Jump to content

Kia, Hyundai, i ideje u toj klasi...

oddball

Recommended Posts

Nije mi bitan novi model iz jednog prostog razloga: Sledeće godine ili one tamo opet će izaći neki drugi novi model. Što u neku ruku meni odgovara jer će stariji modeli koji su opet novi automobili biti jeftiniji. Zato sada želim da nađem auto koji mi odgovara za određenu količinu novca da bih na Sajmu automobila sledeće godine jurio povoljnosti oko kupovine automobila, tako da mi to bude "jedina" obaveza dok to traje. Ukoliko bude povoljniji utoliko bolje jer ću uštedeti još keša.

Potreban mi je auto koji je bezbedan, malo troši, i koji je komforan za mene. Učim vožnju na Opel Korsi i imam problema sa kvačilom jer broj mog stopala je 46,5 i prsti mi kače plastiku ispod volana. Tako da kada uđem u neku auto kuću prvo pitanje će mi biti "Imate li auto broj 47?!".

postoje samo dve istine na ovom svetu:

1). djape je najbolji frajer

2). zemlja je plocha

Brate za 6 soma dovezes od preko MEGA makinu, sedi u BUS i pici u austriju na neki auto plac, tamo kupis kola i oma ti srede potrebne papire za prelazak carine i to... sad sve sljaka ko pesma... zabodi neki opel ili ford ili reno ili peugeot ili nekog japanca, sta god uzmesh za te novce tamo - nema greske!

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Potreban mi je auto koji je bezbedan, malo troši, i koji je komforan za mene. Učim vožnju na Opel Korsi i imam problema sa kvačilom jer broj mog stopala je 46,5 i prsti mi kače plastiku ispod volana. Tako da kada uđem u neku auto kuću prvo pitanje će mi biti "Imate li auto broj 47?!".

Zato sam ja uzeo Swifta - jedini mali auto u kome se osecam lepo i ima prostranstva i za noge i za glavu :) Volan je mali tako nije frka da se sedne (kao u Cliu, naprimer), sedishte moze dosta nazad da se pomeri, ima lepu bochnu podrshku. Jedino shto sam chuo da je dosta skup kod nas...

А в чем сила, брат?

Brate za 6 soma dovezes od preko MEGA makinu, sedi u BUS i pici u austriju na neki auto plac, tamo kupis kola i oma ti srede potrebne papire za prelazak carine i to... sad sve sljaka ko pesma... zabodi neki opel ili ford ili reno ili peugeot ili nekog japanca, sta god uzmesh za te novce tamo - nema greske!

Ti stvarno mislis da za 6 soma mozes da uzmes polovan automobil bez ulaganja?

Nije sve bas tako, prvo, velika je lutrija sta ces uvesti. Cak i da ima servisnu knjizicu i da su radjeni svi redovni servisi, taj neki auto je mozda vozen stalno iznad 5000 obrtaja, sto je uvek pogubno za motor na duze staze. Drugo, svaki automobil ima znacajno skuplje redovne servise nakon 80.000 predjenih km, jer ces prvo menjati kais, pa gume, pa plocice, a kasnije i nesto vitalnije/skuplje delove unutar motora. Ne kazem da je opcija polovnjaka losa, daleko od toga, samo kazem da je uvek lutrija. Imam zilion primera lose lutrije sa naizgled obecavajucim modelima automobila. Mislim, ipak, koliko para, toliko ti cigani sviraju... ako te usere, ti ces uzeti nekog Golfa, nece ti ga ukrasti, neces platiti mnogo za servis, mozda i nadjes nekoga na carini da ti napravi laznu fakturu pa platis manju carinu/porez, pa ga nakon god. dve prodas za gotovo iste pare i prakticno se vozis besplatno, ali to je skoro utopija. Ko moze sebi da kupi novo - neka uvek kupi novo.

facebook.com/speed.rs

Mali update

U sloveniji se auto stariji od 8 ljeta ne vodi jer su potrebna 2 pregleda godisnje, ljudi NECE to da voze.

Kolega ode tamo da uzme auto

klio 98-mo 500 eura :)

za 1500 ide ozbiljan auto 2001 godiste

Za 5-6000 sto si planirao mozes da uzmes jako jako ozbiljan auto, platis carine i sve sto ide uz to.

Da sam znao za ovo pre godinu i po (pipo), ne bi uzeo getza sigurno

Nemacka Italija i ostalo su mi bile egzotike, slovenija mi deluje blize mnogo. Jos ako ukinu vize....

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Mali update

U sloveniji se auto stariji od 8 ljeta ne vodi jer su potrebna 2 pregleda godisnje, ljudi NECE to da voze.

Kolega ode tamo da uzme auto

klio 98-mo 500 eura :)

za 1500 ide ozbiljan auto 2001 godiste

Za 5-6000 sto si planirao mozes da uzmes jako jako ozbiljan auto, platis carine i sve sto ide uz to.

Da sam znao za ovo pre godinu i po (pipo), ne bi uzeo getza sigurno

Nemacka Italija i ostalo su mi bile egzotike, slovenija mi deluje blize mnogo. Jos ako ukinu vize....

Da, onda bi uzeo auto 8-9 godina star? zomg?

Idi operi Getza sada za kaznu! :)

Jos malo primera vam onda treba ocigledno :) secate se one moje Korole sto sam je vozio pre Prosida? E, prodao sam je prosle god drugaru sto radi kod nas u firmi, 2000. godiste, 120.000 presla, odlicno stanje, prvi vlasnik. Vozio je lik 6 meseci superiska i onda je krenulo, balans stangla, zglob, karike, semerinzi, redovan servis sa zamenim milion kuraca... jos je usput i cuknuo malo... ono, ja sam se smorio a kamoli on... Dakle, nisu glupi Slovenci.

E da, skoro sam cuo od drugara sto radi spediciju na carini da vozila do 2002. godista moraju da imaju neki poseban sertifikat o EURO3 normama, koji se vadi iskljucivo kod nas, koji kosta i izuzetan je cim da se dobije. I usput ako neko uvozi ili oce da uveze auto iz EU, nek mi se javi na PM ako oce da poradimo na izradi laznih faktura. Ali opet vam kazem, pazite sta uvozite!

facebook.com/speed.rs

Da uzeo bi.

Ako za 2000 tamo mogu uzeti ono sto meni treba (grad, obrenovac, novi sad) , a racunam da nije Golf 2 dizel ili shugo ili punto star 15 godina kao ovde, zasto da ne.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Cuti tu, napravio si dobar izbor... sad si, ono kao, porodican covek, ne treba da mislis o tome sta ce se desiti kada negde budes krenuo na odmor ili tako nesto. Sve starije od tih osam godina je nesto sto zahteva vise servisa od redovnog, koji ce ti to moj...

facebook.com/speed.rs

Za 3-4 godine vracam se na bajs :)

Inace opet da pohvalim getza :)

Do jaja auto, samo ali samo mu fali velk'i đepek

ajde ako nekome nije teshko da opishe sve korake oko uvoza kola od preko. znachi ono od toga snimio sam ga preko neta do toga da ga vozim ovde sve full, sa svim tachkama i medju procesima, od dozvola, carina, kurca palca. tnx.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

ajde ako nekome nije teshko da opishe sve korake oko uvoza kola od preko. znachi ono od toga snimio sam ga preko neta do toga da ga vozim ovde sve full, sa svim tachkama i medju procesima, od dozvola, carina, kurca palca. tnx.

Ja sam došao do Korse, kojom sam, btw, prilično zadovoljan a sad već ima dve godine i još poneki mesec da je u mom vlasništvu, na sledeći način:

- mobile.de i ostala ekipa čisto kao uvod u cene itd

- zvao lika koji ima plac u nemačkU i radi uvoz automobila itd.

- Iskonsultovali se, on predložio tri neke korse koje misli da su dobre i koje je video itd, rek'o koliko košta i ja rek'o važi.

- Posle nedelju dana došao u beograd i dovezao auto, i po sistemu on meni sve papire i ključ "do bg tabli" kako se izrazio, ja njemu pare.

- Meni ostalo samo da registrujem.

Nije baš potpuno kao da kupuješ preko neta bez nekoga tamo, ali i ova šema deluje prilično fer.

a te carine i ostale papire to je sve on 'sredio' ?

ovako kad ga ti isprichash ispada da je lakshe nego kupiti ovde kola [roflmao]

predpostavljam da si znao tog lika ? koliko se odprilike ugradio u cenu, tj koliko je njegov deo ?

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

- Yup, celu papirologiju i sve zhivo on sredjuje, samo dodje jedan dan, pokupi sta treba od podataka, ti ispotpisujesh, ode, sredi, vrati se drugi dan, da ti ključeve i te neke papire i ti ideš da registruješ auto.

- Znam tog lika da, nije da smo ortaci ali on je nekom našem prijatelju nabavio kola, mi preko njega, posle je još nekima dovlačio, tako da je generalno dosta proveren.

- Nemam pojma koliki mu je tačno deo, fora je da on kaže tipa "korsa je 5000 eur" i onda juri korse približne vrednosti. U skladu sa tim koliko si ok, prodaće ti ili onu koju je našao za 4800 ili ako nisi onu koju je našao za 4500 itd. Ali po upoređivanjima sa mobile.dea itd nije se ugradio nesto puno u mom slucaju.

sve u svemu... ako mislis sam da se petljas oko toga,zaboravi. mnogo je zajebana procedura, ima da se uradi hiljadu kuraca oko papira i carinjenja. zato,kao sto kaze laki,nadjes nekog lika tako,speditera,kako god, i on ti pozavrsava sve to za 500eura vise npr. ali sigurno da vredi zivaca i utrosenog vremena.

Bjukenon Mitch