Jump to content

Recommended Posts

znam da ima ako si alergican na prasinu ne ides u vojsku ni civilnu ni "pravu" :D

a za bezanijsku kosu ja sam bio tamo i bio sam i u kuhinji apoteci i djubretarima :D

i nigde nije smor smene su bile 4-6 sati kako gde i to je najjace bilo u djurbetarima uzmes one kese izbacis i blejis dva sata sto mu dodje radis 1h i blejis 4 a ti sto su opet kao cupali panjeve bla bla mislis vau oni mora da su bili u dvoristu znam da su cistili sneg zimi i lisce i tako neke gluposti...neki su samo dolazili preko vikenda ali opet treba se odluciti za civilno mozes da im se popnes na glavu nece te izbaciti :D dodjes ne dodjes lazes vamo lazes tamo ..... sve u svemu i tamo ce neko da ti sere ali isto tako mozes i ti njemu da jebes kevu :D dok u vojsci ne mozes :D pa ako imate problem sa autoritetom :D idite u civilno

Iz civilne mogu da te izbace i da te vrate u kako oni kazu u regularnu vojsku sto je meni malo apsurdno ali u svakom slucaju mogu da te prebace u drugu instituciju i da ti produze rok itd itd.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

kalimero kazhi kad si bio u kbcbk =o)

ja sam bio druga generacija civilne (aka mart 2004)

oni sto su dosli u decembru = prva klasa civilne ikada

e na njima su se izhivljavali neverovatno od decembra do marta...bilo je veselo sve do juna kada su pocheli zakonski da regulishu malo, a od septembra 2004, kad je prslo sve ono oko pozorista i 200 ljudi koji ne rade nista, uvedeno je da ustanova mora da placa vojnike (lol 1200 din mesechno) a vojska im tek kasnije nadoknadjuje...ipak, i to je bilo dovoljno da prestanu da naruchuju besplatnu radnu snagu...

uglavnom i tada i tamo...bilo je likova koji su nosili malter i dobijali upalu plutja, a bilo je likova koji nisu videli bolinicu 5 dana u nedelji...treba se snatji...

@kole

2006 na 2007 :D septembarac ::D i da bolnica je sama pocela da uvodi pravila za njene vojnike znam da sam dobio neki papir sta smem da radim kako moram biti obucen bla bla odsustvo kad si bolestan i tako te stvari :D ko ti je bio nadredjeni ?:D meni prvo dragica iz kuhinje pa smilja iz higijene pa onda apoteka tamo ne znam ko je bio glavni :D

@mohi

da mogu da te prebace na redovno sluzenje i onda ti se racuna valjda mesec dana u civilnoj kao 15 dana u ovoj normalnoj...i nama su pretili kao sve cemo vas u pozarevac bla bla :D i naravno niko nije otisao psovali su oni nas i mi njih ortak je pretio da ce ih pobiti sve i na kraju nista drug koji je skratio civilno za 3 meseca ni njemu se nijsta nije desilo...tako da ja ne znam nikoga ko je izbacen iz civilne a da sam nije hteo :D sto naravno ne znaci da je to nemoguce :D

Нема  будућности без истине.

@kali - ja sam bio na opstoj hirurgiji tako da su mi direktni "nadredjeni" bili glavna sestra i nachelnik tog odeljenja mada u principu em sto sam radio manje vishe sve sto mi neko tamo kazhe em sto sam nakon par nedelja ushao u shemu kad se sta radi tako da se znalo kad kome pomazhem oko chega - vadjenje krvi, transport iste do laboratorije, nosanje dokumentacije i sprovodjenje pacijenata sa odeljenja na odeljenje iz op sale u salu...i ono...negde vec oko juna niko mi nista nije naredjivao - odradim ono sto obichno radim a u medjuvremenu kuliram

@g - neko se snadje da ne dolazi uopste, neko da dolazi i bezhi, neko da dolazi i pravi se bolestan, neko da dolazi i bleji, a neko dodje pa misli da mogu da ga tretiraju ko zadnju budalu i onda ljudi to nanjushe i stvarno krenu da ga gaze

E ovako da ja napisem par reci..Kada sam ja podnosio zahtev za sluzenje civilnog vojnog roka bilo mi je potrebno svega par stvari,ona molba u slobodnoj formi,2 slike i fotokopija licne karte a uverenje o tome da nemam oruzje i da nisam osudjivan su oni vadili(proveravali).cimao sam se do onog pickojevca na banjici gde sam opet morao da pisem prigovor savesti i da odgovorim na par pitanja[pismeno],i to je bilo to,kad sam to zavrsio razgovarao sam sa nekim likom koji odredjuje ko cje gde[znaci on je glavni za ta pitanja] i on me je,nekom njegovom logikom postavio u Ministarstvo odbrane direkcija za pravno imovinske poslove (koja mi je na pljunometar od gajbe),i eto,tamo sam mesec dana i ladim jaja:D.Sem neke lakse fizikalije[snesi pravne predmete sa 3 na 1 sprat i obrnuto ] nemam neki preteran posao,posto po nekom zakonu ne smem da radim u njihovoj arhivi i da budem u kontaktu sa poverljivim dokumentima cak ne smem ni da lupam pecate na koverte [roflmao] i tako,radim od pola 8 do pola 4,stim sto me puste uvek pre 3 da odem,vecjinu vremena tamo provodim u svojoj ovalnoj kancelariji pijucji kafu ili spavajucji,ako im nesto zatreba oni me zovnu ja odradim i vratim se..Ako racunamo pare za markicu[posto je ne kupujem jer mi nije potrebna] plata mi je 3000din,sto je s obzirom na ostale plate u civilnoj extra....eto to je to:D

U jaslicama mi se diz'o,sa 5 sam ga drkao,prvog dana skole mi je pusila na odmoru,u drugom razredu sam jebeo prvi put-i to dve drugarice,u trecjem sam jebao profesorku,kita mi je 25cm u ladnoj vodi,jebem svaki dan-a nekad i cescje....Imas ista iskustva? pridruzi se http://forum.klanrur.rs "cuz we fuck on first date"

ako se ide sa 18 u redovnu vojsku, to nekako i ima smisla... al' sa 25+ je debelo gubljenje vremena :) ja sam bio sa 19 i ne zhalim uopshte za tih godinu dana, ohladio glavu malo :)

Apsolutno tačno. Ja sam išao sa 27 god. i žešće mi je smetalo to gubljenje vremena tamo i drilling od podoficirčića koji su bili 5 god. mlađi od mene. Frka mi bila zbog faksa koji sam pauzirao dok sam bio u vojsci, a i zbog buduće supruge, kad imaš toliko godina sve to mnogo teže pada. Većina klinaca sa kojima sam služio su se, sa druge strane, provodili kao nikad u životu, bili smo najgora četa u kasarni, svi su bili digli ruke od nas.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

ja ne znam kako ti imas platu 3000din mesecno ? markica je 1500 + vojnicka plata koja je 300 400 din to je oko 2000 din e jedino ako dobijas markicu za zonu ili kao lik koji je bio iz barajeva pa su mu placali lastinu i 2 zone kako to vec ide kad je dobijao pare dobio je u koferu :D

@ kole

aha ti si bio onaj znam :D koji :D vodas pacijente od prijema do sale i tako to :D

glavna sestra je bila ona rada i nada i ni 1 nije normalna :D ima ona pitanja zasto sedis ko si ti itd :D

mom ortaku su kao dali posao blizu kuce da mu ne bi kupovali markicu, e sad je problem shto je njegov posao kurirski tj da raznosi poshtu po celom gradu:)

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

tvoj ortak je onda mentol :D meni su isto da li blizu kuce a ja sam u izjavi napisao da koristim prevoz za prvu zonu da bih dosao i ako sam mogao da dolazim peske :D

mada ne znam mozda mu nisu dali taj papir da popuni :D menjaju se stvari :D

ja ne znam kako ti imas platu 3000din mesecno ? markica je 1500 + vojnicka plata koja je 300 400 din to je oko 2000 din e jedino ako dobijas markicu za zonu ili kao lik koji je bio iz barajeva pa su mu placali lastinu i 2 zone kako to vec ide kad je dobijao pare dobio je u koferu :D

meni je plata 1500din zato sto sam u ministarstvu;) a zena iz racunovodstva mi je sredila da dobijem i pare za markicu,i ako realno ne bi trebalo da je dobijem posto nisam udaljen ni 800m od "vojske" :D

U jaslicama mi se diz'o,sa 5 sam ga drkao,prvog dana skole mi je pusila na odmoru,u drugom razredu sam jebeo prvi put-i to dve drugarice,u trecjem sam jebao profesorku,kita mi je 25cm u ladnoj vodi,jebem svaki dan-a nekad i cescje....Imas ista iskustva? pridruzi se http://forum.klanrur.rs "cuz we fuck on first date"

jeli vi sto idete redovno ima li neko od vas ribu a? ocigledno ne :)

lol

ali...

LOL

!!!

ZENE NAJVISE VOLE LIKOVE U UNIFORMI, A NE VIRTUELNE GEJ(M)MASTERE

u civilnu ne idu samo pederi. u civilnu idu i poluljudi usrani od straha od same pomisli da se nadju u nekoj nepoznatoj sredini sa nepoznatim ljudima, pritisnuti komandom i upuceni jedni na druge.

drugim recima sise i sonje. nije poenta u rovu ili oruzju ili hrani. vec u sisavosti nesigurnih ljudi.

moje dve pare...

I moj cale je ppuk, pa bacam na sonju i natasu.

Kakve to veze ima?

Plus nisam uopste sluzio vojsku.

up urs!

ti si, Guzo, takav.

tebe samaraju pederi.

prosto si takav. zato te i volimo.

:*

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

@Ignis Dei word.

ja kad sam zavrshavao gimnaziju pitao sam caleta shta misli da li da upisem vojnu akademiju ... njegov odgovor je bio " bezhi shto dalje od vojske :)"

naravno ja sam znao zbog chega je on to meni rekao. i da izaberem da idem civilno cale mi ne bi ni rech rekao tachnije boleo bi ga q tako da ta spika sa drilovanjem nema mnogo veze sa mozgom :0

a opet i da redovno traje godinu dana opet cu ici redovno jer mi je to prirodnije nego da u nekoj zgradi blejim kao neka sisica shto reche ignis :)

ti si, Guzo, takav.

tebe samaraju pederi.

prosto si takav. zato te i volimo.

:*

Bio sam sarkastican. Ali samaraju me pederi, kakvo vadjenje iz konteksta :)

Mada opet, realno, jeste nas samarao, al to je zato sto nam je drugar i volimo ga. I bio je redovna vojnjicina, vodja bande i copora u kasarni. I srbenda je i mrzi zute i LDP ;)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy