Dende Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Mozda me nisi shvatio,odnosno mozda se ja nisam dobro izrazio.Ipak,cini mi se da si mi nesvesno dao odgovor na ono sto me zanima. Ja nikada nisam imao problema sa odmornoscu za trening posto lezem oko 10-11 i ustajem oko 7-8.Sam sebi krojim obaveze,tako da mogu da se organizujem kako mi je volja.Ponekad mi se samo desava da mi se zbog odredjene hrane ne trenira taj dan.Mozda je moje pitanje bilo malo naivno posto mi se jako jako retko desavaju dani da me "mrzi" da idem u teretanu : ) E sad druga je stvar sto se meni cini da se sa kofeinom naprezes vise nego sto bi fizicki mogao da ispratis,ali dobro,ko pije valjda zna sta radi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 (edited) Mozda me nisi shvatio,odnosno mozda se ja nisam dobro izrazio.Ipak,cini mi se da si mi nesvesno dao odgovor na ono sto me zanima. Ja nikada nisam imao problema sa odmornoscu za trening posto lezem oko 10-11 i ustajem oko 7-8.Sam sebi krojim obaveze,tako da mogu da se organizujem kako mi je volja.Ponekad mi se samo desava da mi se zbog odredjene hrane ne trenira taj dan.Mozda je moje pitanje bilo malo naivno posto mi se jako jako retko desavaju dani da me "mrzi" da idem u teretanu : ) E sad druga je stvar sto se meni cini da se sa kofeinom naprezes vise nego sto bi fizicki mogao da ispratis,ali dobro,ko pije valjda zna sta radi. Pa naravno da se naprezes vise nego sto fizicki mozes, to radis u 90% sportova i guras do limita, uzimanje kofeina i NO uopste ne treba da se svrstava u kategoriju tako necega.. I bez kofeina mozes da guras vise nego sto fizicki mozes, po tvom merilu samo povecavanje kilaze bi se svrstavalo u tu "rizicnu" kategoriju kao i ono 8-9-10 ponavljanje koje guras i hoces da umres od napora... Evo jedna zanimljivost sto se tice testiranja limita naseg tela. Profesionalni sprinteri posle trke imaju PH vrednost krvi oko 9, to bi bilo ok da preko 7.6 ne znaci klinicku smrt, odnosno svezi lesevi imaju ph preko 7.6. Tako da kada bi odmah posle trke sprinteru izvadio krv i pokazao doktrou i pitao da li je ovo krvna slika zive ili mrtve osobe, bez razmisljanja bi rekao mrtve, a eto oni zivi zdravi i trce ko popizdeli. Malo je ekstreman slucaj, ali telo je cudo i naravno svako razlicito. Edited October 7, 2011 by Longleyy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnn1e Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 (edited) Profesionalni sprinteri posle trke imaju PH vrednost krvi oko 9 Aj ako mozes da se setis pusti mi link gde si procitao ovo? edit: I najnovija istrazivanja http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/281721/Popaj-nije-bio-u-pravu-za-misice-ne-treba-spanac-nego-senf i prvi komentar ispod "U laboratoriji senf je davan miševima, koji su zatim narasli u velike misićave miševe. Veliki mišićavi miševi su potom pobegli iz labaratorije, i za njima se trenutno traga. Jedite senf." Edited October 7, 2011 by Johnn1e Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted October 8, 2011 Report Share Posted October 8, 2011 Odo kupim tonu senfa om nom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted October 8, 2011 Author Report Share Posted October 8, 2011 Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
sekira Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 Jel valja ovo cemu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 Dobra je stvar ali ne treba da se oslanjas samo na to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 Valja valja, ja imam takav jedan samo bez tog mehanizma za vracanje, jako dobra spravica za core muscles, i uopste za trbushnjake Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 odlicna stvar , imali smo jednog retarda u klubu koji se iz stojeceg polozaja bacio sa tim i pao dasku , najsvetliji trenutak treniranja Quote When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
sekira Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 Cale je kupio tu spravicu pre nekih 10 godina i koristena je par puta samo. Pre par meseci sam samo 5 minuta vezbao sa tim i 5 dana nisam mogao da se pomerim kakvu sam upalu dobio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 odlicna stvar , imali smo jednog retarda u klubu koji se iz stojeceg polozaja bacio sa tim i pao dasku , najsvetliji trenutak treniranja Pokušavam da zamislim situaciju i i dalje mi nije jasno šta je lik hteo da postigne time niti kako je to uopšte izgledalo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 pa treba da se pustis iz ,,zenski sklek'' polozaja , on je stojeci krenuo i tolko brzo je proklizo da je pao dasku Quote When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.M. Posted October 11, 2011 Report Share Posted October 11, 2011 Posrnuo sam prosle nedelje, 4 dana bez treninga i junk food 2x dnevno a jako puno + alkohol, ali tako se zadesilo, nisam imao vremena 15 minuta da budem kuci da pravim hranu a bilo rodjendana i tako tih zajebancija uvece ali ko sto sam rekao, niti sam pro, niti mi je to najbitnija stvar, pridrzavacu se koliko obaveze i tekuci zivot dozvoljavaju ipak je to samo hobi i ventil. Iste tegobe i ja imam. Uvek gledam da se pridrzavam treninga i svega ali jbg...vreme cini svoje prosto je nemoguce ponekad biti na 2 mesta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Predpostavljam da je najbitnije ne izbegavati trening kad nemaš razloga, a ti rođendani, posao i slično su već "viša sila". Isto kao i za junk food :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shecky Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 duplirao sam hidrate! vreme je da se kontrolisano ugojim :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zexon Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 poceo sam da radim trbusnjake, poceo sam da pijem proteine, a od sutra krecem 4 puta nedeljno u teretanu. Quote Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Samo tako nastavi,prcaces. Quote It’s better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 ufffff koliko je teško i ufffffff koliko sam umoran. vežbam redovno godinu dana, i za to vreme sam pauzirao ukupno četiri nedelje (dve nedelje letovanje i dva puta po nedelju dana ovako). od sutra dodeljujem sebi još nedelju dana odmora, pa posle nešto menjam. verovatno ću ubaciti teretanu 2x nedeljno pa to dopunjavati p90x treninzima. preteško je raditi samo p90x :( a rezultati mi nisu bog zna šta jer sam dostigao neki maksimum bez laboratorijski precizne ishrane. jebo ti to kad godinu dana vežbaš ko konj i ne jedeš ništa štetno, i svejedno ti ostane salo na stomaku i dupetu. /whine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Imaš ti sad bitnije prioritete od sala na stomaku i dupetu, nigger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shecky Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 moar cardio! mora da uspe :D ja sam bio masan pre 4 meseca, sada nisam, tako da kapiram da se jedino razlikujemo sto sam radio dosta vise cardia i naravno, pomalo teretane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 genetika! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoocky Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 ja od sutra najverovatnije 1 il 2 treninga basketa dnevno + teretana 4 puta nedeljno, tako da cu za nekih pola godine biti mnogo snazan! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 A za 3 meseca ces biti pretreniran :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoocky Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 (edited) a nece sve biti full efort, uglavnom tehnika/timski eventualno kondicija i teretana cisto da se poveca malo snaga ali nista preterano. I naravno ishrana i suplementacija. Kontam da cu izbeci pretreniranost. I da, planiram da posle svake 3-4 nedelje odmorim nekoliko dana Edited October 16, 2011 by Shoocky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 Bio sam skeptican, a i dalje sam, oko postavljanja sledeceg linka ovde, al na kraju krajeva ne moze da skodi :) Fuckarounditis Nisam u fazonu da objasnjavam sta pise i zasto da iko to otvori, no to je samo jedan mali deo onoga sto ima na tom sajtu, pa kome ovo bude "interesantno" nek procita leangains guide, itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts