Debeli Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 (edited) где сте антитеисти, Бог је јачи од вас, пукните од муке. ваши бедни ЈЕДИНИ животићи ће се и завршити у праху из ког сте настали, гордите се пролазном материјом, испуњава вас паником смиреност и убедљивост и неодступање верника... Стаљин није успео где ви сад чрпкате, ЈОСИФ ВИСАРИОНОВИЧ еееееееееј... почеле и увреде да пљуште због разлике у количини аргументације и количини ега. пишање па спавање. Edited May 27, 2009 by Debeli MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 (edited) где сте антитеисти, Бог је јачи од вас, пукните од муке. Prvo sam se zamislio sta to Drale pise, a onda sam skontao da si krenuo njihovim oruzijem na identican nacin :-)) GJ typo: 1 zarez viska Edited May 27, 2009 by lakjgvsmlkhvlsmekhgmlsergm Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Meni je Thor najveci baja od svih Bogova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 ^ Ako ne trolujes da ti odgovorim. Ne postoji vise Bogova, Bog je JEDAN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 A koji su to stavovi? Da sad pojasnjavam kako tehnologija ide stravicnom uzlaznom putanjom za vreme svakog rata? Treba da za svaku recenicu stavim i nesto negativno sto donosi religija? Sto se tice recenice o "nauciti religiju" bilo je kao nastavak konstantnih pitanja sa cinicnim tonom od strane Mohija u vezi verovanja u Boga. Ne u smislu da je on sad retardiran il sta vec pa ne moze da nauci, nego je glupo da vernik ubedjuje ateistu u nesto i obratno. pa prvo shto mi pada na pamet jeste to shto si od svih ovde nashao mohija, "da mu objasnish", a neka pitanja konstanto preskachesh, kao i ostali uchesnici. a da nije to zbog toga shto je takav sistem u kome zhivimo, a ne zbog toga shto tako treba ? pa bilo bi objektivnije sa tvoje strane. ovako se 'deklarishesh' kao fanatik. nije glupo, sem onoga shto sam naveo kao problem sa vernicima i verom, tj. njihovim priznanjem, ako tje to uchini ovaj svet samosvesniji za bar jednu osobu. • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 "Da mu objasnim"? Pokusao sam da mu kazem da ne vredi da pita kad u startu ne veruje. Svaki odgovor na njegovo pitanje ce mu izgledati smesno, osim naravno, od nekog sa slicnim uverenjima pa da zajedno "potvrdjuju" svoje stavove. Isto bi se reklo na obrnutoj relaciji, sto sam VEC i napisao. Majke ti, po cemu me uvrsti u "verske fanatike"? Sto kazem da je cela prica jednostavno nemoguca za diskusiju jer se primenjuju totalno razlicite metodologije, polazne tacke i uverenja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 nije bitno. netje mu izgledati smeshno ako se raspravlja bez mistichnih kategorija. nemoj da izvrtjesh moje rechi, rekao sam da bi bilo pozheljno da iznesesh i dobru i loshu stranu zbog toga shto bi te to chinilo objektivnijim uchesnikom u raspravi, jer ako iznosish samo jednu stranu onda mozhesh da delujesh kao fanatik. ne da jesi fanatik. ajde onda da se nadjemo na metodologiji i polaznoj tachki najblizhoj mogutjoj ? kome predstavlja vetji problem da se pomeri iz svog ekstrema ? • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 (edited) едит Edited May 27, 2009 by Debeli MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown user 234 Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 lepo, vidim da tema super napreduje... nego, daj da na vreme odluchimo kako cemo se zvati u buducnosti (Allied Atheist Alliance? Unified Atheist League? United Atheist Allegiance?... hm) ako i kad konachno prelezimo tu dechju bolest zvanu vera u Boga, da ne bismo i u toj buducnosti bili ponovo zatecheni nechijim fashistoidnim attemptom imprintovanja sopstvene agende na nash nachin i smisao zivota. jer, dok god ljudi budu potencirali medjusobne razlichitosti kao razlog za ratovanje, umesto da zajednichki rade na postizanju organizacione i funkcionalne jedinstvenosti, bice ratova na ovom svetu. postojale religije ili ne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 reshenje je vrlo jednostavno. svi treba da svate da smo svi ljudi. znachi da se sistem organizuje tako da se se sve glupe razlike zasnovane na nacionalnosti, veri, boji kozhe, seksualnom opredeljenju i slichna eliminishu. ali avaj, zbog inertnosti celog chovechanstva (ili velike vetjine) tako neshto se granichi sa skoro nemogutjim. • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 где сте антитеисти, Бог је јачи од вас, пукните од муке. ваши бедни ЈЕДИНИ животићи ће се и завршити у праху из ког сте настали, гордите се пролазном материјом, испуњава вас паником смиреност и убедљивост и неодступање верника... Стаљин није успео где ви сад чрпкате, ЈОСИФ ВИСАРИОНОВИЧ еееееееееј... почеле и увреде да пљуште због разлике у количини аргументације и количини ега. пишање па спавање. Smiri strasti matori, ne prilici ti, ipak si ent. To sto se ovde druzis sa dakijem ti utice na ponasanje, samo pazi da ti ne predje u druge teme. Na 22 strane nisi izneo niti jedan argument dalje od "Ja znam". "Ja osecam" i "Ti si Sotonov sluga". Ovo govorim za argumente koje nismo oborili ili bar objasnili tj. priblizili nekom drugom shvatanju. Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 reshenje je vrlo jednostavno. svi treba da svate da smo svi ljudi. znachi da se sistem organizuje tako da se se sve glupe razlike zasnovane na nacionalnosti, veri, boji kozhe, seksualnom opredeljenju i slichna eliminishu. ali avaj, zbog inertnosti celog chovechanstva (ili velike vetjine) tako neshto se granichi sa skoro nemogutjim. Pa zar nije obratno? Takvo resenje, da se nametne ("svi treba da shvate"), da smo svi jednaki pa da se zbog toga bilo kakve razlike ELIMINISU, ponudio je komunizam, pa videsmo kako je zavrsio. Slicno ovde, zao mi je sto pominjem politiku, sada zeli da se uradi sa nekim evropejstvom i da se izbrise nacionalno. Svi ljudi jesu jednaki (pred Bogom, primetili bi vernici) i tako divno razliciti po mnogim stvarima. Resenje nije u eliminaciji razlicitosti vec u njihovom postovanju, zar ne? A to ne ide ni malo sa pricom ismevanja necije vere, dal Bog postoji ili ne (MISLIM NA OBE RELACIJE). Sto me opet vraca na moj pokusaj price sa Mohijem, nakon cega si ti uskocio da franaticno "branis" Mohija od mog religioznog slepila? :) Sto se tice zajednicke pocetne tacke, ne znam koju bi mogli da uzmemo :) Sto se tice metodologije, opet kazem, previse su razlicite kod ateista i kod vernika. Zanimljivo je to sto ima naucnika koji pokusavaju da naucnim putem dokazu postojanje Boga. Mogli bi da se ogranicimo na ta njihova istrazivanja, kao ono "u pravu su" i "nisu u pravu". Ovo ne pominjem da bih drzao neciju stranu, nego ne znam ni sam kako nekoga ubedjivati da postojiBog ili hladna crna materija. Obe stvari za jedne, odnosno druge, postoje, a ne mogu se videti, niti izmeriti, samo se moze pretpostaviti sta tacno rade i verovati u to, itd itd. Bar za sad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Smiri strasti matori, ne prilici ti, ipak si ent. To sto se ovde druzis sa dakijem ti utice na ponasanje, samo pazi da ti ne predje u druge teme. Na 22 strane nisi izneo niti jedan argument dalje od "Ja znam". "Ja osecam" i "Ti si Sotonov sluga". Ovo govorim za argumente koje nismo oborili ili bar objasnili tj. priblizili nekom drugom shvatanju. е хвала ти на овоме да сам Ент, Матори. :) безобразлук ми утиче на понашање, ништа друго. како очекујеш да ти дам аргументе за веру у Бога? па за мене је СВЕ доказ да Бог постоји. чак сам навео и највеће Чудо данашњег православног хришћанства. то је једини материјални доказ који сам могао да дам, али изгледа да ни он није довољан. како даље да ишта кажем, да приближим? MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 opet to jeftino izvrtanje rechi. nisam rekao da se nametne, nego da svako treba da dodje do toga sam. da svati. svi to mogu. znachi sistem treba da da ideal ka tome se tezhi, a ideal je "svi smo mi ljudi.". ali poshto je to nemogutje, jer neki netje da svate da je i crnac chovek i da ne smrdi nego ima razlichite luchenje feromona ili da homoseksualizam nije bolest nego da su receptori kod njih drugachiji, ali da ih to ne chini nizhim bitjima. znao sam da tjesh kad tad ubaciti politiku u prichu, ne zhelim da raspravljam preko foruma o tome (a trudim se i uzhivo da izbegavam). ako nisi primetio ne postujem na UPT, tako da bih bio zahvalan ako ne vuchesh u tom pravcu. zbog vetj hiljadu puta navedene inertnosti i loshe postavljenog polazishnog sistema od pre 3000 godina, suludo je ochekivati da se sve reshi bez direktne akcije. ako ta akcija podrazumeva eliminisanje iliti reset u novom sistemu gde vishe ne postoje navedene razlike, meni to deluje kao brzhe i jednostavnije reshenje ? nadam se da svatash koliko je vreme kljuchan faktor u univerzumu i da ne moram da objashnjavam u tom pravcu. nastavio si da preskachesh pitanja i odgovore na tvoja pitanja, a najbitnije od svega nisi stejtovao svoju poziciju kao shto sam te zamolio. bio bih zahvalan ako bi bar pre nastavka, stejtovao svoju poziciju ako ne mozhesh ovo prvo. • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 I na kraju si dosao do svoje teze o eliminaciji. Sto odmah nisi rekao nego zavlacis ovde ljude o nepostojanju Boga ili moci nauke ili nestonestomaudzna. ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 I eto, sad pogledaj svoj drugi pasus oko nenametanja i cetvrti pasus oko zelje za "resetom", tj stanovista da ne postoji drugo resenje, i da sve treba :) No nebitno. Pitao si me za metodologiju, odgovorio sam ti. I za startnu poziciju. Da li sam vernik? Ne znam. Po nekim kriterijumima jesam, po nekim verovatno ne. Da li idem konstantno u crkvu ili makar retko, ne. Da li verujem u Boga, da :) Da li bih sad ubedjivao tebe ili Mohija da Bog postoji? Ne pada mi na pamet. Ok ? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 ne kaki deda. ne zavlachim i ne kazhem da je to THE reshenje, voleo bih da mozhe drugachije ili da sam pametniji pa da uvidim bolje reshenje. josh na 9 strani sam rekao da se zalazhem za to da se cela pricha oko religije, vere i boga eliminishe, ali ti nisi pazhljivo chitao nego si doshao i prosrao neshto chisto da bi rekao. al razumem zashto je tako, jer si matora izdrkotina kao i ja pa ti oprashtam :* I eto, sad pogledaj svoj drugi pasus oko nenametanja i cetvrti pasus oko zelje za "resetom", tj stanovista da ne postoji drugo resenje, i da sve treba :) No nebitno. ti me ochigledno zajebavash onda ili nisi prochitao ceo topik i ne chitash dobro postove. voleo bih da ne mora, al poshto ne vidim da (pogotovo ako se uzme u razmatranje vreme) mozhe da se to izvede bez akcije, a niko ne mozhe da ponudi alternativno reshenje onda sam tu gde jesam. nisam nepomerljiv kao neki i mogu da svatim da greshim i priznam da greshim, a ne kao odredjena sorta ljudi koja to ne mozhe i ne sme. a ako te plashi ta pricha o resetu, mogu da ti kazhem da je jako mala shansa da se isti desi, tako da ne morash da se plashish :) ili da se useresh od straha u zavisnosti kako gledash na stvari :D Pitao si me za metodologiju, odgovorio sam ti. I za startnu poziciju. Da li sam vernik? Ne znam. Po nekim kriterijumima jesam, po nekim verovatno ne. Da li idem konstantno u crkvu ili makar retko, ne. Da li verujem u Boga, da :) Da li bih sad ubedjivao tebe ili Mohija da Bog postoji? Ne pada mi na pamet. Ok ? :) da vidimo te kriterijume. kako vidish boga i koje mishljenje imash o religiji, priblizhnije ako nije frka. • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 hoces da sad ukljucis i lampu ili ? Evo ti ukratko: ne verujem da smo samo obican komadic samosvesne materije koji ce da prosto nestane. Ne verujem u zivot "sad i odma'" jer to radja vecinom egoiste i lazne dusebriznike. I ne verujem da ce ubedjeni ateista da se slozi sa prethodne dve stavke :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 u chemu je problem ? ah, da kazhem magichnu rech ? bio bih zahvalan, molim te ako bi to izneo zarad diskusije. jel uredu ? • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Pisao sam nastavak, sto si nestrpljiv toliko :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 dobre su ti fore, onako bash na nivou. Evo ti ukratko: ne verujem da smo samo obican komadic samosvesne materije koji ce da prosto nestane. Ne verujem u zivot "sad i odma'" jer to radja vecinom egoiste i lazne dusebriznike. I ne verujem da ce ubedjeni ateista da se slozi sa prethodne dve stavke :) josh bolje ti je objashnjenje, chak mogu da vidim da si ga prepisao. mislim da nema razloga vishe da diskutujemo ako tjesh nastaviti tim pravcem. • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Ja stvarno ne razumem kakve ti to odgovore trazis i zasto nameces neko zatezanje u diskusiji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 uredu je momak, objasnio si se u mojim ochima. nema potrebe za melodramom. • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 maud je bog, testira te! The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown user 234 Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 reshenje je vrlo jednostavno. svi treba da svate da smo svi ljudi. znachi da se sistem organizuje tako da se se sve glupe razlike zasnovane na nacionalnosti, veri, boji kozhe, seksualnom opredeljenju i slichna eliminishu. ali avaj, zbog inertnosti celog chovechanstva (ili velike vetjine) tako neshto se granichi sa skoro nemogutjim. problem je samo shto ta 'opshta organizacija' sistema ponishtava sve posebne, a smatram da ono shto je posebno nije neophodno unishtiti vec ga samo u odredjenim aspektima supsumirati pod opshte, dakle NE I UNISHTITI. smatram da opste i posebno mogu i moraju zajedno da kohabituju, ukoliko ljudi budu dovoljno svesni i tolerantni. trenutno reshenje kojem se vec uveliko trasira put ne zadovoljava, i iz razloga shto nema legitimitet da se predstavlja (i imprintuje, namece drugima) kao opshte (takvim ga predstavljaju globalisti i mondijalisti), narochito zato shto vrlo dobro znamo odakle to reshenje potiche, te da ono kao takvo nije, niti moze biti opshte. Pa zar nije obratno? Takvo resenje, da se nametne ("svi treba da shvate"), da smo svi jednaki pa da se zbog toga bilo kakve razlike ELIMINISU, ponudio je komunizam, pa videsmo kako je zavrsio. Slicno ovde, zao mi je sto pominjem politiku, sada zeli da se uradi sa nekim evropejstvom i da se izbrise nacionalno. Svi ljudi jesu jednaki (pred Bogom, primetili bi vernici) i tako divno razliciti po mnogim stvarima. Resenje nije u eliminaciji razlicitosti vec u njihovom postovanju, zar ne? A to ne ide ni malo sa pricom ismevanja necije vere, dal Bog postoji ili ne (MISLIM NA OBE RELACIJE). Sto me opet vraca na moj pokusaj price sa Mohijem, nakon cega si ti uskocio da franaticno "branis" Mohija od mog religioznog slepila? :) Sto se tice zajednicke pocetne tacke, ne znam koju bi mogli da uzmemo :) Sto se tice metodologije, opet kazem, previse su razlicite kod ateista i kod vernika. Zanimljivo je to sto ima naucnika koji pokusavaju da naucnim putem dokazu postojanje Boga. Mogli bi da se ogranicimo na ta njihova istrazivanja, kao ono "u pravu su" i "nisu u pravu". Ovo ne pominjem da bih drzao neciju stranu, nego ne znam ni sam kako nekoga ubedjivati da postojiBog ili hladna crna materija. Obe stvari za jedne, odnosno druge, postoje, a ne mogu se videti, niti izmeriti, samo se moze pretpostaviti sta tacno rade i verovati u to, itd itd. Bar za sad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts