Dick Warlock Posted October 20, 2022 Report Share Posted October 20, 2022 To je bolje. Ja sam imao istu zamisao kao mladji, jedino sto je moj licni odvrtac radio i dalje radi na 1 VS (volovsku snagu). Trebalo mi je 4+ sata da promenim sva 4 tocka i jos oko pola sata pranja ruku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted October 20, 2022 Report Share Posted October 20, 2022 41 minutes ago, voodoo_ said: Inače sad jurim drugi set felni pa da završim sa tom zajebancijom dvaput godišnje. Najmanje cimanja se ima sa gumama za sve sezone, samo vozis! Sledece manje cimanje je 2 seta tockova (felne + gume) I najgori scenario 2 seta guma za sirotinju. Em se jebu gume em platis vise em ne mozes sam da uradis balansiranje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post reki Posted October 20, 2022 Popular Post Report Share Posted October 20, 2022 1 hour ago, voodoo_ said: Isto tako šesnaestice pašu u Dexy Co kese za novogodišnje paketiće, ne pitajte kako znam! Inače sad jurim drugi set felni pa da završim sa tom zajebancijom dvaput godišnje. opet ti i gume 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 20, 2022 Report Share Posted October 20, 2022 2 hours ago, voodoo_ said: Isto tako šesnaestice pašu u Dexy Co kese za novogodišnje paketiće, ne pitajte kako znam! Inače sad jurim drugi set felni pa da završim sa tom zajebancijom dvaput godišnje. a Dule kad je kupovao drugi set felni bio je lud! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 20, 2022 Report Share Posted October 20, 2022 Skroz isto moj i tvoj set! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 20, 2022 Report Share Posted October 20, 2022 Bitan je princip! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 taman i ja da pitam magove Rura. Trebalo bi da kupim zimske gume, jer mi auto dolazi sa letnjim, i fabrički su drugačije dimenzije prednjih i zadnjih guma. To mi i preporučiše, da uzmem iste kao letnje, ali vidim da ako kupim isti model (npr Michelin Pilot Alpin), ali mi nije jasno ovo oko load indexa. Npr letnje su: 265/45/20/104Y prednje 295/40/20/106Y zadnje Da li onda npr da uzimam sledeće: https://www.kemoimpex.com/gume/4x4-suv/zimske-gume-265-45-r20-104v-pilot-alpin-5-suv-n0 prednje https://www.kemoimpex.com/gume/4x4-suv/zimske-gume-295-40-r20-106v-pilot-alpin-5-suv-n0 zadnje npr postoji i https://www.kemoimpex.com/gume/4x4-suv/zimske-gume-295-40-r20-110v-xl-pilot-alpin-5-suv ili https://www.kemoimpex.com/gume/4x4-suv/zimske-gume-295-40-r20-110v-xl-pilot-alpin-5-suv-mo1 gde je razlika 50e u odnosu na ovu sa 106v, da li uopšte dodavati pare bez potrebe, ipak je to 100e na dve gume Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 Treba da piše u knjižici koja je fabrička guma, ako tamo kaže 106, onda ti ne treba jača. Extra load verzije su u principu namenjene karavanima, a ako ćeš izdržljiviju gumu, bitnija ti je ova druga oznaka (v, y...) za indeks brzine, kažu profi vozači. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 hm... ja koliko vidim ove alternativne čak imaju veći speed index (110 umesto 106) i ove jedne čak i "XL" (extra load), na papiru bi te čak trebale biti skuplje, tako da ko zna šta je, možda im se prodaju slabije pa su snizili cenu... ja bih možda išao na tu varijantu, ali onda tražio iste takve i napred Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 1 minute ago, togFU said: hm... ja koliko vidim ove alternativne čak imaju veći speed index (110 umesto 106) i ove jedne čak i "XL" (extra load), na papiru bi te čak trebale biti skuplje, tako da ko zna šta je, možda im se prodaju slabije pa su snizili cenu... ja bih možda išao na tu varijantu, ali onda tražio iste takve i napred napred postoji samo ova opcija od Michelina https://www.kemoimpex.com/gume/4x4-suv/zimske-gume-265-45-r20-108v-xl-pilot-alpin-5-suv i razlika je 800 din po gumi, tako da nije neko ubistvo Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 aha, nemam pojma, verovatno su sve nijanse u pitanju, ako bi se vodio onom pričom "iste gume svuda" onda bi možda sve 4 trebale biti XL, ali svakako su drugačije dimenzije napred i nazad tako da nemam pojma, kontam da nema tu neke razlike... da, kažu i da te XL kao malo duže traju, dok sa druge možda potrošnja bude veća za 0,001% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 Inače ima na IPG Konti u toj zadnjoj dimenziji za ispod 42 hiljade, ne verujem da je išta lošija naročito za tako težak auto. Jedino što je verovatno u Kemoimpexu gratis ugradnja a IPG je samo isporuka na kuću. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 ne bih Continental, Michelin ili Pirelli, i nije mi sad bitno da li ću uštedeti nešto spec, više sam da ne dajem za istu gumu 50e po komadu bezveze. I da, čuvao bih gume u kemoimpexu, da mogu i odmah da mi ugrade Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozurik Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 1 hour ago, togFU said: hm... ja koliko vidim ove alternativne čak imaju veći speed index (110 umesto 106) i ove jedne čak i "XL" (extra load), na papiru bi te čak trebale biti skuplje, tako da ko zna šta je, možda im se prodaju slabije pa su snizili cenu... ja bih možda išao na tu varijantu, ali onda tražio iste takve i napred XL gume su varijante određenog modela namenjene, u praksi, višoj klasi automobila. To extra load ne znači da su teretne već da su namenjene težim automobilima, SUV, 4x4, karavani, itd. Imaju deblje zidove, pa su stabilnije u krivinama jer se manje uvijaju. Moj stav je da budući da kupuješ gume od 350-400€, dodatnih 50€ po gumi nije veliki trošak. Da kupuješ gume od 100€, ofc da je rasprava bespredmetna. Gume i kočnice čuvaju glavu, tvoju i tvojih putnika, kao i drugih učesnika u saobraćaju. Tu nema štednje. 1 Quote You say, away with you Communists; we say, away with you imperialists! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 Da, al ovde je u pitanju ista guma, i manji load index, who was phone? Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 Kozurik dao jos jedan tacan odgovor! Pera dao hint sta uzima! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 STA VOZIS JEBOTE LAMBURDZINI DIJABLO??? tvoje gume vrv nece stati u dexy co kesu, kupi i to! 2 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 Hm, da li menjati ove zime zimske gume koje teram 5 godina? Ove prednje samo 3 godine, prakticno su nove, ali ove zadnje nisam siguran 😕 Ja od kad vozim (27 godina lol) tj. od saznanja da postoje i zimske i letnje gume, kupijem samo zimske i menjam ih posle x sezona kad zakljucim da je vreme 😄 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 Tako ih sjebeš već prvo leto 😄 Ako već voziš jedne iste, onda bar jednom godišnje prebaci prednje točkove nazad i obrnuto, jer se prednje više drndaju zbog rotiranja od volana. Te novije prebaci nazad, kupi dve all season (može i Sava All Weather) za napred, i godišnje rotiraj točkove. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 (edited) Bmk da se cimam 😄 Ali hvala za Sava all weather. To bi mogao da odradim. Edited October 22, 2022 by absolute Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozurik Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 Ko ne ide na skijanje i na planinu, niti vozi high performance car, all season gume su rešenje. A menju all season gumama, Michelin Crossclimate su neprikosnovene po svim testovima. Uzmite bilo koji adac test u poslednjih 5-6 godina i to je to. Pri tome ne koštaju an arm and a leg Quote You say, away with you Communists; we say, away with you imperialists! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 Imam 2 seta guma, na felnama. Volim.Послато са SM-A736B помоћу Тапатока 1 Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 1 hour ago, dovlagsi said: STA VOZIS JEBOTE LAMBURDZINI DIJABLO??? tvoje gume vrv nece stati u dexy co kesu, kupi i to! jos nista, uskoro, i nije lambo, jeste dobro u ITju al nije toliko Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 Btw Pero, u pomenutim ADAC testovima Pireli je već dugo jedva u kategoriji "zadovoljavajuće", ne znam je l su toliki brend na nekim tržištima pa ih zabole da podmazuju Nemce ili šta. Dok je Konti uvek najmanje u kategoriji "dobra", a recimo Hankook zimska dere što mogu da potvrdim i na ličnom iskustvu (dobio Icept RS2 uz kola). Tako da Michelin da ali Pireli ne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 Bar znamo koji je auto uzeo sad 😛 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts