G!!! Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 stize vam kisha u bg za nesto oko sat vremena, kaze moj grampy bone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 stigla je bio danas na intervjuu za posao, prosao sam ok intervju ali sam se razocarao u njih podosta pored toga sto su me pitali neka licna(zabranjena) pitanja tipa skim zivim, gde zivim, da li planiram zenidbu uskoro, direktor firme nije znao da mi kaze kolika bi mi bila plata... ma bjazi... back to the drawing table :) If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 pa jebiga, ameri gde sam ja zaposlen su automatski odstranili sve one koji su pitali za platu pre nego sto su oni spomenili istu, u sledecoj rundi razgovora za posao, oni zaposljavaju, njihova pravila 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 pored toga sto su me pitali neka licna(zabranjena) pitanja tipa skim zivim, gde zivim, da li planiram zenidbu uskoro, direktor firme nije znao da mi kaze kolika bi mi bila plata... ma bjazi... Nisam znao da sad i muskarce pitaju to oko porodice. Dobro te nisu pitali dal' planiras da ides na trudnicko :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 (edited) hajli > zohari su zohari. spika da direktor firme koji odredjuje plate ne zna da mi kaze koja je plata je naprosto smeh... a uz sve to ide prica da ako sve to prodjem imam dve nedelje probni rad bez plate, pa 3 meseca probni rad sa minimalnom platom neprijavljen, pa tek onda MOZDA me prijave... inace ponosan sam na test engleskog koji sam ownovao, od 50 pitanja imao sam dve greske, od cega je jedna bila greska druga lapsus. :) svaka ozbiljna firma prijavljuje radnike od prvog dana, sa regularnom platom na ugovor od 3 meseca probni, pa ako se pokazes potpisuje se novi ugovor na 6 meseci, pa onda konacno ugovor za stalno. e to su ozbiljne firme, a ove banana firmice... mogu da mi ga fuckaju Edited March 11, 2008 by Joe Kerr If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 pa 3 meseca probni rad sa minimalnom platom neprijavljen, Highl1 vec rece, ali da ne promakne drugima, NIKADA na razgovoru ne potezite pitanje plate.Bolje se prvo raspitajte za plate sa strane. a za ovo quotovano lepo ih prijavi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 hajli > zohari su zohari. spika da direktor firme koji odredjuje plate ne zna da mi kaze koja je plata je naprosto smeh... a uz sve to ide prica da ako sve to prodjem imam dve nedelje probni rad bez plate, pa 3 meseca probni rad sa minimalnom platom neprijavljen, pa tek onda MOZDA me prijave... inace ponosan sam na test engleskog koji sam ownovao, od 50 pitanja imao sam dve greske, od cega je jedna bila greska druga lapsus. :) svaka ozbiljna firma prijavljuje radnike od prvog dana, sa regularnom platom na ugovor od 3 meseca probni, pa ako se pokazes potpisuje se novi ugovor na 6 meseci, pa onda konacno ugovor za stalno. e to su ozbiljne firme, a ove banana firmice... mogu da mi ga fuckaju ja ne smatram da su zohari, vec da je to njihovo pravo, kome se ne svidja neka ide dalje takodje, na vishe mesta sam cuo za probni rad od 2 nedelje bez plate, kao i prvih godinu dana po ugovoru o delu, a tek kasnije prijavljen na stalno. 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Ugovor o delu postoji i u drzavnim institucijama, ali sa druge strane taj rad za dzabe je bezveze realno. A ovo za tri meseca je ok, to je standardna stvar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 ali sa druge strane taj rad za dzabe je bezveze realno. Vala baš. Aj ako se radi o poslu za koji treba duže uhodavanje (mada realno ako firma iole dobro posluje, te "gubitke" nastale nesposobnošću novozaposlengo u prvih par endelja neće oseteit), i ono, nekad je bilo da radiš za džabe neko vreme, al znaš da ćeš tu biti posle dok ne osediš; al kad ti gazda priča o štednji a ovamo troši pet puta veću platu od tvoje na kurve i dom perinjon i neće da te prijavi jer će da te šutne za tri meseca i nađe novog, mislim ono, marš bre u pičku materinu robovlasničku. Jel tako proleteri, tako je! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 i na zapadu postoji ta praksa rada na vishe meseci za nista ili gotovo nista (tipa za dzabe jedesh u firminoj kafeteriji) pri arhitektonskim firmama, advokatskim kancelarijama, javnom tuzilastvu i mnogim drugim sferama poslovanja. Mnogi, posebno studenti se guraju da tako preko leta steknu za dzabe iskustvo...Mislim, culi smo svi za volontiranje kod nas se za dzabe radi iz nekih drugih razloga It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 U Nemachkoj uchenici srednjih teh. shkola dobijaju solidan kesh dok su na praksi i josh nauche mnoge stvari vezane za struku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
medolinka Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 otisla sam da se usavrsavam. :) For what I’ve done I start again And whatever pain may come Today this ends I’m forgiving what I’ve done Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sheyn Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 U Nemachkoj uchenici srednjih teh. shkola dobijaju solidan kesh dok su na praksi i josh nauche mnoge stvari vezane za struku. Pored toga,tamo nije sramota ako nisi zavrsio fakultet i ako radis kao neko ko pravi i popravlja gvozdene ograde i onda je takvim ljudima potpuno cudno kada dodju u Srbiju i kada im se lokalne gedze podsmevaju jer nisu jelte zavrsili fakultet :P Inace,poslednjih dana sam potpuno ogorcena stanovnistvom kod nas i kada bi postojala mogucnost,obesila bih sve likove ispod '80 za jaja na kolac ako su celavi,nose trshe,bele charape i loze se na "Kosovo je Srbija" ... mrsh :P step in my transporter , so I can teleport ya,all around my heavenly body.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LESkOpoz Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 dan se ocigledno po jutru NE poznaje... :) bilo lepo,suncano,toplo,a sad sve nekako sivo... pa dobro,malo spavao,idem da nabavim neke namirnice,mozda odgledam film neki,i uvece idem do metroa,igramo ligu :))... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Vreme je vrh za bleju ili kunt, šteta što imam dosta obaveza koje mi se ne rade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 dal je rad na odredjeno ili neodredjeno sasvim je svejedno, kada mozes po istom postupku da das otkaz i jednima i drugima bez neke vece zapetljancije... razlika je postojala do relativno skoro... taj rad na odredjeno je vishe psihloshkog karaktera a u praksi se svodi na isto.... srbija do tokija Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 jebeni srednji vek... matori je negde ujurio 80 dzakova perlita koji se skoro nigde vise ne koristi koliko znam, i sad smo to dizali na tavan... beo sam sav. smorih se, sad tush pa opet neki render, ili malo diabla.. videcu vec jebemga... Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 ja ne smatram da su zohari, vec da je to njihovo pravo, kome se ne svidja neka ide dalje takodje, na vishe mesta sam cuo za probni rad od 2 nedelje bez plate, kao i prvih godinu dana po ugovoru o delu, a tek kasnije prijavljen na stalno. Kako moze da bude njihovo pravo da radis neprijavljen za minimalac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilauda Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 (edited) bio kod ortaka, hteli da se drkamo oko ap-a nekog, ali jbg kisa nas sjeba, odmaram posle rucka pa mozda zapalim negde Edited March 11, 2008 by pilauda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Kako moze da bude njihovo pravo da radis neprijavljen za minimalac? njihovo pravo je da ti rade shta hoce, valjda ste do sad skapirali u kakvoj zemlji zivite 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 istina naravno...uz to ide i rechenica prosechnog ljakse privatnika iz Srbije, koji se obogatio za vreme Slobe na ushtrb neke drzavne firme: '' ako ti se ne svidja, ima ko hoce'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 iako je museum-action-failed danas je bilo odlichno popodne...sad treba sesti i odraditi ono sto sam skipovao jutros =o) Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veljok Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 odspavao pola sata, i to s prekidima zato shto sam razmishljao o nekoj shemi sa nekom devojchicom ondaK, slagalica, smorio se, oba takmichara smorili, znali neshto malo, ali sam nauchio neshto, a to je da je prozopologija nauka koja se bavi izgledom lica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 (edited) jedna stvar je praksa druga stvar je sljaka praksa znas, traje odredjeni period , ne placa se ili eventualno dobijas neki dzeparac to je do njih. ovo je posao. neplaceni probni rad od dve nedelje je sasvim korektan. ali da radim neprijavljen za minimalac tri meseca... da radim prijavljen u tom periodu za neke manje pare je ok. jer ovako spika je sledeca, radis tri meseca, otkidas se od posla, da bi ti na kraju rekli "e nisi zadovoljio standarde vidimo se" i onda prime neku drugu budalu... ja sa moje 22 godine imam bolje ispunjen cv i vise i radnog(prodaja, kontakti, hotel, konferencije, sajam turizma...) i teorijskog(marketing, menadzment, ekonomika, ekonomija) i strucnog(office, net, fidelio, micross) iskustva nego vecina ljudi od 27+ godina u mojoj struci... i to je ono sto mene nervira Edited March 11, 2008 by Joe Kerr If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts