alfa Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 (edited) Brief Description Microsoft Mathematics provides a graphing calculator that plots in 2D and 3D, step-by-step equation solving, and useful tools to help students with math and science studies. http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=9caca722-5235-401c-8d3f-9e242b794c3a Kad se nauci gde je sta i kad se snadje sa engleskim (a ne treba puno vremena), jako koristan program, bar meni, tj. videcemo 10.02. koliko mi je bio koristan :) Edited January 24, 2011 by alpha Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 (edited) kul, će se proba aj da na trenutak samo offtopikujem i ubacim i graph.tk, odličan html5 kalkulator, kada niste za svojim kompom nego negde na faksu il' 'de već :) Edited January 24, 2011 by Mr. Nobody Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 skini wolfram mathematica, E TO JE SOFTVER ima na warezbbu, verzija 8 (osam) da, osam Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spu [RuR] Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 ja te jebem a ti ne znas ko sam! :P P.S. Wolfram je keva! Quote Everytime I cross the line I push the boundaries out a little... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted January 24, 2011 Author Report Share Posted January 24, 2011 stavio sam da se skida, ali cim je ~800Mb, znaci da je previse pro za mene :) mm je jednostavan za koriscenje a ima sve sto mi treba... ps. odlican je graph, bas ono sto mi treba! Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 800mb je jer dolazi sa bazom podataka o svemu i svacemu, a kad das upit za nesto sto nema u toj bazi onda skine iz HQ-a! Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted January 24, 2011 Author Report Share Posted January 24, 2011 Sada sam oprobao malo wm, sta je bre ono, ne mogu nista da se snadjem :)) a ne gubi mi se vreme na tutorial-u :/ Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 a jbg, nece samo :D moraces da izgubis neko vreme na tutoriale :D Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted January 27, 2011 Author Report Share Posted January 27, 2011 http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/231868/Uspeh-beogradskog-dela-Majkrosofta Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 E to i ja danas pročitah, nisam imao pojma da su naši radili, to je onda kul skroz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 (edited) Sjajan program, taman mi je trebao za neke provere kad racunam integrale i dif.jednacine. E sad, treba mi jedna pomoc :] kad ukucavam npr [integral] sin3x cos4x dx on mi vraca isti rezultat kao da ga ni ne racuna ? Pokusao sam sa * izmedju, sa jednim space-om izmedju sin i cos al opet isto ? anyone ? im stupid. /add pokusao i sa zagradama, opet isto. Edited January 27, 2011 by lawl_ Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 probaj sin(3*x)*cos(4*x). lupio sam sad, nikad nisam radio u ms math sranju. (pređi na matlab :D) Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Nope, nece ni to :/ Ma koristio sam matlab, ali ovaj mi nekako dodje dojaja prakticnija solucija :) Ajd citacu malo ove guide-ove i help-ove ako ih uopste ima :p Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sd D1ablo Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Koliko se secam sa predstavljanja, Microsoft Mathematics 4.0 je prvi paket koji je kompletno odradjen u srpskom predstavnistu majkrosofta. Quote Hoes before NGOes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Nisu ceo program kod nas radili, koliko sam ja skontao kod nas su radili onaj deo kada pišeš po ekranu i da on to uradi OCR u smislu matematike i napravi matematički izraz. I pričalo se od tome još pre 2-3 godine, zaista svaka čast našim momcima. Sa druge strane sam ovaj Mathematics mi je nekako bezveze, probao sam ga još pre 2-3 nedelje kad je izašao i glavni mi je problem bio što mi nije davao dovoljno detaljan postupak rešavanja, što bi kao trebalo da daje... Grafikoni rade super, nešto sam se bio bagovao sa diferencijalnim jednačinama, tačnije davao mi je neka čudna objašnjenja rešenja, verovatno je problem u razlikama u obeležavanju između naših i njihovih, ali kapiram da bi to mogao kroz help da se snađem da sam se potrudio. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Pa pise gore u linku Bilo bi sjajno kada bi implementirali vise jezika, ne mora nuzno srpski (ali bi bilo itekako pozeljno) ;] Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4Ne Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 (edited) Ja sam sinoc proveravao neke stvari iz linearne algebre sa ovim programom i lepo radi, dobro je sto da i postupak tako da lakse mozes da pronadjes gde si pogresio. Jedno pitanje, da li moze neko da mi preporuci koju knjigu da kupim ( jos bolje bi bilo ako ima da se skine :D ) za integrale, da su objasnjene osnovne stvari, posto sam to u srednjoj radio ali k'o da nisam, a sada na fakultetu u drugom semestru se uglavnom to radi. Unapred hvala. Edited January 29, 2011 by b4Ne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Matematika 2 prof dr Zoran Sami Mada verujem da ima i u Matematici 1 od istog autora. :] Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted January 29, 2011 Author Report Share Posted January 29, 2011 http://matematiranje.com/4godina.html nisam probao za integrale, ali pomoglo mi kod izvoda, posto sam imao slican problem Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4Ne Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Hvala obojici, malo sam bacio pogled na ovaj link koji je alpha postavio i koliko sam video, tablica osnovnih integrala se mora znati u pola noci ? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Naravno, bez njih prakticno nemas sanse da polozis :) Ima dobrih 20-25 tablicnih integrala i tu nema price :D Sve mora da se zna. Ali veruj mi, lako se zapamte svi kad uzmes da resavas zadatke :) Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 meni se čini da sam smeo da koristim tablicu sa integralima i u gimnaziji i na faksu. al davno beše.zapamtiš je bez truda kroz rešavanje zadataka, tako da ti dođe svejedno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4Ne Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Ne bi trebalo da bude problem da se nauci tih 20-25 izraza, nego uplasio sam se jer u drugom semestru samo to, a ja cim cujem integral meni crna slika u glavi i blokada :D Hvala jos jednom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Jedno pitanje, da li moze neko da mi preporuci koju knjigu da kupim ( jos bolje bi bilo ako ima da se skine :D ) za integrale, da su objasnjene osnovne stvari, posto sam to u srednjoj radio ali k'o da nisam, a sada na fakultetu u drugom semestru se uglavnom to radi. Unapred hvala. ako te put nanese nekad u biblioteku (u svetozara marovića ima sigurno, za ostale otkud znam :D), uzmi iz nje borisa apsena "repetitorij više matematike" pa iskopiraj, taj čovek je bio bog za objašnjavanje. Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkeus Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 (edited) probaj sin(3*x)*cos(4*x). Izem vam taj program. Npr. ovo malo pretvoriš u zbir i onda rešiš napamet: ʃ sin 3x cos 4x dx = ʃ 1/2 (sin 7x + cos -x) dx = 1/2 (-1/7 cos 7x + sin x) Ako ti treba program za nešto ovako prosto, onda mislim ono P. S. Koristi Wolfram-Alpha za ove stvari (ili skini "nezvaničnu" verziju Mathematice). Rešiće ti svaki integral koji je moguće rešiti u obliku kvadratura (možeš da vidiš i postupak). Ovaj MS-ov program je vrlo ograničen što se simboličkog računa tiče. Edited January 29, 2011 by tomkeus Quote You're all gonna die. Then you'll be dead for way longer than you're alive; like, that's mostly what you're ever gonna be. You're just dead people that didn't die yet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts