Jump to content

iPad

~JungleBoY~

Recommended Posts

App Store je loš, ne zato što nije besplatan, već zato što ograničava broj aplikacija. Loš je jer nameće kontrolu u 21. veku.

I još jedna stvar. Apple nije firma koja tek zagriza tržište, pa da prave "dobru osnovu" za nešto. Od njih se očekuje vrhunski proizvod.

EDIT: stil

Edited by Playa Light

• Replies 270
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

uf jebote, kad pre 6 strana

verovatno je sve ovde već rečeno, mrzi me da čitam sve, so just my 2 cents:

1) iPad nije za svakoga, kao što ni iPhone nije za svakoga. (neko od telefona želi samo telefon, neko ko je power user će ili jailbreakovati iPhone, ili preći na Android, ali velika većina ljudi će biti sasvim zadovoljna sa default, out of the box Apple proizvodom)

2) prve verzije Apple proizvoda su retko dobre za široke narodne mase, iPad 2.0 (ili eventualno iPad + OS 4.0) ima da ownuje (also this: linak, ista priča bila i sa iPodom, sa iPhone-om, i sa svim ostalim). Ne samo zbog features, nego i zbog cene

3) Kontrola kroz Apple Store je neophodna da bi imali proizvod koji je stabilan, radi sa quality assured aplikacijama i malware free je. Android to možda malo elegantnije radi u smislu da po defaultu sve skida kroz centralizovan repository a omogućava da korisnik sam instalira custom unapproved app, ali to je već za malobrojne napredne korisnike (vidi pod 1)

4) Multitasking u užem smislu reči nije toliko neophodan, ako aplikacije čuvaju svoj state i omogućavaju da se vratiš u ono što si zadnje radio jednostavnim ponovnim (ali brzim, keširanim) startovanjem aplikacije. Multitasking ima dosta prednosti, ali i par mana, pre svega memory management i power consumption

5) iPad ne treba porediti sa netbookovima jer nije u toj klasi proizvoda, pre bih ga svrstao uz Kindle i slične. Po meni je iPad za nekog ko već ima telefon u džepu, netbook ne želi da nosi svuda sa sobom, jer želi samo da u autobusu na brzinu pročita online novine, podseti se svoje prezentacije pred predavanje ili čita malo knjigu da ubije vreme. Also, vidi pod 1)

6) nepodržavanje flasha je jedan veliki plus ako mene pitate, jer je Macromedia Flash najveći izbljuvak web tehnologije još od vremena masovnog korišćenja embedded java appleta. Voleo bih da flash što pre umre. Sada kada je tu HTML5, SVG podrška, i AJAX i JS su već dovoljno moćni alati, ne postoji razlog da govno i dalje živi. Apple verovatno ima i dodatni razlog da ne podrži flash, a to je postojanje velikog broja flash igara /aplikacija koje bi radile besplatno, out of the box, što je u suprotnosti sa njihovom politikom (vidi pod 3). Also, this: http://ajaxian.com/archives/gordon-flash-runtime-implemented-in-javascript

7) nepostojanje USBa, externe memorije i sličnih stvari tradicionalno spada u Apple portfolio i tera ljude da plate $200 više za model sa 64GB. To je njihov business model, kolko god ciganski on bio, takav je :)

Edited by trooper

ipad-v-ereader.png

Najjeftiniji iMac 21,5" je 1.199 dolara dok je kod nas 111.490,00 RSD ili ti 1.137 eura, tako da molim vas poshtetide nas glupih komentara i nelupajte napamet jer je tamo neki novinar napisao odvalu godine. Google nexus one nije nishta bolji po tom pitanju cene u US i kod NAS, chak shta vishe apple je odlichan.

bnlsignature.jpg

al je zapenio mali Goga, mojne ga toliko nervirate [:D]

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Apple ne računa samo na pare od prodaje. Prodaja verovatno ima najmanji udeo u Appleovim planovima. Ono gde oni očekuju najviše novca su njihovi iDućani sa muzikom, knjigama, aplikacijama, filmovima, pr0n itd...

Edited by tomkeus

You're all gonna die. Then you'll be dead for way longer than you're alive; like, that's mostly what you're ever gonna be. You're just dead people that didn't die yet...

To je upravo ono sto pricam, ja mislim da im prodaja tek pokriva razvoj i mozda marketing, ali su zato celu platformu koncipirali tako da placas sve sto bilo kojom logikom moze nekako da se naplati. Tj, oni prodaju TUDJE stvari preko toga i uzimaju marzu 30% za svaki app, a ko zna koliko ce za knjige, kolko uzimaju za muziku itd

Hardver im je super, ali hocemo open source! Npr, iRiver mp3 playeri su pravljeni tako da ti samo iskopiras svoje mp3 fajlove u njega, a on treba sto bolje da se snadje sa njima.

Gogo, prestani da ispadaš smešan, ne postoji screenshot WinMo7 iz neke skorije alfe ili riliza, tako da ovo što si okačio je neko sklepao napamet skrin

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi