Jump to content

Zimske gume

Zwerko

Recommended Posts

Uzeo sam prekjuche Bridgestone Blizzak WS60 specijalno za rusko trzishte - http://bridgestone-ws60.ru/

Sada mi auto izgleda kao terenac [:D]

Odlichne su gume, posle jako finih Yokohama letnjih, ove isto nisu buchne i auto se fino ponasha na mokrom/klizavom asfaltu. Jedino shto za njih kazu da moze auto vishe da troshi, ali to je neshto kozmetichko...

А в чем сила, брат?

Kod nas je prilično loša podrška za Bridgestone, prodaju ih samo na 2-3 mesta generalno i radi ih Radulović, tako da ih je teže naći.

Što se potrošnje tiče, ja sam furao Bridgestone a sad Goodyear, i usudio bih se reći da sad troši više a ne tad, mada to naravno može da ima veze i sa tipom vožnje itd, ne verujem da toliko promena gume utiče na potrošnju. Onaj energy saver valjda štedi tipa oko 50 eur benzina za svoj deklarisani životni vek što je tipa 4 godine, tako neka priča, tako da nije baš neka cifra.

• 4 months later...

@ lanci: realno

btw,kada smo vec kod tog ultra-mega-giga-tera primenljivog zakona o saobracaju vezanog za zimske gume...

kao, svi moraju da imaju inace lupaju kazne, bla bla, a da li je iko video ijedno vozilo gsp-a da ima zimske gume. ladno nijedno vozilo nema.

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

Sta znam... nisam bas primetio da su lupali kazne. Ako bi pak ucestvovao u sudaru i imao "neprilagodjene" gume, onda bi te verovatno karali, ovako ne verujem da su ijednom bili rigorozni prilikom (rutinske) kontrole saobracaja.

A GSP generalno nema odgovarajuce gume za vecinu svojih autobusa, a kamoli zimske.

facebook.com/speed.rs

izvinte drugari sto nisam ispratio temu na vreme, inace ne nisam kupio lance :) nije ih niko ni trazio doduse, inace da kupio bih soc varijantu samo za pokazivanje ali nisam ni to uradio :) zaboravilo se

inace i ja sutra vracam letnje gume, dosta je

p.s. matorog jurila policijska patrola [:D] vozio je iz novog sada, a keva mu digla pritisak da stigne na neku seriju. u toj zurbi pretekao 4 kamiona na punoj liniji god rume... i ladno ga jurili plavci nekih 2 km dok nije shvatio da njega jure :))) stao oni ga obisli zaustavili se on odmah izasao iz auta i prisao im... posle malo nabedjivanja i kojekakvih prica dao im 2000 din i odvezao dalje [8)] malo oftopika nikom ne skodi

fallout_table.gif

ja sam se za vreme ovog poslednjeg snega obreo u gsp autobusu koji se mučio da krene sa stanice, i to na ravnom. posle sam bacio pogled na gume, a ono od šara ostale samo crtice da naslutiš gde su bile. ne znam da l su letnje il zimske gume, al bili su slikovi svakako :D

Ma sad bi bio štos kad svi promene na letnje kad je počelo lepo vreme da zaustavljaju i kao - AHA! Daj pare!

A i realno, ja da sam pandur, ne bih se smarao sa gumama. Jer nije samo da li imaš letnje ili zimske, već ako nemaš zimske a imaš letnje treba šara da je 4mm ili dublja, ili da imaš lance, etc. Mnogo je veće cimanje nego kad se zabodu negde radarom, uhvate te, dobar dan, dobar dan daj keš.

Ja ne znam odakle izviru ti ovi vozači po Beogradu ali imaš pozicije na kojima panduri sa radarima kampuju i noć i dan, i opet samo pecaju.

ja sam se za vreme ovog poslednjeg snega obreo u gsp autobusu koji se mučio da krene sa stanice, i to na ravnom. posle sam bacio pogled na gume, a ono od šara ostale samo crtice da naslutiš gde su bile. ne znam da l su letnje il zimske gume, al bili su slikovi svakako :D

losa taktika!

435c08309fa959b1930680a7d2c5_grande.jpg

facebook.com/speed.rs

Ja ne znam odakle izviru ti ovi vozači po Beogradu ali imaš pozicije na kojima panduri sa radarima kampuju i noć i dan, i opet samo pecaju.

Zna se odakle izviru ti novi vozachi - to su oni koji su kupili/instalirali u mobilni GPS navigator pa stalno blenu u njega [roflmao]

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?