Jump to content

Tenis


leisure

Recommended Posts

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Pobeda Srbije, povreda Jankovićeve

Jelena Janković uspela je da se brzo oporavi posle povrede zbog koje je predala singl meč i u miks dublu da sa Novakom Đokovićem donese odlučujući poen koji je Srbiji doneo trijumf u duelu protiv Francuske na Hopman kupu u Pertu.

Jankovićeva je duel protiv Tatjane Golovin predala već u drugom gemu zbog povrede, pa je tako Francuska povela sa 1:0.

Za vreme meča u kome je Đoković pobedio Arnoa Klemana sa 6:3, 6:3, naša najbolje plasirana teniserka je uradila magnetnu rezonancu, pa pošto snimak nije pokazao teže oštećenje, odlučila je da odigra miks dubl.

Treća igračica sveta se u poslednjem meču teško kretala po terenu i nije mogla da juri za loptama koje su po dijagonalama udarale u teren. Ona je nogu uvila, a nekoliko puta je tokom meča porala da menja zavoje.Zahvaljujući takvom pristupu i naporu, Srbije je slavila sa 5:7, 6:4, 10:4 i tako stigla do ukupnog trijumfa nad Francuskom od 2:1.

"Imala sam veliku motivaciju da dobijem ovaj meč. Moram da se zahvalim Novaku koji je umesto mene trčao po celom terenu i tako mi pomogao", rekla je Jankovićeva posle meča.

Đoković je na drugoj strani pohvalio odluku svoje dubl partnerke da ipak odigra meč.

"Jeste da sam trčao po celom terenu, ali je Jelena igrala na jednoj nozi i zbog toga moramo da joj damo kredit. Odigrala je sjajan meč. Da nije bilo dobrih ruku i dobrog osećaja moje iskusne partnerke, mi ne bi dobili ovaj duel", rekao je Đoković.

Srbija je tako zabeležila drugu pobedu na Hopman kupu, dok Francuska ima skor 1:1. Đoković i Jankovićeva naredni meč igraju u četvrtak protiv Argentine i imaju sjajnu priliku da se plasiraju u finale.

Link to comment
Share on other sites

HK: Pobeda Đokovića za 1:1

Novak Đoković je pobedom nad Argentincem Huanom Ignasiom Čelom u trećem kolu Hopman kupa doveo Srbiju veoma blizu plasmanu u finale turnira koji se održava u Pertu. Najbolji srpski teniser savladao je 20. igrača sveta za 61 minut igre, sa 2:0 (po setovima 6:2, 6:3), čime je izjednačio rezultat na 1:1 u duelu sa reprezentacijom Argentine.

Prethodno je Jelena Janković predala meč Žizeli Dulko čime je Argentina povela sa 1:0.

Srbija će pobedom u dublu obezbediti plasman u finale turnira, dok će u slučaju poraza odlučivati set količnik.

Pobednik Grupe A će se u finalu sastati sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Turnir u Pertu igra se za nagradni fond od 1,05 miliona dolara.

Link to comment
Share on other sites

Jelena odmah predala meč Sereni, a Đoković na kraju ipak pobedio Fish-a i to znatno teže nego što se mislilo - 6/2, 6/7, 7/6.

Nadam se samo da se nije suviše umorio od tog meča pošto će sad u finalu dubla opet morati da trči okolo zbog Jelene. Mada opet, i Fish se sigurno namučio, tako da videćemo. A to finale valjda počinje sad nešto uskoro. Trebalo je već da počne, ali pošto se odužio meč muškog singla, kapiram da imaju prava na neku pauzu :)

Link to comment
Share on other sites

A evo i ovoga:

Janković: "Rizikujem karijeru"

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da rizikuje i karijeru zato što igra na Hopman kupu u Pertu sa povređenom nogom. Treća teniserka sveta povredila je desnu butinu, zbog koje je predala meč singla u duelu Grupe B Hopman kupa sa Argentinom. Srpska reprezentacija je, ipak, uspela da pobedi rivala sa 2:1 i plasira se u finale turnira, gde će selekcija Srbije igrati sa SAD.

"Ne bi trebalo da sam ovde, zaista rizikujem svoju karijeru. Danas mi je bilo malo lošije, i ne bih smela da igram, ali volim da nastupam za svoju zemlju i daću sve od sebe. Teško mi je na terenu, ali želim da Srbija pobedi", rekla je Jankovićeva posle meča sa Argentinom.

Reprezentacija Srbija igra sutra u 10 sati u finalu Hopman kupa sa selekcijom SAD. Turnir u Pertu igra se za nagradni fond od oko 600.000 evra.

Prosto čovek nije pametan što bi se reklo :) Baš je zeznuto da zbog Hopmana koji nema nikakav rezultatski značaj se povredi nešto još gore, kad igra sa povredom, ali izgleda da je stvarno ta motivacija jaka stvar :)

A opet, tu je naravno i marketing - "evo ja mučenica šta sve radim zbog vas" :) mada kapiram da nije to izjavila u tom svetlu, ili da je loše interpretirano, mada je sve moguće.

Link to comment
Share on other sites

jeeeeeeee.... jel gleda neko tenis, ovaj supak fish servira na jaknovicevu - znaci povredjenu zenu servira i do 220km/h

prvi put vidim tako izivljavanje bez imalo kavaljersvtva i ne postovanja nepisanih pravila

stvarno ne ocekujem da pobedimo zbog povredjene jankoviceve, ali mislim da je to svarno derpeski

Edited by mind_overtaker
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...