Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme

Guest

Recommended Posts

Na to sam mislio njegov najgori film, ne kao njegovu najgoru ulogu.

Eto recimo ta zadnja 1/4 mozhe da prodje nekako, al i dalje je treshi. Mozhda recimo 10m sve ukupno je vredno gledanja.

pritom film u kome glumi eva mendes za vreme koga ti se ne digne paja je chist fail :/

inache video sam da ste spomenuli i UP, simpatichan crtac, pogotovo shto sam imao priliku u skorije vreme da vidim koju djubrad od crtaca pushtaju na cartoon networku npr.

pritom film u kome glumi eva mendes za vreme koga ti se ne digne paja je chist fail :/

inache video sam da ste spomenuli i UP, simpatichan crtac, pogotovo shto sam imao priliku u skorije vreme da vidim koju djubrad od crtaca pushtaju na cartoon networku npr.

To shto sam fapnuo na film u nekoliku navrata (ukljuchujutji i petit golishavu pandurku) nemam nikakve veze sa time shto je film njesra :)

poz voz 2011

odgledaj film, pa baci review. bas me zanima sta ces reci :]

Pa i jesam i hteo sam da prokomentarišem, pa je uleteo G! sa svojim mrštenjem (opet) :))))

Elem,

CARRIERS

Carriersposter.jpg

Odličan, tih, spor, kameran film o tome šta proživljavaju likovi usred virusne apokalipse koja nikada nije u fokusu priče (rightly so). Prosto je neverovatno na koliko polja i (naizgled) sitnica film ne fejluje ni jednog trenutka. Kao prvo, likovi su već usred epidemije, pa je lakše razumeti kapitalno teške odluke koje ponekada donose, gledalac je praktično peti član družine jer zna isto onoliko koliko znaju i likovi (i obrnuto), ni jednog trenutka ne postoji objašnjavanje šta je bolest, šta ju je izazvalo, nema katova na neke scene sa predstavnicima vlasti, vojske, lekara šta god koji bi objašnjavali situaciju, ceo film je smešten na nekim sporednim putevima i provincijskim gradićima što još više pojačava osećaj pustoši i melanholije, glavni likovi nisu stereotipi viđeni milion puta u sličnim filmovima (sisata glupača koja prva najebe, glavni zgodni baja koji ne jebe nikog pet posto, jedna što vrišti ceo film, i jedna što mudruje i preživi na kraju, npr.), ovde likovi prolaze kroz čitav spektar emocija i odluka koji ih čine kompleksnijim i dodaju dodatan kvalitet filmu jer ni jednog trenutka ne možeš da predvidiš šta će sledeće da se desi i da je sve moguće do kraja.

Ni jednog trenutka se nije desilo da se likovi ponašaju nerealno, a plus ide i kontinuitetu zaraze koja ne menja svoja svojstva kada je to zgodno producentima da iskrive ili ignorišu pravila da bi snimili neku kul scenu, ako se ne pridržavaš bazičnih uputstava, priti mač si sjeban. I sporedni likovi su odlično odrađeni, scena sa ocem i ćerkom je baš nekako neprijatna, uključujući i ostale karaktere koji se snalaze kako znaju i umeju u uslovima kada nema više pravila, sistema vrednosti, policije i vlasti da sve drže pod kontrolom (što bi i trebala da bude poenta svakog postapokaliptičnog filma), samo puka borba za preživljavanje. Jedina mana i slabije odrađeni deo filma je taj odnos između dva brata koji bi trebalo da bude glavni okidač emocija kod gledaoca na kraju, ali niti mu je poklonjeno dovoljno vremena (i film deluje kraće nego što bi trebalo), niti je to urađeno na upečatljiv način da bih mario (inače, jednog od braće igra novi Kirk iz novih Zvezdanih Staza, i skroz je dobar kao i ostatak škvadre). Film nije ništa spektakularno uber kvalitetan, produkcija je praktično nepostojeća a opet sve deluje prilično pristojno, i tih je i nepretenciozan taman koliko treba ti se podvuče pod kožu i da razmišljaš o njemu i sledećeg dana.

Eto, ukratko.

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

meni je taj film krsh.

cek , sad tek videh, kako se to likovi ponasaju realno? npr, lik koji je preziveo end of zeh world, stoji na 5 m od besnog kera i nece da puca zato sto je dobar ili sta? Gomila nelogicnosti i gluposti. Gluma nije nista specijalno, ispod proseka cak.

Edited by Immz

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom

meni je taj film krsh.

cek , sad tek videh, kako se to likovi ponasaju realno? npr, lik koji je preziveo end of zeh world, stoji na 5 m od besnog kera i nece da puca zato sto je dobar ili sta? Gomila nelogicnosti i gluposti. Gluma nije nista specijalno, ispod proseka cak.

Koja gomila?

I upucao je kera na kraju, zašto bi prva odluka morala da bude da ga odmah upuca?

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

juce odgledao moon, takodje sam odusevljen filmom

evo upravo zavrsio sa:

The Prestige

http://www.imdb.com/title/tt0482571/

sta ja znam, podsetio me na iluzionistu, svakako, i na dosta filmova sto sam gledao u poslednje vreme, prvenstveno zbog shajamalana :)

taj momenat, na kraju, kada nam odmota klupko :) mada sam na pola filma izvalio sta i kako :D

KOI SAM SHERLOK!

THE GOODS

Goods_live_hard_sell_hard.jpg

Njah, dobar potencijal i odličan kasting, al se sve na kraju svelo na klasičnu, sranjkastu, američku komediju sa nekoliko "hm" smešnih momenata, i mnogo manje "ha-ha" smešnih momenata (jedini izuzetak je scena kad kupci i prodavci jurišaju jedni na druge, ta je odlična, i DJ Request koji je genijalan lik i koji ne zaslužuje ovako slabu komediju). Kao da su producenti bili u fazonu "ej, aj da snimimo film o Ariju Goldu koji je, umesto agenta muvatora, postao muvator-prodavac polovnih automobila", onda je neko rekao "e, kul, kul, ajde", i onda su scenario dali nekim petorazrednim šimpanzama da pišu. U Pivenovim očima se bukvalno vidi kako vapi za boljim materijalom i kvalitetnijim lajnerima koje bi deliverovao onako kako on ume.

Sve u svemu, još jedno klasično Vil Ferel smeće (producent je, ali srećom ima samo mali kameo u filmu), i jedino što je dobro je što ne smara mnogo jer traje sat i po.

Edited by Pipboy

Odgledah sinoc tri filma

Mary and Max

http://www.imdb.com/title/tt0978762/

Stop-motion film. Vrlo zanimljivo ispricana prica. Ima nekoliko sjajnih scena.

Gigantic

http://www.imdb.com/title/tt1176251/

Zoi Deshanel, devojka u koju sam zaljubljen igra u filmu, pa nisam realan. S obzirom da je debitantski film mislim da je odlican. Vrhunska glumacka ekipa. Mislim da i pored mnogo detalja koji na prvi pogled deluju nebitni za glavnu radnju, film je potpuno celovit.

Whatever Works

http://www.imdb.com/title/tt1178663/

Ah, Vudi Alen ponovo u Nju Jorku. Opet stari, a u isto vreme i novi Vudi Alen. Nasao je savrsenog glavnog glumca da odigra njegovu ulogu koju Vudi ne bi mogao da iznese. Gluma kao i uvek sam vrh. Ovo je pravi hejterski film za svakog postenog Rurovca.

+1

fantasticna je :)

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Koja gomila?

I upucao je kera na kraju, zašto bi prva odluka morala da bude da ga odmah upuca?

pored ocajne glume

prosli su sve i svasta i na pola su puta tj na dva dana do svog idilicnog mesta i onda odjednom prestaju da se postuju pravila koja su ih spasavala

te ona mora da se sazali na zarazenu klinku koja ce naravno da je poprska krvlju, i da to ne kaze ni svom voljenom niti ekipi koju zarazi

onaj kmekavi balavac se ratosiljao roditelja al kao krivo mu da upuca bilo koga na putu

baja brbljivac jebe mu se za sve i ponasa se kao da mu je 15 godina

ceo njihov put je bzvze, jedino je super onaj matorac sa dvocevkom sto ceka ispred prozora

u ostalom i kada se balavac nadje u oci sa kerom, ti zapravo ne bi upucao besnu kerinu koja klopa lesh dok drzis sotku u ruci nego bi mu se sunjao iza ledja? lol

dakle naivno mi je ponasanje aktera, u jednom momentu se ponasaju kao da su sami na celom svetu u sledecem momentu kao da ih jure svi preziveli. o samom virusu nisam nista ni ocekivao jer se u prvih 5 min filma vidi da nije rec o tome

film naivan i predvidljiv od pocetka do kraja, totalno razocarenje stos mene tice

fallout_table.gif

odgledah i ja carriers, i onako, nit je loš onoliko kolko g kaže da je loš, nit je dobar onoliko koliko pip kaže da je dobar :D

likovi braće su odlični, i to je najjača strana filma. atmosfera onako, gluma malo lošija a izbor automobila (ipak je ovo road movie) očajan :/

- to sa kerom je retardirano, ali uklapa se u lik mlađeg brata koji je RL invalid

- stariji brat se ponaša kao klipan jer je to njegov način da se nosi sa stvarima koje je morao da radi; čak i ono protivljenje da ga ostave nisam shvatio kao protivljenje, nego kao treniranje mlađeg brata za zajebane stvari (naterao ga je da upuca rođenog brata, onako pedagoški)

- najgluplji su mi likovi ove dve ribe, jer im nisu dali ništa da rade. jedna služi da starijem bratu prenese grip, a druga da vaginalno manipuliše mlađim. zapravo, ta druga je samo lakši način da se prikaže unutrašnja borba mlađeg brata.

ja se potpuno slazem sa pipom za carriers.

sami likovi mi nisu dovoljno izgradjeni da bi ih vagao na taj nacin, sta vise, nisu mi ni bitni previse. i mozda su u par navrata napravili neke glupave izbore, ali nista tu nije nerealno. nerealnije bi bilo da se oni u tom haosu ponasaju normalno. ovako jbga, tu su ta pravila i sve, ali dovoljno je jednom da ih prekrsis i eto sranja. jedino ako vi ocekujete bezgresne obicne ljude sa nekim proverenim planom i savrsenom izvedbom "kako preziveti smrtonosni virus koji je ubio 99% populacije a i dalje aktivno hara", jer su se godinama spremali od gajbe citajuci tutorijale za to, milic stajl. mislim ono, nigga be real..

dakle, likovi i njihovi izbori su mi verodostojni, iako povrsni uglavnom. taj aspekat filma je solidan, i to mu ne dodajem kao neki poseban plus jer mislim da zapravo i nije tesko za izvesti. ono sto je car filma je ta surovost umiruceg ljudskog drustva. pravi post apoc. ubacili su i bande koje ne bodu oci jer nisu preveliki i nepotrebni klisei, a doprinose opstem utisku nesigurnosti jednog "jos-ne-mrtvog" u njegovoj svakodnevnoj borbi sa opstanak.

i ta borba za opstanak je odlicno uradjena. strah od smrti, ili zelja za zivotom, je ono sto svo cetvoro glavnih junaka vodi dalje. nije slucajno sto su bas ti ljudi preziveli do momenta kada se mi upoznajemo sa njima. i nisu slucajno pravili onakve izbore kasnije, a tu mislim na sve izbore koji imaju veze sa prezivljavanjem, da sad ne ubacujem spojler. to sto su svo cetvoro totalno razliciti, i sto uz tu posvecenost prezivljavanju imaju neke svoje nesavrsene i obicne (ne nose se dobro psihicki sa situacijom, mozes misliti:) licnosti, samo dodaje na autenticnost. cak je i kraj odlican, jer nije pretenciozan, a nenametljivo se uklapa u celu pricu do tada.

u svakom slucaju, u odnosu na koja nam sve sranja serviraju da gledamo, i koliko para ta sranja zarade, i jos gore, koliko je para u neka ulozeno, ovo je masterpiece svoje vrste.

carriers - vec ste rekli sve, +1 pip

balavi brat se uopste ne ponasa na nacin koji odudara od lika, on je moralista, pravedan, etc koliko god mu to situacija dozvoljava. tesko mu je da ubije ili povredi nekog, cak i kad mu zivot zavisi od toga. jeste da je takvo ponasanje krajnje retardirano u postapokalipticnom okruzenju, ali ne moze se reci da je nerelano.

Edited by Dr. Steinman

2012 - dobra komedija, umirao sam od smeha u nekoliko navrata. tužno je što su oni ovo pravili kao ozbiljan film. efekti su omfg

shooter - odličan akcioni film, pravo iz osamdesetih al bez jeftine produkcije. dajte još takvih. :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...