Jump to content

trcanje

Recommended Posts

• Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Evo sine grujo ja ne mogu ni, mislim, 500 da istrcim u komadu.

tuga.

heh...nije mi problem u duzini,a bogami ni vremenu...nego kapiram da bi mi se kolena raspala od 110 kg opterecenja...

bio sam kod doktorice da je pitam za savet sta kako sa ishranom i sportom

posto sam za kratko vreme dobio 20 kg...elem,kaze mi da je svaki kg viska 400 kg pritiska i opterecenja vise za

kosti,kolena i zglobove! ! !tako da bi se raspao samo da hodam bogte...

niste ni svesni...

Poslednje dve godine kada vreme dozvoljava kombinujem brzo setanje + trcanje... Izadjem napolje sa drogom i cilj mi je samo da mi je BPM na "radnom" nivou... :)

[:0]

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

@gruja

kole je bog, josh ce da ispadne da ja samo ponavljam ono shto on kaze:))

koa shto dotichni reche, a ti si potpuno zanemario, ako ima nekih prob, sa tipa, disanje, srce(ne daj boze) ili shta ti ja znam, naravno da ce da se raspadne chim pichi neko malo jache opterecenje,ako stvarno en moze ni nekim baba tempom da istrchi 2-3 km, onda pravac kod lekara.

koel bog;))

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

pa da, ja sam radio kondiciju dok je vecina ljudi ovde pishala u pesku. jedno vreme sam se osecao toliko dobro koa da sam na vrhu sveta, , mlado telo, puno snage, kondicione treninge sam radio ko iz pichke, a sad jbg:))

elem, znam da nije loma ali to je nakao i poenta, ja samo kazem kako najbrze da postignesh koliku toliku kondiciju, da bi doshao do rezuletata.

kad ne mzoesh stani, shetaj, pa onda nastavi. ejbesh ti tu vezbu koju zavrshish za 5 min, nema poente.

pa to je ono shto hotju da kazhem jebote .. kakva kondicija i trening sa 12 godina, pogotovo u nashe vreme kad nisi imao shta da igrash na kompu (ako si ga uopshte imao), imao 3 kanala i bio non stop napolju. budi realan kapiram da ti sada ne bi mogao da istrchish ni 700m.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

tempom koji se smatra za trchanje, biraj vreme, mesto, i opkladu:))

da budem potpuno iskren, sad ne bi bilo relno poshto vozim bajk, ali brate 700m. ali evo stija ce da potvrdi, kad smo pre par dina kao ishli da trchimo, prvi put je bilo ono 2 kruga, mali odmor pa josh 2. tad sam bio ono potpuno izvan ichega, bilo kakvog kretanja, a kamoli kondicije.

ne zaboravi da ja ne purnjam. ima toga da su deca danas ono potpuno nepokretna, to en sporim. ali opet 600m to nije normalno i da si nepokretan ceo zivot. istrchi 600m , odmori 2-3(shto je mnogo) min, ako posle toga ne mozesh da trchish opet 600 metara, s tobom enshto nije u redu. ma kog uzrasta bio.

btw. trenirao sam do 16te

znas osecaj kad izadjes iz bazena? e takav isti osecaj treba da bude kad zavrsis sa trcanjem !; D

Ovo mi nije bas najjasnije :)

Meni su ova dva osecaja potpuno drugachija.. Npr kad zavrshim sa plivanjem ja osecam da mi je celo telo istrosheno ( a ne npr. samo ruke kao sto je neko rekao^^) ali ne previshe, kao kad zavrshim sa trchanjem. Posle trchanja osecam se nemogucno da bilo sta radim, ne bih mozda mogao ni 30 sklekova da uradim. A posle plivanja(neki put plivam 2h sa pauzom od 30 sec na svakih 5min), kad se odmorim 10-15 minuta izgleda mi da imam josh vishe snage i da mogu da radim sta ocu ^^

Pa plivam razlichite stilove, ne samo jedan. Otprilike ih menjam svaki minut, pa mi je verovatno zato lakse... A to sam uspeo da isplivam skoro 2 h na kraju leta, kad sam vec bio u maximalnoj kondiciji :)

edit: Narvno, ovo nisam merio stopericom, pa zato kad napravim kratku pauzu meni izgleda otprilike 30 sec, a mozda je u stvarnosti malo duze?

Edited by Mickeyyy

Meni je ledjni definitivno najlakshi, mogao bih da plivam koliko ocu bez prestanka. Mada ga i "treniram" najvishe zato sto je najbolji za ledja, a ja sam imao neku blagu povijenost, tj lose drzanje tela, pa sam tad najvishe i plivao ledjno :)

Nego, da ne skrecemo sa teme, da se vratimo na trchanje :)

Da li je bolje da se trchi na ravnom, tj oko nekog terena ili stazom koja ima uspona? Pitam iz razloga sto u Herceg Novom nema nikakve staze za trchanje, pa da li je bolje da se trchi oko nekog terena ili mozda oko jedne staze, ukupne duzine oko 500m koja je puna uspona i padova(znachi ima ih vishe) a ravnih deonica skoro da i nema. btw ta staza se nalazi odmah pored instituta dr.simo milosevic u maloj sumi koja se zove "suma zdravlja" :D

narvno da je bolje trchati po razlichitoj konfiguraciji terena, zbog promene opterecenja i svega, za to ti je potrebno malo vishe snage, al poshto kazeshd a si vec u treningu, necesh imati frke.