Jump to content

pričajte šta ste gledali u poslednje vreme

Guest

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Čekaj tek drugi deo kad izađe, čitao sam negde da planiraju sto ljudi da ubace u "stonogu" :))))

Elem,

AGORA

agora_0.jpg

Fini istorijski dramotriler, na nivou kvalitetnijih dokumentarnih emisija, koji na svu sreću ne potencira previše romantični trougao između glavna tri junaka (iako je u početku izgledalo tako). Film govori o poslednjim danima paganstva u antičkoj Aleksandriji, i mobilizaciji agresivnih Hrišćana kao nove i nametanja željne religije, u proterivanje svih drugih i čuvenom paljenju Aleksandrijske biblioteke sa većinom dragocenih spisa koji nisu bili spaseni, a u sve to je uglavljena priča o učiteljici i filozofu Hajpatiji koja je bila na pragu provaljivanja heliocentričnog sunčevog sistema.

Gluma i priča su sasvim solidni (iako je kraj malo zbrzan i bez nekog pravog završetka) uz jedan gadan propust što se tiče jednog od bitnijih likova, ali ono što fascinira je odlična fotografija i nekoliko fantastičnih masovnih scena kojih se ni Ridli Skot ne bi stideo (u jednom trenutku sam bio siguran da je on režirao film), kao i nekoliko izvrsnih aerial kadrova Aleksandrije i jedna impresivna kontinualna scena koja počinje u orbiti Zemlje i spušta se do uličnog nivoa u gradu.

Sa religijske strane, iako bi film mogao da se protumači kao žestoka kritika Hrišćanstva, on to jednostavno nije, već simply pokriva period istorije kada je Hrišćanstvo, kao mlada i još nepriznata religija, upinjalo i grabilo da se nametne po svaku cenu, što je u filmu koretno prikazano u odnosu na druge (koji su takođe ocrnjeni, u srazmerno manjoj meri). Ima jedna fantastična scena u filmu sa deljenjem hleba, koja savršeno sublimira svu lepotu hrišćanstva kao ideje, i njegovu grozotu kao oruđa za manipulisanje masama. Pored toga, Rajčel Vejz od Mumije1/2 više jednostavno nije lepa žena, ne kapiram šta joj se to desilo u svim filmovima od tada.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Children of Crime: Mary Bell (1998)

marybell.jpg

dokumentarac o 11ogodishnjoj devojchici iz engleske koja je ubila 2 dechaka ( trogodishnjeg i chetvorogodishnjeg). ovo mi je gore od svakog horora :D

Edited by CBETA

na terasi se spasi

lesli se vraca kruci

IMAX Hubble

imax-hubble-3d-poster.jpg

Ko voli nek pogleda ovaj kratki dokumentarac. Nista novo nije receno, niti prikazano, ali je zato dobro izrezirano i ostavlja lep utisak tokom i nakon gledanja istog :)

Edited by Rejz

Brestskaya krepost

http://www.imdb.com/title/tt1343703/

Posle gomile americkih izdrkotina, jedan odlican (ako ne i najbolji) ratni film ruske produkcije koja gazi :))

Radjen po istinitoj prici o odbrani tvrdjave brest u prvom naletu nacisticke masinerije.

Ne svidja mi se nemacka kretnja kada ulaze u mesto, nekako na sred puta koracaju lagano za malim rastojanjem.

Avio borba je mogla mnogo bolje da bude uradjena. Ju-87 kada bombarduje, imam osecaj kao da nisu razmisljali o zakonima fizike.

I najveca zamerka je sto film ne traje makar 3h :DD

p.s. Ako neko zna za jos neki dobar ratni firm neamericke produkcije nek javi.

Edited by PAKSAO

Imash "Devetu rotu", to je o Afganistanu

Mislim da tražio dobre ratne filmove :D

Deveta Četa je patriotsko đubre u rangu Battle LA u kome su uzeli stvarni okršaj u Avganistanu i umesto da ga predstave verodostojno kao što je urađeno u Trvđavi Brest, oni su napravili holivusku akcionu patetiku.

Cross of Iron je odličan ratni film iz perspektive Nemaca, iako je američki.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...