voodoo_ Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 Pa sad realno, gledajući po publici, pandan Rihani može biti recimo Ana Nikolić :) Kakva zemlja takva muzika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 10, 2007 Report Share Posted November 10, 2007 pa to i kazem, ne znam sta uporedjivati i koje faktore gledati, kod nas je turbofolk najzajebaniji, da li onda to uzeti ili anu nikolic? mada, kad bismo uzeli cecu recimo, opet bi rihana zestoko ispusila sto se tekstova tice:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 ko josh slusha text? :) mada, i nash "mejnstrim" ima retardiranih tekstova koliko oces ... "mladicu moj, problem je tvoj, sto si mi tako sladak" ? omg, ili "ludo luda" whatever goes further :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 (edited) Zemljotres-urnebes... Edited November 11, 2007 by VoOdoO... Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
badnick Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 otiso si sarmu probo nisi kuce laje,a ja mis'im ti si doduse ovo je andergraund... Quote salt wat fish fresh wat fish? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Mainstream muzika je muzika koju slusa/prihvata najvise ljudi, a to su oni izvodjaci ciji se albumi najvise prodaju. Neki zanrovi nikada nisu mainstream, a neki zanrovi u nekim zemljama mogu biti dok u drugim ne. EKV i Balasevic jesu mainstream. Disciplina kicme nije (ili nije bila pre Kojinog prelaska na engleski jezik, sad stvarno ne znam). To je samo primer. Ceca je isto mejnstrim isto kao sto je i Garth Brooks, kantri pevac koji je prodao najvise solo albuma u Americi ikada. Van Gog je mejnstrim, Ashes of my Enemies, nije. Vlado jeste, Chola jeste, itd. Kao sto su Britni i Dzenifer Lopez. I sad ja mogu da nabrajam primere i mozda se necemo sloziti oko svakog primera, ali teska diskusija oko toga sta je mejnstrim je potpuno bespredmetna. Svi mi znamo sta je mejnstrim. Ovde nije rec o tome, nego je rec o kvalitetu tekstova. Moja teza je da su nasi tekstovi bolji, sto indirektno znaci da su tekstovi RHCPa i Rihane prilicno losi tekstovi, te da je diskusija o kvalitetu njihovih tekstova potpuno irelevantna za odlazak na njihove koncerte. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Kanda si loshe to protumachio gosn BOLE. Mainstream =/= popularnost. Mainstream je vrsta muzike trenutno najpopularnija, dakle najisplativija. Znachi kod nas su mainstream narodnjaci i disco house, to sto za malog vudumena sa naseg foruma niko nije cuo nije merilo njegove alternative vetj konkretno u sluchaju bavljenja mainstream muzikom nedostatak para/podrske jer je dotichni mainstream retko komplikovan iz prostog razloga jer vecina ljudi ne zheli/ne kapira komplikovan zvuk. Isto vazi i za ashes of my enemies koji furaju newmetal, tj jedan od mainstream pravaca medju da kazem gitarskom muzikom, a to sto nisu popularni je mozda zato sto se jos nisu probili ili su jednostavno drugi bolje povezani, imaju bolju opremu, bolje muzicare, vise veza. Ali sve u svemu medju teen generacijom koja se lozhi na gitaru, a ne na tuc tuc je to ciljani muzicki pravac koji jelte obecava najvece shanse za uspeh. Znachi mainSTREAM znachi "kud svi tu i mali mujo", a ne oznacava popularnost. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Nema veze, neka je i tako (mada nije), stvar se ne menja i kao sto rekoh nije poenta u tome. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Aha da poenta je u tekstovima ... Rhcp je najtrazeniji live act na svetu, kod nas je najtrazeniji live act ceca therefor poredjenjem istih kategorija dobijamo da strani performeri imaju bolje tekstove od nasih. Ti si uzeo da poredis ekv sa rhcp-om? Jeste ekv slushalo dosta ljudi ali to chak ni tad nije bio mega popularan bend, vetj su mega popularni bili bijelo dugme i slichna bosanska govna na stranu chole i ekipe ... Ne mozes porediti neke nashe najbolje tekstopisce i mtv komercijalu. Poredi ih sa ekvavilentima. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Rijana traži sto kilograma kokica Popularna pop pevačica Rijana, koja će 24. novembra nastupiti u „Beogradskoj areni“, tražila je od organizatora da joj se obezbedi luksuzni „mercedes“ C klase, prostrana svlačionica i 100 kilograma kokica! Zvezda sa Barbadosa u Beograd stiže privatnim avionom na dan koncerta, a u svom rajderu (listi zahteva) tražila je da joj tokom boravka u Srbiji na raspolaganju bude luksuzni „mercedes“ C klase, a zahtevala je i da joj se u „Areni“ obezbedi prostrana svlačionica sa ogromnim ogledalom i garderoberom. Rijana je, očigledno, veliki zavisnik od grickalica, jer je tražila nekoliko vrsta čipsa i, verovali ili ne, čak 100 kilograma kokica, slatkih, slanih... ukupno šest vrsta! Od tolikih grickalica čovek mora da ožedni, pa ne čudi što je mlada pevačica zahtevala velike količine sokova, negazirane mineralne vode, kao i čaj sa medom. Rijanu i njenu pratnju u bekstejdžu će čekati ćuretina, piletina, švajcarski sir, paradajz, luk i zelena salata, a u rajderu je posebno naglašeno da na meniju ni slučajno ne sme biti svinjskog mesa. Od voća, pevačica je tražila crvene jabuke i mango, kao i veliko pakovanje kukuruznih pahuljica. Takođe, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da popularna pevačica u Beogradu traži i policijsku pratnju, budući da je od organizatora njenog koncerta u Dablinu (2. decembar) zahtevala da joj se obezbedi pratnja Irske garde, a sve to da bi „izbegla saobraćajne gužve u Dablinu“. Rijana će u „Areni“, kako je najavljeno, pevati najmanje sat i po, a na bini će je pratiti trinaestočlani bend (svirači, prateći vokali, igrači...). Rijani, koja će u Srbiji nastupiti u sklopu turneje „Good Girl Gone Bad“ na kojoj promoviše istoimeni album objavljen u junu ove godine, društvo u Beogradu će praviti njena najbolja drugarica Lendra. Koncert u „Beogradskoj areni“ organizuje producentska kuća „Skajmjuzik“, a karte po ceni od 1.600 (parter), 2.200 (tribine - gornji nivo), 2.800 (tribine - donji nivo), 4.000 (VIP) i 7.800 dinara (loža) mogu se kupiti u „Bilet servisu“, „Tiketlajnu“, „Eventimu“, „Mamut storu“ i sportskim kladionicama „Mocart“. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 da na meniju ni slučajno ne sme biti svinjskog mesa kontam da se igi sad razocarao:)) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Možda ću ispasti rasista sad ali.... crnci ko crnci. Tamo na Barbadosu je kljucala po dvorištu sa kokoškama i jela pačja govna, sad oće Mercedes i 20 vrsta hrane u bekstejdžu ko da je ćerka engleskog lorda odrasla u dvorcu. Seljančura. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Latino ^ Beat Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 what vudu said Quote Monkey business. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Da, vudu da ima milione bi i dalje kupovoao polovni sony playstation ispao iz kamiona ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 @mohi: Shta ako se tebi zapravo taj mainstream svidja, zato shto ti se svidja, a ne zato shto to svi slushaju? Shto se mene tiche (iako ce ovo mozhda zvuchati prepotentno) ja sam u 6-7-8 razredu osnovne na svim shkolskim zhurkama pushtao rhcp/soad/korn/prodigy i ostale grupe koji su mi bile tada dostupne. Kao debil sam nosiJo kasete po shkoli... :( i to su mi davali samo jednu pesmu da pustim :( da sve ostale drugare i drugarice ne bi smorio tim likovima koji se deru... Ceca je bila bog i ostali narodnjaci koji su se tada slushali. I tako je uvek bilo, svaka zhurka = ishlo je 90% nashih izvodjacha, 10% stranog (govorim u tom periodu). Ti mislish da sam ja taj mali mujo koji ide gde i svi idu, ali si se sjebao. Shta bi ti radio kada bi tvoj underground postano mainstream i MTV sranje? Razocharao bi se? Prestao bi to da slushash? Inache shto se Rihanne tiche, samo cu reci "test of time will show that rhyme" , ali shto se tiche "njenih" tekstova, ne mogu se uporedjivati sa RHCP-om... Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 @mohi: Shta ako se tebi zapravo taj mainstream svidja, zato shto ti se svidja, a ne zato shto to svi slushaju? Shto se mene tiche (iako ce ovo mozhda zvuchati prepotentno) ja sam u 6-7-8 razredu osnovne na svim shkolskim zhurkama pushtao rhcp/soad/korn/prodigy i ostale grupe koji su mi bile tada dostupne. Kao debil sam nosiJo kasete po shkoli... :( i to su mi davali samo jednu pesmu da pustim :( da sve ostale drugare i drugarice ne bi smorio tim likovima koji se deru... Ceca je bila bog i ostali narodnjaci koji su se tada slushali. I tako je uvek bilo, svaka zhurka = ishlo je 90% nashih izvodjacha, 10% stranog (govorim u tom periodu). Ti mislish da sam ja taj mali mujo koji ide gde i svi idu, ali si se sjebao. Shta bi ti radio kada bi tvoj underground postano mainstream i MTV sranje? Razocharao bi se? Prestao bi to da slushash? Inache shto se Rihanne tiche, samo cu reci "test of time will show that rhyme" , ali shto se tiche "njenih" tekstova, ne mogu se uporedjivati sa RHCP-om... Medju ljudima koji slushaju mainstream imas masu koja je u "kud svi tu i mali mujo fazonu" ali imas i one druge kojima prija taj vajb i oni spadaju u klasu "muzicki plitki" jer se ta muzika pravi da okupi mase, a mase u vecini slucajeva jesu muzicki nezahtevne. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buda_ Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Da, vudu da ima milione bi i dalje kupovoao polovni sony playstation ispao iz kamiona ... Upravo. I ne znam sta ste se nalozili,nisu to sve licno njeni zahtjevi,nece nastupati samo ona. I na kraju krajeva,sta fali pacijim govnima ? xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 jao jao 100 kila kokica!!! Da je riba narucila bi 100 kila oraha i sve ih skrckala onom guzicicom....mmmmmmmm. A onda bi delila tako ociscene orahe...ijaoooo Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 (edited) I ne znam sta ste se nalozili,nisu to sve licno njeni zahtjevi,nece nastupati samo ona. Da, ona je sva jadna skromna a road crew je bahat i besan. Nemoj da je braniš. Muzičke zvezde su podrazumevano govna dok se ne dokaže suprotno. Edited November 12, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 bijelo dugme ima vrh tekstove, mojne da hulite ambrela ela ela eee aaa leee aa Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 (edited) Medju ljudima koji slushaju mainstream imas masu koja je u "kud svi tu i mali mujo fazonu" ali imas i one druge kojima prija taj vajb i oni spadaju u klasu "muzicki plitki" jer se ta muzika pravi da okupi mase, a mase u vecini slucajeva jesu muzicki nezahtevne. Ne pravi se sva muzika da okupi mase rofl... A shta slushaju "muzichki duboki" ljudi? Shto se mene tiche proshao sam masu muzichkih pravaca, za mene su "muzichki plitki" ljudi koji slushaju samo jedan od njih (tipa house, metal, r'n'b) i ne zhele da znaju da li postoji neshto bolje/zanimljive/lepshe, nego vec unapred pljuju po tim pravcima. EDIT: Opet mi nisi odgovorio na pitanje. Edited November 12, 2007 by VoOdoO... Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 luksuzni mercedes c klase lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Ne pravi se sva muzika da okupi mase rofl... A shta slushaju "muzichki duboki" ljudi? Shto se mene tiche proshao sam masu muzichkih pravaca, za mene su "muzichki plitki" ljudi koji slushaju samo jedan od njih (tipa house, metal, r'n'b) i ne zhele da znaju da li postoji neshto bolje/zanimljive/lepshe, nego vec unapred pljuju po tim pravcima. EDIT: Opet mi nisi odgovorio na pitanje. Ne pravi se sva ali ta sto ti slushash se pravi sa tim razlogom. "Muzicki duboki" ljudi ne slushaju mtv shablone. To sto si rekao su muzicki zatucani, a ne plitki ljudi. Koje pitanje? Sta bi radio da muzika koju ja slusham postane mainstream? Ja ne znam kako da ti objasnim da se masi ljudi nikad nije svidjalo ono sto ja slusham i nikad nece, a slusham poprilichno raznolike muzicke pravce. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Ne pravi se sva ali ta sto ti slushash se pravi sa tim razlogom. "Muzicki duboki" ljudi ne slushaju mtv shablone. To sto si rekao su muzicki zatucani, a ne plitki ljudi. Koje pitanje? Sta bi radio da muzika koju ja slusham postane mainstream? Ja ne znam kako da ti objasnim da se masi ljudi nikad nije svidjalo ono sto ja slusham i nikad nece, a slusham poprilichno raznolike muzicke pravce. Same. Ne slusham ja samo tu muziku, to mi je vishe posao :P Zatucani =/= Plitki? Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Same. Ne slusham ja samo tu muziku, to mi je vishe posao :P Zatucani =/= Plitki? Pored toga slushash rhcp ratm i sl? Ne, vudu je recimo zatucan ali nije plitak. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts