Jump to content

Duvan čvarci i slaninica

Recommended Posts

Ja vishe volim Duvane chvarke

Svako ima neko svoje ime :) Duvan chvarci, Duvani cvarci, duvanski cvarci :))

brate, sta je to sprza?

Pa ja to nekako uvek najlakshe objasnjavam kao kad bi uzeo duvan cvarke i onako ih sabio jako, da postanu jedna celina zbijena. Ne znam tacno kako bih ti bolje pojasnio, mozda neko ima neku bolju definiciju :)

Sprzu sam jeo pre par godina kad sam radio s nekim majstorima i od tada je trazim po gradu i nigde ne mogu da nadjem.

Gde? :)

Nemam pojma, meni donose iz sela :)

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

naravno da mast daje vishe energije nego sto je potrebno za njeno varenje =o)

ono sto je interesantno u toj prichi je da je ljudski organizam prilagodjen za metabolisanje masti vishe nego za jednostavne shetjere ili alkohol (koji se metabolishe u jednostavne shetjere)

zato iako je "na papiru" energetska vrednost (lol chiste gushchije) masti veca od recimo shetjera ili rakije 100g masti ce manje da ugoji choveka od 100g shetjera ili 100g ne chistog nego 40% alkohola

inache , sto se tiche chvaraka

old skul dedini chvarci* > duvan > obichni

* faktichki obichni chvarci ne ukuvani ko duvan ali ipak osetno duzhe od obichnih i onda se stave u neku "smrt-presu" koja iscedi skoro svu mas' i pretvori ih hrskave plochice...fascinantno dobro

inache, ludi nemci prave imaju isto svoju varijaciju (zaboravih ime...seticu se kasnije) gde iscede isto svu mast, onda razdvoje "bistri" od "mutnog" dela masti, bistri ide dalje na industrijsku obradu a oni suvi chvarci se umeshaju u onu mutnu mast i onda je to namaz za na 'leba...nije zdravo, zvuchi ludo, ali da je ukusno uz prave priloge - hell yeah! ;o)

kad smo vec kod suhomesnatog

nedavno sam napravio sendvic koji mogu prosto da nazovem "perfection"

kruh + krem sir + przena slanina + przena sunka + przeni suvi vrat + sunkarica + ketchap + majonez = aaaaaaaaaaaaaarrrrrrrggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

kako je lepo kad ti ujak radi kao kontrolor mesista za mesaru :))))

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

ma daj koji duvan chvarci, obicni cvarci su najbolji.. mada ovo pricam malo subjektivno s'obzirom da obicne cvarke skoro uvek jedem domace, jako sveze (pre 1-2-3 dana) i uvek kad ih jedem ne mogu da se zaustavim :P a ove duvan sam probao samo iz prodavnice :/

[13:00] <GM`JessicaBiel> neko drzi blokce sa pikovima i banovima a neko sa kevama

[23:11] <srs[razer]Baja> ne volim da me neko gleda

[23:11] <srs[razer]Baja> dok jebem

[01:40] <@Xeo|Baja> ko da ti ja kazem pitaj mareta kako mu cale suri odbojku

[01:40] <@Xeo|Baja> i on ti kaze moj cale nema ruke

inache, ludi nemci prave imaju isto svoju varijaciju (zaboravih ime...seticu se kasnije) gde iscede isto svu mast, onda razdvoje "bistri" od "mutnog" dela masti, bistri ide dalje na industrijsku obradu a oni suvi chvarci se umeshaju u onu mutnu mast i onda je to namaz za na 'leba...nije zdravo, zvuchi ludo, ali da je ukusno uz prave priloge - hell yeah! ;o)

mmm kod nas se to zove drozdina mmm

I meni je neko rek'o sličnu foru :) Kao, energija potrebna za varenje masti je veća nego energija koju mast donosi ... Sad, možda će umeti Kole ili neko od dežurnih lekara da nam to pojasni, samo da na kraju ne ispadne kao "dijeta na bazi ananasa" :)

nije problem u energiji

problem je u vrsti masti, svinjetina ima mnogo triglicerida (losih masti)

a druga stvar je sto za varenje masti ne trosis masti....

((((Q))))

SRBI su najgluplji narod na svetu!!!

haha al sam se istripovao da sam napravio topic a da se ni ne secam :))

bash sam se zabrinuo za svoje mentalno zdravlje :))

On topic : Trudim se da ne jedem nista na chemu vidim mast , zato sam ovako vrashki' zgodan :))

Edited by -juicer-

Gotta learn the rules

so i can break dem properly!

duvan cvarci ownuju obicne... mozes da ih stavis na sendvic i da uzivas :P

@jcr

ocemo tvoje nage picz !!!

-"Don't think, feel! It is like a finger pointing away to the moon. Don't concentrate on the finger or you will miss all that heavenly glory."

-"Love is like a friendship caught on fire. In the beginning a flame, very pretty, often hot and fierce, but still only light and flickering. As love grows older, our hearts mature and our love becomes as coals, deep-burning and unquenchable."

Pa brate duvan čvarci jer liče na duvan ffs, i do jaja su jer

1) mogu da se jedu kašikom :P

2) mogu da se stave na leba sa kakvim god slanim namazom i da podignu ugođaj za red veličina a o sendvičima da ne govorimo :)

Obični čvarci su mnogo više podložni seljačkom skapništvu tj da se ne ocede dobro od masti da bi bili teži tako da kupovna varijanta, kako koji, domaći su yes thx more plox...

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D