Jump to content

vesti

dovlagsi

Recommended Posts

U ponoć poskupelo gorivo na NIS-ovim pumpama

Naftna industrija Srbije od ponoći je povećala cene goriva na svojim benzinskim pumpama zbog rasta cena sirove nafte na svetskom tržištu, većih akciza od 1. januara i završetka akcije prazničnih popusta za gorivo, rečeno je Tanjugu u NIS-u.

Benzin evro-premijum poskupeo je za tri dinara, sa 125,6 na 128,6 dinara, evro-dizel je na NIS-ovim pumpama skuplji za 6,5 dinara, sa 116 na 122,5 dinara, cena bezolovnog benzina BMB 95 je veća za dva dinara i iznosi 118,4 dinara, dok je dizel D2 skuplji za 1,4 dinara i staje 110 dinara.

U NIS-u objašnjavaju da je prosečna cena nafte "brent" u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila 86,5 dolara po barelu, poslednjeg dana 2010. bila je 92,5 dolara, a u prvih 10 dana ove godine cena nafte porasla je na 94,6 dolara po barelu.

U Srbiji su, objašnjavaju u NIS-u, od 1. januara povećane i akcize na evropremijum za 4,8 dinara po litru, na evrodizel za 6,6 dinara, na D2 za 4,6 dinara, a na bezolovni benzin BMB 95 za 0,3 dinara.

Kada se preračuna u evre, kako ističu u toj kompaniji, NIS-ov evropremijum košta 1,21 evro po litru, dok je njegova cena, na primer, u Hrvatskoj 1,25 evra, u Crnoj Gori 1,26, u BiH 1,10 evra, Makedoniji 1,23, Madjarskoj 1,3, Rumuniji 1,17, Bugarskoj 1,12, Grčkoj 1,59, a u Sloveniji 1,26 evra.

NIS-ov evrodizel tako košta 1,16 evra po litru, dok je njegova cena u Hrvatskoj 1,15 evra, u BiH 1,12, u Crnoj Gori 1,17, Madjarskoj 1,27, Bugarskoj 1,10 evra, Rumuniji 1,15, Grčkoj 1,39, a u Sloveniji 1,23 evra.

Dalje promene maloprodajnih cena goriva na NIS-ovim pumpama zavisiće od cene nafte na svetskom tržištu i situacije na regionalnom tržištu naftnih derivata, ističu u toj kompaniji.

meni je bolji i od megana i pro_ceeda

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Jedino ne kapiram, jel to znači da nećemo imati više od 999 taksista? Meni se nekako čini da ih ima više u Beogradu, ili se varam?

Legalni taksisti će imati oznaku “TX”

Svaki taksista kome istekne registracija ove godine dobiće novu registarsku oznaku sa slovima “TX”. To će ubuduće biti znak prepoznavanja za sve taksi vozače, ali i jedan od načina da se ilegalcima stane na put.

Najveća korist od uvođenja novih taksi oznaka očekuje se prilikom otkrivanja ilegalaca na beogradskim ulicama. Naime, kada svi taksisti dobiju oznake sa "TX" simbolima, inspekcija će golim okom moći da zaključi ko ima a ko nema taksi dozvolu.

Važno je to da će takve oznake na registraciji imati svi taksisti, naravno oni koji su legalni i koji poseduju taksi dozvolu izdatu od grada ali i potvrdu od Agencije za privredne registre da su registrovani za ovu delatnost.

Prilikom registracije vozila taksista mora da priloži jedinstvenu taksi dozvolu koju izdaje grad i pomenutu potvrdu kako bi mu bila izdata nova tablica.

106754_nove-registarske-tablice-za-taksi-foto-m-peric-0004_f.jpg?ver=1294856981

ne mogu da se zakunem, al mislim da nove bg table imaju četiri cifre i dva slova. ovo na slici je photoshop valjda.

ako su tri cifre i dva slova, to je oko 900 hiljada kombinacija, znači manje nego kod starih.

ne mogu da se zakunem, al mislim da nove bg table imaju četiri cifre i dva slova. ovo na slici je photoshop valjda.

Kako cetiri cifre?

Novi Mercedes SLK, zvanicno

SLK 200 1,8T 16v 184 KS

SLK 250 1,8T 16v 204 KS

SLK 350 3,5 V6 306 KS

166236_500710633179_8177433179_6071379_4996940_n.jpg

167675_500710853179_8177433179_6071389_6307819_n.jpg

165108_500711008179_8177433179_6071395_2515492_n.jpg

162961_500710908179_8177433179_6071391_2717032_n.jpg

facebook.com/speed.rs

Da li neko zna je li ovo za nove vozacke dozvole ili jos nisu update-ovali?

How long will this last, this delicious feeling of being alive, of having penetrated the veil which hides beauty and the wonders of celestial vistas?
It doesn't matter, as there can be nothing but gratitude for even a glimpse of what exists for those who can become open to it.

Da li neko zna je li ovo za nove vozacke dozvole ili jos nisu update-ovali?

Ma prosetaj do policije i pitaj, ja kad sam vadio LK i pasos znam da je bilo par stvari koje su se razlikovale u odnosu na ono sa neta, i koje su potencijalno mogle da dovedu do duplog cekanja u redu.

Hahaha, prve tri slike sa sajma u Detroitu dovla postovao tri hibrida, ima još nade za njega :)

aaaa sad si i mene zbunio :Delem, Insight je klasu ispod Priusa, pa ovaj Prius C gadja njega. Ukratko. :)

Aha, ok, kul, sad kao sve razumem :) Nego ovako na slici ovaj Prius C skroz izgleda kao CR-Z, a meni su Insight i Prius ista klasa, isto izgledaju :))

Ovo mi stvarno nije jasno, Insight izgleda potpuno identično kao Prius, tipa kao da si na dizajn Priusa stavio prednje farove od Accorda. Mislim slika govori više od hiljadu reči:

2010_honda_insight_group_ct_4_717.jpg

Po čemu je klasa ispod?

Tri su cifre ivanko, baš sam juče sa dovlom video nekog liga BG 021 XX (XX su rendom slova, ne baš XX) pa smo se smejali kao BG 021 lol, a jutros sam ja video lika koji ima BG 048 MĐ pa sam zapamtio, jelda, zbog MĐ.

Od tipa 50 novih tablica koje sam video do sada jedno 35 je imalo naša slova, a od toga je jedno 25 imalo Đ, izgleda da im je to neki srećan karakter s kojim su hteli da počnu :) Retardi...

Heghlu'meH QaQ jajvam

Video sam danas još jednog taksistu, i pokušao neuspešno da ga ufotkam, imao je TX dodatak na tablici i naravno tri cifre ispred.

Ko bi rekao da ima manje od 1000 taksista u Beogradu.

A ovo što pita zwerko je i ono što mene zanima, mada, ako se dobro sećam cena ovako napamet, insight zaista jeste jedno 5-6000 jeftiniji od Priusa.

Pa to ... dal' možda je tih 5000 "previše" pa sad hoće da ih zbudže manje, nemam pojma, baš ćemo da vidimo šta će da izmisle.

danas sam video ĐŽ registraciju, taj ne mora da brine ako mu preko napišu kaznu negde, jer se crtica kod Đ jedva vidi, a bogami i kvaka kod Ž :)

Pa dobro bre, ali to ne znači da je klasa ispod, mislim i Dacia Duster košta mnogo manje i izgleda mnogo lošije od recimo RAV4, ali su ista klasa :)

Ja znam da si ti politicar i da ces me na kraju nekako ubediti da nisam u pravu :) ali DACIA DUSTER I RAV4 NIKAKO NE MOGU BITI ISTA KLASAAAAA AAA BOGOHULJENJE!!

facebook.com/speed.rs

Kako moze biti "previshe" taksista? Moze da ih bude onoliko koliko ih ima da ispunjavaju uslove poslovanja na slobodnom trzishtu. Sve drugo je cist monopol, a prica o "previshe" taksista je mazanje ociju gradjanima.

Edited by Sting

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Ma prosetaj do policije i pitaj, ja kad sam vadio LK i pasos znam da je bilo par stvari koje su se razlikovale u odnosu na ono sa neta, i koje su potencijalno mogle da dovedu do duplog cekanja u redu.

To sam i mislio ali sam se rukovodio onim 'ko pita ne skita' :)

How long will this last, this delicious feeling of being alive, of having penetrated the veil which hides beauty and the wonders of celestial vistas?
It doesn't matter, as there can be nothing but gratitude for even a glimpse of what exists for those who can become open to it.

Nelegalni taksisti su navodno oni koji zele da taksiraju preko tog mogicnog broja od 5000 koji je "dovoljan"? Samo ne znam za koga je dovoljan =P. Ako placaju porez i ispunjavaju uslove pustio bi u Beogradu da bude 20 hiljada taksista i opet bi bilo malo.

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...