FATA Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago 4 minutes ago, f4ts0 said: hawei vise nije opcija honor je novi huawei Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago Za pet godina se dosta toga promenilo, tada je imalo smisla uzimati flagship od pre godinu-dve kad mu padne cena a i dalje je nekakva zver od telefona. Međutim u međuvremenu su ti flagship telefoni dobijali samo bolje kamere (a koja ti je verovatno i na S20FE bila i više nego ok) i AI sranja i slično. S druge strane mid-range telefoni su dobili bolje ekrane i performanse i sada su praktično po mom mišljenju jedina razumna kupovina. Sad tu imaš šta ti je prioritet, tipa Samsung ima balans između kamere i trajanja baterije, Honor slično, Pixel stavljaju fokus na kamere, dok tipa Xiaomi/Redmi daju prioritet dužem trajanju baterije i bržem punjenju a onda su kompromisi na drugoj strani. Moje rezonovanje je da pošto već možeš da kupiš normalno Pixel verovatno ideš u smeru 9a, on je sa 256GB memorije u Nemačkoj malo preko 500 evra (Igor je gledao 128GB verziju koja ima i za ispod 400), a možda će biti i manje kad budu akcije za BF i slično. I Pixel 9 je ok, dobiješ po malo više u svakom domenu, ali 100 evra više košta. Sa druge strane i Samsung Galaxy S24FE ima u Njemačkama za ispod 500 evra, pa realno jedan od ta dva je verovatno najbolji izbor u tom budžetu. 14 minutes ago, f4ts0 said: Xiaomiji su cenom ponistili svoje bivstvoanje Da, ali ako gledaš Mi seriju. Ako gledaš Redmi telefone Note serija i dalje donosi baš brdo stvari za smešno male pare, tipa Redmi Note 14 Pro+ 5G je ispod 300 evra, a nudi tipa 90% iskustva koje ćeš imati i sa Pixel 9a za 200 evra više. Ok, kamera je svakako lošija, ali daleko od toga da je zapravo loša, za nas obične smrtnike je sasvim ok. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago vec 5+ godina na telefonu je jedino bitna kamera, performanse su postale nebitne. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 57 minutes ago Report Share Posted 57 minutes ago Slažem se, zato što su performanse dostigle neki stadijum gde više nema praktično loših telefona, osim možda ono za 100 evra. Ali slično je i sa kamerama, tipa kad uporedim S24 Ultra ili Fold 5 koji sam koristio ili ženin iPhone 16 Pro Max u odnosu na moj Redmi Note 13 kao fotke jesu bolje, ali za 90-95% "običnog" slikanja razlike praktično nema. Ima kada hoćeš da slikaš nešto u mrklom mraku ili kada hoćeš da snimaš video dok se šetaš pa rade ovi flagship neverovatnu stabilizaciju, ali meni kao to treba, odnosno neću da platim za to. A razlika u ceni je bukvalno 5 puta 😄 Edit: I tipa da uporedimo moj Redmi i tvoj iPhone 12 verovatno neće biti nikakve razlike u kamerama, ako nije čak i bolja na kinezu. Jer je jbg tehnologija otišla dalje za tih pet godina razlike. Što ne znači da iPhone 12 nije dovoljno dobar za najveći broj korisnika. Pritom verovatno i taj tvoj košta polovan fazon 250-300 jura koliko košta i nov kinez, tako da su i tu negde. Samo u prilog činjenici da nema smisla bacati pare na flagship. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts