Jump to content

Teretana topik!

nikita_

Recommended Posts

Opterecenje na jednu nogu prilikom trcanja, u zavisnosti od tezine i tehnike, moze biti i preko 400 kg. Zato vrlo pazljivo, obavezno kvalitetne patike (a Doolio je kupio, video sam na patike topiku [:D]), i prvo brzo hodanje i bajs ako imate veliki vishak kilograma (shto ce reci preko 10 kg vishka).

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Фала другари:)

Лаки - значи, трчање се не клешује у принципу са веџбањем што се тиче трауматизовања?:) Тј. нећу се истопити и умрети ако трчим геј и вежбам непарним, а само трчим ко чоек парним данима? Или би ипак требало да направим неки мање агресиван чарт?

Блекџизс - дебо нисам килограмски, ал би мого да заменим мало мас са мишићима, није страшно, ал неки проценат јесте у односу на дефаулт мене:) Иначе килограме не треба да смањујем. Возио сам већ мало бајс по соби као да се спремим за трчање и тренинг, ал контам да је трчање готивнији трип (наравно, ако ме не буду зезали зглобови).

Стинг - Вишка килограма нема:) Међутим, сад ми паде на памет, пошто сам дуго ван тренинга, трчим много ретардираније, тј. штедим енергију, па више ''ударам'', што је лоше наравно, ал контам да ће да оде брзо јер иначе, моје дефаулт трчање је прилично нинџасто (не чујем се, амортизујем готивно и те форе) кад се малкице левелујем, контам да ће то да буде океј што се тиче зглобова. Наравно, ако буде смарало, паузираћу док не нагрувам зглобове алтернативним методама, или скроз, не знам у ком су стању реално.

Најбитније ми је и даље оно питање уклапања, за сад имам Лакијеву варијанту:)

Ајде, још неко, чисто да добијем кворум, истезање, вежбе, трчање и одмор, како уклопити у недељни скеџл?:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Shto se tice uklapanja, koliko ja znam, kardio vezbe kao shto su trcanje mozesh da radish apsolutno svaki dan ako si ispod granice od 45 min neprestanog trcanja. Sve ostalo je trening za polu maraton i maraton shto ce znacajnu uticati na smanjenje i mishicne mase.

Drugim recima ako trcish svaki dan 30 min, a svaki drugi vezbash da bi mishicima dao vremena da se odmore i rastu necesh imati nikakvih problema. Takodje bi ti preporucio da trcish brze ali krace za pocetak pa da povecavash kako se budesh osecao iz nedelje u nedelju. Sporo trcanje je veliko opterecenje za zglobove i boje da trcish brze 15 minuta nego sporo 30 minuta. Uvek mozesh da odmorish pa iz dva puta, ali bolje za pocetak da krenesh sa tempom koji nije prespor (nindzasto! [:D]), i da povecavash minute.

Ima dobar sajt na kome se mogu naci skoro sve informacije vezane za trcanje, od programa, preko saveta za patike, tehnike, povrede i ostalo :

http://www.trcanje.rs

Edited by Sting

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Čovek napiše da ima sjebane zglobove a ti mu savetuješ ovo, sjajno zaista. Što bi rekla Ruška - "NE, nikako."

Morao sam da odgovorim jer mi bode oči, a i da se ne desi da neko posle još više sjebe zglobove slušajući ćavketove savete :)

Primetićeš da je savet za Dulia jedna pasusom odvojena celina u odnosu na komentar o bajsu koji sam pomenuo da se nadovežem na Ivana. U drugom pasusu sam opet pomenuo da koristi trim staze koje su obično zemljanje pa prave manje problema zglobovima u odnosu na asfalt/beton, kao i da trči sa prekidima kako bi zglobovi odmarali.

Edited by śavke

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Shto se tice uklapanja, koliko ja znam, kardio vezbe kao shto su trcanje mozesh da radish apsolutno svaki dan ako si ispod granice od 45 min neprestanog trcanja. Sve ostalo je trening za polu maraton i maraton shto ce znacajnu uticati na smanjenje i mishicne mase.

Drugim recima ako trcish svaki dan 30 min, a svaki drugi vezbash da bi mishicima dao vremena da se odmore i rastu necesh imati nikakvih problema. Takodje bi ti preporucio da trcish brze ali krace za pocetak pa da povecavash kako se budesh osecao iz nedelje u nedelju. Sporo trcanje je veliko opterecenje za zglobove i boje da trcish brze 15 minuta nego sporo 30 minuta. Uvek mozesh da odmorish pa iz dva puta, ali bolje za pocetak da krenesh sa tempom koji nije prespor (nindzasto! [:D]), i da povecavash minute.

Ima dobar sajt na kome se mogu naci skoro sve informacije vezane za trcanje, od programa, preko saveta za patike, tehnike, povrede i ostalo :

http://www.trcanje.rs

E, фала, то ми је требало, значи не клешује се ако није озбиљније.

Ово нисам знао за споро и брзо трчање, кул.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Primetićeš da je savet za Dulia jedna pasusom odvojena celina u odnosu na komentar o bajsu koji sam pomenuo da se nadovežem na Ivana. U drugom pasusu sam opet pomenuo da koristi trim staze koje su obično zemljanje pa prave manje problema zglobovima u odnosu na asfalt/beton, kao i da trči sa prekidima kako bi zglobovi odmarali.

Kako god, nebitno na čiji komentar si se ti nadovezao, to ne menja činjenicu da ovo...

Bajs je keva, pukneš ga na najveću brzinu motaš sat vremena i potrošiš dva ručka kalorija.

... jednostavno nije ok napisati kao savet (kome god on bio upućen - a ovo je forum pa će mnogi pročitati). Naprotiv, tako možeš samo da se sjebeš, pa sam morao da reagujem.

I nhf, sad sam ponovo pročitao moj prethodni post, i nekako mi zvuči kao da hejtujem tebe lično, a to mi nije bila namera :)

i jedan roflmao za igora cara :)

Edited by BLACK JESUS IS BLACK

Sad upadam na topic ko padobranac ali nesto mi nije jasno, vezano je za misicnu masu. Zanima me vase misljenje. Gledao na nba.com roster Minesote i dodjem do podataka koji su me malo zbunili.

Darko Milicic 2.13cm - 125kg

Kevin Love 2.08cm - 118kg

Nikola Pekovic 2.11cm - 110kg

A evo i slika

Darko-Milicic-will-stay-in-NBA-during-the-lockout-NBA-Update-88330.jpg

345px-Kevin_Love_2.jpg

220px-Nikola_Pekovic_Timberwolves.jpg

Ovako vizuelno Milicic mi izgleda "najmrsaviji" i nikad nebi rekao da ima 125kg, Pekovicu bi dao 120+ a Love mi nikako ne izgleda kao da je uopste nabildovan pre bi mu dao ~110kg. A gledano kosarkaski Pekovic bi trebao da se najmanje krece od njih (ne mislim da ne trci nego mi je on uvek bio pojam "teshkog centra" koji ne izlazi iz reketa i razgrce sve pod kosem) a po kilazi ga mozes staviti na krilnog centra/krilo. Milicic ume i da krene na dvokorak sa trojke a Love je isto dosta skocan i pokretan. Pa me ove kilaze totalno zbunjuju. Verovatno slike ne daju pravo stanje stavri.

Edited by moyo

"U dresu Redzi Millera idem do svog dilera, vutre puna kesa al' ost'o sam bez dresa"

Pa generalno ti izdefinisani su samo za show, odnosno za njihovo takmichenje, i sto kaze nepismeni, za bazen.

Citao sam neke tekstove o tome kako su bilderi skoro krenuli da rade i treninge snage paralelno sa body buildingom, i to tek posle toliko godina se setili da im to treba i da im pomaze :)