Lucky Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 Razmišljao sam juče, i rek'o - do pre godinu/dve je bila varijanta "ovaj news ima ograničenje od 2 megabita, pa to ne može nas 10 da dostigne sa svojih 256kb", a sad razmišljam, ladno imam 4mbit a ograničenje newsa je 2mbit, koji smor :) Mada mi je juče skidao 300kb, pa sad ne znam šta je to :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 Verovatno su povećali u svetlu nagle ekspanzije broadbanda u svetu. Mislim, de da drže 2 Mbit kad ameri imaju po 16 Mbit u kući :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 hm, da, izgleda da jesu, ništa ne piše ... onda je pitanje zašto mi je radilo samo 300kb! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 Meni newz radi full speed (445-450 kpbs). Kod koga imaš uplaćen acc? Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 hm, da, izgleda da jesu, ništa ne piše ... onda je pitanje zašto mi je radilo samo 300kb! Možda treba da povećaš broj konekcija u altbinzu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 Jel? Na koliko? Ja ni ne znam koliko je sad, a koliko bi trebalo da bude? @ santa - newshosting. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 Sad ti je verovatno jedna, probaj dve. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 omg, važi se! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 (edited) Stavi 4 konekcije, mislim da ti je to najbolje. U stvari zavisi sa koliko konekcija ti je dozvoljen pristup. Edited December 31, 2008 by Santa Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 Pa za jedan nalog je valjda dozvoljeno 8 konekcija, e sad pitanje je koliko ljudi deli taj nalog... =] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xzor Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Nisam citao ovaj topic, a mrzi me da otvaram novi, i siguran sam da lenjirom merite duzinu kite adsl-a i sbb-a, zato samo da javim da trenutno na speedtest-u imam skoro 4 umesto 3 mbita/s, sbb. A ako ne tripujem, ping mi je malo veci nego pre. Quote I don't know who pegi is, but i'm glad she's 18. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Poštovani korisnici, obaveštavamo Vas da smo od 01.01.2009. umesto dosadašnjeg paketa Flat 3072/384 uveli novi paket 4096/384, po istoj ceni. Postojećim korisnicima ovog paketa brzina je automatski povećana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 OCEMO 16MB ZA DESET JURA!!! DOLE MONOPOL! Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadlord Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 ADSL - dinamička IP adresa Paket Brzina Cena bez PDV-a (u dinarima) Cena sa PDV-om (u dinarima) Click START 256/64 Kb/s 999,00 1178,82 Click 1 1024/128 Kb/s 1.208,00 1.425,44 Click 2 2048/192 Kb/s 1.811,00 2.136,98 Click 4 4096/256 Kb/s 2.415,00 2.849,70 Click 6 6144/384 Kb/s 3.230,00 3.811,40 Click 8 8192,512 Kb/s 3.825,00 4.513,50 Click 16 16384/768 Kb/s 4.675,00 5.516,50 PRISTUPNA BRZINA (Kb/s) CENA 1024/128 1.390 2048/256 2.090 4096/384 2.790 Blah...ajmo to malo bolje... Quote poz voz 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 To je to, dok ne smanje cene sputio sam na 1024, jer za te pare mi stvarno ne treba vishe. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malatrolapunakontrolora Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 @Dreadlord 128 kbps bonus uploada za 100 kinti manje? ko zna da ceni cenice :D Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinister Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 jel sbb smanjio cenu paketa 4096/384 ili mi se samo chini? Quote Bring It Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Sad gledam i chini mi se da jeste, poshto imam 2mb, mislim da je razlika izmedju 2 i 4 bila mozda 1.5k... Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Izgleda da radi ovo sa konekcijama, mada sam smanjio na 1 nazad da ne bude problema, nije mi toliko frka da mi nešto stigne za pola sata a ne za 45 minuta, a opet ne znam da li ovi još uvek broje te konekcije, mada je tamo pisalo u saopštenju da to više ne rade :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Izgleda da radi ovo sa konekcijama, mada sam smanjio na 1 nazad da ne bude problema, nije mi toliko frka da mi nešto stigne za pola sata a ne za 45 minuta, a opet ne znam da li ovi još uvek broje te konekcije, mada je tamo pisalo u saopštenju da to više ne rade :) Laki BRE! povecaj broj konekcija na 10 i ako nemoze znaci da broje a ako moze "vozi Misko" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Hvala za savet :) Ali dve mi rade posao, taman je na oko 400kb. Razmišljao sam, deluje mi da mi više ni ne treba. Isto tako sam zaključio da je ovo najnovije povećanje prvi slučaj u kojem ljudi, čak i internet "zaljubljenici" odlučuju da smanje brzinu jer im tolika "ne treba", pa to treba negde zabeležiti :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 (edited) zanima me oko uzimanja digitalnog signala za tv kod telekoma, da li ima neko mozda savet koj bi mi koristan bio. posto sam ubedio moje da ne uzimaju kod sbb jer bi meni bio bolji signal na netu, imam telekom 4mb paket. moram kroz nekoliko dana sve ovo da odradim tako da bi mi svako misljenje pomoglo :D tnx Edited January 12, 2009 by eyel^ Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Hvala za savet :) Ali dve mi rade posao, taman je na oko 400kb. Razmišljao sam, deluje mi da mi više ni ne treba. Isto tako sam zaključio da je ovo najnovije povećanje prvi slučaj u kojem ljudi, čak i internet "zaljubljenici" odlučuju da smanje brzinu jer im tolika "ne treba", pa to treba negde zabeležiti :) be careful what you wish for, not because you'll get it... but because you're doomed not to want it once you do. sad se pokazuje "ispravna" Telekomova teza da obicnim korisnicima netrebaju te "sulude brzine" (+1mb) u tvom slucaju dl je ~(+35gb dnevno) x 365 = ~44000 dinara godisnje za prazne dvd ako hoces to da narezes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 zaboravljash da live streaming filmovi ulaze u globalnu upotrebu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 zanima me oko uzimanja digitalnog signala za tv kod telekoma, da li ima neko mozda savet koj bi mi koristan bio. posto sam ubedio moje da ne uzimaju kod sbb jer bi meni bio bolji signal na netu, imam telekom 4mb paket. el mislish na IPTV ?? detaljnije: http://www.telekom.nadlanu.com/iptv/Default.aspx Inache, IPTV signal nema veze sa signalom ADSL-a iako idu kroz istu zhicu... Kolega iz IPTV sluzbe mi reche da ima oko 40-tak kanala, slike su u fulu, pored toga imas onaj video on demand (baza filmova) i onu uslugu snimanja sadrzaja koje zelis kasnije da pogledash... Predplata je manje vishe kao i Cable TV, mislim da je 550din mesecno! Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts