Jump to content

Ljuto.


Recommended Posts

Blizu sam verovanja da taj after taste ljutine izaziva zavisnost :)

Znachi imam neki imba domaci ajvar koji cale nabavlja od zhene od njegovog kolege i ne mogu da vam opishem taj osecaj dok ga hasam.Kontam da je to mazohizam u sushtini,znachi jedem,plachem i ne smirim se dok ne oljustim teglu.I inache,na stranu samo taj ajvar,kad jedem po fast fudovima uvek trpam urnebesa(koji imho u takvim mestima su previse vodenasti i nisu ljuti uopste) i tucane ljute,a ako ima pechene ljute eto meni radosti velike.Ajvar je samo prelomio da otvorim topik :>

Znachi ono,poenta topika je da razmenimo i preporuchimo do jaja ljute stvarchice.Mene lichno interesuje da li negde ima da se kupi do jaja kupovni urnebes?Ili mozda chak i domaci ljuti ajvar koji zapravo jeste ljut.Od kechapa mogu da preporuchim recimo onaj trix,ljuci je od ostale domace konkurencije,i recimo heinzov ljuti od stranih.Nije mi losh ni vajkrem od ljute paprike,nije ljut uopste,ali ostane lep after taste ljute paprike u ustima. Chips sam jedno vreme kupovao u metrou neko ogromno dzambo pakovanje bas njihovog tortilja chipsa,koji je bio fantasticno ljut ali ga u poslednje vreme ne nalazim.C-ov pikantni senf mi zavrsava posao,ali senf nesto ni ne konzumiram previshe tako da mozda tu ima neki drugi da preporuchi :)

Od dodataka klopi tabasco_1.jpg seal the deal skroz,iako je malo skuplji,ali po meni vredi.

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ja jedem mnogo ljutog jos od srednje skole

sto se tice tog kecapa koristim polimarkov ljut posto je po mom ukusu ljuci od ostalih a taj trix nisam probao

u fest fudovima sam odustao da sipam tucanu papriku posto je retko gde sveza i ljuta pa onda imam ukus ko da jedem zemlju a ne pljeku

u piceriji pica haus su jedno vreme dok sam narucivao srpsku picu su stavljali neke debele zute paprike koje su bile bolesne

za kupovni ajvar ne znam kakva je situacija

edesi.org :)

Link to comment
Share on other sites

dijon keva

dijon.jpg

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

 

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

 

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

 

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

 

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Link to comment
Share on other sites

Uh kol'ko ja volim ljuto nom nom

Onaj tabasko trpam u prevelikim kolichinama

U Amsterdamu sam jeo kod onih kineza u njihovim onim "walk to wok" fast food/restoranima ili sta su vec, gde imash kombinaciju ultra ljutog svega i svachega + mozes neke njihove specijalne ljute paprichice seckane u sitno da ih stavish kao dodatak

Nije mi bilo dobro u stomaku posle toga

Link to comment
Share on other sites

volim ljuto, mada u poslednje vreme kontam da treba tu biti umeren, i da ipak postoje jela koja nisu bolja zaljućena. :)

sta je salad dressing?

to je ono kad obučeš glavice salate (ili kupusa) da izgledaju kao čovečuljci :o

ne znam ni ja što nije napisao "preliv za salatu"...

//tibor peder.

Link to comment
Share on other sites

ja jedem nenormalno ljuto, ali sam se iskontrolisao poslednjih par godina, posto kontam umrecu u trijes petoj ako nastavim. ali opasno je kad se polako navikavas, ono, jedes beli luk bez ista, suze ti oci, ali tebi nije nista. kontam da je efekat ko da seces sebi ruku pod anestezijom, jao jao nista mi nije, a ono ode ruka.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

poslednjih godinu-dve bas sam poceo svuda da jedem ljuto..znaci sta god se sprema meni mora da se zaljuti..secam se da sam pre nekih god dana u sabcu jeo neku pljeku u koju mi je mesto tucane paprike stavila neki prilog isto nesto od paprike nemam pojma sta, nisam mogao da gutam koliko je bilo ljuto..planiram da odem opet tamo samo zbog te pljeke :D

Link to comment
Share on other sites

Volim ljuto mnogo... tabasco stavljam na sve... ali kao shto su neki rekli, shto sam stariji to sam umereniji... nego jel mozhe kod nas da se nadje negda wasabi sos? To bih bash voleo da probam...

Mislis pasta, jer ono sto je drug donosio iz francuske je pakovano kao tempera ili pasta za zube. Probao, ljuto ne volim ali ovo zahteva drugaciju definiciju od "ljuto".

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Link to comment
Share on other sites

ko sto rekoh, ne treba se zajebavati s tim, preterivati. eto, oni profesionalni takmicari u hasanju ljutog, sto jedu luk ko jabuku, jedu cili paprike na suvo, guraju dva prsta u grlo posle performansa. oni su se navikli, njima ne smeta ljuto, ali izgrize te iznutra i ne izvalis. ja sam mogao isto tako da hasam stvari, ali nisam obracao paznju, pa kad se sutra probudim bolestan, em umirem dok kenjam, em mi je zeludac sjeban, em sam grogi ceo dan...

pamet u glavu s ljutim...

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...