Jump to content

(Srpski) Tenis

leisure

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ja sam zaspao na pola prvog seta, a toliko me interesovao rezultat da sam jedva cekao da pocne jutarnji program u ses' ;) i jos onako ne vidim nista na oci pa buljim i onaj "potpis" ili kako se vec zovu ona slova sto skroluju. I onda najcrnje, idu ona slova polako i ono izlazi - NA - OTVORENOM - PRVENSTVU - U - TENISU - US OPEN - JELENA - JANKOVIC ... ja kao, pa daj bre napishite vise pa da nastavim da spavam - JE PORAZHENA - i ugasim tv :)

i ja sam gledao do kraja.

pa boze, moze li neko biti onoliko los. smem u pare da se kladim da bih za mesec dana treniranja mogao da serviram kao jelena jankovic.

a onda kad odservira, pa se poen oduzi, uvek joj po sredini vraca ili 2 metra od linije. pa jebem mu mater, zvekni joj dijegonalu da se usere. ovako, ova se pomeri korak i po, i zvekne jeleni paralelu da se ova usere :(

The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars!

OK, ima ona los servis, ali njen stil igre je defanzivni tenis sa linije, ne znam u cemu je problem. To je razlog zasto ja nju ne volim i zasto nisam voleo Aranchu Sanchez (koja je ruznija doduse). Nisam siguran da u danasnjem tenisu mozes da igras takav tenis a da ne budes spreman kao Nadal (srazmerno). Evo, pogledajte ovu Kuznjecovu, nije to to, nema tu lepote, igra isti tenis ko Jelena i ova je uvek pere. U power tenisu koji igraju Serena i Ana, vise nema toliko gresaka kao nekad. Naravno Zastin je jedna od retkih koja igra all around tenis, kao i Martina Hingis (samo ona jos uvek nije u top formi).

Realno finale bi bilo Venus : Zastin, ali vidim da ce one da igraju polufinalni mech i ko god dobije od njih dve osvaja turnir. Ako Venus bude igrala maksimalno pocistice Zastin, koja doduse ima malo vise sanse nego na travi.

Edit:

Samo da dodam. Ako Ana bude fizicki spremna kao 90% sto je Venus, bice prva u kratkom roku.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

jbg

djoka danas igra prvi mesh u tom vecernjem terminu, a izgleda da su neshto ispomerali satnicu pa ce se to igrati verovatno isto kad i jelena ili josh kasnije kako napisashe na sajtu WILL NOT START AFTER 10:30 PM tj pola tri:)))

jebeni abc.

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

nisam gledao meč pa ću ovo ispričati napamet, ali jebi ga, možda nekom otvori oči. odnosi se na pejin komentar da jelena stalno vraća lopte po sredini.

kada dobiješ loptu u sredinu, "bezbedna" varijanta (u smislu da ne planiraš da posle tog ili u naredna dva udarca završiš poen, već da nastaviš da ga gradiš) je da je po sredini i vratiš. ako sa sredine gađaš u stranu, moraš em da raspališ, em mnogo zarotiraš, em skratiš u servis polje ili pogodiš spoljni deo linije, da bi ostvario neku prednost u tom poenu. ako to ne uradiš, protivnik će do tvoje lopte napraviti tri koraka i onda imati takav ugao da ti zabiberi loptu do koje ćeš ti morati da trčiš 20m.

ovo ne važi na travi, na šljaci je najizraženije, ali i na betonu je dosta zajebano.

ja ne vidim kojim stilom osim ovim jeleninim da pobedish venus? ona je sinoc namerno igrala josh defanzivnije nego inache samo iz taktichkih razloga (da je drzi sto dalje od osnovne linije), i naravno da je venus vishe crkla od nje (popizdeo sam dok sam chekao da posle svakog poena ona iybrise lice pa reket pa noge pa veze pertlu pa pola sata servira pa onda ne servira iz prve, vidljivi znaci umora i dobijanje na vremenu)

naravno da joj je servis 20% bolji pobedila bi jeca kao od shale, nema joj se sta zameriti, falili su joj milimetri za eventualni brejk u zadnjem setu na poslednji servis vilijamsove... bas steta.. bravo za nju

mada jeca je u vise navratau intervjuima rekla da njoj tenis nije jedina stvar u zivotu, sto je po meni super za razliku od ostalih mashina sa vishkom mushkih hormona u obliku panzera IV

fallout_table.gif

nisam gledao meč pa ću ovo ispričati napamet, ali jebi ga, možda nekom otvori oči. odnosi se na pejin komentar da jelena stalno vraća lopte po sredini.

kada dobiješ loptu u sredinu, "bezbedna" varijanta (u smislu da ne planiraš da posle tog ili u naredna dva udarca završiš poen, već da nastaviš da ga gradiš) je da je po sredini i vratiš. ako sa sredine gađaš u stranu, moraš em da raspališ, em mnogo zarotiraš, em skratiš u servis polje ili pogodiš spoljni deo linije, da bi ostvario neku prednost u tom poenu. ako to ne uradiš, protivnik će do tvoje lopte napraviti tri koraka i onda imati takav ugao da ti zabiberi loptu do koje ćeš ti morati da trčiš 20m.

ovo ne važi na travi, na šljaci je najizraženije, ali i na betonu je dosta zajebano.

problem je u tome sto jelena kad njoj vrati po sredini ova sa pomeri korak i tako zvekne onaj forhend da bi se i nadal pomucio da ga stigne.

slazem se da ako hoce u stranu mora da ZAPNE :) ali brate, ako ne zapnes i ne pogodis tih 20cm od linije, ovom volu ne mozes dati poen...

The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars!

Meni se licno svidja taj nacin igre na koji igra Jelena. Pri cemu nacin nije isto sto i stil. Ja gotovim taj Anin agresivni stil i to je stvarno lepo za gledanje, posebno kad joj se namesti onaj forhend. Medjutim, ona mi cesto deluje kao da si je ubacio ne na teren za tenis nego medju gladijatore, i ona kao "jao, jao, sta cu ja sad ovde?".

Dok sa druge strane Jelena mi vise deluje onako na fazon "ma zabole me protiv koga igram i jebe mi se za sve, ja sam ovde da odradim ovo svoje, a pritom cu da se dobro zezam i tripujem se da sam manekenka". Dakako iz toga cesto izlaze oni njeni debilni udarci i ti psihicki padovi, ali mislim da to mnogo vise smeta protivnicima nego njoj. I dopada mi se sto je nekako za nju sve moguce, i svi tipovi i nacini udaranja loptice, i pokreti i potezi i fore. To sto nenad zove bageljaski tenis :))

Sad kad sam sve ovo napisao, deluje mi da nisam bas najbolje objasnio sta sam hteo, ali mi zao da brishem, a mozda se kasnije "sastavim" pa dopunim.

jbte venus je 185 visoka... vidish da svuda stigne u 3 koraka. dok se jelena ubi juretji dijagonale, da bi stigla samo jednu ili dve :[

i ono, razumem ja taj defanzivni tenis i sve... ali ne razumem da ne ume da plasira loptu kad izadje jednom u setu na mrezhu. :[