Jump to content

Anime


Feno

Recommended Posts

Не, ја сам у фазону да ми доста тога није ђубре, што је на овим рураниме топицима ђубре по дефаулту:) А фазон је што нисам у трипу да ли ми се свиђа или не (него имам и неђубре наслове који ми се не допадају - лупам, ко што не подносим лед цепелин, па сам у фазону да су супер бенд:) ). Оно, гледам режију, карактеризацију (највише карактеризацију, аутентичност и психоанализу, пошто сам дуљо), па сабира и трипујем да сам објективан. И онда сам у фазону неее неее кад видим гомилу утисака овде:)

 

А сад ми можеш рећи да сам геј јер тролнем па одем, али заправо ме мрзи јер бих много вотовао:) Али нисам издржао јер фазон читао сам и онај прошли аниме топик и то је нека законитост између мене и сталних резидената овог топика, па сам ускликнуо чисто на емо бази:) Извињавам се због аутбрста:)



А што се тиче неког мог инпута о листи, то могу да кажем јер нема везе са квалитет/неквалитет него чисто са трипом шта треба где категорисати и да ли нешто треба заменити:)

 

Нпр. ја бих ставио евангелион уместо каре канођо блабла, или бих само истиснуо каре кано или бих им заменио места.

 

Склонио бих пани пони деш јер ми не спада ни у једну од категорија и ту тутнуо лаки стар (мада је већ ту азуманга дајо, али ето, да буде исти број слотова). Ако не бих тутнуо лаки стар, тутнуо бих нићиђоо:)

 

У фејм/инфами бих ставио још гомилу кјото анимејшн наслова (и још неке од других кућа које не знам како се зову) јер је сваки популарнији капирам од свих ових заједно:) (претерујем ал капираш шта оћу да кажем)

 

У ово са вижуалсима и анимацијама (мада је дискутабилно шта то заправо значи, да ли је трип у специфичности или у квалитету или може шта год само да је екстраординари итд) бих свакако убацио disappearance of haruhi suzumiya, јер нисам нигде видео бољу анимацију од те. Али ништа нема ту ново и царски у том неком смислу, више је фазон аватар у односу на остатак холивуда фазон. Тако да сам ту уздржан. Можда бих убацио и овај трећи рибилд евангелиона, због режије која је БОЛЕСНА, толико су се разлетели са кадровима и дивљањем камера да им стварно свака част. Мислим да су добили и неку награду за режију. Истакао бих сеиреи но морибито као интересантан инпут.

 

Геншикен је стављен у фејм/инфами. Са њим имам посебан трип, јер иако је популаран, он по мени ради нешто што нисам видео ни код једног другог анимеа, а то је ненормална аутентичност до те мере да понекад подсећа на досадни документарац. То се сјебава у другој сезони (и јебо им ја матер због тога, вероватно фазон са гледаностима и сисањем кита) и цео вајб серије се помера ка ''гледамо смешне и драге нам ликове у њиховим слајс оф лајф триповима'', што није поента прве сезоне. Мислим, мени је требало фазон пет епизода да се ја навикнем да ми НЕ БУДЕ НЕПРИЈАТНО колико је волшебно добро приказан онај жваћући полу-мучни вајб колико су ти ликови нрдасти, осећао сам се као да седим са њима у соби и како ми је непријатно и желим да изађем и да блејим са, не знам, Карлеушом ако нема никог бољег:)

И мени је то било довољно да окарактеришем тај аниме као генијалан у свом маестралном приказу отаку ликова који је код мене изазвао физичке реакције малтене:) И онда сам у фазону можда да га ставим у хиден џем категорију иако је популарна серија, јер оно због чега је та серија џем, то остаје хиден генералној популацији (а чак се и скоро анулира у другој сезони коју као да су радили други људи).

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Другари, прелистао сам топикс и прочитао листе бест оф и гуглао неке интересантне наслове, па ме то подсетило. Одакле у анимама толика опседнутост западним езотеризмом и окултизмом? Мислим, втф стварно? Заправо о Јапану не знам ништа специјално, ал капирам да су они у фазону да сваки има свог бога и да су у неку руку прилично ксенофобични, како се тај религијско/философски мистицизам увукао тамо?

Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac.
Link to comment
Share on other sites

Meni je problem sto je dobar deo adaptacija mangi pa mi totalno nerealno da kazem da je neki anime sranje a manga nije sranje :D po mome da bi nesto bilo sranje obe kategorije moraju da budu golo govno :D

 

Mrzi me da se prisecam svega ali mi se cini da nema nijedan CGI medju ovima, jel ovo neka matorija lista?

 

edit: Delom doseljenici, delom kolonisti. Delom ovi sto su bili pa se vratili, delom uticaj ekstremizma u njima samima. :D I nije to trip da su oni opsednuti nego smatraju da je materijal sa zapada bolji za adaptaciju nego njihov sam dok recimo mi sa zapada drkamo pise na njihove tripove i samo bi o tome citali i pisali. Za njih je vitez krstas u oklopu ko za nas samuraj ronin.

 

Vise ih fascinira to sto su pojmovi nekih verovanja identicni sa njihovim a drugacije izrazeni kroz price i pesme. 

Edited by Pekarman

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Link to comment
Share on other sites

Jbt ali koliko jebeno sabija onaj DEAD LEAVES, jebeno sam plakao od smeha, konije gledao

neka OBAVEZNO cekira, ima u hires neki torent valjda sad... ako nema, ja cu ga okaciti celog na YT   o/

  • Upvote (+1) 1

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

Другари, прелистао сам топикс и прочитао листе бест оф и гуглао неке интересантне наслове, па ме то подсетило. Одакле у анимама толика опседнутост западним езотеризмом и окултизмом? Мислим, втф стварно? Заправо о Јапану не знам ништа специјално, ал капирам да су они у фазону да сваки има свог бога и да су у неку руку прилично ксенофобични, како се тај религијско/философски мистицизам увукао тамо?

Pa kako nece kad su prakticno Americka kolonija od WW2, a i vekovima pre toga su bili pod pritiskom portugalskih, engleskih i spanskih svestenika.

 

Kinezi im se najvise rugaju zbog toga, al jbg sta ces.

Ipak sumnjam da im je to vise kao fetis, nego nesto sto su prihvatili u dubini duse.

"A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton

Link to comment
Share on other sites

kul je sve to ali

 

[HorribleSubs] Shingeki no Kyojin - 17 [720p].mkv
Magnet linkThis torrent has 1 comments.VIP Uploaded Today 01:10, Size 329.06 MiB, ULed by k1ng_ruLz

 

SRECA SRECA RADOST!! 

Samo vizuelni aspekt Shingeki no Kyojin mi je lego ko budali samar. Tamo za efekte crtez/animaciju listu, treba da bude prvi ubedljivo. 
A ima kulisha spiku, akcijicica.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Видим да ме нисте разумели шта питам, ал морао бих да извотујем лвл Дуљо да би било разумљивије, а стварно не могу. :)

Него,

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Toaru_Majutsu_no_Index

 

је л' гледао неко и каква су мишљења?

Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac.
Link to comment
Share on other sites

Gledala sam:

Kingdom (prvu sezonu) - ratovi u drevnoj Kini, solidan shounen/(kobajagi) istorijski anime. Jedino me iritira što se glavni lik konstantno dere, i par nekih utvrđenih stereotipa, ostalo je kul, planiram da pratim dalje kad izađe druga sezona

 

Glass mask (novije serije iz 2006) - po opisu nikad ne bih sama skinula i gledala da mi nije preporučio ortak, i jako mi je drago što sam odgledala ovu seriju. Priča je o devojčici koja pokušava da postane glumica, "preko trnja do zvezda" ispričana na jedan veoma surov način. Anime koji nas uči šta zapravo znači biti glumac a što je 1000 svetlosnih godina iznad onoga što svakodnevno gledamo. Prikazuje jasno japanski fanatizam dovođenja sebe do perfekcije. Nije svakako za neku široku publiku ali zaslužuje daleko veću popularnost nego što ima.

oO

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Odgledao Vampire hunter D, ovaj novi deo iz 2000 i mogu reci da sam se bas odusevio. Iako je prica stereotipna crtac mi je bio bas zanimljiv. Desava se u dalekoj post apoc buducnosti gde postoje vampiri i lovci na vampire. Glavni lik je dhampir D ili kako se vec pise, koji je polucovek poluvampir, i film pocinje njegovim prihvatanjem posla da uhvati jednog vampira.

 

Eo linka do yt.

http://www.youtube.com/watch?v=hOAWT6o6il4

 

i do imdb.

 

http://www.imdb.com/title/tt0216651/

It’s better to burn out than to fade away

Link to comment
Share on other sites

Jedan od mojih omiljenih filmova, ne znam sta je toliko stereotipicno, drugi filmovi sa temom vampira mogu samo da uce od njega. Kad smo vec kod VHD nakon bloodlusta sam pogledao prvi Vampire Hunter D i mogu reci da je sigurno najvece razocarenje od kada gledam anime... Svaka cast na hrabrosti da se napravi nastavak, vredelo je :) 

legen... wait for it.

Link to comment
Share on other sites

Stereotipna je prica, dvoje "mladih" koji su zaljubljeni jedno u drugo, ali ih nesto sprecava da "ostvare" svoju ljubav.

Svet je na drugu stranu bas zanimljiv i sam nacin na koji je predstavljena prica je okej, nije neki pacenicki trip. 
Palo mi je na pamet da je blade maznuo foru iz crtaca, sa polu vampirom koji juri druge vampire. Samo ne znam sta je izaslo prvo dal stripovi bladea ili knjige o Vampire Hunter Du.

 I da jel citao neko knjige? Kapiram da su najverovatnije jos bolje od crtaca, ali ne mora biti slucaj.

It’s better to burn out than to fade away

Link to comment
Share on other sites

Pa bilo bi smor da nema takvih momenata ne gledamo dokumentarac. :) Glavni likovi ce uvek biti u nevolji i morace nekako da se izbave, dok god je u granicama price prihvatljivo je. Ali AoT je do sad i u tim situacijama uvek uspevao da iznenadi, tipa

nisam ocekivao masakr Levi squada kad su vec uhvatili zenskog titana, narocito ne nakon onih intro epizoda gde su nas lepo upoznali sa svim likovima.

legen... wait for it.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...