Mitch Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 (edited) premotati na 5:50 Edited August 26, 2011 by Mitch Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 Ah te šesnaestogodišnje šiparice su vazda bile fontana mudrosti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ребел Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 Ви га примате. Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 Krajnje nezanimljivo a jos manje korisno..... Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 Anne Hathway + Natalie Portman + 1 dollar = cat fight! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 500 People in 100 Seconds! Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 a i ova voditeljka je prekjuče počela da radi na TV-u evidentno :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkeus Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 Must... have You're all gonna die. Then you'll be dead for way longer than you're alive; like, that's mostly what you're ever gonna be. You're just dead people that didn't die yet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoocky Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 pa prodavao je ovde neko te kuglice kolko se secam :d Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loopy Posted August 27, 2011 Report Share Posted August 27, 2011 Wireless transmission using a lightbulb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 the office parkour :) http://www.youtube.com/watch?v=zG3dFpW9vRo&feature=related This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Wireless transmission using a lightbulb Ovo ako zaživi biće hijao! Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Wireless transmission using a lightbulb http://www.ted.com/t...light_bulb.html Interesantno, medutim ovo je simplex tehnologija, a mi danas koristimo full-duplex. Ili ti kako da rese upload u toj situaciji konkretno kod mobilnih telefona ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Metodom vremenskog multipleksiranja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Ako sam ja dobro razumeo to se moze koritstiti za drasticno povecanje download-a. Ostaje problem kako ces ti poslati paket sa telefona u sijalicui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loopy Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Pa bas sam imao raspravu sa ortakom oko multipleksovanja. Ako bi koristili ovakvu sijalicu multiplexing ne bi bio ni potreban (svaki mini LED je dedicated konekcija). Jedini problem za mene bi bio long distance transmission. Kapiram da bi signal degradirao zbog atmosferskih neprilika, oblaka, itd itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Posle nekog vremena ne vidiš stroboskop, samo zilj, zilj, klinka, matorka.. jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Ako sam ja dobro razumeo to se moze koritstiti za drasticno povecanje download-a. Ostaje problem kako ces ti poslati paket sa telefona u sijalicui? Pa možeš da koristiš dosadašnje metode za upload. Time svejedno drastično rasterećuješ postojeću mobilnu mrežu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkeus Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 (edited) Wireless transmission using a lightbulb Prvi elementarni problem sa ovim: Kako ovo radi kada je telefon u džepu? Drugi problem kod ovoga je što je maksimalna brzina ovoga u opštem slučaju negde reda 10^7 bps iliti oko 1MBps, a do ovoga se dolazi prostom računicom: Kada uređaj prima svetlost indirektno (direktna optička putanja do sijalice je blokirana nečim) refleksije od različitih površina stižu sa različitim kašnjenjem. Npr. dve refleksije sa optičkim putevima koji se razlikuju za 1m biće vremenski pomerene jedna u odnosu na drugu oko 0.3*10^-7 sekundi, što znači da trajanje jednog bita mora biti duže od toga da prijemnik ne interpretira dve različite refleksije koje nose isti bit kao dva sukcesivna bita. Ako u to ufaktorišete srednju veličinu prostorije od 5m, dolazite da je srednja razlika u optičkim putevima oko 10m što daje brojku koju sam naveo gore. Ukoliko hoćete da vam uređaj radi u još većim prostorijama, brzina se dodatno smanjuje. Naravno, postoji mogućnost da je ovo zamišljeno da radi samo sa uređajima koji imaju direktnu optičku vidljivost sa sijalicom (kako je demonstrirano u videu), ali u tom slučaju ne vidim kakvu naročitu upotrebnu vrednost to može imati kod mobilnih uređaja. P. S. Da dodam samo, ovaj problem se ne javlja kod WiFi-ja ili GSM-a zato što se koristi radio opseg sa talasnim dužinama koje su milionima puta duže od talasnih dužina vidljivog dela spektra, pa se samim tim ovaj problem može izbeći pošto na dužinama reda veličine metra talas ostaje koherentan. Edited August 28, 2011 by tomkeus You're all gonna die. Then you'll be dead for way longer than you're alive; like, that's mostly what you're ever gonna be. You're just dead people that didn't die yet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 RAZUMEO SAM CEO TOMKETOV POST \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ tomke, oženi mi sestru :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Pa pazi, možda idu na ono "daj da uštedi makar nešto" pa u tom smislu može imati vrednost na stvarima koje je i sam pomenuo. Ali je zanimljiv koncept svakako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
branko^ Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 I naravno prvi komentar :D Kada je ptici u losoj formi drug, tada ni ona ne leti na jug. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coyote Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Evo jos malo fudbala, Keisuke Honda :D http://www.youtube.com/watch?v=ekw5SOB-OMQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=dnc4e6vpD4E gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts