Jump to content

Zanimljive slike

Recommended Posts

Ancient_Wisdom_by_Inebriantia.jpg

zanimalo me šta je ovo pa sam iskopao

This image was shot in the same place of "The Vigilant" photo - [link] - in the magical Lindoso village, in Serra do Gerês. Here you can see what we call "espigueiros", a structure built to protect the harvests from rodents, and to allow them to dry faster. These structures are scattered over the North of Portugal and Galicia in Spain, and they have such a unique look, that I had to capture some shots including them. I used my ultra-wide angle lens from a low point of view, to emphasize scale, and used a 3 stop ND Grad for the sky.

do jaja slike, bru

Ovaj gif sa ledom i peglom me na čudan način uzbudjuje [:D]

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Пошто имам испит из умјетности деветнаестог века, рефрешујем меморију мало, па реко да бачим овде неки топ оф д попс лични. Није баш конкретно за ''занимљиве слике'', ал нема бољег топика... Ставићу у спојлер ко не воле.

Енгр, мастер линије и сликања коже:

thetis-zeus.jpg

Louis-Francois_Bertin.jpg

Вилијем Блејк, био блесав, имо визије, познат конзумерсима по Црвеном змају:)

The+Great+Red+Dragon+and+the+Woman+Clothed+with+the+Sun+William+Blake+1805.jpg

Вилијем Тарнер

Turner_Joseph_Mallord_William-The_Fighting_Temeraire_tugged_to_her_last_Berth_to_be_broken_up-1839.jpg

1852.jpg

Каспар Фридрих Давид, тотални лик, дао би му да ради неки концепт арт за игрице:)

x__Abbey_in_the_Oak_Forest__x_by_ninja_magus.jpg

caspardavidfriedrich_theseaofice.jpg

caspar_david_friedrich_man-woman-moon.jpg

Џон Еверет Миле, прерафаелит

John_Everett_Millais_Ophelia.jpg

Иначе, ова риба је позирала у кади ирл за ово и онда је кнорила од неке упале плућа :tf:

ferdinand-lured-by-ariel-1850.jpg

Иља Рјепин, господар царева

Repin_Cossacks.jpg

48079.jpg

Монеова Импресија

Claude_Monet,_Impression,_soleil_levant,_1872.jpg

Реноар

renter.jpg

renoir%252C+la_grenouilliere.jpg

Паја цар

borbaPetlova_NM.jpg

seoba.jpg

Арнолд Беклин, и њега бих ставио за концепт арт, Немци друг

Arnold_Boecklin_-_Island_of_the_Dead,_Third_Version.JPG

selfport.jpg

Ван Гог, јадничак, није му било добро, јебено му је свака слика нелагодна. Није знао да црта, ал је јебо кеве са болесном атмосфером.

gogh.chambre-arles.jpg

the-night-cafe-1888.jpg

vincent-van-gogh-cornfield-with-cypress.jpg

И за крај, нешто савремено, тренутно важи за можда и најбољег светског илустратора, госн Петар Меселџија

phoca_thumb_l_giants+-the+bull+fight.jpg

Giants%252C+The+Bull+Fight%252C+S18.jpg

370f3d88b765e24422a48ef017e4d7d1_forumView.jpg

Petar-Meseldzija-Svjatogor-painting.jpg

PetarMeseldzijaSteelBashaw9.jpg

Steel+Bashaw+15+blog.jpg

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Meselini uzeo Paja Car sliku :D

Ali zato druga slika iz prvog spoilera me je raspametila :(

Eнгр је готиван што се тиче психолошког трипа у својим портретима. Ето, на тој слици што те је распаметила (ако је друга у првом спојлеру, то је госн Бертен, онај разбарушени што седи) је банкар буржуј батица који се обогатио за једну генерацију и Енгр је тотални цар јер је насликао лику малтене канџе уместо руку да га представи како је грабљивац, ставио га у позу као да оће да устане јер га боли дупе за неке тамо слике и мора да пали да прави паре и разбарушио му косу у фазону да стално негде жури и не зна де је од толиког прављења пара. И то је најјачи трип, што стави све то у слику, али онако фино и онда је клијент у фазону ''омг што је добра слика'', а не ''брате, што си ме ставио да сам јадан''.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Па тај фазон, замисли како је њему било онако блесавом у хостајл ејлијенејтед соби где је све криво и ствари те спутавају и нападају са зидова, а то је твоја соба и ту треба да ти је до јаја! И кафић му је исто такав, још овај лик што блене у њега поред билијарског стола...

:)

Ахахах то сам ја лол

Видим да су вам кул слиџе, окачићу онда још неке, има брдо актуелних илустратора који су цар, кад потрошим ове маторе сликаре:)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...