rockdudbg Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 The Edge of Heaven(Auf der anderen Seite) Zanimljiva prica koja prati turcina koji je profesor nemackog. lepo zamisljena prica, sa solidnom glumom i rezijom. topla preporuka vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Human Centipede - http://www.imdb.com/title/tt1467304/ Ahahaha, kakav film, ahaha :) Gledao sam trejler odavno ali zaboravih da ga na kraju pogledam. Ukratko, ludi doktor hoće da spoji troje ljudi po principu anus-usta :)) kako bi napravio "stonogu". Mislim, zapravo ima i ponečega zanimljivog u scenariju, ali brate :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Čekaj tek drugi deo kad izađe, čitao sam negde da planiraju sto ljudi da ubace u "stonogu" :)))) Elem, AGORA Fini istorijski dramotriler, na nivou kvalitetnijih dokumentarnih emisija, koji na svu sreću ne potencira previše romantični trougao između glavna tri junaka (iako je u početku izgledalo tako). Film govori o poslednjim danima paganstva u antičkoj Aleksandriji, i mobilizaciji agresivnih Hrišćana kao nove i nametanja željne religije, u proterivanje svih drugih i čuvenom paljenju Aleksandrijske biblioteke sa većinom dragocenih spisa koji nisu bili spaseni, a u sve to je uglavljena priča o učiteljici i filozofu Hajpatiji koja je bila na pragu provaljivanja heliocentričnog sunčevog sistema. Gluma i priča su sasvim solidni (iako je kraj malo zbrzan i bez nekog pravog završetka) uz jedan gadan propust što se tiče jednog od bitnijih likova, ali ono što fascinira je odlična fotografija i nekoliko fantastičnih masovnih scena kojih se ni Ridli Skot ne bi stideo (u jednom trenutku sam bio siguran da je on režirao film), kao i nekoliko izvrsnih aerial kadrova Aleksandrije i jedna impresivna kontinualna scena koja počinje u orbiti Zemlje i spušta se do uličnog nivoa u gradu. Sa religijske strane, iako bi film mogao da se protumači kao žestoka kritika Hrišćanstva, on to jednostavno nije, već simply pokriva period istorije kada je Hrišćanstvo, kao mlada i još nepriznata religija, upinjalo i grabilo da se nametne po svaku cenu, što je u filmu koretno prikazano u odnosu na druge (koji su takođe ocrnjeni, u srazmerno manjoj meri). Ima jedna fantastična scena u filmu sa deljenjem hleba, koja savršeno sublimira svu lepotu hrišćanstva kao ideje, i njegovu grozotu kao oruđa za manipulisanje masama. Pored toga, Rajčel Vejz od Mumije1/2 više jednostavno nije lepa žena, ne kapiram šta joj se to desilo u svim filmovima od tada. "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
SleepeR^ Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 ^Gledao sam taj film, sve pohvale... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w()()() Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 (edited) Children of Crime: Mary Bell (1998) dokumentarac o 11ogodishnjoj devojchici iz engleske koja je ubila 2 dechaka ( trogodishnjeg i chetvorogodishnjeg). ovo mi je gore od svakog horora :D Edited April 17, 2011 by CBETA na terasi se spasi lesli se vraca kruci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 ^ Пратиш Абраксасов блог? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w()()() Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 (edited) da da odgledam vecinu onoga shto preporuchi i uglavnom je dobro Edited April 18, 2011 by CBETA na terasi se spasi lesli se vraca kruci Link to comment Share on other sites More sharing options...
w()()() Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 (edited) Notre jour viendra (2010) http://www.rottentomatoes.com/m/notre_jour_viendra/ od gavrasa nishta drugo nisam ni ochekivao. kome se svideo la haine, svidece mu se i ovo cassel ludak sabio kao i uvek sve u svemu, treba pogledati Edited April 18, 2011 by CBETA na terasi se spasi lesli se vraca kruci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 aj ko je na ovu stranu linkovao neku https sliku nek je obriše plox Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Слика за "The Edge of Heaven" је у питању. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 (edited) IMAX Hubble Ko voli nek pogleda ovaj kratki dokumentarac. Nista novo nije receno, niti prikazano, ali je zato dobro izrezirano i ostavlja lep utisak tokom i nakon gledanja istog :) Edited April 18, 2011 by Rejz Link to comment Share on other sites More sharing options...
func1030 Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Game of thrones niko ne pominje :D. HBO ruke vam se pozlatile! Mnogo sam se nalozio na seriju. This sentence defines me. Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 ARCHER FX parodija na bondovske i tako te tipove serija sa vrhunskim humorom i sjajnom ekipom iz arrested developmenta. druga sezona je u toku, topla preporuka :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obli Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Identity (2003) Sjajan, 10/10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAKSAO Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 (edited) Brestskaya krepost http://www.imdb.com/title/tt1343703/ Posle gomile americkih izdrkotina, jedan odlican (ako ne i najbolji) ratni film ruske produkcije koja gazi :)) Radjen po istinitoj prici o odbrani tvrdjave brest u prvom naletu nacisticke masinerije. Ne svidja mi se nemacka kretnja kada ulaze u mesto, nekako na sred puta koracaju lagano za malim rastojanjem. Avio borba je mogla mnogo bolje da bude uradjena. Ju-87 kada bombarduje, imam osecaj kao da nisu razmisljali o zakonima fizike. I najveca zamerka je sto film ne traje makar 3h :DD p.s. Ako neko zna za jos neki dobar ratni firm neamericke produkcije nek javi. Edited April 19, 2011 by PAKSAO Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Imash "Devetu rotu", to je o Afganistanu, a skoro ce da bude i "Staljingrad" na kome sam upravo ovih dana pocheo da radim. А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 ahhhhh rusi koji rade staljingrad!!!! to ce biti epsko! :) :) jedva cekam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Imash "Devetu rotu", to je o Afganistanu Mislim da tražio dobre ratne filmove :D Deveta Četa je patriotsko đubre u rangu Battle LA u kome su uzeli stvarni okršaj u Avganistanu i umesto da ga predstave verodostojno kao što je urađeno u Trvđavi Brest, oni su napravili holivusku akcionu patetiku.Cross of Iron je odličan ratni film iz perspektive Nemaca, iako je američki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAKSAO Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Odgledao sam Devetu Cetu, nije neki narocit utisak ostavila na mene. Probacu da pogledam Cross of Iron, ali sama cinjenica da vidim ruju ili svabu kako prica engleski me totalno odvraca od filma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Cmon, Cross je extra film! Ako imaš vremena, potraži knjige od Vili Hejnriha o WW2 na istočnom frontu, prema čijoj knizi je napravljen film. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Uskoro ce biti i "Povratak u A" (Возвращение в "А"), film koji pricha o sovjetskom i savremenom Avganistanu, zaista fino snimljen. А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAKSAO Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Jel postoji nas prevod? Knjige o ww2 sam kupovao kod prodavaca sto po plazama prodaju knjige pa nabasam na neki kvalitetan naslov. U dve lokalne knjizare nema ni w od ww. Moracu izgleda malo vise da se iscimam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obli Posted April 20, 2011 Report Share Posted April 20, 2011 The Butterfly Effect (2004) Fenomenalan, mozda i najbolji koji sam ikada gledao! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted April 20, 2011 Report Share Posted April 20, 2011 Uskoro ce biti i "Povratak u A" (Возвращение в "А"), film koji pricha o sovjetskom i savremenom Avganistanu, zaista fino snimljen. Srbo, jel se beše snima neki film o bici za Sevastopolj? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 20, 2011 Report Share Posted April 20, 2011 O Sevastopolju nisam chuo, mada nije nemoguce... @Paksao: shto se tiche "Povratka u A", za sada je samo na ruskom, ali mislim da ce se pojaviti engleski titlovi. А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts