Corey Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Ситуација по факсевима је крајње жалосна. Нит професоре занима да пренесу неко знање, нит студенти уче, једно је последица другог, и друго првог, па тако то иде у круг и траје јер нико не преузима одговорност за себе. Додатно, имамо и ужасне методе учења, лоше структуирано градиво и дебилну организацију семестара. На неким факсевима је мало боља ситуација, изузеци наравно постоје, али глобално, слика је веома поражавајућа. Добро се распитај о опцијама које имаш у глави, причај са студентима, са што више њих и то разних профила. Врло вероватно, као и већина средњошколаца, имаш погрешну слику о студирању, па боље сада да се отрезниш него након уписа као што се мени десило. Ево један добар пост од Дулиа, успео сам да га нађем: pa otkud znam, ako si u fazonu so-so, za oba, a malo ti je gotivnija psidza, onda i nije neka frka. ja vise pricam o primalnom pozivu kosmosa koji ako ignorises, ignoriso si sebe:) moj ortak je zavrsio etf jer 'tako treba', pritom je na pola faksa shvatio da oce da radi isto sto i ja. i uzeo je da pegla zvrljanje i treba jer ja znam da bi se on u kancelariji obesio. ono sto je zapravo najveci smor je sto se ne bi obesio odmah, vec u pedesetoj, zato mu je i trebalo tolko da se skonta. i opet kazem, sreca njegova jer on sada ima 29 godina, a ne 50. ja sam uvek bio skontan sa sobom, ali sta zna dete debil od 19 leta. sad znam da treba da juris ono sto te interesuje (ako nesto tako postoji, ima ljudi koji nemaju taj trip), pa makar to bilo i, ne znam, posmatranje socijalnog zivota tvrdokrilaca na desnoj obali amazona. ako ti je to trip, bolje da te pojede krokodil u dvaes petoj nego da si zombi ceo zivot. naravno, ja znam da je ovo prilicno futile govoriti mladim ljudima (da je meni neko to pricao, reko bi mu da pusi kurac) jer nemaju dozivljaj koliko je to bitno. isto kao kad sa 17 raskines sa gotivnom ribom i oces da se ubijes, pijes, places, a neko matoriji ti prica da nije ona jedina, nema sanse da ti to nesto skontas tada. a posle se osvrnes i smejes se sam sebi:) zato sam ja srecan ko zeka u detelini sto sam dosao na svoje kad-tad jer znam da mnogi ne dodju nikad. e sad, pravo i psidza su kudikamo dosta slicniji od relacije etf-slikanje, stavise. pogotovo prva godina na pravnom, rimsko pravo, uvod u pravo, sociologija, opsta... posle dolaze konkretne i prakticne stvari i kod njih vec vidis dal si odabrao ono sto si hteo jer kreces da ucis konkretne stvari. Мислим да сада имаш добар путоказ како да донесеш исправну одлуку, ако си и даље неодлучан послушај Лакија. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Ako to nije problem, onda upisi ono sto te najvise interesuje i oblast u kojoj imas najvise rodjaka po drzavnim firmama...:) rodjaka ili ortaka ako si kao mohi Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 (edited) rodjaka ako si dei :) Edited November 21, 2011 by Kal1mero Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Ja sam zavrsio FPN,doduse ja sam radio po starom programu.I tada je fax bio sprdnja, a sad je koliko sam vido nevidjena sprdnja.Meni licno nije odgovaralo sto su tad bili sve dvosemestralni ispiti,a ja kampanjac,pa sam uvek bio u frci sa vremenom,zato sam i fulio jednu godinu.Sad po Bolonji,vidim da ono sto rade je smesno.Fax je generalno interesantan,mada sto se posla tice,tu je situacija kao i sa vecinom drustvenih,ako imas,vezu,pare ili nenormalnu srecu nacices posao.Niko iz moje generacije ne radi u struci,vec rade nesto sasvim levo. Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
trn Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 (edited) napokon nesto korisno :D ti radis u struci ili? :) vazno mi je da studiram ono sto me zanima a ne da to obavljam preko kurca, to nikome nije u interesu :D nije lose ovo hotelijerstvo i turizam procitah neko da je zavrsio ali to je 2008me ne znam koliko se situacija do sada promenila.. Edited November 21, 2011 by trn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 ako je sudeci po dzokeru postaces boem za vreme studiranja :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Ja trenutno jurim,neku vezu za jedan posao,posto sam ovako regularno ispusio.Nije da sam se sad nesto bas trudio,ali sve je bilo na fazon sto ti lepo ne udjes u partiju,nacice se nesto za tebe.Koji smer si mislio da upsies?Ako si mislio novinarstvo,sa tim ces mozada najlakse naci posao.Ja sam bio na medjunarodnim odnosima,za posao u toj oblasti trebace ti debele veza ili da si rodjen pod srecnom zvezdom. Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
trn Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 i ja sam mislio da idem na medjunarodne odnose :( novinarstvo me ne privlaci jer je to ljigav posao generalno :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Pa nije svako novinarstvo kurir/press novinarstvo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 diplomata a? upisi stranku Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Ni diplomatija nije gospodski posao kao sto se predstavlja.Ja bi reako da je to takodje ljigavstina samo na visokom nivou.Sto se tice tog smera,interesantno je,radi dosta razilictih oblasti(pocevsi od osnovnih drustvenih i politikoloskih,preko raznih oblasti prava,do krajne strucnih oblasti).Da napomenem sa tim smerom,takodje i sa politkoloskim,mozes regularno naci posao u drzavnoj sluzbi,tipa u muriji,lokalnoj samoupravi,kojekakvim drugim drzavnim sisama. Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 ima u ns neki fakultet za medjunarodne odnose i ekonomiju evropske unije. ne znam puno, al raspitaj se, mislim da je to buducnost Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
trn Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 sve vise razmisljam o tom smeru naravno razmislicu jos i raspitacu se, dobro je sto bih mogao da se uglavim u drzavne sluzbe, muriju najvise zbog caleta :D ah ako u beogradu pored ovoliko fakulteta ne mogu da nadjem sebi odgovarajuci bolje da ne studiram nista :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbA Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 ja bih ti rekao "upisi arhitekturu", ali kapiram da si u fazonu... "ma necu brate da radim i ucin, ne mogu da spremim ispit od 20 strana" idi ti lepo na taj megatrend. Kakvo je stanje sa arhitekturom, jel ima posla? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 ima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 ALI NA BIROU HAHAJEHA Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Idu u muriju, oni kao i frizeri uvek imaju posla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotru Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 sledece godine upisujem arhitekturu nadam se. mogao sam da idem na pravni i imam siguran posao, al ne bih mogao da se bavim pravom pola zivota. znam da na forumu ima par arhitekata, pa ako mozete da ostavite neke pros i cons, utiske, etc cenio bih Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 (edited) @arhitektura sestra mi je na drugoj godini mastera, i koliko sam skapirao iz nekih njenih prica, nije bas najsjajnija situacija oko zaposlenja Edited November 21, 2011 by vlada_ Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahaaaaaaahahahahah [roflmao] [roflmao] [roflmao] Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 ofc da je fejk, ali je urnebesno Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Naravno da je fejk, nema cak ni logo-a jebenog . Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 fusnota kida :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buda_ Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 vrh sastav, ne znam koji vam je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts