Jump to content

Opet krece povecanje ADSL-a !

stefanm

Recommended Posts

Razmišljao sam juče, i rek'o - do pre godinu/dve je bila varijanta "ovaj news ima ograničenje od 2 megabita, pa to ne može nas 10 da dostigne sa svojih 256kb", a sad razmišljam, ladno imam 4mbit a ograničenje newsa je 2mbit, koji smor :) Mada mi je juče skidao 300kb, pa sad ne znam šta je to :)

• Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nisam citao ovaj topic, a mrzi me da otvaram novi, i siguran sam da lenjirom merite duzinu kite adsl-a i sbb-a, zato samo da javim da trenutno na speedtest-u imam skoro 4 umesto 3 mbita/s, sbb. A ako ne tripujem, ping mi je malo veci nego pre.

I don't know who pegi is, but i'm glad she's 18.

OCEMO 16MB ZA DESET JURA!!! DOLE MONOPOL!

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

ADSL - dinamička IP adresa

Paket Brzina Cena bez PDV-a

(u dinarima) Cena sa PDV-om

(u dinarima)

Click START 256/64 Kb/s 999,00 1178,82

Click 1 1024/128 Kb/s 1.208,00 1.425,44

Click 2 2048/192 Kb/s 1.811,00 2.136,98

Click 4 4096/256 Kb/s 2.415,00 2.849,70

Click 6 6144/384 Kb/s 3.230,00 3.811,40

Click 8 8192,512 Kb/s 3.825,00 4.513,50

Click 16 16384/768 Kb/s 4.675,00 5.516,50

PRISTUPNA BRZINA (Kb/s) CENA

1024/128 1.390

2048/256 2.090

4096/384 2.790

Blah...ajmo to malo bolje...

poz voz 2011

To je to, dok ne smanje cene sputio sam na 1024, jer za te pare mi stvarno ne treba vishe.

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

@Dreadlord

128 kbps bonus uploada za 100 kinti manje?

ko zna da ceni cenice :D

Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents?

"He was the perfect son" or "She was the perfect daughter."

"Such a tragic accident they were the perfect family."

"They died together, the perfect couple till the end."

Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife.

Kind of makes me immortal.

Izgleda da radi ovo sa konekcijama, mada sam smanjio na 1 nazad da ne bude problema, nije mi toliko frka da mi nešto stigne za pola sata a ne za 45 minuta, a opet ne znam da li ovi još uvek broje te konekcije, mada je tamo pisalo u saopštenju da to više ne rade :)

Izgleda da radi ovo sa konekcijama, mada sam smanjio na 1 nazad da ne bude problema, nije mi toliko frka da mi nešto stigne za pola sata a ne za 45 minuta, a opet ne znam da li ovi još uvek broje te konekcije, mada je tamo pisalo u saopštenju da to više ne rade :)

Laki BRE! povecaj broj konekcija na 10 i ako nemoze znaci da broje [:)]

a ako moze "vozi Misko"

Hvala za savet :) Ali dve mi rade posao, taman je na oko 400kb. Razmišljao sam, deluje mi da mi više ni ne treba.

Isto tako sam zaključio da je ovo najnovije povećanje prvi slučaj u kojem ljudi, čak i internet "zaljubljenici" odlučuju da smanje brzinu jer im tolika "ne treba", pa to treba negde zabeležiti :)

zanima me oko uzimanja digitalnog signala za tv kod telekoma, da li ima neko mozda savet koj bi mi koristan bio. posto sam ubedio moje da ne uzimaju kod sbb jer bi meni bio bolji signal na netu, imam telekom 4mb paket.

moram kroz nekoliko dana sve ovo da odradim tako da bi mi svako misljenje pomoglo :D tnx

Edited by eyel^

I see by your outfit, that you are a cowboy.

Hvala za savet :) Ali dve mi rade posao, taman je na oko 400kb. Razmišljao sam, deluje mi da mi više ni ne treba.

Isto tako sam zaključio da je ovo najnovije povećanje prvi slučaj u kojem ljudi, čak i internet "zaljubljenici" odlučuju da smanje brzinu jer im tolika "ne treba", pa to treba negde zabeležiti :)

be careful what you wish for,

not because you'll get it...

but because you're doomed

not to want it once you do.

sad se pokazuje "ispravna" Telekomova teza da obicnim korisnicima netrebaju te "sulude brzine" (+1mb) i_please.gif

u tvom slucaju dl je ~(+35gb dnevno) x 365 = ~44000 dinara godisnje za prazne dvd ako hoces to da narezes i_sorry.gif

zanima me oko uzimanja digitalnog signala za tv kod telekoma, da li ima neko mozda savet koj bi

mi koristan bio. posto sam ubedio moje da ne uzimaju kod sbb jer bi meni bio bolji signal na netu, imam telekom 4mb paket.

el mislish na IPTV ??

detaljnije: http://www.telekom.nadlanu.com/iptv/Default.aspx

Inache, IPTV signal nema veze sa signalom ADSL-a iako idu kroz istu zhicu...

Kolega iz IPTV sluzbe mi reche da ima oko 40-tak kanala, slike su u fulu,

pored toga imas onaj video on demand (baza filmova) i onu uslugu snimanja

sadrzaja koje zelis kasnije da pogledash... Predplata je manje vishe kao i Cable TV, mislim da je 550din mesecno!

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!