Jump to content

vesti

dovlagsi

Recommended Posts

za pređenih 4.500 kilometara potrošio svega oko 2.000 dinara za struju.

S druge strane, taj automobil nema ulje pa jedino o čemu sam morao da brinem je da ga priključim na struju

Po meni su ovo ključne stavke, čak sam ovu drugu potpuno zaboravio u mojoj kalkulaciji diesel vs EV, ako uzmem u obzir da me redovan servis godišnje košta 180evra i da isti ne bih morao da radim na električnom vozilu, dođem do toga da bi mi se troškovi za Leaf i Focus umesto za 10 godina izjednačili za 8,5 :)) Ok, i dalje to nije baš idealan rezultat, ali napredujemo :))

Heghlu'meH QaQ jajvam

Realno, ako nemash garazu, nemash shta da trazish sa elektromobilom. Evo gledam sada napolju -10, sneg do kolena - pa gde cu tu da punim auto?!? Sa druge strane, taj Kangoo je francuski auto, a to ga odmah svrstava u ugrozenu vrstu - francuski automobili u zemljama kao shto je Rusija jednostavno umiru (osim Logana, ali on je Dachia). Kapiram da je Leaf bolji, ali mi opet ostaje problem punjenja :(

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

Jest' problem sa punjenjem, ja sam baš kontao kada bih kupio elektroauto kako bi to izgledalo, i zamišljam scenu kako mi beli onaj soc produžni visi sa terase koja je na nekih 4m i pada dole u dvorište do kola :) odma' bi bio u zanimljivim slikama kapiram :)

Imam dva kučeta u dvorištu!

Prvo laje kao manijak iz prikrajka a drugo 'vata zalet sa sto metara i skače ti u ruke.

Jedini problem je što oba zajedno imaju 3 kilograma :))

I kod mene su neki valjda "RC RS" kao "Red Cross Red Star", tako neka debilarija :)))

Kapiram da se za te male kučiće vezuju babe koje kao žele da ih neko "čuva" jer mačka to ne može, a i verniji su, pa kao tako ih furaju, šta ga znam.

Inače, pas nije pas ako nije normalne veličine :))

al' offtopicujemo reci. Eventualno ako posmatramo pse kao one koji vuku saonice, to je onda nekakvo prevozno sredstvo? Ček da nađem nešto vezano za temu...

Vlada razmišlja da od 1. januara odustane od određivanja maksimalnih maloprodajnih cena goriva i da dozvoli da ih bez ograničenja uređuje tržište. U Ministarstvu energetike smatraju da bi se tako postigle niže cene naftnih derivata za krajnje kupce.

Prema sadašnjoj Uredbi o cenama derivata nafte država određuje maksimalne cene goriva, što ne zabranjuje prodavcima da one budu i niže. Međutim, pumpadžije se obično drže maksimalnih cena, pa u Ministarstvu smatraju da bi bez državnih cena tržišna utakmica donela pojeftinjenja.

- Razmišljamo o dve opcije za određivanje cena od 1. januara kada će biti dozvoljen uvoz svih goriva. Jedna je da se skroz otvori tržište, a druga da se uredbom odredi maksimalna cena. Do kraja nedelje trebalo bi da donesemo odluku - izjavio je za Tanjug Dušan Mrakić, državni sekretar u Ministarstvu energetike, istakavši da su bliži stavu da dozvole slobodno formiranje cena.

Aleksandar Mileusnić, iz kompanije „Petrobart AVIA”, kaže da obe varijante imaju prednosti i mane.

- Bolje je slobodno formiranje cena, ali postavlja se pitanje marže. Sigurno da jedan broj privatnih benzinskih stanica ne može da izdrži tržišnu utakmicu kada nije jasna marža - ističe on.

Nebojša Atanacković, iz kompanije „Nafta”, kaže da za propisivanjem cene nema potrebe.

- Smatramo da je tržište derivata dovoljno konkurentno i da nema potrebe da se određuju cene - uvereni su u EKO SERBIA, članici „Helenik Petroleuma“.

sad će da bude ono da gledaš na kojoj pumpi sipaš, pa će najskuplje da budu ove po autoputevima i ove što rade po celu noć. plus će veliki da izguraju male i eto, kapitalizam 101

Samo da pojasnimo dve stvari:

Prvo: Ja imam garažu sa strujom i to je jedini realni momenat da u Srbiji u narednih 10 god razmišljaš o elektromobilu, upravo zbog punjenja.

Drugo: Ja imam malog psa i oblačim ga u jaknice i ponosan sam na to! Doduše ne laje :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Oko pumpi - Pa to je ona fora kao u Grčkoj npr. Ja sam se zato tripovao da će na ostrvu da bude skuplji benzin, a ono jeftiniji nego na autoputu itd. A sećam se da je na Halkidikiju pre par godina bio skuplji nego kod Soluna itd. Mada je i to zanimljiva "avantura" - tražiš najpovoljnije gorivo :))

@ Zwerko - OK za garažu, za kuče nismo morali znati :)) Jedan je nivo imati malo kuče, potpuno drugi oblačiti ga zimi u bilo šta :)

naravno, mislim na normalne vučjake, ne na one skotove koji izrastu ko konji :)

imao sam ja jednog takvog skota, so back off buster!!! i bio je uber-super ker. vucjake mi ne diraj! :)

...Drugo: Ja imam malog psa i oblačim ga u jaknice i ponosan sam na to! Doduše ne laje :)

pa lepo ti Ivan rekao da imas macku :P

ako se desi da pojeftini gorivo to ce biti dan za pamcenje. poskupljenje goriva prate sve druge cene, ali ako isto pojeftini bojim se da ce po staroj prici u S(V)rbiji ove cene koje su pratile rast goriva ostati na istom nivou. a ova prica za tablice... pa dobro. ja kapiram da bi trebalo da bude dostupno svima posto u svakom slucaju cemo platiti te nove tablice, a ne kao da koristimo vec one koje su nam na kolima.

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

Naknada još nije poznana jer, kako “24 sata” saznaju, postoje dve ideje u Vladi Srbije da ovu povlasticu treba naplatiti debelo i da ne treba da bude skupa da bi bila dostupna svima.

:fp:

bože isuse ko piše ovo

Edited by BLACK JESUS IS BLACK

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...