Cela Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 kolko kosta hranjenje neke od tih zivuljki na mesecnom nivou , mislim jel im svaki obrok mish, kako to funkcionise ? Konkretno Dulio , kako ti hranis zmiju , sta jede ? When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Gurne joj ruku usta da zavara glad, pa izvuče Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Ovaj Kali u poslednje vreme samo rofluje :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 kolko kosta hranjenje neke od tih zivuljki na mesecnom nivou , mislim jel im svaki obrok mish, kako to funkcionise ? Konkretno Dulio , kako ti hranis zmiju , sta jede ? Koliko ja znam za te kucne pitone do 2 metra jedu valjda jednog misa na 10-15 dana, a misevi su valjda nesto tipa 400 kinti ja mislim. OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Ћела: Овај сад док је беба једе типа једног малог пацова на 4-10 дана (рецимо нек буде 6), онда кад порасте, једе нпр. тинејџ или скоро одраслог пацова на 10-20 дана. Ако извале да је зима (што не изваљују сви и не изваљују увек), онда кулирају типа 3-6 месеци и не једу ништа. Ако пазариш од узгајивача (пошто они узгајају поред змија и глодаре јер треба наранити триста змија), то је знатно јефтиније него из неког пет шопа, плус што ће те у пет шопу смарати јер си сумњив што купујеш једног миша сваке недеље:) Плус што га он рокне и онда ти да лепо да ти туриш у замрзивач, а не да имаш трауме јер си убио пацова, а он се трзао још дваес секунди:) Рецимо, код овог лика ког ког сам ја узео, пацова сам платио 150 кинти или 250, не сећам се. Јако су захвалне те животиње за храњење и финансијски и набављачки, пошто кад их навикнеш на одмрзнуте, лепо одеш са две иљаде кинти и узмеш за два месеца. Цена зависи да ли је миш или је пацов, колики је порасо итд. Агаме и ове жабе мислим да су још простије пошто могу да пиче без неких ''комплекснијих'' живуљки, дајеш им бубашвабе или цврчке и витамине. Обично пазариш типа пет тих буба које они једу и ставиш их у неко срање и ставиш им картон од јаја или јабуку и после неког времена су перпетуум мобиле што се тиче размножавања. А можеш и стално да их пазариш по неколико. Нисам сигуран, али мислим да тим малим гуштерима и овим жабама људи дају мишеве само ефекта ради, као ''јооо саће да поеде''. Поред хране, од тих периодичних трошкова (мрзи ме да набрајам ван тајм трошкове) имаш за подлогу (рецимо кокосов тресет је кул и он ти је нпр 250 кинти количина за месец, два, три), али она може да буде и папирни убруси или новине. Ако грејеш сијалицом, купиш нову кад цркне, ако грејеш подним грејачима, не цркне никад, и тако... У суштини си добар са десетак евра месечно за све. Неке живуљке су, наравно, компликованије, трипујем да игуана једе ко змај и да јој треба гомила неких витамина и минерала који су вероватно ''игуана онли'', па самим тим и скупљи, али лупетам сад, заиста. Бај д веј: :))) brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiser Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 google search > "do a barrel roll" :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Kod tih klipova ovaj me i dalje uvek oduševi - http://www.youtube.com/watch?v=eEZMctgaXNQ&feature=related Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Да, мачке су господари рефлекса и царости brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 ja sam mislio da je mnogo zahtevnije i skuplje ,prosto mi je neverovatno da je tolko jeftino When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 sutra kada padne fb svet ce biti mnogo lepsi :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Рецимо, код овог лика ког ког сам ја узео, пацова сам платио 150 кинти или 250, не сећам се. Јако су захвалне те животиње за храњење и финансијски и набављачки, пошто кад их навикнеш на одмрзнуте, лепо одеш са две иљаде кинти и узмеш за два месеца. Цена зависи да ли је миш или је пацов, колики је порасо итд. a kako keve reaguju na smrznute pacove u zamrzivaču? :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Па, са петнес дина избаце напоље и тебе и змију и пацове, а са тријес лупиш шаком остол и то је то:) Наравно, ставим их у кесу, па у кутију, па у кесу и стоје сами у једној прегради, потпуно непотребно ал добро:) Ако је баш баш нерешив проблем, онда просто на типа недељу дана седнеш у ауто, одеш код чике, он звекне једног, да ти, ти се вратиш и нараниш змију. Ја као лик оперисан од тих трипова имам моћ да само ''набубам'' да су то људима гадне ствари, али не и да сконтам емпатијски, пошто на декапитоване пилиће са одсеченим ногама нико не реагује тако:) Мислим, ја бих мого да похасам тог пацова ако треба због нечег, сисар ко сисар:) brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 a kako keve reaguju na smrznute pacove u zamrzivaču? :)) Spreme ih u pacu! jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Relevant: http://www.cracked.com/article_19515_the-6-most-incredible-real-world-beast-masters.html Deluje kao da ova zmija zna ko joj je gazda. WHERE IS YOUR GOD NOW DOOLIO? :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Ахаха знам за то, чак су је и одвозили аутом у пичку материну, ал се врати сама увек:) едит: ма онај лик са крокодилом је цар, онако нешто стварно нисам мислио да ћу видети:) Оно, крокодил је баш баш преглупа животиња, а они брате блеје све у шеснаест и то не оно, овај блеји са крокодилом, а крокодил толерише него овај га зове да се купају, овај дође, онда се тамо преврћу у води ахахах:) brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 hahahahahhha kako je ovo dobro bufalo, nilski konj, krokodil :) :) photoshop jebeni :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 \o/ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 sinoc bio na Lukasa u arenu :D jbt kakva zurka :D veselo, veselo :D a bili su i dobri gosti, osvajaci, kerber, galija, viktorija narkomanka, corba ... a nocas u jazbini brat casti povodom diplome \o/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 плус што ће те у пет шопу смарати јер си сумњив што купујеш једног миша сваке недеље:) Ово не разумем, шта они мисле са чиме хране змије они који их држе као љубимце? Ја као лик оперисан од тих трипова имам моћ да само ''набубам'' да су то људима гадне ствари, али не и да сконтам емпатијски Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 vidi lag Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Ово не разумем, шта они мисле са чиме хране змије они који их држе као љубимце? jer u pet sop dolazis da kupis kucnog ljubimca a ne hranu za zmiju :D Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Јасно је мени да због имена је то место за куповину љубимаца а не њихових оброка, али питање стоји, где онда "званично" набављати храну за једног као што је змија. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandar_ Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Sad ste već počeli da smarate sa ljubimcima "When you want to succeed as bad as you want to breathe, then you'll be successful". "Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power". Superbia in Proelio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Код ''узгајивача мишева'', па сад дал за лабораторије или конкретно за змије, или нешто треће... Мислим, код људи који продају мишеве, укратко. Ови што узгајају егзотичне живуљке по правилу продају и глодаре као храну, још ти лепо убију и запакују. У Америци мош да наручиш поштом баш од ''продавнице живе хране за рептиле'' нпр. Код нас је то слабо развијено, јелте, па имамо само једног лика који има регистровану одгајивачницу змија, ови остали се воде као хобисти или шта већ. Самим тим немамо ни специјализоване ликове за храну за змије јебига. А у пет шоп фала богу идеш по љубимца, они су у фазону да продају животиње као петове, па им у 99% случајева није свеједно шта ћеш с њима. Замисли дођеш неком одгајивачу кокер шпанијела са причом да си гладни кинез мислим лол Декстер лол:) Али пази сад, ја емпатијски готивим све те животиње, тако да сам заправо антидекстер:) питај неку домаћицу шта уради кад види пацова, па онда питај мене шта ја урадим, па види ко је ту Декстер:) brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts