Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme

Recommended Posts

Sherlock

splash.jpg

Britanska adaptacija čuvenog dela smeštena u moderno doba. Prilično je zanimljivo urađena, s tim da kao fanu Džeremi Breta svakog sledećeg Holmsa doživljavam kao bledu kopiju iako je novi lik prilično dobar. Posebno mi se svidelo što je Votson razbio šablon beskorisnog dvodimenzonalnog sidekicka. Scenario pisao Stiven Mofet (Jekyll, Coupling)

Objavljena 2010. u vidu mini-serije od tri epizode, još tri stižu od nove godine.

Preporuka.

THE IDES OF MARCH

ides-of-march-movie.jpg

Odličan dramo-triler sa sjajnom pričom, izvrsnom glumom i fantastičnim i neouobičajenim razvojem glavnog lika. Jedina stvar koja malo smeta je politička lolplatforma Džordž Klunijevog lika koja je na nivou crtanog filma, ali s obzirom da fokus filma i nije na tom najvišem nivou, već više negde na srednje-visokoj sferi njegovih neposrednih saradnika, ne utiče previše, mada dosta smanjuje efekat priče i ambijenta. To i nedopustiva činjenica da u filmu nema čeonog sudara Pola Điamatija i Filipa Sejmor Hofmana, u čemu je poenta imati takve glumce u filmu bez toga (iako je gotovo opipljivo da namerno nisu hteli da idu na njihov otvoren konflikt, jer bi zasenili sve otalo u filmu). Rajan Gosling opasno dobro odradio, savršeno mu leži uloga u skladu sa njegovom "ladan-ko-špricer" pojavom.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Sherlock Holmes 2 - Film je deliverovao u smislu dobio si porciju Guy Ritchijevske akcije, britanskog humora, sjajne scenografije i u neku ruku misterije, ko je gledao keca i voleo ga, u dvojci ce dobiti ono sto ocekuje, 8/10.

Warrior - Rocky samo MMA uzet kao podloga... 3/10.

Casablanca - not much to say 10/10 Humphrey otac!

Sherlock

splash.jpg

Britanska adaptacija čuvenog dela smeštena u moderno doba. Prilično je zanimljivo urađena, s tim da kao fanu Džeremi Breta svakog sledećeg Holmsa doživljavam kao bledu kopiju iako je novi lik prilično dobar. Posebno mi se svidelo što je Votson razbio šablon beskorisnog dvodimenzonalnog sidekicka. Scenario pisao Stiven Mofet (Jekyll, Coupling)

Objavljena 2010. u vidu mini-serije od tri epizode, još tri stižu od nove godine.

Preporuka.

Odličan je taj Šerlok, ja sam odgledao prva tri dela i ne mogu da dočekam nove epizode. BBC je uradio sjajan posao što nije napravio rimejk starog Šerloka jer bi to bio fejl u najavi. Ovako su na vrlo kreativan način izbegli direktno poređenje sa originalom, a ipak uspeli gledaoce da ubede da je i ovo Šerlok. Ja sam isto fan JB-a i da je situacija ili jedno ili drugo ne bih imao dileme šta da odaberem, ali pošto nije sa uživanjem ću gledati oba. Po meni daleko bolji način da Šerlok nastavi da živi nego kroz ove Gaj Ričijeve filmove.

pogledao novi the thing

prvo da kažem da sam veliki ljubitelj prvog dela, i da sam se pribojavao kako će da mi se svidi. e pa nisam mnogo razočaran, iako naravno nije ni blizu originalu. ono što mi se dopalo je što su makar delimično uspeli da ponove paranoju prvog dela. takođe nije loša odluka da se ubaci mnogo više klasičnih horor bežim-od-čudovišta scena, koje uopšte nisu loše urađene. sa druge strane, glavna riba je fejl, ostatak ekipe je dobio premalo vremena da bi se razvili u bilo šta osim u hranu za ejlijena, nema nikakvog odnosa među ljudima, premalo vremena je potrošteno na pravljenje njihovih odnosa i ličnosti (a i to što jeste je prejadno), par scena su nelogične i navučene samo da bi se dobio O NE I OVAJ SE PRETVORIO efekat. na kraju, nije mi krivo što sam ga pogledao, ali realno, karpenter ćale, kurt rasel bog

Prvog dela ili originala :tf:

Jebote prestao sam da gledam filmove, nisam naišao na dobar ne pamtim

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Брате покушо сам Конана и успео сам дваес минута уз велики напор. Филм је толико лош у свим могућим аспектима, а и у немогућим, оно је стравично.

И не, није до глумца иако хејтери воле да кажу да јесте, онај хорор најмање има везе са глумцима.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

MONEYBALL

Moneyball_Poster.jpg

Školski primer lepo skockanog i zanimljivog sportskog filma, koji se pri tome ne fokusira na standardne klišee i opšta mesta iz sličnih filmova, već pokazuje unutrašnje zupčanike funkcionisanja jednog bejzbol tima na relaciji glavni menadžer-računovođa/analizator. Sve je odrađeno bez greške, i gluma i odlična hemija između Bred Pita i Džone Hila, i priča, i odnosi između likova, i krajnja poruka koja nije upesničena u gledaoce i ne svodi se na puko pobeđivanje radi pobeđivanja.

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Ne znam,meni je Drajv bas super, pogotovo pored svakakvih sranja koje izlaze ovih dana.Radnja jeste prosta i glavni glumac nema neku preteranu slozenu ulogu(s'obzirom da glumi donekle autisticnog lika) ali sam film ima neki smek koji mi se bas dopao,nema nikakvih preteranih preseravanja akcija je realna a i sama prica jeste manje vise klasicna.

Edited by Thunderstorm

It’s better to burn out than to fade away

Filmove od Refna ljudi ili bas gotive ili su im sranje. Ja stvarno nisam verovao da neko moze na toliko los nacin da predstavi tako dobru ideju kao sto je:

1000 AD, for years, One Eye, a mute warrior of supernatural strength, has been held prisoner by the Norse chieftain Barde. Aided by Are, a boy slave, One Eye slays his captor and together he and Are escape, beginning a journey into the heart of darkness.

Boze me sakloni izgubljenog vremena. Sasvim moguce najgori film koji sam ikada gledao.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...