SavKe Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 Ma evo vec pada Njujorshka berza koliko smo uzdrmali trzishte Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 B92 Info Vesti Ekonomija Bojkot potresao Imlek! 16. decembar 2007. | 08:36 -> 09:50 | Izvor: Beta Beograd -- Imlek naučio lekciju! Imlek kompanija sa najvećim tržišnim udelom na teritoriji Srbije je podlega pod masivnim bojkotom mlečnih proizvoda. PR menadžer Imleka, Jovan Kostadinović je rekao da je Imlek iznenadjen masovnosti građana koji su se priključili takozvanom bojkotu mleka. On je takođe naglasio da je kompanija naučila lekciju i da se može očekivati vraćanje stare cene mleka već u ponedeljak u svim maloprodajama širom Srbje. Podsećamo da kompanija Imlek drži preko 40% tržista svih mlečnih proizvoda. ... Wow iskren da budem ja sam bio medju nevernim tomama ali izgleda da je ipak urodilo plodom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 I ja sam uspeo da odradim sve bez problema, cak sam izbegavao i druge mlechne proizvode. Dodushe, jednom sam kupio Danone Activiu sasvim slucajno, oprostite mi :) Ali imajuci u vidu kolicinu jogurta i mleka koju sam kupovao u standardno vreme to je bash mali procenat :) Sve u svemu, da se neshto "valja iza brega" tj. da ovo sve nije proslo nezapazheno skapirao sam kada su juche cak i TV Manijaci (a par dana pre toga u onom Dizanju na B92 je bilo) pricali o tome, sto ce reci da cak i da niko zhiv sem njih do tad nije za to saznao nakon priche u jutarnjem programu vest se sigurno prosirila. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 LoL bicu zaista zapanjen ako vrate cene. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 S obzirom na mizernu medijskui propracenost, a mediji bi trebalo svi do jednog da udare na dobos, dobro je proslo. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 nemoj da se zajebeš da daš link, statore. upravo sam proveo 15 minuta na debilnom b92 sajtu, i nisam našao vest. edit: sad sam pročitao još jednom i jasno mi je da je ono stator sam napisao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buda_ Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 haha,sjebo vas stator ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 nemoj da se zajebeš da daš link, statore. upravo sam proveo 15 minuta na debilnom b92 sajtu, i nisam našao vest. edit: sad sam pročitao još jednom i jasno mi je da je ono stator sam napisao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 nemoj da se zajebeš da daš link, statore. upravo sam proveo 15 minuta na debilnom b92 sajtu, i nisam našao vest. edit: sad sam pročitao još jednom i jasno mi je da je ono stator sam napisao [roflmao] Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 burn? Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 Ahahahhaahah, PWNT und OWNTEZOR!!!1 Svaka dala. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 :( koji smor, a ja sam se stvarno primio... jebi ga, kada sam lozana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 nisi ti lozana nego je stator malena sisica! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 Ja josh uvek mislim da je to dobro proslo, pored ove zeze sa statorom, posto je stiglo do radija i svega. A stefketa cemo vec docekati lako na penal, znamo mu slabe tacke. A bogami i direktora firme :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 evo propade danube food group i u smoru odluchishe da monopolizuju i trzhishta makedonije i bugarske .. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted December 16, 2007 Report Share Posted December 16, 2007 Ja josh uvek mislim da je to dobro proslo, pored ove zeze sa statorom, posto je stiglo do radija i svega. A stefketa cemo vec docekati lako na penal, znamo mu slabe tacke. A bogami i direktora firme :> :* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Zašto je skupo mleko u Srbiji 19. decembar 2007. | 07:34 -> 08:24 | Izvor: B92 Beograd -- Cena mleka u Srbiji viša je nego u regionu, a uzrok tome su suša i neadekvatno ponašanje države, kaže direktor Salforda. Tvrdeći da Salford nema monopol na tržištu, direktor tog investicionog fonda, Slobodan Petrović, naveo je u sinoćnjoj emisiji Poligraf TV B92 da je porast cene sirovog mleka uticao na poskupljenje finalnog proizvoda. Međutim, u Pokretu za zaštitu potrošača navode da prostora za smanjenje cena ima jer su marže i rabati nerealno visoki i da javno mnjenje mora da izvrsi pritisak na proizvođače mleka. Generalni direktor Salforda Slobodan Petrović nada se da će izveštaj Komisije za zaštitu konkurencije, koji ispituje zastupljenost Salforda na trzištu mleka, pokazati da nisu monopolisti. "Odgovorna je prvo suša, zatim država koja nije na to reagovala pravilno; umesto da je reagovala pravilno, ona je ostavila da se mi borimi zajedno sa proizvođačima i potrošačima na tržištu", navodi on. "Umesto da skine svoje troškove, jer PDV na povećanu cenu od 10 do 15 dinara proizvoda daje 1,3 dinara više u porez, to bi trebalo da se vrati, a ne vraća se. Vi samo gledate u jednog proizvođaca, bez obzira da li smo mi najveći ili nismo", rekao je Petrović. Predsednik Pokreta za zaštitu potrošača Petar Bogosavljević, koji je učestvovao u duelu u emisiji, smatra da visoke marže i rabati presudno utiču na visoku cenu mleka i da ima prostora za njeno smanjivanje. "Sigurno je da je u poređenju sa maržama u zemljama u okruženju veća i do dva puta", kaže on. "Dakle, u tom segmentu moramo sagledavati prostor za snižavanje maloprodajnih cena ako mislimo da obezbedimo konkurentnost na našem tržištu i tržištu koje se stvara u ovom okruženju", rekao je Bogosavljević. On je pozvao organizacije potrošača da utiču na zakonodavce da izmene odredbe koje utiču na visoku cenu mleka i da obezbede bolju informisanost potrošača o ponudama na tržištu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 kako neadekvatno ponasanje drzave? porez na mleko visi je kod nas nego u crnoj gori? posto je u crnoj gori nase mleko jeftinije nego ovde Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 htedoh i ja to jutros da postujem, lik sere ko foka. "Umesto da skine svoje troškove, jer PDV na povećanu cenu od 10 do 15 dinara proizvoda daje 1,3 dinara više u porez, to bi trebalo da se vrati, a ne vraća se. Vi samo gledate u jednog proizvođaca, bez obzira da li smo mi najveći ili nismo", rekao je Petrović. = "majku li im, hoće da platimo porez. ua lopovi!" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 (edited) Cena je visoka zbog marze i ne vidim poentu dalje rasprave o tome, imate mleko manjih proizvodjaca po ceni od 40 dinara. Zakon trzista bi trebao da te velike oscilacije u cenama ispegla samo je potrebno vreme. Edited December 19, 2007 by kolac u tiganju?NEMOGUCE! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Pa to je vec drugi problem, pitanje je i kada drzava treba da se mesa, postoji milion teorija u ekonomiji kad drzava treba da se umesa, ako bi trebala ovde da se umesa ne mesa se jer nema politicke volje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Nope, ovde su pljuge i benyin osnovne životne namirnice :| Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Eh sad, Kruko. Nije mleko bash toliko bitno. Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 država se ne meša jer duboko veruju u ekstremni liberalizam i neintervencionističku monetarnu i fiskalnu politiku. tj. lopovi su. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 ta pricha o liberalizmu i ostalim slichnim prichama koji stizhu sa zapada su tako rofl! Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts