Jump to content

.

unknwn

Recommended Posts

koji ce ti kontrolisanje brzina ako je isti vec praktichno otishao.

pa imash fine, od 25-40 jura, ali realno seva ti paja, pa uzmi samo obichan, klg je skoro menjao, vidi shta je on uzeo na kraju.

a drugi sis, ako mislish an vodu/gel pa to ej onako poprilichno 50-80 jura ali opet imaju ventove.

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

Brate prislloni uvo na kuciste i provali sta se dere.

Mada generalno ako je "piiiiiiiii" onda je grafika, CPU se dere "uuuuuuu" a napajanje "drrrrrrrr"

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

ja sam prvo zamenio dva 8 cm ventilatora koji su protandrkali (jedan u napajanju a drugi na kuleru za procesor), pa sam onda izvalio da je otišao i onaj mali na grafičkoj ali se to nije čulo dok su pomenuta dva pravila buku. na kraju sam taj sa grafičke skinuo i namestio još jednu osmicu da duva u pravcu grafičke (znači nisam ga pričvrstio na samu grafičku nego stoji 5 cm ispod i lepo mlazom obuhvata celu karticu) i to lepo hladi i ne čuje se jako.

e, sad, moja grafička je stara i ne greje se preterano.

ventilatore sam kupio u desku, u YBC, zalmanovi su 300 dinara.

1.) Postoji li neki softver za plocu pomocu kojeg mogu da kontrolisem brzinu rada ventilatora na procesoru?

Evo ovo, speedfan

Samo pazi, taj speedfan moze da kontrolise sve coolere privezane na maticnu, ja ti preporucujem da ostavis cooler od procesora na default, za ostale odluci sam :).

Edited by Anta_

Otvori kuciste u radi i lepo uhvati jedan ventilator pa slusaj ... ako se i dalje cuje onda je ovaj drugi :)

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Ja sam imao Prescott-ovo jezgro i ono stvarno je drzalo cooler na 2500-3000 RPM, nesto se glasnije culo, ploca bi trebala sama da kontrolise a u bios-u cak ima i podesavanje kada je procesor 'hladan" da cooler stane.

Inace posto ne znam koliko si spreman da das evo ti neke preporuke.

do 10e - http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-mast...p_cooler/54/347

od 11e-20e - http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake...p_cooler/49/402

od 21e-30e - http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake...p_cooler/49/400

Ovo su neke moje preporuke, to naravno ne znaci i najbolje, sasvim su tihi i dobri ne verujem da ces davati para za nesto jace.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

pa jebote, vishe ti se isplati da uzmesh neki jeftiniji c2d, na default taktu su prilichno hladni, box kuleri su takodje dobrog kvaliteta te ce se jedva chuti, a doplata bi te izashla neznatno vishe nego da kupujesh nov kuler.

Edited by darko

E jeste sad, 300% :)

http://www.sk.co.yu/2007/07/sktd02.html (levo su grafikoni vs Pentium D dual-core)

Najjeftiniji C2D koji sad može da se nađe (E2160) je u najgorem slučaju isti, a najčešće 10-20% brži od tog njegovog, ali je sigurno daleko hladniji i samim tim će biti tiši.

edit: lol pazi stvarno al kida u Photoshopu :O

Ništa onda, izvini statore ;) Krukzore, koji god da uzmeš C2D, nećeš se zajebati. Osim naravno novih Celerona, ista su jezgra al je keš obogaljen tako da njih zaobilazi. Pošto imaš 945 ploču, tu nema ništa od overkloka pa ti preporučujem E2200 na 2.2 GHz za ~70 evra. I stavi najnoviji bios na ploču za svaki slučaj.

Edited by voodoo_

E jeste sad, 300% :)

Nije bas 300% ali je blizu [:D]

946-882-435.png

Elem krule ako oces maximalno tihu masinu idi na AMD LE procesore koje mozes i pasivno hladiti

AMD Sempron LE-1150 Box, Socket AM2, 2.0GHz, 256kB cache L2, Sparta core (65nm), EE 45W, gar. 3 god. oko0 32 e su.

Jako malo trose sto znaci da mozes da ides i sa pasivno hladjenim napajanjem, za graficku se podrazumeva. I onda jedino sto ce ti se cuti iz kucista je hard.

Najjeftinije resenje je da se kuleri ociste i podmazu sa masinskim uljem. Neznam zashto to niko nije pomenuo, ali totalno se ugusi skoro svaki zvuk iz kulera ako se dobro odradi.

Na taj nachin sam odradio bash dosta mashina a bilo je bogami i nekih koje su se bash nenormalno glasno chule...

Edited by leisure