47@mission Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 (edited) App Store je loš, ne zato što nije besplatan, već zato što ograničava broj aplikacija. Loš je jer nameće kontrolu u 21. veku. I još jedna stvar. Apple nije firma koja tek zagriza tržište, pa da prave "dobru osnovu" za nešto. Od njih se očekuje vrhunski proizvod. EDIT: stil Edited January 31, 2010 by Playa Light Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinister Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 poz Quote Bring It Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 (edited) uf jebote, kad pre 6 strana verovatno je sve ovde već rečeno, mrzi me da čitam sve, so just my 2 cents: 1) iPad nije za svakoga, kao što ni iPhone nije za svakoga. (neko od telefona želi samo telefon, neko ko je power user će ili jailbreakovati iPhone, ili preći na Android, ali velika većina ljudi će biti sasvim zadovoljna sa default, out of the box Apple proizvodom) 2) prve verzije Apple proizvoda su retko dobre za široke narodne mase, iPad 2.0 (ili eventualno iPad + OS 4.0) ima da ownuje (also this: linak, ista priča bila i sa iPodom, sa iPhone-om, i sa svim ostalim). Ne samo zbog features, nego i zbog cene 3) Kontrola kroz Apple Store je neophodna da bi imali proizvod koji je stabilan, radi sa quality assured aplikacijama i malware free je. Android to možda malo elegantnije radi u smislu da po defaultu sve skida kroz centralizovan repository a omogućava da korisnik sam instalira custom unapproved app, ali to je već za malobrojne napredne korisnike (vidi pod 1) 4) Multitasking u užem smislu reči nije toliko neophodan, ako aplikacije čuvaju svoj state i omogućavaju da se vratiš u ono što si zadnje radio jednostavnim ponovnim (ali brzim, keširanim) startovanjem aplikacije. Multitasking ima dosta prednosti, ali i par mana, pre svega memory management i power consumption 5) iPad ne treba porediti sa netbookovima jer nije u toj klasi proizvoda, pre bih ga svrstao uz Kindle i slične. Po meni je iPad za nekog ko već ima telefon u džepu, netbook ne želi da nosi svuda sa sobom, jer želi samo da u autobusu na brzinu pročita online novine, podseti se svoje prezentacije pred predavanje ili čita malo knjigu da ubije vreme. Also, vidi pod 1) 6) nepodržavanje flasha je jedan veliki plus ako mene pitate, jer je Macromedia Flash najveći izbljuvak web tehnologije još od vremena masovnog korišćenja embedded java appleta. Voleo bih da flash što pre umre. Sada kada je tu HTML5, SVG podrška, i AJAX i JS su već dovoljno moćni alati, ne postoji razlog da govno i dalje živi. Apple verovatno ima i dodatni razlog da ne podrži flash, a to je postojanje velikog broja flash igara /aplikacija koje bi radile besplatno, out of the box, što je u suprotnosti sa njihovom politikom (vidi pod 3). Also, this: http://ajaxian.com/archives/gordon-flash-runtime-implemented-in-javascript 7) nepostojanje USBa, externe memorije i sličnih stvari tradicionalno spada u Apple portfolio i tera ljude da plate $200 više za model sa 64GB. To je njihov business model, kolko god ciganski on bio, takav je :) Edited January 31, 2010 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 svi u prodavnice! Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 lol, tek sad videh očekivanu cenu kod nas komedija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Mico mala :* To tamo kosta 350 jura. Koliko ce kostati kod nas ne zna niko, ali ako uporedis cene kod njih i kod nas videces da razlika nije tri puta za prosecan proizvod. Ali da novinama se mora verovati!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Ovo zahteva klađenje, šta se dešava u slučaju da stvarno košta 1200 evra i šta se dešava u slučaju da ne :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goga[TT] Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Najjeftiniji iMac 21,5" je 1.199 dolara dok je kod nas 111.490,00 RSD ili ti 1.137 eura, tako da molim vas poshtetide nas glupih komentara i nelupajte napamet jer je tamo neki novinar napisao odvalu godine. Google nexus one nije nishta bolji po tom pitanju cene u US i kod NAS, chak shta vishe apple je odlichan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 ratujmo slikama! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noodle Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 ratujmo slikama! :) ova slika je bila aktuelna kada se pojavio prvi iPhone... Quote ...za sve one koji se ne pitaju da li će se sve dobro završiti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goga[TT] Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 (edited) Zar to nishta ne govori o tebi i slichnim tebi da vam ja humor ostao na nivou malog deteta? Ne nego je to sada trend videli ste na internetu hit je da se trpa apple pa daj malo i mi da budemo duhoviti. Edited February 1, 2010 by Goga[TT] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Koliko trazis za ovaj kamen? ti si drug, sačekaj finalnu verziju sa svim funkcijama za jedno 2 godine, ove međuproizvode kupuju samo laici i fanatici! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Zapravo si pokazao sposobnost da verujes novinarima na nekoj cifri koju je izvukao iz bulje :)) Mozak off, standardno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 dakle ipad je obican fensi ebook reader... there's hothing to se here, move along.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
faq2 Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 xD Quote u mirin brah? u mad? come at me bro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 al je zapenio mali Goga, mojne ga toliko nervirate Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 http://www.fudzilla.com/content/view/17485/38/ The 32GB model with 3G costs $322 to make, but it will sell for $729. This is a 55.1 percent margin, something you rarely see in drug trafficking, let alone the tech industry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goga[TT] Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Jeste, a gde je tu urachunat softwareski i inzinjerski razvoj samog uredjaja + marketing? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Razvoj je u onih 20 dolara što su platil autsorsovanje po Indijama i Kinama A za marketing ko ih jebe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 http://www.fudzilla..../view/17485/38/ Nexus One kosta oko 175$ da se napravi a prodaje se za 529$... http://www.dailywire...-cost-to-build/ http://www.crispygam...exus-one-phone/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkeus Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 (edited) Apple ne računa samo na pare od prodaje. Prodaja verovatno ima najmanji udeo u Appleovim planovima. Ono gde oni očekuju najviše novca su njihovi iDućani sa muzikom, knjigama, aplikacijama, filmovima, pr0n itd... Edited February 1, 2010 by tomkeus Quote You're all gonna die. Then you'll be dead for way longer than you're alive; like, that's mostly what you're ever gonna be. You're just dead people that didn't die yet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bionabolgeek Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 To je upravo ono sto pricam, ja mislim da im prodaja tek pokriva razvoj i mozda marketing, ali su zato celu platformu koncipirali tako da placas sve sto bilo kojom logikom moze nekako da se naplati. Tj, oni prodaju TUDJE stvari preko toga i uzimaju marzu 30% za svaki app, a ko zna koliko ce za knjige, kolko uzimaju za muziku itd Hardver im je super, ali hocemo open source! Npr, iRiver mp3 playeri su pravljeni tako da ti samo iskopiras svoje mp3 fajlove u njega, a on treba sto bolje da se snadje sa njima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goga[TT] Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 (edited) http://gizmodo.com/5461215/windows-mobile-7-w-zune-to-debut-at-mwc-will-use-nvidia-tegra?skyline=true&s=i Ne ljudi idite kupite Microsoft phone. xD Iskreno apple uvek prvi probija led i nije lako sa time se izboriti, drugi chak ne znaju ni da ga iskopiraju kao svet. Edited February 2, 2010 by Goga[TT] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
47@mission Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 (edited) Šta je tebe nateralo da tako braniš Apple? EDIT: nešto quote ne radi dobro Edited February 2, 2010 by Playa Light Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 Gogo, prestani da ispadaš smešan, ne postoji screenshot WinMo7 iz neke skorije alfe ili riliza, tako da ovo što si okačio je neko sklepao napamet skrin Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts