Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme

Guest

Recommended Posts

erm, nemacka kinematografija? koja nemacka kinematografija, danci imaju svoju pricu koja se potpuno razlikuje od nemaca po svemu (fotografija, nacin reziranja, dramaturgija)...

anders ima razna ostvarenja, kreni od trira npr. boss of it all :)

Znam da je danski film, ali meni ovo lici na klasicno nemacko ostvarenje po motivima i razvoju price, pa sam zato rekao to sto sam rekao, onako laicki.

Iskren da budem, nisam gledao ni jedan danski film pre ovog, pa mi je zato nalicilo na nemacki tip drame, a jasno je da ima odredjenog uticaja.

Hvala za preporuke :)

Edited by СавСамИсти

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

U jeee... ja kao da sam gledao neki drugi film. Dopao mi se Šerlok, ali ne toliko da ostavi tako jak utisak na mene.

Hotjesh retji da nije mustsee ili da nije oskar materijal? Zato shto se sa prvim ne slazhem al sa drugim da.

Iako tako nikad nisam zamishljao sherloka, i to je mnogo loshe, al ko iskljuchish to - sve je kul :)

poz voz 2011

Odgledah i onog Law abiding sitizen

Zanimljiv, lozacki. Onako, bas sam se uziveo navijajuci za Batlera koji je istovremeno i bad i good karatker, mada posto sam nihilisticki nastrojen, imao je moju punu podrsku i skakao sam od srece kada bi im se iskusno najebavao keve :D

Jedino je glupi, vestacko-napeti hepi end holivudski sjebao film.   [b)]  [xx(]

Edited by СавСамИсти

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 

moj post je nestao :( (btw forum je zabagovao cini mi se u jednom momentu)

anyway bio je odgovor na pipboyeve primedbe na moon, normalno da ce biti samo jedna korporacija al i to je samo pitanje settinga a ne sta je moguce a sta ne i da li je logicno, telefon sa meseca nije nikakva nelogichnost za buducnost u kojoj imas harvestere na mesecu koji kopaju nekakvu rudu bez koje zivot na zemlji gotovo nije moguc (dakle sci-fi), tim koji dolazi ne dolazi samo da ubije vec i da popravi sjebanog harvestera koji je po svoj prilici nije mala stvar za korporaciju koja ga je tamo i poslala

fallout_table.gif

Pipboy je pacer koji ne zna da radio amateri najmanje deceniju unazad komuniciraju sa drugom stranom planete koristeći Mesec za refleksiju signala.

Uostalom odavno postoji video komunikacija sa svemirskom stanicom Mir, nema razloga zašto ne bi to uveli za vredne svemirske rudare.

Obitaemyy Ostrov

obitaemyy_ostrov.jpg

Dvodelni film po knjizi braće Strugacki, koja je prilično hvaljena na netu. Ali onoga ko ju je adaptirao treba baciti Kjootu da mu puni sve otvore. Rupe u priči su apsurdno velike, većina likova iz knjige je ubačena u film tek reda radi, bez ikakvih motiva, dubine, i u nekim slučajevima i objašnjenja kako ih je glavni lik našao. Sa druge strane, audio i vizuelni doživljaj je na nivou, gluma je malo teatralna, ali to ne smeta mnogo.

Zaista šteta što je film ovako ispao, jer imam utisak kao da sam na preskoke gledao scene prilično dobrog filma. Glupi Rusi ne znaju da su trilogije u modi [:D]

Ja kao da sam gledao nekog drugog Šerloka. Kul mi je, ok zabava i sve, ali da sam pod ovolikim utiskom kao svi vi, i kao "odličan, vrh, skoro ništa bolje nisam gledao", stvarno nisam :)

Deus Ex

qft twice

Ja kao da sam gledao nekog drugog Šerloka. Kul mi je, ok zabava i sve, ali da sam pod ovolikim utiskom kao svi vi, i kao "odličan, vrh, skoro ništa bolje nisam gledao", stvarno nisam :)

Sir Arthur Ignatius Conan Doyle se prevrce u grobu na ovu americku akcionu-tragi-komediju od Sherlock Holmes-a

dok sam gledao, jedva sam sacekao da se djubre zavrsi da obrisem sa diska

totalan promasaj ..

Edited by Muerte

сад ћу већ морати да реагујем у одбрани Ричијевог Шерлока...

овај филм је далеко од "можда најбољег филма свих времена", али свакако није "тоталан промашај".

ја сам, рецимо, читао сер Дојла, те могу да кажем да је Ричијев Шерлок чак ближи Дојловом Шерлоку од Бретовог Шерлока у неким аспектима.

ричијевска атмосфера империјалног Лондона зачињена данашњим укусом времена је ни мање ни више него ИЗВАНРЕДНА.

Муерте, гледај неке филмове на великом платну. доживљај је сасвим другачији него кад се гледа на 20'.

Edited by Debeli

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

http://www.imdb.com/title/tt0862856/

trick-or-treat-011.jpg

Odlicna zabava, sve preporuke :)

Edited by СавСамИсти

сад ћу већ морати да реагујем у одбрани Ричијевог Шерлока...

овај филм је далеко од "можда најбољег филма свих времена", али свакако није "тоталан промашај".

ја сам, рецимо, читао сер Дојла, те могу да кажем да је Ричијев Шерлок чак ближи Дојловом Шерлоку од Бретовог Шерлока у неким аспектима.

ричијевска атмосфера империјалног Лондона зачињена данашњим укусом времена је ни мање ни више него ИЗВАНРЕДНА.

Муерте, гледај неке филмове на великом платну. доживљај је сасвим другачији него кад се гледа на 20'.

debeli, to za prikaz imperijalnog londona je tvoja licna impresija. nije ovaj film sniman da bi mi uzivali u predstavi grada od pre 150 godina, vec da bi prosli kroz jedan slucaj serloka holmsa... ili bi makar tako trebalo da bude.

e ta setnja je prosta mesavina tipicnog ricija (nacin snimanja scena, kadriranje, nacin voznje kroz pricu, itd), njegove vizije dojlovog dela (holms, genije iz visokog drustva koji u slobodno vreme uci ultimate fightom irsko podzemlje londona, lmao), oprobanih blokbaster recepata (puno nepotrebnih i nerealnih eksplozija, manje drame - vise akcije, glavni junak superheroj, itd), i originalnog dojlovog lika (ili se meni tako cini po onome sto znam). jednom recju, abomination koji je napravljen da napravi pare a ne da bude delo umetnosti (intrige i kriminala:).

kao entertainment, film je dobar! kao ekranizacija serloka holmsa, sakuje!

e i da, onaj lord deadwood mi je iritantan zbog lika koji ga glumi. bas su mogli boljeg da nadju jer ovaj deluje pateticno na momente :|

приказ империјалног Лондона је позадина за једну надркану трилер причу која носи данашњи набој (јурњаве, доскочице, сами кадрови, сам "мирис приче"). ту је и архинациста Блеквуд, ту је Холмсов интелект (кадрирање рада његовог ума). по Дојлу, Холмс је био неуредан, за високо друштво неприлагођен, избивао је данима и недељама по пабовима и опијум деновима, рокао се морфијумом редовно, није имао пријатеље (сем Вотсона), био је одбојан и одрођен од света око себе.

ја не знам шта си ти очекивао. Холмс Џеремија Брета је би-би-сијевска апологетика викторијанског доба, безлична (изузев самог бриљантног Брета) сага о детективу.

овде је он дијаболично интелигентан (као Брет), али није налицкани и зализани мастермајнд, већ је ближи самом Дојловом виђењу - разбарушени геније који се камуфлирао међу обичним народом Лондона 19. века. да, своје борилачке вештине је увежбавао по пабовима (по самом Дојлу је био један од најумешнијих фајтера у Лондону), своје филозофске визије је допуњавао морфијумским и хероинским излетима по буџацима, време између случајева је проводио у истраживањима...

и волео је (ако Холмс уопште може да воли) само једну, жену са великим Ж, једину чији је интелект могао да га дотакне, Ирену Адлер, светску жену, преваранта и авантуристу.

не знам шта си очекивао...

филм на 20' и филм на великом платну нису, понављам, нису исто.

спреман сам да идем толио далеко да је тврдим да је Дојлов Холмс ПРВИ суперхерој у историји. јачи од бетмена, свакако.

његови фитови у књизи су просто надреални.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...