JetSet Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 država se ne meša jer duboko veruju u ekstremni liberalizam i neintervencionističku monetarnu i fiskalnu politiku. tj. lopovi su. ocekujem da me zestoko branis kada me ekstremni liberali napadnu na rur-u sledeci put... ;) ta pricha o liberalizmu i ostalim slichnim prichama koji stizhu sa zapada su tako rofl! i ti da me branis... i moju tastaturu... i jagodice... ne mogu vise sam posustajem... :) Quote jebem se u pedu za sitne pare javite se mom makrou kaliju cali = ghettopimp aleluja barkase, aleluja! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 ta pricha o liberalizmu i ostalim slichnim prichama koji stizhu iz amerike je tako rofl. fixed. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 pa generalno sa zapada, mislim svi ti teorijski koncepti kao trzhishni liberalizam, demokratija, slobodni mediji, feminizam .. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 Mislis oni koncepti koji u realnosti ne postoje, vec im dato ime kako bi se masom lakse manipulisalo? Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 pa zavisi, stijo. ima dosta ekonomskih škola koje propagiraju mešanje, mada manje zbog toga da bi obični potrošač bio zaštićen od tamo nekih salforda, a više da bi se optimizovale stvari na makroekonomskom planu. zapravo, skoro sve zemlje na svetu su napustile ili nisu ni prihvatale ideju totalnog liberalizma u ekonomiji. to ne postoji ni u americi. nama pokušavaju da prodaju priču o apsolutnom nemešanju države jer njima tako više odgovara, naravno. to ne znači da moramo da je prihvatimo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 Mislis oni koncepti koji u realnosti ne postoje, vec im dato ime kako bi se masom lakse manipulisalo? pa naravno ne znash da ti neshto treba i da neshto propushtash ili da nisi kul dok ti ga ne stvore, a ustvari to je nemogutje i na papiru. nego se neko dojaja najeo elesa i izmislio neki mikrouniverzum u svojoj glavi gde to sve u nekoj teoriji funkcionishe, a uslovi za taj mikrouniverzum koji je stvorio su omg nerealni. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Bump "Salford nametao uslove i diskriminisao proizvođače mleka" Komisija za zaštitu konkurencije utvrdila je da je vlasnik najvećih srpskih mlekara Investicioni fond "Salford" zloupotrebio dominantan položaj na tržištu otkupa mleka, tako što je nametao nepravedne uslove poslovanja i diskriminisao proizvođače. Predsednica Komisije za zaštitu konkurencije Dijana Marković-Bajalović je, kako piše "Politika", rekla da će "Salford" početkom marta morati da dostavi dokaze da je proveo mere koje je Komisija izrekla u rešenju, kao što su, između ostalog, tipski ugovori sa većim dobavljačima mleka. Prema ovoj meri, proizvođači će ubuduće imati pravo da traže nezavisne analize kvaliteta mleka, od kojih je direktno zavisila otkupna cena, a vršio ih je isključivo "Salford". Komisija je "Salfordu" naložila i da unapred navede transparentne parametre za utvrđivanje otkupnih cena mleka, kao i da jasno odredi osnovne cene tri klase mleka, a po potrebi i dodatnih. "Raspolagali smo dovoljnim brojem podataka i u našem rešenju koje je konačno stoji i to da `Salford` zauzima 47,4 odsto ovog tržišta koje je, sada smo sigurni, zloupotrebio", navela je Marković-Bajalović. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 ovaj lale ide po forumu vec dva dana i samo qvotuje nek e txtove iz novina, ni rech da progovori:) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis J. Kurtovic Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 Ova komisija izgleda ima ovlascenja samo da konstatuje da Salford zloupotrebljava polozaj, a sankcija po njih (naravno) nece ni biti :) Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 pa zna se kja je propisana kazna, valjda nekih 20% od godishnje zarade. mozda i jache. Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 ovaj lale ide po forumu vec dva dana i samo qvotuje nek e txtove iz novina, ni rech da progovori:) Pa napisao sam "bump" :) A i ne znam šta bih još mogao da dodam na ovo :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 jebote, uppujete topice, ja citam 'bojkot monopolu' i sve tripujem ladno oce neko da bojkotuje monopol ako ne izaberu beograd:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 aj bojkotujemo seks sa 3 napucane plavuse !! evo od danas necu vise sa 3 ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 dzaba ti to kad ima ko hoce :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted January 30, 2008 Report Share Posted January 30, 2008 država se ne meša jer duboko veruju u ekstremni liberalizam i neintervencionističku monetarnu i fiskalnu politiku. tj. lopovi su. ne laži, nisu oni lopovi!!!! samo pozajmljuju bez pitanja na neograničeno vreme... Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Hrvatska: Bojkot potrošača Zagreb -- Udruženja potrošača Hrvatske pokrenulo sedmodnevni bojkot kupovine zbog nedavnih povećanja cena prehrambenih proizvoda. Građani su pozvani da se narednih sedam dana, odnosno od danas pa do četvrtka 14. februara, suzdrže od većih kupovina hrane i drugih proizvoda, osim onih neophodnih za funkcionisanje domaćinstva, te da koriste kućne zalihe. Poskupljenja mleka i mlečnih proizvoda, hleba, ulja, brašna i ostalih osnovnih prehrambenih proizvoda, kao i drastična poskupljenja komunalnih usluga u nekim hrvatskim gradovima dogodila su se u protekla dva meseca, odnosno od kraja prošle godine pa do danas. Primera radi, od početka godine komunalne usluge u Zagrebu poskupele su od 20 do čak 40 odsto. Savez udruženja za zaštitu potrošača Hrvatske i Hrvatsko udruženje za zaštitu potrošača, koji su organizirali bojkot, proteklih su dana naglašavali kako je osnovni cilj akcije da se proizvođači i trgovci upozore da poskupljenja prehrambenih proizvoda i komunalnih usluga ne prate primanja potrošača i da drastično ugrožavaju njihov standard. Ankete sprovedene proteklih nekoliko dana na ulicama hrvatskih gradova pokazale su da građani odobravaju takav način izražavanja neslaganja sa poskupljenjima osnovnih prehrambenih proizvoda, iako se takav oblik potrošačkog bojkota, koji je u svetu uobičajen, u Hrvatskoj sprovodi prvi put. Elektronski mediji javljaju kako se u većini velikih prodajnih centara u prvim jutarnjim satima današnjeg dana oseća nešto manji promet od uobičajenog, no da značajnijeg pada prometa nema na pijacama i u manjim trgovinama. Nešto preciznije prognoze odziva građana pozivu na bojkot videće se narednih dana, a članovi udruženja potrošača najavili su da će pratiti posete trgovinama, jer nemaju druge mehanizme za praćenje akcije, ali su izjavili kako veruju da će se osetiti pad prodaje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 Savez udruženja za zaštitu potrošača Hrvatske i Hrvatsko udruženje za zaštitu potrošača plache mi se kad chitam ovo :(( Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts