Lucky Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Mislim da sam čitao negde da naravno u zakonu piše samo "treba da bude razdvojeno" ali ne i kako i čime, pa na taj način razdvaja ko kako hoće, a to znači i da bukvalno jedan sto ima pepeljaru drugi nema. Bio sam recimo do Irish puba na zlatiboru pre neki dan (ne pitajte) i tamo kad uđeš na vrata levi deo prostorije je zabranjeno, desni dozvoljeno i to je to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 juče sam bio u onom kofi drimu u eurocentru, gde mi je par dana pre stupanja zakona na snagu konobar rekao da neće biti pušenja, i super su oni to smislili. za stolovima koji su u hodniku tržnog centra nema pušenja, al za onima koji su u samom lokalu opušteno purnjaju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 haha, dobra fora :) nisam siguran da je to baš legalno. Nikako put da me odvede do Ušća i Delte, mojih omiljenih mesta :) pa da vidim kako je tu. Bio sam dva dana po započinjanju zakona i bilo je zabranjeno svugde. Sad je pitanje koliko će vremena proći dok se ljudi ne opuste pa krenu iznova kao pre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 ko opste izdaje kazne za nepostovanje ovog zakonika? policija, komunalna policija, neka gradska inspekcija? nema nista od ovog zakona dok ne pochnu da pljuste kazne Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sheyn Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 pusim, ali ne puno, 3-4 cigarete u toku dana. Navukla sam se na pusenje dok sam bila po Evropi, kupila sam neke cigarete u Drezdenu od 10mg nikotina i to je bio kraj mom rekreativnom pusenju od 3. srednje :D posle sam u Kelnu kupila marlboro mentol i tu sam se tek primila ko majmun... u svakom slucaju, trudim se da ne povecavam ove 3-4 cigarete u toku dana i da budem umerena... Quote step in my transporter , so I can teleport ya,all around my heavenly body.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 A STA SI PUSILA U AMSTERDAMU!>? problem ? Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 :) pa kažu da je nikotinska zavisnost odmah iza heroina. Al dobro, kapiram ja to, nego je meni bio problem da posle te četvrte uzmem petu i šestu i onu stotu... izgleda da nisam bio dovoljno dokon :) ne znam, te price mi zvuce kao iz osnovne skole :) mozda je kod nekih odvikavanje toliko tesko, ali nije da postajes zavistan od 2 cigare :) lol anyway, u zakonu lepo pise da fizicki moraju da budu odvojene prostorije, sa vratima koja se automatski zatvaraju, iznad vrata da svetli natpis dozvoljeno pusenje za x osoba, unutra specijana ventilacija, ako se ventilacija pokvari mora automatski da se pali natpis zabranjeno pusenje... i tako... u zakonu .. ako budem dokon sutra citiracu zakon :) i zar ne mora da prodje neko vreme od donosenja zakona na snagu do momenta kada krecu inspekcije sa kaznama ? 3-4-6 meseci ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 (edited) Ovakvih topika je bilo milion od kad sam ja na ruru, a verovatno jos milion pre mene, i sve se svodi na isto uvek :) Elem, pusio sam jos od osnovne, prestao sam da pusim pocetkom 3. god srednje, posle 5 godina aktivnog i intenzivnog trovanja. Pusio sam jer sam volio da pusim, volio sam taj osecaj samucenja pri uvlacenju prvog dima cigarete i opustenost laganog ispustanja dima iz pluca, volio sam paljenje cigarete, volio sam da se igram cigaretom, volio sam da poziram sa cigaretom, ali vise od svega pusio sam iz dokonosti, navike, nervoze, onog osecaja "brane" od drugih ljudi koju mi stvara cigara, eventualno mozda zbog toga sto sam imao vise samopouzdanja sa cigarom(tinejdz tripovi). Prestao sam da pusim jer sam shvatio da cu se pusenjem fizicki, a i mentalno, do 40 godine poptuno raspasti, i zivot mi je dobio +milion na kvalitetu od kada sam prestao da pusim, u svakom pogledu. Pusenje mi je smanjivalo fizicke i mentalne performanse, a i poruznjivalo me je u smislu onog efekta raspadnutosti(susi kozu, pravi podocnjake...) , a meni je jedno od osnovih nacela zivotnih da iskoristim maksimalno od onoga sto mi je rodjenjem dato, a cigare mi to prvo privremeno, a kasnije i za stalno oduzijamu, pa sam shvatio da sam totalni retard ako nastavim da pusim. Tek posle su u mojoj odluci isle one, za mene sekundarne pojave kao razlozi (smrad, pare, bolesti...) Ja sam u 7 razredu kada sam poceo akitvno da pusim bio visok 1,81 i bio sam ubeljivo najvisi klinac u razredu, a danas sa skoro 23 sam takodje 1,81 i zivim u ubedjenju da sam samo zbog preteranog pusenja u godinima najveceg razvitka (13 - 18) ostao na istoj toj visini :) Edited November 25, 2010 by savke. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJack Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 Rofl, kakvo pasivno pusenje... Ima milion drugih stvari koje ti vise steti od pasivnog pusenja. Jebeni mindfuck, c/p iz '1984.'. Quote There are people who almost never smile but are almost always happy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w()()() Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 (edited) @savke si ti iz splita matori?:D inache, svi u porodici pushe osim mene nemam nikakav problem s tim, ne smeta mi dim (naviko sam), znam kako su ljudi nervozni kad nemaju cigarete, a kamoli kad imaju, a ne mogu da pushe:) pushachi, srecno vam bilo! Edited November 25, 2010 by w()()() Quote na terasi se spasi lesli se vraca kruci Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 pusim sta stignem i fala bogu ziv sam i zdrav sam .. .:) sto se tice tih javnih mesta i ostalo,naravno,u nekim lokalima sme u nekima ne sme pa vi izvolte birajte ... sto se tice randog mesta nema pljuganja ni tamo sto je po meni ok ... i da i ja sam za to da se poveca cena duvana za 2x do 3x vise :D Quote don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 i zar ne mora da prodje neko vreme od donosenja zakona na snagu do momenta kada krecu inspekcije sa kaznama ? 3-4-6 meseci ? Zakon je donet još u maju ili tako nešto, sad je stupio na snagu, pa ti je to taj bafer kojeg pominješ. A ovo što citiraš je ja mislim vezano za radno mesto tj. prostorije za pušenje na poslu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 @savke si ti iz splita matori? Volio, lol :D Uslo mi u naviku, cimer mi sprema ispit iz juznoslovenske komparatistike (hrvatska knjizevnost mahom) pa se danima gadjamo ikavicom, kajkavicom.. :) Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandar_ Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 I kreki je upisao fax Quote "When you want to succeed as bad as you want to breathe, then you'll be successful". "Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power". Superbia in Proelio Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted November 25, 2010 Report Share Posted November 25, 2010 sace te banuje na dve godine sto ga prozivas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Pakla skuplja 20 dinara Ministarka finansija Diana Dragutinović kasno preksinoć donela je odluku da poveća akcize na cigarete u 2011. godini i na taj način u državnu kasu od njihove prodaje namakne tri milijarde dinara više nego što je to bilo predviđeno, saznaje “Blic”. Sa ovakvom akciznom kalkulacijom ispada da će cigarete od 1. januara u maloprodaji poskupeti za oko 20 dinara po paklici. O povećanju akciza, kako saznaje “Blic”, ministarka nije konsultovala proizvođače cigareta, čime je direktno prekršila raniji dogovor o akciznoj politici koja je trebalo da se sprovodi do 2012. godine. Prema važećem Zakonu o akcizama koji je usvojen maja prošle godine, proporcionalna akciza na cigarete ove godine iznosi 35 odsto od cene paklice, dok specifična nominalna akciza iznosi 17 dinara po paklici. Po ovom zakonu, proporcionalna akciza u 2011. godini trebalo je da ostane na 35 odsto, dok je specifična nominalna akciza trebalo da poraste na 21 dinar plus stopa godišnje inflacije, što bi iznosilo 23,50 dinara po paklici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Sad će ljudi kupovati kod švercera ispred buvljaka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Video sam danas u novinama sliku sa neke trafike gde navodno prodaju cigare na komad :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 ma da, ali to nije ništa novo, krenulo je to još mislim prošle godine, i valjda vranje-kuršumlija, tako nešto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krivinaš Posted June 8, 2018 Report Share Posted June 8, 2018 prikurim poneku....diivanišem rothmans 100s plavi koje vi cigarete purnjate? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted June 20, 2018 Report Share Posted June 20, 2018 (edited) Kupim ćaletu pola kile duvana za 500 din. On zamota i upakuje i proda tako isto low tier pušačima poput njega za otprilike 500 din, i ostane njemu duvana za nekoliko dana. Što se njega tiče, duvan je infinite moneyz. Ja nikad, i ne pomišljam. Čak mi se poprilično gade ribe koje duvane, recimo. Smeta mi pomalo u društvu ali podnosim, ali kad je neka prehlada ili tako neka iritacija disajnih puteva, onda nema šanse u istoj sobi da budem sa nekim ko puši, moram da bežim. Edited June 20, 2018 by millancche Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexa94 Posted October 17, 2018 Report Share Posted October 17, 2018 Za pusace,prestajte dok ima vremena a ne da se mucite u starosti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts