikana. Strip, po kom je ova serija pravljena, možda i nije bolji, davno sam protrčao kroz isti. Lale, ispravio sam ti i naslov serije, nisi stavio zvezdice gde treba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 28, 2018 Report Share Posted February 28, 2018 37 minutes ago, Lex said: Odgledao sam ovo. Mali govnar koji pokušava da se racionalizuje u psihopatu lol (ali to je opravdano zato što je doživeo zajebanu traumu) i razmažena besna kretenuša (ali i to je opravdano pošto joj je očuh govnar, a keva kreten) prave sranja. Umešana je i policija (i to opravdano pošto - sranja, a i lezbejke su dve pandurke što je uvek plus). U početku je malo dosadno i usiljeno, ali su ovo dvoje glavnih stvarno simpatični, a ima i par dobrih vinjetica. Poslednje dve tri epizode čak imaju emociju, naročito kraj ofc, pa sve klikne. Na Nemanjići - Altered Carbon skali je sigurno bolje od knjige (ugljenične), mada je ona izvikana. Strip, po kom je ova serija pravljena, možda i nije bolji, davno sam protrčao kroz isti. Lale, ispravio sam ti i naslov serije, nisi stavio zvezdice gde treba! onda ću mu dati šansu, delovalo je monotono na početku, ali ako postaje bolje, super. hvala za ispravku! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 Odgledao sam i Dark. Sasvim fina serija, prijatno sam iznenađen kvalitetom. Iznenađen sam i poređenjem sa Stranger Thingsom, pošto nema ni S od istog. Pre je Twin Peaks kod Duleta u Njemačku, samo umesto majstorski mistifikovanog dualiteta black/white lodge, ovde imamo neke naznake svetlost/senka dualiteta, a osnova priče je pak zatvoreni vremenski paradoks, koji je prilično lepo ispričan. Mali gradić u zabiti, sa sve tinejdžerima kojima je pun polni organ istog i roditeljima koji pate za starim dobrim vremenima (kad je njima, kao i sad, polni organ bio pun malog gradića u zabiti, ali su imali polni organ da to iskažu) kao osnova za sve to je tu. A kao i Coop, i ovde svi vole da pitaju "Koja je ova godina?". Sa tehničke strane, možda je malo režiserski na par mesta nešto ukenjuckano, ali je generalno iznad proseka. Cast je skoro pa odličan, ne da većinom niko ne glumi loše, nego čak i isti likovi u različitim dobima života izgledaju baš kao da jesu isti likovi. Osim možda Regine. Vrhić! Skroz sam ok i da ne bude druge sezone. Fino je ovo zaokruženo, mada svakako ima dosta prostora za još priče, što u 2052!!!!OMG!!111 , što u prazninama ovoga što smo videli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 Gomorrah, 'talijanska serija o modernim krimosima. Ne bih nutkao kao mind blowing, al jeste osvežavajuće od američkih sranja + dobra gluma.https://m.imdb.com/title/tt2049116/ Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 16 minutes ago, Lex said: Reveal hidden contents 2052!!!!OMG!!111 Samo ovo je dovoljno da bude greota ako da ne bude druge sezone:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 1 hour ago, Lex said: Odgledao sam i Dark. Sasvim fina serija, prijatno sam iznenađen kvalitetom. Iznenađen sam i poređenjem sa Stranger Thingsom, pošto nema ni S od istog. Pre je Twin Peaks kod Duleta u Njemačku, samo umesto majstorski mistifikovanog dualiteta black/white lodge, ovde imamo neke naznake svetlost/senka dualiteta, a osnova priče je pak zatvoreni vremenski paradoks, koji je prilično lepo ispričan. Mali gradić u zabiti, sa sve tinejdžerima kojima je pun polni organ istog i roditeljima koji pate za starim dobrim vremenima (kad je njima, kao i sad, polni organ bio pun malog gradića u zabiti, ali su imali polni organ da to iskažu) kao osnova za sve to je tu. A kao i Coop, i ovde svi vole da pitaju "Koja je ova godina?". Sa tehničke strane, možda je malo režiserski na par mesta nešto ukenjuckano, ali je generalno iznad proseka. Cast je skoro pa odličan, ne da većinom niko ne glumi loše, nego čak i isti likovi u različitim dobima života izgledaju baš kao da jesu isti likovi. Osim možda Regine. Vrhić! meni Jonas nešto nije baš sličan, mislim da sam to i pisao, čak i onako "raspao". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 Pa ima mi sličan pogled (da ne kvotujem sad rečenicu iz serije), a i mislim da su morali tako zbog spoilera. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 5 hours ago, Lex said: Iznenađen sam i poređenjem sa Stranger Thingsom, pošto nema ni S od istog. E jebiga sad. Slažem se ja, meni nije za poređenje sa Stranger Thingsom, ali reći da nema ni S od istog mi je malo previše. Neko je već napisao - u obe serije imaš: malo mesto, grupu tinejdžera, glavnu "misteriju", pa čak i nestanak deteta, imaš "zlu veliku korporaciju" u tom malom mestu, imaš taj kao neki "retro" momenat, imaš glavnog pandura koji se najviše cima... baš ima dosta elemenata i razumem zašto ljudi porede, iako realno Dark sabija ST. Nego, koliko bi serija još više sabila da ulogu glavnog pandura tumači Mads Mikkelsen? :D Pišem ovo jer me je u par scena baš nekako podsetio na njega. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 Laki je prvi napravio poredjenje za Ulricha, nesto izmedju Madsa Mikelsena i Bastijana Svajnstajgera :D Slazem se za porodjenje sa ST, iako u principu nije na mestu ima previse istih momenata sto si ih nabrojao da bi izostalo makar neko poredjenje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 Da se u Darku priča o grupi dece koja se bore protiv čudovišta prihvatio bih Nemački Stranger Things nadimak, koji sam na par mesta video, ali ok. Neka bude da ima St od Stranger Thingsa. :P Po meni, skoro sve ono u čemu su ST i Dark slični su postulati žanra, a ne nešto po čemu je bilo koja od dve serije specifična. Malo mesto, zla korporacija, glavni pandur, vreme (dela) radnje. Pritom su sva četiri potpuno drugačije iskorišćena. :) Evo da kažemo da je nestanak deteta kao pokretač radnje baš velika sličnost, mada je i to žanrovska stvar. Reći da su slični je skoro kao kada bih rekao da Vićini postovi podsećaju na Deijeve zato što obojica koriste slova i znakove interpunkcije. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 2, 2018 Report Share Posted March 2, 2018 18 hours ago, togFU said: E jebiga sad. Slažem se ja, meni nije za poređenje sa Stranger Thingsom, ali reći da nema ni S od istog mi je malo previše. Neko je već napisao - u obe serije imaš: malo mesto, grupu tinejdžera, glavnu "misteriju", pa čak i nestanak deteta, imaš "zlu veliku korporaciju" u tom malom mestu, imaš taj kao neki "retro" momenat, imaš glavnog pandura koji se najviše cima... baš ima dosta elemenata i razumem zašto ljudi porede, iako realno Dark sabija ST. Ali je Dark "milion" puta mracniji (figures) i ima taj "strava i uzas" momenat, ST nije ni blizu toga bez obzira na "horor elemente" vise je kao tinejdzerska serija. 18 hours ago, Dule_smor said: Laki je prvi napravio poredjenje za Ulricha, nesto izmedju Madsa Mikelsena i Bastijana Svajnstajgera :D ima tu svajnijevu njonju, a i nemac je! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 2, 2018 Report Share Posted March 2, 2018 relano! nego, jel gledao neko ovo, kako vam se cini...odgledah prve dve epizode i zanimljivo deluje:) http://www.imdb.com/title/tt4378376/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 forum propo:( odgledah obe sezone, kul je serija osim par proseravanja, nadam se da ce i sledeca sezona biti dobra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Jeb'o forum, samo ti leveluj. Inace, kapiram da si ovo gledao: http://www.imdb.com/title/tt1883092/?ref_=nm_knf_i3 Ako nisi, obavezno. Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 nisam, pogledacu, fala :) a i ovo mi deluje zanimljivo:) http://www.imdb.com/title/tt4445154/episodes?season=1&ref_=ttep_ep_sn_pv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Deutschland 83 ubedljivo najbolja od svih nemackih serija pomenutih na topiku u poslednjih x strana, a stara je tipa 2-3 godine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Fala Kole, skidam :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts