Komek Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 Proizvođač uzima android i "prerađuje" ga i pravi svoju distribuciju, tu on postaje odgovoran za svoju verziju androida. A onda još i svaki provajder voli još za sebe da prepravi malo(ugasi wifi tethering) gde iako proizvođač izbaci novi verziju provajderi koče to još malo(ako uopšte i odrade)... Nije google najbolji na svetu, ali svakako nije odgovoran za tuđe distribucije androida :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 Galaxy Nexus ne dobija 4.4, on je izvan 18 meseci https://support.google.com/nexus/answer/3468085 Is Google releasing Android 4.4 as a system update for Galaxy Nexus? No, Galaxy Nexus phones won’t be receiving the update for Android 4.4 (KitKat). Why isn’t Galaxy Nexus receiving the update to Android 4.4? Galaxy Nexus, which first launched two years ago, falls outside of the 18-month update window when Google and others traditionally update devices. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 nije baš tema za to ali nema smisla otvarati novu. drugarica koja radi u mts-u mi je rekla da postoji inicijativa da negde posle nove godine puste neograničen internet za određene pakete (slično onoj telenorovoj usluzi). ostaje da vidimo da li je to baronija ili ne :) Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Ne znam kako da ti kazem, ali nije bas insajderska informacija :) Uveli su to http://www.mts.telekom.rs/index.php/vesti_detaljno/items/novine-u-postpaid-u.html pocinje od 1. decembra. Meni je realno to jedan motiv vise da predjem kod njih jer znam par ljudi koji su se dobrano zajebali kad su prekoracili net kvotu pa su im stigli pakleni racuni. Ovako si bar miran sto se toga tice, ne moram da pratim counter za megabajte. 1 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Obaveštavamo korisnike Mix Net i Mega Net tarifa da će od 1. decembra 2013. godine imati neograničen pristup Internetu. Naime, korisnicima ovih tarifa biće omogućeno da, nakon potrošenih MB, odnosno GB iz pretplate, besplatno pristupaju Internetu po smanjenoj brzini protoka do 64/32 Kb/s. Ali ovo je još gora brzina od telenorove? Telenor valjda spusti na 256 a i sa tom možeš da se obrišeš samo pošto je sporo do zla boga, mogu da zamislim kako će da izgleda ovaj "neograničen" internet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 A je l' ce to da bude primenjeno i na postojece ugovore ili cemo morati da opet potpisujemo? Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 (edited) Ali ovo je još gora brzina od telenorove? Telenor valjda spusti na 256 a i sa tom možeš da se obrišeš samo pošto je sporo do zla boga, mogu da zamislim kako će da izgleda ovaj "neograničen" internet. Isto je: Internet saobraćaj po maksimalnoj brzini prenosa važi samo za tekući mesec i ne prenosi se u naredne mesece. Ako potrošiš sav saobraćaj po maksimalnoj brzini prenosa, do kraja meseca internetu pristupaš brzinom do 64/32 kbps, bez dodatne naplate. Edit: Meni je zapravo jedini benefit te opcije da ne mogu da se uneredim s racunom, surfovanje "manjom brzinom" je neupotrebljivo, osim mozda neki mail da procitas. A je l' ce to da bude primenjeno i na postojece ugovore ili cemo morati da opet potpisujemo? Mislim da je najbolje proveriti s call centrom ili tako nesto, ja nisam na MTS-u pa ne mogu :) Edited November 28, 2013 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 laki mislim da je to pre markentiski potez nego zelja da se korisnicima omoguci neogranicen pristup internetu posle potrosene pretplate. Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 ne, bice i za postojece ugovore i korisnike. ali ima i downside - megabajti se vise ne prenose. Quote Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 (edited) Mislim da je najbolje proveriti s call centrom ili tako nesto, ja nisam na MTS-u pa ne mogu :) Uzimajuci u obzir njihovu strucnost, lepo cu se iznervirati cim se neka krestava javi :D Edit :@baltamos jebiga,i ovako i onako potrosim sve megabajte svakog meseca :D Edited November 28, 2013 by Шоми илити SpC Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 laki mislim da je to pre markentiski potez nego zelja da se korisnicima omoguci neogranicen pristup internetu posle potrosene pretplate. pa naravno da je marketing :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Uzimajuci u obzir njihovu strucnost, lepo cu se iznervirati cim se neka krestava javi :D Edit :@baltamos jebiga,i ovako i onako potrosim sve megabajte svakog meseca :D generalno i ja, ali mi se jednom desilo da sam bio nesto duze u romingu, pa sam preneo skoro sve tada i onda trosim sve duplo :D Quote Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 generalno i ja, ali mi se jednom desilo da sam bio nesto duze u romingu, pa sam preneo skoro sve tada i onda trosim sve duplo :D Blago tebi, ja imam mozda 50ak Mb do kraja meseca, a u paketu imam 1.5Gb :D Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 najzad sam se rešio svog Samsung Galaxy S2 sa pokvarenim wifijem i sad sam malo zbunjen šta da uzmem umesto njega u nekom cenovnom rangu do maks 200€, a da bude sličnih funkcija kao S2. Oglasi i polovno mi nije u opticaju. Mislio sam u startu S3 Mini ali je.. mini, ne paše mi baš najlakše u ruke toliko iako je najbliže onome što tražim. Ovaj Moto G mi je zanimljiv ali činjenica da ga i dalje nema kod nas i da će koštati ko zna koliko kada dođe i da nema sd slot su mi dilbrejkeri u lošem smislu ali ima super ekran i odlične recenzije imajuću u vidu budžetske rezove. Malo buđavija kamera na njemu isto ne pomaže. Opet, HTC mi je oduvek bio zanimljiv, a u tom rangu cena ne vidim nešto privlačno, bolje od S3 Mini. Možda Desire 500 ali mi se nešto ekran ne sviđa. Svaka preporuka je dobrodošla. Inače, telefon korstim stvarno za sve, od telefoniranja, preko neta, igara, slikanja, muzike, gledanja videa i čitanja. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litt Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 I ja prodah s2 :) Sutra treba da idem da uzmem novi tel, dvoumim se izmedju G2 i S4. Sta biste mi preporucili? (osim da se upucam i sl :P ) Quote ~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 I ja prodah s2 :) Sutra treba da idem da uzmem novi tel, dvoumim se izmedju G2 i S4. Sta biste mi preporucili? (osim da se upucam i sl :P ) N5 :P Salu na stranu, od ta dva bih se pre odlucio za G2 :) Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 (edited) g2 naravno - veci ekran i bolja baterija, daleko bolja baterija od n5 najzad sam se rešio svog Samsung Galaxy S2 sa pokvarenim wifijem i sad sam malo zbunjen šta da uzmem umesto njega u nekom cenovnom rangu do maks 200€, a da bude sličnih funkcija kao S2. Oglasi i polovno mi nije u opticaju. Mislio sam u startu S3 Mini ali je.. mini, ne paše mi baš najlakše u ruke toliko iako je najbliže onome što tražim. Ovaj Moto G mi je zanimljiv ali činjenica da ga i dalje nema kod nas i da će koštati ko zna koliko kada dođe i da nema sd slot su mi dilbrejkeri u lošem smislu ali ima super ekran i odlične recenzije imajuću u vidu budžetske rezove. Malo buđavija kamera na njemu isto ne pomaže. Opet, HTC mi je oduvek bio zanimljiv, a u tom rangu cena ne vidim nešto privlačno, bolje od S3 Mini. Možda Desire 500 ali mi se nešto ekran ne sviđa. Svaka preporuka je dobrodošla. Inače, telefon korstim stvarno za sve, od telefoniranja, preko neta, igara, slikanja, muzike, gledanja videa i čitanja. kada kazes 200 evra, mislis 200 evra plus ugovor ? ili ne htc desire 500 sasvim korektan tel, ima sd karticu, displej na papiru mozda deluje da nije nesto, u realnom radu sasvim pristojno, on je oko 300 evrica, sa nesto boljim ekranom imas 601 ali realno ne znam zasto ti je dilbrejker sd kartica, kada vise od pola telefona ih nema (tek sada izlaze ponovo u vecem broju telefoni sa njima)... zasto ne nexus 4 ? tih 11-12 gb slobodnog ce ti biti malo samo ako imas malo dete koje ces da snimas videom :) Edited December 3, 2013 by G!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 kada kazes 200 evra, mislis 200 evra plus ugovor ? ili ne htc desire 500 sasvim korektan tel, ima sd karticu, displej na papiru mozda deluje da nije nesto, u realnom radu sasvim pristojno, on je oko 300 evrica, sa nesto boljim ekranom imas 601 ali realno ne znam zasto ti je dilbrejker sd kartica, kada vise od pola telefona ih nema (tek sada izlaze ponovo u vecem broju telefoni sa njima)... zasto ne nexus 4 ? tih 11-12 gb slobodnog ce ti biti malo samo ako imas malo dete koje ces da snimas videom :) Da ovo sam i ja hteo da pitam, posto su telefoni koje je naveo 250-300 :) Jos jedan glas za Desire 500, ima ga drugarica, deluje skroz korektno. Nisam sad nesto zagledao displej, ali to mozes da vidis kod nekog od ovih operatera da proveris da li ti odgovara. Ovako je delovao skroz kul. S3/S4 mini varijante su po meni bullshit, onda ti je bolje da si ostao sa S2 :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 g2 naravno - veci ekran i bolja baterija, daleko bolja baterija od n5 kada kazes 200 evra, mislis 200 evra plus ugovor ? ili ne htc desire 500 sasvim korektan tel, ima sd karticu, displej na papiru mozda deluje da nije nesto, u realnom radu sasvim pristojno, on je oko 300 evrica, sa nesto boljim ekranom imas 601 ali realno ne znam zasto ti je dilbrejker sd kartica, kada vise od pola telefona ih nema (tek sada izlaze ponovo u vecem broju telefoni sa njima)... zasto ne nexus 4 ? tih 11-12 gb slobodnog ce ti biti malo samo ako imas malo dete koje ces da snimas videom :) Da ovo sam i ja hteo da pitam, posto su telefoni koje je naveo 250-300 :) Jos jedan glas za Desire 500, ima ga drugarica, deluje skroz korektno. Nisam sad nesto zagledao displej, ali to mozes da vidis kod nekog od ovih operatera da proveris da li ti odgovara. Ovako je delovao skroz kul. S3/S4 mini varijante su po meni bullshit, onda ti je bolje da si ostao sa S2 :) Mislio sam na 200€ bez ugovora, S3 Mini je 175€, Desire 500 je 220€, u radnji. Moto G niko ne zna još. Ja sam nekako mislio na nešto pored ta tri dal ima preporuke. Iskreno, u opticaju mi je i da opet kupim S2 samo Plus varijantu koja je 193€, pošto sam ja prezadovoljan telefonom, jedino što mi je pandrknuo wifi skroz, a van garancije je. Da nije toga, ne bih ga ni menjao, a popravka se ne isplati. I ja sam nisam neki fan minija ali sam baš probao jedan S3 mini skorije i ok je, šta znam. Moraću da pogledam uživo negde Desire 500. A sd kartica mi je dil brejker u smislu da ako mi zatreba prostora, ne mogu da kupim novu karticu nego nov telefon ako nema slot. Druga stvar je što je meni sadašnja kartica skoro popunjena sa muzikom, knjigama, stripovima i ponekom serijom. I to mi je super da ne moram da mislim dal ću imati prostora na telefonu kao da sam opet u 2005-oj sa k750i i čitavih 1GB kartice. Čili, ima po oglasima N4 za ~200e, budi strpljiv i ne kupuj đubre. Ne videh da si pitao pa kasnim sa odgovorom :P Ne žurim se ja nigde, N4 mi je bio u opticaju ali nema SD, i 60ak evra je više nego što planiram da potrošim. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 ti kao da nisi pročitao šta sam napisao iznad u vezi sd :D plus, sa 600mb limitom u paketu, klaud servis mi ne znači ništa a i strimovanje muzike na telefonu mi je glupo i neprkatično kad već imam sve što mi treba skinuto kao mp3 :D Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 kapiram i to bi mi bilo ok za recimo Moto G po toj ceni koja je 170-190$. Ali neki telefon preko 200€ da nema sd me ne zanima. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Čitam, ali ne vidim problem u tome čak i sa 8 GB. Osim ako nisi jedan od onih jer hoćeš da snimiš dovoljno muzike da slušaš bez prestanka od sada do 01.01.2014.. Realno je da ćeš doći u kontakt sa računarom every now and then i to stvarno ne bi trebao da ti bude deal breaker kada je u pitanju telefon. Jebem li ga, makar ja tako razmišljam, jer zaista ne možeš da preslušaš muzike onokoliko koliko drži baterija telefonu, a do tada ćeš već imati prilike da snimiš novi album itd itd. Ne znam kako ti nije jasno da ne moze da izadje iz kuce bez svoje kolekcije stripova. 1 1 Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 E ovako. Ističe mi ugovor u vipu ovih dana. Nešto sam kontala da se više isplati da se uzme novi telefon. Ne bih bacala novce za htc one, a da kupijem nešto nižeg ranga nisam motivisana jer bih tokom sl godine uzela n5. Realno ne bih dala više od 1din, na paket vip700 best buy mi se čini lumia 520. Telefon bih koristila za ovaj vojni broj (mts), jedini problem što je zaključan na vip mrežu. Možda jeste glupo pitanje (bez h8 i trololo momenata), da li u Handy/ju i sličnim radnjama koji imaju ugovor sa vipom zaključavaju telefone na vip mrežu? (kontam da ne) Nisam nikad uzimala telefon osim kod operatera. Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 pređi na telekom i potpiši ugovor bez uzimanja telefona te plaćaj duplo jeftiniju pretplatu, a telefon kupi za keš. izračunaj kolika je ušteda u roku od dve godine i sve će ti biti jasno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 Jedino sto je tu pitanje da li ima smisla da uzimas Windows Phone telefon ako ionako planiras da budes na Androidu. Tipa uz taj paket mozes da uzmes LG L5 II za dinar ili Samsung Galaxy Trend za 1.000 dinara, nisu to sad neki odlicni telefoni, ali sustinski nije ni Lumia 520 :) 2 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts