Jump to content

Happy momenti


Recommended Posts

da li je neko igrao ovo? meni je ovo bila omg igra u svakom pogledu...imala je arkadni deo sa ako se dobro secam invertnim komandama(cak mislim da su i levo i desno bili obrnuti) i puzzle deo koji je bio slag cele igre

Zakandgia.JPG

Cyberiagunturret.JPG

cyberia i ubrzo je izasao nastavak Cyberia 2: Resurrection

fml

Link to comment
Share on other sites

Prvo su tu bili, naravno, automati... a onda prvi kućni komp koji sam dobio - ZX spectrum 128 +2 :P

Pošto me je Dan posle veoma dojmio, jel'te, napalio sam se na Theatre Europe. Još veća radost je bila što sam je nabavio original, te sam imao knjižicu sa svim kodovima sa nuklearne napade!

Theatre-Europe.png

Nakon god i kusur, kod komšije vidim Amigu i oduševim se.

Pored klasike za Amigu, tj arkadica, obaveznog Godsa i flipera, počeo sam da pikam rpgove, tj FRPove kako su ih onda pirati označavali.

nemačka igrica, Ambermoon, sa čak 9 disketa. Prijatelji i ja smo je igrali danima i danima, a onda smo svi zaglavili čini mi se kod neke veštice, nakon leta nekim balonom...sad dal je bio bag, ne sećam se više.

hires_map.jpg

Na sajmu tehnike u BGu sam video na kršu od PCa (u to vreme, u odnosu na Amigu), Civilization, koji je prvo izašao na PCu, a onda je izašla i Amiga verzija...sreća sreća radost!

civilization1.jpg

Do tog momenta sam se odvaljivao sa prvo milleniumom 2.2, pa onda nastavkom iste - Deuteros! Šmrc, kakva je to igretina bila.

deuteros2.gif

Naravno, krš vremena sam provodio sa Battle Isle i History line, koji su imali hot seat multy.

Tamo početkom 94te, na Polarotoru vidim Lands of Lore i Comanche i ocenim da je Amigi došao kraj, te pređem na PC...što se i dogodilo, nažalost.

Uzmem tad relativno pristojnu konfiguraciju, odradim neke animacije u 3d studiu i na postojećih 8 Mb RAMa, ugradim još 8! Tih 8 dodatnih je koštalo tada 1024 DM! Al zato je sve letelo :P

Jedan pokojni sad :( prijatelj i ja uspemo da nateramo System Shock, prvu igru koja je zahtevala šatro Pentium, da radi kod mene na 486 na 66 Hz, a kod njega na 386ci. Sve sa onim mem managerom, il kako se beše zvao.

ss2.jpg

Igrali su se naravno i nastavci Kings Bounty-ja, tja Heroji, ma gomila igara, a onda u Srbiju dođe Diamond Monster 3d karta, sa dodatnim patchevima za Laru, još par igara i za - Archimedean dynasty. E to je bilo ludilo, al ko nije igrao tad, ne vredi mu se objašnjavati. Izašao je posle i neki nastavak, al nije bio nešto.

54613.jpg

A shoosh, tu Cyberiu, oba dela, kao i Crusered: No remorse i No Regret, tih godina 96,7me igralo je pola Novog Sada zahvaljujući tome što niko nije mogao da ode a da mu to ne "uvalim" tj prodam i to 1 cd jedna igra, kopija originala, tada relativna retkost kod nas. Znaci navoda jer su bile extra igre.

Crusader%201%20-%20No%20Remorse_6.jpg

ps. inače, ko voli strategije, a želi da se podseti nekih, davno pre smo počeli da filujemo jedan topic ovde sa opisima strategija iz prošlog milenijuma: http://forum.klanrur.rs/index.php?showtopic=234904421

Link to comment
Share on other sites

mojoj radosti nije bilo karaja kada sam tamo negde 90ih provalio hex editor i cuvenu foru sa ff ff koja je dodavala tacno 65535 golda, ili budzenje statsa tim putem u ufo ili xcom i sl :]

Pa lol :| sto bi sebi sjebao uzitak tako? Taj rpg element ufo-a je meni bio pola zabave. Jebeno tesko je bilo navuci statse i morao si cuvati svakog seaman-a :D Ja sam imao jednog ludaka u dvojci kome sam nabudzio aim toliko da sam ga na pocetku misija samo pomerao na max visinu da pluta iznad podmornice i odatle aim-shot-ovao preko cele mape :D

Edited by mohican

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Link to comment
Share on other sites

Ja sam editor samo koristio da nabudžim sebe na prvo mesto haj skor liste u nekom fliperu kojeg je ćale igrao, pošto je pikao neumorno i uvek se ložio da obori haj skor. I onda on dođe na prvo mesto, ja editujem i stavim sebi nekoliko poena više i budem prvi, pa se on malo nervira i tako u krug :))

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...