De1Rekt0n Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 (edited) na 256/64 ne može normalno da se telefonira skajpom, a video razgovor ne bi lepo šljakao ni sa 512/128. da ne pričam o video konferencijama recimo. tako da, dei, ti si retard. Prva stvar ne ponasaj se ko primitivac, drugo pre nego sto krenes sa klinackim vredjanjem procitaj nesto. The minimum hardware requirements are: * 400 MHz processor * 128 MB RAM * 10 MB free disk space on your hard drive * Sound Card, speakers and microphone * Internet Connection (either dial-up: minimum 33.6 Kbps modem, or any broadband: cable, DSL, etc.) Znaci skype radi na 33.6kbps, a da ne pricamo o 256kbps, dalje koji prosecan korisnik koristi video konferencije u full kvalitetu, da li si ti citav. Smesan si... Normalno telefoniranje je veoma subjektivan pojam i ne znam sta po tebi to podrazumeva, ja samo znam da sam ja koristio skype uveliko sa 256kbps. Dostavi ti nama podatak da prosecan internet korisnik u Srbiji koristi skype i video konferencije, naravno to je totalan nonsens, ovde se ne prica o potrebama pojedinaca vec sam govorio o potrebi prosecnog internet korisnika, kao i da sadasnje brzine interneta sasvim zadovoljavaju prosecnog internet potrosaca, kad prosecni internet potrosac bude koristio skype i video konferencije i kada mu bude trebalo po 10mbit/s onda ce i brzine biti takve. Edited July 22, 2007 by De1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 Meni se od sicnoc gadno baguje net gadno gadno kod telekoma naravno I meni isto,modem je u fazonu konektovan ali se sve pravi lud kao da uopshte nemam konekciju.Opera ne otvara stranice,IDM nece da skida,itd... Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 ^Meni radi kewl. Dei sta je sa tobom, zasto si toliko zacrtao da nam ne treba bolji internet? Nisi mi jasan... Ajde objasni mi sta to ljudi u svetu rade vise, pa im je TOLIKO neophodan xMbit/s protok, a mi to ne radimo. Sta? Dele internet po zemljama koje ga koriste, pa mi nemamo pristup nekim sadrzajima? Ja nisam rekao da NAM NE TREBA vec da nemamo kapacitet da bi imali bolji net, ja bih naravno voleo da imam 100mbit/s optiku do kuce ali stanje nije takvo da mozemo to da imamo zbog nase ekonomije, mrezne infrastrukture a i ponajvise zelje korisnika, ne kapiras da ovde vecini NE TREBA bolji net jer jednostavno koriste net da pogledaju par sajtova, pogledaju mail i eventualno skinu neku pesmu. Kad kod nas VECINI bude trebao visemegabitni net tada cemo i imati takve veze do tada bolje radite na poboljsavanju vaseg ekonomskog stanja nego sto se bijete sa vetrenjacama a ne znate ni koji je glavni problem u svemu ovome. Mene zivo zanima za sta ce taj NVO da se bori i voleo bih da vidim listu sta treba uraditi da bi net bio jeftiniji i brzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 skype sam probao danas i ne radi kako treba. a da si retard, jesi. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 To "minimum requirements" uglavnom znachi samo da bi omogucio pokretanje programa Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 (edited) skype sam probao danas i ne radi kako treba. a da si retard, jesi. :) Meni skype radi na 256kbps ne znam sta si ti ninja radio. Inace znam jos gomilu ljudi sa kojima komuniciram niko nema preko 256kbps i svima radi skype normalno, to sto si ti pojedinac ne znaci da su svi ostali retardi a samo ti pametan... Edited July 22, 2007 by De1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geom Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 neke takse. Koje su dosta velike (25 000din. + 3.000din za svako ovlasceno lice (predsednik i dva podpredsednika najmanje i to izadje 34.000din, overa potpisa u sudu 1500din po potpisu, a treba min. 10potpisa tj. 15.000 i tako da najmanje izadje registracija 49.000din., sto je ipak za deset prosecnih srpskih plata mnogo) kada sam se pre dva-tri meseca raspitivao i jos se ceka provera MUP-a koja traje min. 45 radnih dana tj. 2 meseca i duzni su da te udostoje odgovora tek nakon 100 radnih dana od prijema zahteva, a datum prijema kasni 5-7 radnih dana od datuma predaje dokumenata. Tako da sve izadje 4 meseca cekanja minimum, a zna se kako je nasa administracija azurna dok ce novim zakonom morati u roku od 15 radnih dana od datuma predaje da ti izdaju uverenje ili da tacno navedu sta treba ispraviti, dok ce taksa biti ukupno oko 5.000din sto je stvarno podnosljivo. Sto se tice Skype-a meni radi ok na adsl 256/64 mada video poziv ne koristim od kada sam presao na slabiji adsl paket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 I meni isto,modem je u fazonu konektovan ali se sve pravi lud kao da uopshte nemam konekciju.Opera ne otvara stranice,IDM nece da skida,itd... Egzekli i kod mene tako, ne znam sta se deshava.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted July 22, 2007 Report Share Posted July 22, 2007 kad smo vec kod toga, i meni se evo vec drugi put desava da dolazim kuci i da DL stoji, a lampica shljaka fino. zavera protiv nas lichera, kazem ja! Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Ivane, ti si jedini kojem Skype ne šljaka na 256. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 (edited) "...na 256/64 ne može normalno da se telefonira skajpom" 256 nije kritichna vrednost, nego ovo drugo - upload. Edited July 23, 2007 by iguana Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Ko primecuje da Dei kontrira deklarativno i bez realno utemeljenih osnova? Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 (edited) Ko primecuje da Dei kontrira deklarativno i bez realno utemeljenih osnova? Pa lepo je to kad primecujes nesto cega nema, ja ne kontriram vec iznozim stanje onakvo kakvo je, problem je u tome sto se svi postavljate tako da o svemu sve znate sto u vecini slucajeva nije tacno, bilo je ovde milion rasprava gde nisam hteo da ulazim iz prostog razloga sto nemam nameru nekome ko veze nema da objasnjavam osnovne stvari. Nema kontre samo objektivno stanje. Problem je ovde sto pojedinci misle da su oni vecina i da je njihovo misljenje vecinsko misljenje, ali to jednostavno nije tako, ja nisam rekao da meni ne treba bolji net, brzine neta nikad dosta ali u ovom stanju nije realno da ja trazim bolji net kad vecina ne trazi, to je demokratija. Edited July 23, 2007 by De1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 (edited) Problem je ovde sto pojedinci misle da su oni vecina i da je njihovo misljenje vecinsko misljenje, ali to jednostavno nije tako, ja nisam rekao da meni ne treba bolji net, brzine neta nikad dosta ali u ovom stanju nije realno da ja trazim bolji net kad vecina ne trazi, to je demokratija. Da bi normalan covek postao takav demokratski demagog mora da je direktni potomak Vasila Tupurkovskog i Azema Vlasija ili bar klon... podsecas me na one likove koji su zbog 'zastite domace proizvodnje' a i vecini netreba bolje doneli zakon o zabrani uvoza racunara koji imaju vise od 64kb memorije stfu bre Edited July 23, 2007 by Muerte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Pa lepo je to kad primecujes nesto cega nema, ja ne kontriram vec iznozim stanje onakvo kakvo je, problem je u tome sto se svi postavljate tako da o svemu sve znate sto u vecini slucajeva nije tacno, bilo je ovde milion rasprava gde nisam hteo da ulazim iz prostog razloga sto nemam nameru nekome ko veze nema da objasnjavam osnovne stvari. Nema kontre samo objektivno stanje. Problem je ovde sto pojedinci misle da su oni vecina i da je njihovo misljenje vecinsko misljenje, ali to jednostavno nije tako, ja nisam rekao da meni ne treba bolji net, brzine neta nikad dosta ali u ovom stanju nije realno da ja trazim bolji net kad vecina ne trazi, to je demokratija. "I don't believe this plonker" Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Sve je to lepo ali tim glupim vredjanjem samo pokazujete da nemate sta da trazite u ovoj raspravi i da nemate dovoljno znanja da parirate pa pokusavate sa jednostavnim vredjanjima da preokrenete misljenje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Evo moj link na poslu: upload je zwerski ;) Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Link od gajbe Takodje, pochelo je uvodjenje optichkih kablova u blizhoj mi okolini, ali, naravno, ne i kod mene. 50mbit net za 30 evra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Sve je to lepo ali tim glupim vredjanjem samo pokazujete da nemate sta da trazite u ovoj raspravi i da nemate dovoljno znanja da parirate pa pokusavate sa jednostavnim vredjanjima da preokrenete misljenje. ko uopste moze takvom seratoru da preokrene mishljenje valjda razumes sta znaci 'neseri bre vise' sto se mene tice tvoje ponasanje i delovanje mi je odranije poznato u vreme dok tvoji nesretni roditelji nisu ni razmisljali o tebi = bilo je ogranicenje 64kb memorije po racunaru dok si se ti budio placuci i trazio maminu sisu = morale su da se izvode razne egzibicije za uvoz racunara (opreme) skuplje od 1000 DEM sada dok slovenci i hrvati imaju 10/5 mbitne veze pojavljujes se ti sa pricom o "demokratiji" "zakonu vecine" i "nepotrebnosti vecih brzina za prosecnog stanovnika" jedino sto moze covek da ti kaze je neseri u ovoj drzavi je uvek postojao i postoji zakon monopola a ti samo baljezgas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 ne kontam celu tu pricu oko potrebno nepotrebno nije telekom socijalna ustanova oni bi trebalo da nude tolike brzine ali i da ih naplacuju. uzmimo samo u obzir firme i njihove potrebe. sad sto bi oni to naplatili boga oca je pitanje monopola, neobrazovanosti itd itd Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 (edited) dok si se ti budio placuci i trazio maminu sisu = morale su da se izvode razne egzibicije za uvoz racunara (opreme) skuplje od 1000 DEM sada dok slovenci i hrvati imaju 10/5 mbitne veze pojavljujes se ti sa pricom o "demokratiji" "zakonu vecine" i "nepotrebnosti vecih brzina za prosecnog stanovnika" jedino sto moze covek da ti kaze je neseri u ovoj drzavi je uvek postojao i postoji zakon monopola a ti samo baljezgas Pa da malo razumes materiju znao bi da brzinu neta ne odredjuje Telekom vec ekonomsko stanje u zemlji, da ti objasnim sa brojkama: GDP Srbija EUR 2,506 GDP Hrvatska EUR 6,972 GDP Slovenija $13,400 O cemu mi pricamo, ja sad ne razumem kako ti mozes da poredis ovo kad Slovenci imaju 3 puta veci GDP, a Hrvati duplo veci GDP, kad mi budemo imali duplo veci GDP onda cemo imati i bolje cene interneta kao i kada vise ljudi bude koristilo ADSL i uopste broadband internet, ti ne shvatas da i dalje 60% internet korisnika koristi modem. Taj monopol na koji se pozivas ne dira Verat.net na primer koji ima svoj zaseban link ka svetu potpuno odvojen od Telekoma, sto oni ne spuste cene, zato sto im je mala potraznja. Posto izgleda ovde mene niko ne razume, mozda neko razume Ivana Dimkovica: To sto si napisao je tacno, ali stvarno je zamorno objasnjavati ljudima 100 puta neke stvari. Pazite ovako, probacu da budem sto plasticniji - Telekom Srbija prodaje B2B internet po ceni koja je max 1.5x - 2x veca od cene na zapadu - Cena po megabitu koju mozete dobiti kod DTAG-a je oko 70-80 EUR, u USA je to oko $80 - i to je cena na portu njihovog switch-a, dakle sami morate da smislite kako cete to dovuci do sebe, na primer preko T-Systems konekcija cije sam cene naveo gore. Cena po megabitu Interneta koju dobijate kod Telekoma Srbija AD je oko 130 EUR zajedno sa kompletnim realizovanim pristupom (34 Mbit/s link - cene na: http://www.telekom.nadlanu.com...nternet.a...solo&br=11) - dakle, pricamo o ceni koja je mozda za nekih 50% veca kada se uzme u obzir i cena zakupa veze. Ocigledno gledajuci cenovnik, nije tacno da je cena medjunarodnog internet uplinka koju prodaje Telekom ono sto cini konacnu cenu Interneta za korisnike 20x vecom. To je nista drugo nego notorna laz zasnovana na potpunom preskakanju cinjenica o cenama B2B internet linkova kod nas i u inostranstvu. To je ujedno i odgovor nevernim Tomama zasto niko ne ulaze u "jos jedan Verat" - jer je vise nego jasno da je cena koju nudi Telekom za medjunarodni uplink sasvim trzisna, a za formiranje nezavisne opticke mreze bi bilo potrebno uloziti desetine miliona EUR, koje bi opet valjalo nekako vratiti, a to ne bi islo lako. -- E, sad - sta ovo gore znaci? Znaci samo jedno, a to je da je za relativno cenu rezidencijalnog interneta ocigledno u igri jos faktora koji su bitni - jer je nemoguce da samo sa cenom B2B linka koja je max. 50% veca od nemacke dodjemo do 20x vece cene za gradjane bez obzira na tip konekcije (wifi, komercijalni wireless, kabl, adsl) Tu ocigledno ulazi u igru i sama razvijenost trzista i isplativost investicija koja direktno zavisi od broja ljudi koji koriste Internet i njihove platezne moci. Ali ja pricam u prazno, opet ce ljudima biti "kriv telekom" za sve, pa cak i ako se jasno vidi da cene Telekomovih linkova nisu odgovorne za vise od 10% razlike u ceni :) Hajde zaboravi te price o monopolu za sekund i fokusiraj se na CENU koju bilo koji ISP mora platiti za link ka Internetu u Srbiji kao i u inostranstvu. To je minimum cene operacija, dakle da bi pruzio internet moras da ga kupis :) Primetices da cene B2B Interneta u Srbiji nisu mnogo vece od cena koje bi placali u DE/USA i sl... Znaci, to sto Telekom prodaje provajderima nije uopste mnogo skuplje od onoga sto bi ISP-ovima prodao i Deutsche Telekom ili AT&T - kad ukljucis i cenu zakupa vodova to uopste nije neka velika razlika. Je li to jasno? Nadam se da jeste. E, sad - ako je to jasno, hajde zapitaj se kako je onda cena Interneta za tebe, kao krajnjeg korisnika u Srbiji 20x veca sve i da kupis internet preko kabla, dsl-a ili wifija (od cega WiFi i kabl veze nemaju sa Telekomovom pristupnom mrezom, pa da opet kazes kako je i pristpuna mreza pod Telekomovim monopolom)? Hajde, probaj da razmislis malo svojom glavom, i zapitaj se gde se stvara ta razlika u ceni, posto vise nego ocigledno to NIJE Telekomov uplink jer je njegova cena sasvim OK. Koristite mozak, aman - da li je to tako tesko? Edited July 23, 2007 by De1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Gde smo mi, a gde je EU milion svetlosnih godina daleko po pitanju Interneta. Od jeseni ce se ublaziti kriterijumi za osnivanje NeVladihihOrganizacija tako da ce tri 14-tog godisnjaka moci da osnoju NVO, kada se usvoji taj zakon u Skupstini i stupi na snagu mozete ocekivati jednu mladu i dinamicnu NVO kojoj ce biti cilj podizanje svesti o Internetu u Srbiji kao i zastiti prava internet korisnika. Vec postoji. http://www.netcentar.org/ Problem je ovde sto pojedinci misle da su oni vecina i da je njihovo misljenje vecinsko misljenje, ali to jednostavno nije tako, ja nisam rekao da meni ne treba bolji net, brzine neta nikad dosta ali u ovom stanju nije realno da ja trazim bolji net kad vecina ne trazi, to je demokratija. To nije demokratija, to je komunizam. Svima jednako, to je komunisticki princip. U demokratiji po nekim definicijama svako ima pravo glasa i da trazhi ono shto zheli. Druga stvar je shto se tvoje mishljenje vezano za internet mozhe uporediti sa zashtitom zastavinih vozila zabranom uvoza stranih polovnih i velikih poreza na strana nova kola. Ako se dobro secam sa slika ne vozis zastavina vozila. Zasto? Pritom na sve to ti mozes da kupis dobra kola za ne mnogo vece pare nego u inostranstvu ali ne mozes dobiti jak net za iole pristojne pare. Kola nisu luksuz nista vise nego internet. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Druga stvar je shto se tvoje mishljenje vezano za internet mozhe uporediti sa zashtitom zastavinih vozila zabranom uvoza stranih polovnih i velikih poreza na strana nova kola. Ako se dobro secam sa slika ne vozis zastavina vozila. Zasto? Pritom na sve to ti mozes da kupis dobra kola za ne mnogo vece pare nego u inostranstvu ali ne mozes dobiti jak net za iole pristojne pare. Kola nisu luksuz nista vise nego internet. Mesas babe i zabe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 I sad sam video kvout velikog eksperta ivana dimkovica LOL gore ... A sad da priupitam jel taj isti ivan dimkovic uvodio ikad tu REALIZACIJU ZA DZABE kod telekoma? Chisto da ne bude da ja shirim neistine nazovi telekom i priupitaj ih za cene digitalnog voda, frame relay-a i sl ... Chak stavishe znam i za neke sluchajeve gde su firma finansirale kompletno dovlachenje optike od telekoma do svojih prostorija, ali su morali da potpishu ugovor da tu istu optiku daju telekomu ... i sl i sl ... Drugo navedena cena od 130e je za 34mbita. To je popust na kolichinu. Mislim da je po megabitu oko 200e ali ne mogu da vidim jer link koji si ostavio u quoteu ne radi, a mrzi me da smaram nasheg finansijskog direktora. Trece nije nikad bio toliko problem u ceni, mada je i tu problem, vetj u konektivnosti. Kao sto rekoh gore raspitaj se malo za cene transporta preko telekoma. Sto se tice verata, mogao bi i njih da pitash shta im je sve telekom uradio pre nego pocnes da kenjas kako nema monopola. Ima ga i to jako bezobraznog. Inache primer monopola je prvi adsl. Svi koji su na veratovom adslu nisu na njihovom wireless linku do madjarske vec idu preko telekomovog linka. Zasto? E pa eto da ste ti ili veliki Ivan Dimkovic ikad videli telekomove ponude za adsl znali bi o chemu pricham. Elem telekom te cenom po adsl portu direktno uslovljava da koristis njihov link za te iste adsl portove jer je cena po portu u slucaju korishtjenja ne-telekomovog "interneta" dva do tri puta veca itd itd .... Tako da necemo o telekomu vishe poshto ne znash ni mrvicu onoga shto se deshava. Mesas babe i zabe. Mesas ti lekove i alkohol pa to utice na tebe ... Demagogija ti je na nivou "sta tje nam strano dovoljno nam je nashe ili ne treba nam bolje ili vishe" sto je evidentno komunisticka maxima. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 (edited) Da sve je u stvari zavera telekoma, ispade da su mracne sile telekoma ubile svaku nadu za dobrim internetom u Srbiji, o cemu ti pricas... Tacno je da Telekom igra prljavo ali to opet nije tako kako ti opisujes. Demagogija ti je na nivou "sta tje nam strano dovoljno nam je nashe ili ne treba nam bolje ili vishe" sto je evidentno komunisticka maxima. Samo navedi gde sam ja to rekao da nam "ne treba bolje i vise", ja sam rekao da ne mozemo da priustimo bolje i vise. A za broadband - ako je ADSL pristup sa stanovista ISP-a skup (pristup portu u Telekomu), i dok se ne omoguci LLU - postoji kabl, postoje bezzicni sistemi - pa, opet, svi imaju zajednicki imenitelj da su: a) Skuplji od ADSL-a za isti bandwidth, u najboljem slucaju uporedive cene b) Losijeg kvaliteta (osim business-class komercijalnog interneta koji bi se realizovao preko komercijalne wireless mreze) Zasto je to tako? Ako Telekom ima monopol nad svojom ADSL aparaturom, svakako nemaju monopol na kablovske sisteme (kojih ima ohoho) i na wireless mrezu (kojih ima ohoho). Edited July 23, 2007 by De1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts