Jump to content

Novi zakon o bezbednosti saobracaja


Recommended Posts

ja sam kupio na buvljaku anti pandur pribor. u kesi dobiješ trougao, prvu pomoć, sijalice, sajlu i ne znam šta još. platio sam oko 1500 dinara. ništa od toga zapravo ne radi, tj. raspalo bi se pri prvom pokušaju upotrebe. drugim rečima, služi samo da pokažeš panduru kad krene da te drka.

Link to comment
Share on other sites

@Doolio

Brate, cenim da si normalan decko. Samim tim cenim da ces zdravom logikom da zakljucis da takve stvari mozes kupiti u prodavnicama auto opreme kojih imas mali milion po gradu. Ono nije bio hejt niti trol (izvinjavam se ako je tako izgledalo), samo sam prokomentarisao tvoj iznenadni hype i vapaj za pomoc dan pre pocetka primene novog zakona.

Link to comment
Share on other sites

Par saveta oko novog zakona.

1. Ne potpisujte zapisnik NIKADA.

2. Ako ne postoji neki neoborivi dokaz vašeg prekršaja, tipa video snimak sa onih "presretača", fotka prekoračenja brzine (ima i takvih radara), uvek idite kod sudije za prekršaje umesto da platite odmah jer su troškovi smešno veći (oko 1000 din), osporavajte da se tako desilo, tražite sučeljavanje sa pandurom, a zbog njihove efikasnosti po svoj prilici će zastariti stvar.

3. Ako ste pili, ali niste baš mortus pijani i naduvate tipa, 0.8, uložite prigovor da sumnjate u ispravnost aparata, tražite da vas vodi na vađenje krvi u urgentni. Epilog A, pandura mrzi da se cima da vas vodi do urgentnog i kako niste baš mortus pijani pušta vas. Epilog B, pandura mrzi da se cima da vas vodi do urgentnog piše zapisnik, a vi onda insistirate da u zapisnik unese da ste izrazili sumnju u ispravnost aparata - stvar pada na sudu. Epilog C, pandur vas vodi do urgentnog, kako niste prioritet za zbrinjavanje, čekate neko vreme, vama polako organizam obrađuje alkohol i on se smanjuje, izvade vam krv, dok laborant odradi vaš uzorak, alkohol isparava iz uzorka, po svoj prilici rezultat će biti u granicam dozvoljenog - opet ste se izvukli.

Sve ovo važi samo ako niste mortus, nego fazon 3-4 piva, 2-3 čaše vina itd...

Ako ste mortus i vozite, onda i treba da vam uzmu dozvolu! [:D]

Mozda mi je utisak varljiv, ali delujes mi kao neko ko se mozda razume u tu pravnu materiju, pa ako je tako, svidja mi se savet:-) Ajde jos samo molim te ako mozes malo detaljnije da elaboriras tu tacku broj 1., tj. na osnovu cega ja mogu da ne potpisem to, tj. sta treba da kazem u tom slucaju, na sta da se pozovem? Racunam da to ne bibilo lose znati...

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

Ja donekle podrzavam ovaj zakon. Ako 2010 godine u ovo vreme pogine u saobracaju 30% manje ljudi, to je jako dobar rezultat, da ne pricam koliko bi bilo dobro da pogine duplo manje ljudi. Jbg sad sto su kazne ovolike, to mi se ne svidja, ali ako ce to navesti ljude da budu oprazniji i da vode racuna o sebi i drugima, sta ces...

anti-pandur pribor [roflmao]

Edit:

KAZNE ZA PESAKE: Alkoholisanost - 5k dinara [roflmao]

Mozda mi je utisak varljiv, ali delujes mi kao neko ko se mozda razume u tu pravnu materiju, pa ako je tako, svidja mi se savet:-) Ajde jos samo molim te ako mozes malo detaljnije da elaboriras tu tacku broj 1., tj. na osnovu cega ja mogu da ne potpisem to, tj. sta treba da kazem u tom slucaju, na sta da se pozovem? Racunam da to ne bibilo lose znati...

Nisam siguran da mozes da trazis da te vode da vadis krv ako si vec duvao u aparat.

Edit2 @ pil:

Saobraćajna policija u Srbiji spremno dočekuje četvrtak, kada počinje primena Zakona o bezbednosti saobraćaja.

http://www.blic.rs/temadana.php?id=124716

Edited by Kristian
Link to comment
Share on other sites

To oko nepotpisivanja zapisnika nekada i nije pametna stvar iz vise razloga jer taj zapisnik predstavlja kasnije javnu ispravu i bolje ti je da navedes razloge iz kojih smatras da nisi ucinio prekrsaj (sve zavisi o kom prekrsaju se radi) i da se tako branis na sudu.Do sada nisam video slucaj da je neko oborio na sudu ispravnost aparata za merenje alkohola ali definitivno mozete da izrazite sumnju u rezultate i da trazite da vas vode da vam vade krv.Ono sto je meni uspelo par puta a i drugima je da dodje do zastarelosti prekrsaja jer nisu uspeli da u roku od 2 godine donesu pravosnazno resenje (oni donesu resenje barem kod mene u Nisu otprilike posle godinu dana od prekrsaja vi malo odugovlacite sa prijemom,pisete zalbu cisto iz formalnih razloga i uz nesto srece moguce je da zastari prekrsaj).Kako ce sudije organizovati rad sada po novom zakonu ostaje da se vidi ali ce verovatno i dalje biti prebukirane pogotovu zbog ovih kaznenih poena.Bitno je da nece da nam traze zimske gume ipak bi to bio veliki izdatak (mada znam trebalo bi da se ima)

Link to comment
Share on other sites

ale:

vidi ovog sad. brate ja se raspitujem gde i sta ima da se kupi, nisam nijednom rekao da to ne treba da se kupi ili da ne treba da kaznjavaju. a naravno da ne bih voleo da popijem kaznu, pa makar i ne nabavio na vreme prvu pomoc, kao i ti i kao i svi ostali. mislim, cemu trol, stvarno...ono, ako ti ne napravis nijedan prekrsaj dok vozis i ako si pokupovao sve sto treba (lol makaze sa zaobljenim vrhom, lol pvc rukavice, lol izotermalni prekrivac lol jos sto nekih sranja), svaka tebi cast stvarno, ali ajmo se zaustaviti na tome. nemoj sad mene da kritikujes, imam kevu za to.

jebem mu mater, pitam gde ima da se kupi prsluk i dobijem 'i treba da te kazne kad nisi kupio na vreme' pridiku. jebo mi pas mater idiotsku kad postujem ovde uopste...

ivan:

jebiga, ja ne mogu, razvozim familiju po gradu na poslove zakljucno sa sobom do faksa. ja da se sam vozim, ja bih iskulirao, nego ne mogu to da uradim. imam svecu koja bi inace isla sa 3 (tri) prevoza na poso i caleta koji se sjebo od infarkta i gusi se svaki dan i niko ne zna sta mu je, a mora da radi jer mu kao nije nista. ja bih lako to sutra i prekosutra nabavio, pa isao autom u ponedeljak, nego jebiga, nisam razmisljao o tome ranije, to jeste. a treba sutra u pola sedam da sam na kolovozu:) i tamo sam do osam, osam i nesto. znaci, sat i po ciste voznje svaki dan (ne racunajuci vracanje).

samo ti kreni da pricas kad te pandur zaustavi i nema da brines :D

Нема  будућности без истине.

Link to comment
Share on other sites

ale:

ja to sto rantujem oko zakona to je jedna stvar, a ona nema veze sa tim sto se raspitujem oko opreme. tacno, nisam se na vreme 'opremio', ali to i zakon su dva razlicita tripa. zakon je i dalje debilan, ma koliko ja kasnio, ne vodio racuna o propisanoj opremi i slicno. ocu da kazem da to da li sam se ja spremio za novi zakon ili ne nema veze sa tim da li je zakon idiotski ili nije. zato sam mozda i reagovao burnije jer su to odvojene stvari, a tvoj komentar ih je spojio. ja se svakako necu buniti ako se zakon bude sprovodio jer zakoni i postoje da se sprovode, kad su vec usvojeni. ali to nema veze sa tim sto je zakon los sam po sebi.

drugim recima, moje izrazavanje nezadovoljstva povodom novog zakona o saobracaju i moje raspitivanje o dostupnosti i cenama propisane opreme nemaju veze jedno s drugim.

mislim, nadam se da kapiras sta ocu da kazem, ko ovde ume da primeni svaku komponentu prve pomoci nek prvi baci kamen:)

a to sto hajpujem, to je bas zato sto je dan pre pocetka, pa necu da hajpujem pre pola godine valjda, sad je zezanje:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

ali lanci lol

jbt jutros idem na posao, niko ne ide preko 50, nema jurcanja, nema sranja, svi popalili svetla, neverica.

AL ZA MALO LOL

Edited by Kung Lao

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

pade mi na pamet da napišem da prošle zime kroz celu austriju (al baš celu, skoro 1000 km) i celu mađarsku nisam video nijednog pandura na autoputu, i da svi voze 140-160. sve se plašim ca će kod nas da bude tako.

i jesu podigli ograničenje na autoputu na 130 po novom zakonu?

Link to comment
Share on other sites

evo popalili se panduri..svake godine ispod zgrade kod cesme stoji 2-3 kamiona sto prodaju drva, i nikad ni jednog pandura video nisam da je bilo sta rekao a kamoli ispitivao..a evo malopre pogledah kroz prozor dva pandura stoje sa sve sveskama i ispituju coveka sto prodaje ta ista drva i zapisuju nesto.

Link to comment
Share on other sites

Naravno da nisu! Nećeš moći ni kod nas na autoputu da vidiš statičnu patrolu, za to im služe presretači.

kod nas se lepo zaštekaju u hlad ispod nadvožnjaka i love radarom, pa onda zaustavljaju ljude u žutoj traci (što bi trebalo da je zabranjeno). kontam da se ta praksa neće menjati :D

a da sam u tih cca 3500 km po evropi sreo više od jednog presretača, sigurno bih bio zaustavljen, jer sam vozio malo stariji auto sa srpskim tablicama :D

Link to comment
Share on other sites

pade mi na pamet da napišem da prošle zime kroz celu austriju (al baš celu, skoro 1000 km) i celu mađarsku nisam video nijednog pandura na autoputu, i da svi voze 140-160. sve se plašim ca će kod nas da bude tako.

Ja svake godine po najmanje dvaput vozim pola Evrope (i da faca sam! :)) i pandure sam video samo kad regulišu saobraćaj jer je neko sranje, i to se desilo tek jednom ili dva puta. I onda čim pređeš granicu, eto ih naši. Sad najskorije je bilo kad sam se vraćao iz Mađarske, kako smo prešli granicu, tako standardni štekovi za hvatanje radarom.

Link to comment
Share on other sites

Danas sam baš vozikao malo po gradu (Vršac), prvi utisak je da sva ta uključena svetla po danu više nekako smetaju i distraktuju nego što koriste (ajde van grada još kao i ima nekog smisla). Inače, prolazim pored par pandura u centru, neke ribe sa mikrofonima pored njih, valjda prave reportažu o ovim novim propisima, nastavim i desetak metara dalje, neka gospođa u kolima opušteno divani preko mobilnog, ugašena svetla na autu i naravno ne propušta me na pešačkom. Pogledam one pandure dok se ona udaljava i pomislim "yea right..."

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...