Lucky Posted December 16, 2021 Report Share Posted December 16, 2021 12 hours ago, Zwerko said: Edit: A i za pravna lica slična priča - zovu me "jel hoćete da uzmete ugovor za firmu?" Neću, ne treba nam. Aha, a možemo sad da vam ponudimo internet za firmu! Ok, to mi je relativno interesantno, pošaljite mi koja vam je ponuda. Javiće vam se koleginica sledeće nedelje. Nikad se ne javi koleginica... Korisničke službe su inače sam vrh 🙂 Mala digresija sa telco priče na Jysk pre dve nedelje. Nađem na Jysk sajtu neke stolove, hoću da uzmem preko firme. Nadam se da kao i svi drugi normalni imaju opciju "plaćanje preko profakture-računa firme". Prođem ceo proces da bi na kraju bilo samo plaćanje karticom ili plaćanje pouzećem. Ali ima i polje "ime firme", "pib" itd. Odaberem plaćanje pouzećem i kao javiću im da samo izdaju fakturu. Pišem im mail, da ne zovem odmah, nema odgovora dva dana. Zovem korisničku službu. Kaže mi riba da preko interneta ne može plaćanje fakturom, samo kartice ili pri preuzimanju u kešu ali tad mogu da mi izdaju gotovinski! :))) Preko firme možeš samo u Jysk radnji i to samo za robu koju oni imaju u toj radnji ne može iz drugih?! Ok, koja je logika onda PIB i ime firme ne znam ali nema veze. Tražim da otkažu, ona kao važi otkazano nema frke. Stiže mi email da je porudžbina otkazana i napomena da ako mi slučajno dođe još neki mail gde kažu da se sprema porudžbina itd da slobodno ignorišem jer je to automatski. Stvarno, stigne mi takav mail, ja ga ignorišem. Pet dana posle toga zove me telefonom Jysk - Dobar dan, samo da proverimo da li odgovara isporuka danas između 12 i 15h na adresi? :))) but wait, there's more... Zaputim se u Jysk lično da uzmem tu profakturu magičnu iz radnje. Lik zapiše podatke, zapiše adresu za isporuku, zapiše kontakt telefon, kaže evo, kad vi uplatite mi sutradan vidimo i odmah vas neko zove. Uplatim, niko se ne javlja sutradan, ni dan posle, ni dan posle ni dan posle ... 🙂 Ja trećeg dana zovem korisničku službu "Izvinjavamo se, zbog tehničkih problema ne možemo da primamo pozive, pošaljite na mail". Pošaljem mail, naravno nikad nisam dobio odgovor (ni do dan danas). Sutradan opet pozovem, opet tehnički problemi ne mogu da primaju pozive 🙂 Petog dana odem ja kod njih neka zbunjena radnica pola sata traži da nađe profakturu nađe i da je uplaćeno i sve "ja ne znam što vas niko nije pozvao". Zamisli. Uzme ona opet moje podatke i telefon i sve za isporuku, zvaće vas sutra. Niko se ne javlja sutra :)) Prekosutra ja pozovem njih ali direkt na radnju (uzeo sam broj kad sam bio, setih se toga) kaže mi lik "bio je kurir, zvao vas je niste se javili i nije uzeo za isporuku". Ja kao "wtf, nemam nijedan propušten poziv, na koji broj je zvao?" . Lik mi izdiktira neki rendom broj koji ni ne liči na moj niti na bilo čiji od ljudi iz firme :)) Ja kao, to nije moj broj, dam pravi. Sutradan se zapravo lik javi za isporuku prepodne. Tako da ceo proces koji je mogao da se uradi online za 15 min je trajao dve nedelje sa odlascima u radnju, deset telefonskih razgovora... da sam znao našao bih stolove na drugom mestu 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 16, 2021 Report Share Posted December 16, 2021 3 hours ago, drndara said: @killYg0r Bivsa cura je radila biznis Telenor korisnike, oni su dobili sve sto su hteli, mislim da ti je to pitanje samo do tvog agenta koji te je zastupao. I naravno ako preostale dve firme daju bolje tendere, mada vecinu tendera koliko sam video, dobijao je MTS. Verujem da je do osobe, ali svako od njih je predstavnik kompanije a svog imena i prezimena. Pored account manager-ke koje zaduzena za nas i tehnicki deo ekipe je blago uzasavajuci. Stvarno sam mislio da takvo poslovanje mogu da ocekujem samo od MTS-a ili nekog drugog "preduzeca" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted December 16, 2021 Report Share Posted December 16, 2021 24 minutes ago, killYg0r said: Verujem da je do osobe, ali svako od njih je predstavnik kompanije Zaboravljate u celoj priči da postoji ona firma koja se zove nešto tipa Teledirekt d.o.o. (lupio sam) koja je zapravo posebna firma koja radi prodaju za Telekom. Oni rade i onu prodaju od vrata do vrata itd. Ovo je bitno u smislu da ako ti lik prodavac ne uspe da proda neki paket u tom prvom razgovoru, vrlo je moguće da će da ga zabole posle da se cima da prosleđuje tvoje podatke nekoj tamo koleginici iz podrške (koja mu zapravo i nije koleginica lol i pitanje je koliko su dobro povezani) - vrlo moguće da se ovako nešto desilo u primeru koji ne gore neko napisao. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJAPEH8 Posted December 16, 2021 Report Share Posted December 16, 2021 6 hours ago, Lucky said: but wait, there's more... Zaputim se u Jysk lično da uzmem tu profakturu magičnu iz radnje. Lik zapiše podatke, zapiše adresu za isporuku, zapiše kontakt telefon, kaže evo, kad vi uplatite mi sutradan vidimo i odmah vas neko zove. Uplatim, niko se ne javlja sutradan, ni dan posle, ni dan posle ni dan posle ... 🙂 Ja trećeg dana zovem korisničku službu "Izvinjavamo se, zbog tehničkih problema ne možemo da primamo pozive, pošaljite na mail". Pošaljem mail, naravno nikad nisam dobio odgovor (ni do dan danas). Sutradan opet pozovem, opet tehnički problemi ne mogu da primaju pozive 🙂 Petog dana odem ja kod njih neka zbunjena radnica pola sata traži da nađe profakturu nađe i da je uplaćeno i sve "ja ne znam što vas niko nije pozvao". Zamisli. Uzme ona opet moje podatke i telefon i sve za isporuku, zvaće vas sutra. Niko se ne javlja sutra :)) Prekosutra ja pozovem njih ali direkt na radnju (uzeo sam broj kad sam bio, setih se toga) kaže mi lik "bio je kurir, zvao vas je niste se javili i nije uzeo za isporuku". Ja kao "wtf, nemam nijedan propušten poziv, na koji broj je zvao?" . Lik mi izdiktira neki rendom broj koji ni ne liči na moj niti na bilo čiji od ljudi iz firme :)) Ja kao, to nije moj broj, dam pravi. Sutradan se zapravo lik javi za isporuku prepodne. Tako da ceo proces koji je mogao da se uradi online za 15 min je trajao dve nedelje sa odlascima u radnju, deset telefonskih razgovora... da sam znao našao bih stolove na drugom mestu 🙂 Ovo me malo podsetilo na When you never get your product - Delayed Order - YouTube 2 hours ago, togFU said: Zaboravljate u celoj priči da postoji ona firma koja se zove nešto tipa Teledirekt d.o.o. (lupio sam) koja je zapravo posebna firma koja radi prodaju za Telekom. Oni rade i onu prodaju od vrata do vrata itd. Ovo je bitno u smislu da ako ti lik prodavac ne uspe da proda neki paket u tom prvom razgovoru, vrlo je moguće da će da ga zabole posle da se cima da prosleđuje tvoje podatke nekoj tamo koleginici iz podrške (koja mu zapravo i nije koleginica lol i pitanje je koliko su dobro povezani) - vrlo moguće da se ovako nešto desilo u primeru koji ne gore neko napisao. Pa vrlo verovatno da je to slucaj i sa mnom. Dobar drugar mi i rece da ova poslovnica od A1 u Somboru fazon nije kao zvanicna poslovnica, nego neko distributerstvo, nisam ni znao da to uopste i moze. Inace, bio sam pre neki sat opet u MTS-u sa pricom da sam eto isao u A1 i da su mi dali bukvalno duplo bolje uslove za duplo manje para pa eto ja bih da raskinem onda taj moj ugovor u MTS-u, ona kao to se sve radi od tamo, sa nama nemate vise nista, prijatan dan. Sa sve osmehom na licu 😄 Ja kao pa nisam jos 100% odlucio da cu preci, nego... PAF ona prekida moju misao sa opet izgovorenom recenicom, da, da, to sve oni rade, ne morate ovde nista, hvala, prijatno 😄 Reko hvala legendo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 17, 2021 Report Share Posted December 17, 2021 9 hours ago, DJAPEH8 said: Ovo me malo podsetilo na When you never get your product - Delayed Order - YouTube 12 hours ago, togFU said: hahaha, pa da, blizu. možda da me teši da se ti problemi dešavaju i u ostatku sveta, čak i ovog razvijenog! :)) mislim, ok, znao sam, ali opet, imam utisak da su kod nas specijalno nesposobni, posebno jer zakon je pisao neko ko nikad u životu nije ništa kupio u prodavnici pa su i dalje prodavci tu zaštićeni više od kupca 🙂 9 hours ago, DJAPEH8 said: Pa vrlo verovatno da je to slucaj i sa mnom. Dobar drugar mi i rece da ova poslovnica od A1 u Somboru fazon nije kao zvanicna poslovnica, nego neko distributerstvo, nisam ni znao da to uopste i moze. da, franšizna fora, ima toga. ne rade samo telco već i drugi. kad ih negde mrzi da otvaraju ili im se ne isplati itd, oni uvale nekom lokalcu koji bi da otvori tako nešto i onda on zapravo samo obavlja uslugu za A1 (u ovom slučaju). 9 hours ago, DJAPEH8 said: Ja kao pa nisam jos 100% odlucio da cu preci, nego... PAF ona prekida moju misao sa opet izgovorenom recenicom, da, da, to sve oni rade, ne morate ovde nista, hvala, prijatno 😄 Reko hvala legendo to je ta usluga :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJAPEH8 Posted December 20, 2021 Report Share Posted December 20, 2021 On 12/15/2021 at 10:03 PM, DJAPEH8 said: Najjace od svega sto sam ja otisao u poslovnicu A1 i trazio sektor za pravna lica (posto mi je paket koji koristim na firmu) i posto nemaju tako nesto u poslovnici, ostavio sam broj telefona pa ce me nazvati kao neko da se dogovorim. Ok. Nedugo zatim poziva me devojka i nudi mi to sto mi nudi i kao cujemo se u ponedeljak, ja je zovem ne javlja se, poslao sms - nista, poslao mejl - opet nista. SAH MAT UPDATE Posto se gospodja nije posle javljala, resim da probam da pozovem korisnicki servis. Javi se neki fin covek, ja mu objasnim situaciju, kaze on okay, reci cu nekom od agenata da vam se javi sto pre. Ja reko, vec me je jedna zena kontaktirala ali se vise ne javlja, kaze on ok, ok, neko ce vas pozvati. Ok. Posle 15ak min, zvoni mi telefon - ETO TE VRAZE NA, ona riba koja mi se ne odaziva na poruke i pozive. Ja reko halo, kaze ona dobar dan ovde Snezana kako mogu da vam pomognem. Pa reko Snezana za pocetak da odgovorite na poruke. Jao, ko je to, ne znam gde udaram, pa ja reko taj i taj, poslao sam vam i sms da pitam sta se desava itd, kaze ona jao da videla sam pre neki dan sksljsjkjsllkjslks. Kaze kao nije imala vremena, haos ovo ono? Ok. Ajmo ispocetka Snezana. Opet sve ispocetka, e sad posto je to bio petak kaze ona 'ajte molim vas da vam posaljem ponudu u ponedeljak (danas) pa da dalje dogovaramo. Hehe, cik pogodite dal se javila danas 🙂 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted December 21, 2021 Report Share Posted December 21, 2021 18 hours ago, DJAPEH8 said: Ok. Ajmo ispocetka Snezana. irl lol 😄 jebe Snežana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 21, 2021 Report Share Posted December 21, 2021 On 12/16/2021 at 5:57 PM, DJAPEH8 said: Ovo me malo podsetilo na When you never get your product - Delayed Order - YouTube On 12/16/2021 at 2:53 PM, togFU said: meni danas stigao mail od Jyska da ocenim koliko sam zadovoljan kupljenim proizvodima :)) On 12/20/2021 at 6:25 PM, DJAPEH8 said: kaze ona jao da videla sam pre neki dan sksljsjkjsllkjslks. Kaze kao nije imala vremena, haos ovo ono? hahah, ovo su najbolji odgovori ljudi koji zapravo imaju ono one thing da urade i to im je zapravo posao, ali se vade na to da ... rade svoj posao? :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJAPEH8 Posted December 22, 2021 Report Share Posted December 22, 2021 22 hours ago, Lucky said: meni danas stigao mail od Jyska da ocenim koliko sam zadovoljan kupljenim proizvodima :)) :DDDDDDDDDDD Rekao bi covek da je to ozbiljna firma.... Elem, sretnem danas neku poznanicu koja radi ovde bas u A1 poslovnici, pa joj kazem za situaciju, kaže ona e pa to za pravna lica radi SNEŽANA, reko ma nije valjda?! Kaže probaj još koji put da je pozoveš, reko ne znam koliko jos puta treba da je pozovem da se ona odazove. JBT! Kaže jedino ona radi za ceo ovaj okrug ovde, od Sombora do Subotice. Ne znam, možda sam ja lud, al sam sad više u fazonu da obnovim ugovor u MTS-u i time direktno sebi načinim štetu, nego opet da zovem Snežu 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted December 22, 2021 Report Share Posted December 22, 2021 Ili to ili da sacekas da SBB postane 4. provajder kad SNS padne sa vlasti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 koji mob da uzmem posle p30pro (najkompletniji mob koji sam imao jos od sonija k800i !!) blizi se novi ugovor, gledam ponudu nista mi se ne uzima 😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 10 minutes ago, G!!! said: koji mob da uzmem posle p30pro (najkompletniji mob koji sam imao jos od sonija k800i !!) blizi se novi ugovor, gledam ponudu nista mi se ne uzima 😁 onda ništa nemoj ni da uzmeš 🙂 traži popust na pretplatu i druge benefite na to kad ne uzmeš telefon, pa kad se pojavi neki telefon koji ti se dopada ti ga uzmi preko firme 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 Apsolutno je najbolje resenje da se ne kupuje telefon preko provajdera : D Prodas taj, dodas par stotina evra i budes svoj na svome! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 Moja žena ima P30 Pro, gledam sve ove sada - ako izuzmemo što me malo smara onaj senzor otiska ispod ekrana, sve ostalo je top, uzeo bih ga sebi da mogu :) Tako da je pitanje čime zameniti, možda sačekaj da se pojavi S21 FE, to bi trebalo da bude ok telefon po razumnoj ceni (ako ispoštuju šta su radili sa S20 FE). Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 @Lucky ako uzmem novi ugovor bez telefona, mogu kasnije da se predomislim ? nisam znao da je to opcija uopste, niti sam se raspitivao ali eto ideje napomena, nije mi problem uzeti i bez ugovora (mada uzimam na firmu pa imam budzet varijantu), vise sam u fazonu nemam pojma koji model jer su mi ubili huawei @killYg0r jednom sam to uradio, mob crkao naravno, i nisam mogao da dobijem isti, ispalo da je cela serija falicna, bio neko vreme bez aparata, dobio neki drugi uredjaj koji nije bio ono sto sam hto, pa onda njega prodaj, pa trazi sledeci... nemam ja zivaca i vremena za to vise 🙂 @Zwerko p30pro ima prepoznavanje lica koje funckionise ultrabrzo i nocu (doduse ne prepoznaje me kad pustim bradu), pa eto reci zeni da proba 🙂 samsunge nikad nisam nesto razmatrao, totalno sam ispao iz fazona, fe (sta je fe) ultra mega modeli totalni zbunj , znam samo da nisu jos dobacili sa brzinom punjenja sto je megalol, a baterija prosto mora da traje kao na ovom modelu ili ga necu stvarno ni menjati Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 6 minutes ago, G!!! said: p30pro ima prepoznavanje lica koje funckionise ultrabrzo i nocu (doduse ne prepoznaje me kad pustim bradu), pa eto reci zeni da proba 🙂 Ma ima ona to, nego valjda radi samo za jednu osobu, pa ja moram da se bakćem s otiskom kad otključavam njen telefon :) A ovaj Samsung FE je nekakav Fan Edition - u suštini S20 Fe je bio mislim samo nešto malo slabiji od originalnog S20 a koštao je fazon duplo manje. Sad treba da se pojavi ovaj S21 FE, ali koliko vidim neće biti tako agresivno niska cena :( Mada se plašim da će P30 Pro svakako da ga šije što se tiče baterije. Ovaj S20 FE smo uzeli ženinoj bratanici jer je htela taj po svaku cenu i realno je telefon vrh, ne mogu da kažem, onako baš flagship-level za relativno razumnu cenu. A ugovor uvek možeš da dopuniš s telefonom, u smislu uzmeš sad popust na pretplatu, s telefonom će ti svakako uvek biti skuplji, a uvek možeš da promeniš na skuplje, ne možeš na jeftinije. Doduše ako uzimaš na firmu proveri svakako koji su uslovi, ja nisam nikada tako uzimao. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 32 minutes ago, G!!! said: ako uzmem novi ugovor bez telefona, mogu kasnije da se predomislim ? nisam znao da je to opcija uopste, niti sam se raspitivao ali eto ideje napomena, nije mi problem uzeti i bez ugovora (mada uzimam na firmu pa imam budzet varijantu), vise sam u fazonu nemam pojma koji model jer su mi ubili huawei mts je to dozvoljavao, ne znam da li i telenor dozvoljava, jer ipak uzimaš samo pretplatu nisi im napravio neki dodatni trošak, drage volje će da te rebnu posle skuplje za pretplatu i još ti uvale telefon. ali zapravo nisam na to mislio koliko na činjenicu da možeš uzeti popust na pretplatu i još ponešto a onda odvojeno nekad kao firma kupiti telefon od nekog drugog preko računa. 33 minutes ago, G!!! said: jednom sam to uradio, mob crkao naravno, i nisam mogao da dobijem isti, ispalo da je cela serija falicna, bio neko vreme bez aparata, dobio neki drugi uredjaj koji nije bio ono sto sam hto, pa onda njega prodaj, pa trazi sledeci... nemam ja zivaca i vremena za to vise 🙂 pa kako se to razlikuje u odnosu na to da si ga uzeo preko operatera? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 Svakako imas 2 godine garancije, gde god da kupio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 Moram reci da je iphone 12mini jedan divan telefon, isti kurac ko android, ali konacno opet mali telefon Kamera u odnosu na mog starog sjaomija - pa ne moze se porediti realno Isto je ko android, zaista nema neke razlike sto se tice "user experiencea" cena - pa realno android istih karakteristika je isto skup, plus opet, koja sreca zbog malog telefona, neopisivo android auto jeste bolji i lepsi od apple car, ali siri ubija kolko bolje razume moj engrish (i frenchrish) jos uzeo polovan preko swappie, isto 2 god garancije, telefon uzet "good state not as new" a realno nema ni ogrebotinu, baterija na 95% kapacieta, ali drzi preko 24 h sa mojom upotrebom. RTS planeta ladno radi bolje na iphone nego na androidu 😄 😄 steta sto tupavi proizvodjaci androida na kapiraju da ne zelimo svi 6.x ekrane. 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 5, 2022 Author Report Share Posted January 5, 2022 ovaj Igor sa iPhone mini je postao gora sekta od Saomi likova 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 10, 2022 Report Share Posted January 10, 2022 On 1/5/2022 at 4:17 PM, Lucky said: pa kako se to razlikuje u odnosu na to da si ga uzeo preko operatera? pa kupio sam mob za kesh, preko kp, kod nekog sa rejtingom :] sad kada o tome razmisljam, gde da gledam kupovinu preko racuna ? bcgroup mi je ostao u pamcenju sa skroz ok ponudama generalno za hardver Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted January 10, 2022 Report Share Posted January 10, 2022 Ja uzeo pre 2 nedelje Motorolu edgo 20 pro. Sve preporuke. Da je manji ekran bio bi skoro pa savršen. Ovako je prilično dobar 🙂 Kamere su meni na telefonima OK već 10 godina, tako da mi je i ova super, a ionako te slike koje napravim nikada ni ne pogledam 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 10, 2022 Report Share Posted January 10, 2022 2 hours ago, G!!! said: pa kupio sam mob za kesh, preko kp, kod nekog sa rejtingom :] sad kada o tome razmisljam, gde da gledam kupovinu preko racuna ? bcgroup mi je ostao u pamcenju sa skroz ok ponudama generalno za hardver iskreno ne znam tačno ko od ovih što prodaju preko računa valja to na normalan način a ne ona fora - cena je +20% ako je preko računa 🙂 ono, ovi veći retaileri verovatno imaju korektne cene za gomilu proizvođača izuzev nekih koje nabavljaju na sumnjive načine. ali sve šta ima normalnog distributera kod nas može imati normalnu cenu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drndara Posted January 10, 2022 Report Share Posted January 10, 2022 Poco X3 Pro 8GB, 256GB 😁 Quote There is nothing either good or bad, thinking make it so. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 11, 2022 Report Share Posted January 11, 2022 8 hours ago, drndara said: Poco X3 Pro 8GB, 256GB 😁 eto - trebalo bi da u radnjama poco ima fer cene, mi store ili kod retailera u odnosu na kupujem prodajem i tako to. mada nisam direktno upoređivao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts