Jump to content

vesti


dovlagsi

Recommended Posts

Naišao sam na netu na nekoliko krajnje interesantnih fajlova povezanih sa vožnjom, pa evo prenosim ih sve.

#1 - Čistači snega u Nju Jorku "razvaljuju" Ford čip

http://www.youtube.com/watch?v=kt_r-jO3lKE&feature=player_embedded

Naši putari su svakako bolji :)) Ja sam ovaj video gledao, i nije mi bilo jasno kako neko može da bude toliko retardiran. Predlog je i da stavite na mute, jel lik koji snima nervira tipičnim američkim govorom.

#2 - Pa onda Vozači na Mulholland putu - kako kaže naziv videa - "Lane challenged drivers"

Ne mogu da verujem koliko dobrih kola, a koliko retardiranih vozača :)

#3 - Colorado Springs po zimi, uzbrdica, i lančani sudar 20 automobila. Odnosno, nije lančani, jedan po jedan su failovali uzbrdicu/nizbrdicu i skucavali se jedni u druge

http://jalopnik.com/5721936/watch-an-icy-20+car-pileup-as-it-happens

Link to comment
Share on other sites

i meni je to neverovatno, tamo u opisu još piše kao u tom mestu pada sneg regulare, dža bu, voze plus džipove, možda je bio neki strašni led, nije nemoguće, pa samo malo prekriven snegom, tad realno ne pomaže ništa sem lanaca sa ledolomačima.

Link to comment
Share on other sites

1. led

2. na snimcima i fotkama se obično ne vidi koliko je neka padina/ulica strma, tako da kontam da je ovo priličan nagib (pogledajte onaj kamionet koji ide uzbrdo, stane, i odmah krene nazad nizbrdo - to bi teško moglo ako ulica nije baš strma, ma koliki led bio)

Link to comment
Share on other sites

haha, taj fazon, ali biće boljih slika sigurno :)

enivejz, uhvatio sam na radiju zanimljivu vest - sud u bugarskoj (eto ti ga sad) doneo je presudu u korist vozača automobila a protiv firme koja održava puteve u Bugarskoj zbog lošeg stanja kolovoza, usled kojeg je ovaj vozač pak imao saobraćajku i polomio far i ne znam šta još. Tako da sad taj "bugarska put" mora da mu isplati oko 230 eur nadoknade štete :) Smešna cifra, ali veoma interesantna presuda. Kapiram da toga kod nas nikad neće biti, ali možemo da se nadamo :)

Link to comment
Share on other sites

Pazi, mnogi ljudi to ne znaju, ali to zaista i funkcioniše i kod nas, makar u Beogradu... Tipa naletiš na neku rupčagu ili nešto i iskriviš točak, polomiš branik i sl, možeš odmah da kontaktiraš Beogradput i da im se svega po spisku, ali bitnije od toga je da snimiš situaciju (recimo mobilnim ili nešto slično) i da kod njih ispuniš zahtev za nadoknadu štete, ako odeš kod njih na sajt videćeš da je taj zahtev praktično najveća stvar na sajtu.

E sad u Srbiji je to problem što uvek imaš više onih koji oće da prijave štetu koja nije nastala zbog puta već zbog njihove retardacije (tipa ja krenem da se popnem na kockasti ivičnjak i iscepam gumu...) pa i ovi traže neke dokaze u smislu slika i sl. U suštini je najbolje ako je šteta malo veća najbolje je zvati muriju pa sačekati da oni naprave zapisnik, tu je jedini problem što njima obično treba 2 sata da dodju ako je gužva i ako im odmah kažeš da nema povređenih, ali to jeste najpouzdanije. A Beogradput to fakat sada vrlo brzo isplaćuje baš zbog toga da se ne bi vukli po sudovima i tamo im tražili veće pare. Naravno uvek možeš da ih tužiš, novi zakon je u tom smislu izuzetno oštar prema onome ko održava put, ali imajući u vidu brzinu našeg sudstva bolje je nagoditi se s ovima. Ako neko ima iskustva iz drugih gradova nek napiše...

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Vidi molim te šta ćeš sve saznati od ovog Zwerka :)

Samo me još zanima koliko prođe od trenutka kada ti popuniš zahtev i sve prihvate do neke isplate, kao i koliku realnu štetu nadoknađuju? tj. jel stvarno ako je šteta 500 eur toliko ti daju ili kao "evo ti 100 evra i pevaj".

Link to comment
Share on other sites

Ma odes u kasko i naplatis.... :D

enihau,

GWA Tuning Ciento Once, made in Texas

na bazi nekadasnjeg Mercedesovog koncepta C111, najavljen "one-off" za sada

6,0 V12 408 KS

166115_497177388179_8177433179_6019670_7818959_n.jpg

http://www.facebook.com/album.php?aid=280915&id=8177433179&ref=mf

...a tu su i nove tablice, vec se mogu videti po gradovima, lepe su uzivo :)

Image013.jpg

facebook.com/speed.rs

Link to comment
Share on other sites

videh danas prvi set novih tablica, i bilo je na njima slovo Ć. zar po eu standardima ne treba da bude ograničeno na bazični latinski alfabet, da bi svi razumeli?

i mnogo je jadno ono plavo sranjce sa ostavljenim prostorom za EU zvezdice, bukvalno me je blam bio dok sam gledao.

Link to comment
Share on other sites

i mnogo je jadno ono plavo sranjce sa ostavljenim prostorom za EU zvezdice, bukvalno me je blam bio dok sam gledao.

pa tako su svi radili ivke, znaš i sam, nije da smo mi to izmislili, a svakako ne misliš da bi napravili tablice bez toga, pa ona kad/ako uđemo da dodaju celo to plavetnilo...

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...